Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peren-amandeltaart

       


    benodigdheden:
    -175 gr poedersuiker
    -50gr gewone bloem
    -100gr gemalen amandelen
    -5 eiwitten
    -citroenrasp van een gewassen citroen
    -175gr gesmolten boter
    -1 grote rijpe peer
    -25gr geschaafde amandelen
    -beetke bloemsuiker

    bereiding:
    -verwarm je oven voor op
    200 graden
    -beboter en bebloem een taartvorm van 23cm doorsnede (ik gebruikte één met losse bodem) indien je dit niet hebt neemt quichevorm en ontvorm gebak niet na bakken.
    -zeef bloemuiker en bloem in grote kom
    -voeg licht opgeklopt eiwit en gesloten boter toe
    -roer tot glad glanzend deeg
    -doe in vorm
    -beleg met geschilde en in schijfjes gesneden peer
    -bestrooi met amandelen
    -bak 10 minuten op 200gr
    -verlaag tempertuur tot 180gr en bak nog 10 a 15 min
    -bestrooi met bloemsuiker

    tip:
    -je kan allerlei vruchten gebruiken, perizken, pruimen, appel, frambozen......zelfs pijnboompitten is lekker.

    27-06-2008 om 14:57 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine pasta met asperges en gegrilde zalmmootjes
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: (4 personen)

    -zakje hele kleine pasta (0,5cm (ik koop het in delhaize)
    -400 gr zalmfilet zonder vel
    -1 kilo asperges geschild en in stukjes van 3cm gesneden, gekookt tot net gaar (indien geen asperges meer voorradig, zoals nu dus, kan het vervangen door erwtjes of kerstomaatjes of ...........
    -100 ml lichte room (alpro-soya ofzo)
    -1 eetlepel mosterd
    -1 eidooier
    -gehakte koriander en selderblad of peterselie
    -paar halfgedroogde tomaatjes (zonder look!!!)zeer fijn gehakt
    -sap halve citroen
    -2 eetlepels sojasaus
    -olijfolie
    -zout
    -peper

    marinade-dressing

    -2 eetlepels olijfolie
    -1 eetlepel witte balsamico
    -1 eetlepel rijstwijn
    -1 eetlepel vissaus
    -1 eetlepel vloeibare honing

    bereiding:

    -pasta koken,
    - pasta afspoelen onder koud water tot echt afgekoeld
    - alle ingredienten voor marinade mengen tot honing is opgelost
    - zalmfilet in blokjes van 4x4 snijden en door marinade halen (op bordje in koelkast laten marineren)
    -rest van marinade onder pasta scheppen samen met citroensap en tomaatjes
    -sausje maken door ei, mosterd, en room op te kloppen met mixer
    -asperges en saus onder pasta doen
    -olijfolie verwarmen in tefalpan en stukjes zalm aanabakken (2 min aan elke kant)
    -dan soja saus toevoegen en vis er even doorwentelen (geeft mooie glans)

    tip:

    presenteer de pasta in mooie diepe schaal en leg vis erop.

    smakelijk.




    -

    26-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een borduurwerkje.........
    omdat ik een gekneusde voet heb en moet rusten deze week, ging ik dit maken voor een vriendin die een beetke steun kan gebuiken...
    nog wel even op een kaartje kleven en dan de post op.


    Image Hosted by ImageShack.us

    24-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omgekeerde perencake met speculaaskruiden
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden:

    -1 groot blik halve peren
    -200gram boter
    -200gram suiker
    -4 eieren
    -1 eetlepel speculaaskruiden (in delhaize verkrijgbaar)
    -rietsuiker en boter

    bereiding:

    -neem een springvorm van 20cm en leg bakpapier op bodem
    -beboter papier en bestrooi met rietsuiker
    -laat peren zeer goed uitlekken  (ik leg ze een tijd op een schone theedoek)
    -beleg bodem van springvorm met peren, dicht tegen mekaar aan
    -oven 160 graden
    -alle ingredienten mengen
    -beslag voorzichtig over peren spatelen
    -60 min bakken in oven
    -laat 10 min afkoelen in vorm en ontvorm
    -met perenkant naar boven op bakfolie leggen en nog 20 min bakken.

    tip:

    -ik heb peertjes nog een beetje bestrooid met rietsuiker en met brandertje gebrand (zoals bij créme brulée)

    smakelijk!

