benodigdheden: -175 gr poedersuiker -50gr gewone bloem -100gr gemalen amandelen -5 eiwitten -citroenrasp van een gewassen citroen -175gr gesmolten boter -1 grote rijpe peer -25gr geschaafde amandelen -beetke bloemsuiker
bereiding: -verwarm je oven voor op 200 graden -beboter en bebloem een taartvorm van 23cm doorsnede (ik gebruikte één met losse bodem) indien je dit niet hebt neemt quichevorm en ontvorm gebak niet na bakken. -zeef bloemuiker en bloem in grote kom -voeg licht opgeklopt eiwit en gesloten boter toe -roer tot glad glanzend deeg -doe in vorm -beleg met geschilde en in schijfjes gesneden peer -bestrooi met amandelen -bak 10 minuten op 200gr -verlaag tempertuur tot 180gr en bak nog 10 a 15 min -bestrooi met bloemsuiker
tip: -je kan allerlei vruchten gebruiken, perizken, pruimen, appel, frambozen......zelfs pijnboompitten is lekker.
|