    23-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeebaars met wiloof en parmaham geparfumeerd met thym



       

    zo ziet het eruit het voor de oven                      zo ziet het er uit als het klaar is.... 

    benodigdheden:

    -4 zeebaarsfilets met vel
    -flinke scheut wijn (1/2 glas ongeveer)
    -4 stronken witloof
    -4 sneden parmaham
    -olie en boter
    -zout, peper, nootmuskaat, provencaalse kruiden
    -verse tym, ik gebruikte citroentym

    bereiding:

    -voldoende olie en boter verwarmen en witloof((waarvan je elke stronk in 4delen sneed) erin leggen en kruiden met alle droge kruiden
    -zacht laten stoven door telkens kleine beetjes wijn toe te voegen
    -ovenschaal invetten
    -vis erin mt velkant naar beneden
    -elke filet bedekken met plak parmaham
    -daarop witloof schikken en takjes tym
    -beetje olie over gieten
    -180graden - 15 min

    tip:

    lekker met gebakken aardappeltjes en een wittewijnsabayon

    22-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskoteletjes met aardappelsalade (dank u vriendin Ria)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden: (6 personen)

    lamskoteletjes 1 uur gemarineerd in olijfolie met tijm, laurier, zout, cayennepeper en paprikapoeder

    2,5 kg aardappelen

    4 rode uien

    2 grote zachte pepertjes

    4 teentjes knoflook

    olijfolie

    1 plukje saffraandraadjes of saffraanpoeder

    verse korianer en/of gladde peterselie

    cayennepeper en zout

    bereiding:

    Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.

    Kook ze 7 minuten in gezouten water met de saffraan.

    Afgieten en laten opdrogen (even op het vuur zetten)

    Snij de uien en de pepertjes (zonder de zaadjes) in fijne ringen.  Hak de knoflook.  Fruit de uiringen glazig in de olijfolie.  Pepertjes en knoflooksnippers toevoegen en een paar minuten roerbakken.

    Aardappelschijfjes toevoegen en goudbruin bakken.  Kruid met cayennepeper en zout.

    Afwerken met gehakte koriander en/of peterselie.

     

    Lamskoteletjes grillen.

    21-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladeparfait (bedankt vriendin Ria)
    Image Hosted by ImageShack.us


    Benodigdheden: (8 personen)
     

    1/2 liter melk

    150 gr poedersuiker

    1/2 liter slagroom

    4 eierdooiers

    300 gr chocolade naar smaak

     

    Bereiding:

    Vermeng de melk met de slagroom en zet 12u in de koelkast. 

    Deze roommelk dik mixen.

    Smelt de chocolade met water in de microgolf en laat afkoelen.

    Poedersuiker en eierdooiers kloppen.

    Hierdoor de melkroom spatelen en daarna de afgekoelde chocolade doormengen.

     

    Het mengsel in potjes verdelen en 3 à 4 u in de diepvries zetten.

    Versieren met geraspte chocolade.

    20-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool-paprikasoep
    Image Hosted by ImageShack.us


    3 ajuinen laten stoven.

    1 bloemkool in stukken, 4 aardappelen in stukken en 2 rode paprikas in blokjes toevoegen.

    Water toevoegen, peper en zout, 3 kippebouillonblokjes.

    Soep laten gaarkoken en mixen.

    1 doos mascarpone kaas toevoegen.

    19-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frambozen-kokosijs
    Image Hosted by ImageShack.us
     

    benodigdheden: (voor 4 personen)

    -250ml room
    -165ml kokosmelk
    -bakje frambozen
    -4 eetlepels poedersuiker (ik gebruikte tagatesse 1 1/2 eetlepel)

    nodig: een ijsmachine

    bereiding:

    -room en kokosmelk mengen
    -3 eetlepels suiker toevoegen en flink roeren
    -2/3 van de frambozen lichtjes pletten en opzij zetten
    -melkmengsel in ijsmachine
    -na 30min frambozen toevoegen en nog 10min laten draaien

    -resterende framboosjes tot coulis maken (mixen met 1 eetlepel poedersuiker

    presentatie:

    -2 bollen ijs in schaaltje doen, beetje coulis erover en een koekje!
    klaar, snel, makkelijk en simpel.

    18-06-2008 om 16:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomergedicht
    Image Hosted by ImageShack.us

    zomer,
    alles baadt in de zon

    een overvloed aan producten glimmen ons toe
    laat ons ze gebruiken in simpele dingen.........
    wat zeg je "je weet nie hoe"

    laat ze voor zichzelf spreken
    ze hebben haast geen gebreken

    dus ga aan de slag
    ja........met een beetje fantasie dat mag....

    laat dan je geliefden genieten van jouw gerecht
    ze zullen dan weten "jouw liefde is oprecht".

    17-06-2008 om 15:39 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde halloumi met frisse dressing
    proberen, echt de moeite waard!


    Image Hosted by ImageShack.us


     benodigdhden:

    -1 blokje halloumi
    -1 eetlepel kappertjes op azijn
    -verse kruiden (peterselie, basilicum, tym, oregano)
    -zout en peper
    -citroensap
    -olijfolie



    bereiding:

    -halloumi in plakken van 2cm dik snijden
    -grillpan verwarmen (in tefalpan kan ook, alleen heb je dan de streepjes niet)
    -heel kort de kaas grillen
    -in schaal alle ingredienten boven de lijn vermengen
    -als kaas afgekoeld is bij de marinade doen en de kaas er mee bedekken.
    -zeker 2 uur marineren alvorens ervan te genieten.

    tip:

    -erg lekker bij een BBQ
    -lekker bij een lente-achtige pasta (bijvoorbeeld als bijgerechtje bij een pasta met verse erwtjes en munt, parmezaan en goede olijfolie)

    16-06-2008 om 13:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van paprika met grijze garnalen en pestosaus
    In drie stappen zit het er dus zo uit!
       



    Benodigdheden: (4personen)

    -1 rode paprika
    -1/2 sjalot
    -olijfolie
    -beetje witte wijn
    -teentje knoflook
    -zout en peper

     
    -3 eetlepels mascarpone
    -2 eetlepels platte kaas
    -1 eetlepel pesto
    -100gr grijze garnalen
    -beetje dille of bieslook

    bereiding:

    -paprika schoonmaken en in blokjes snijden
    -alle ingredienten boven de lijn in pannetje doen en heeeeeeel gaar stoven
    -mixen en door fijne zeef doen
    -dit kan je makkelijk een 3tal dagen op voorhand doen
    -helft paprikamengsel mengen met mascarpone en verdelen over 4 glaasjes
    -dan andere helft van het paprikamengsel er voorzichtig bovenop scheppen
    -dit kan je de dag voordien doen
    -dan grijze garnaaltjes erover verdelen
    -platte kaas mengen met pesto
    -tenslotte takje dille of beetje bieslook erop leggen

    15-06-2008 om 12:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weten jullie nog mn kruidenbakje????

    T is al flink gegroeid alleen de rode basilicum gaat nie zo geweldig!
    maar aan de rest heb ik al flink geknipt!

    Image Hosted by ImageShack.us

    14-06-2008 om 09:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse pasta (met stukje halloumi met frisse dressing)
    Image Hosted by ImageShack.us

     benodigdheden:(4 personen)

    -1 bussel groene asperges
    -3 eetlepels mascarpone
    -1 eidooier
    -zout-peper
    -150gr erwtjes (diepvries is goed)
    -pijnboompitjes geroosterd
    -parmezaanschaafsel (doe ik met mandoline,kan ook met dunschiller)
    -4 halfgedroogde tomaatjes
    -4 blaadjes basilicum
    -4 plakjes halloumi met frisse dreesing (zie recpt op deze site)
    -400 gram pasta

    bereiding:

    -houterige delen van asperges breken
    -in stukken van 3cm snijden (kopjes apart houden)
    -stukken zachtkoken in ongeveer 10min (kopjes laatste 2 min toevoegen)
    -spoelen onder koud water
    -erwtjes koken tot juist mals
    -stukken asperge (niet de kopjes!) in blender (of met soepmix) samen met eidooier, zout en peper zeer fijn mixen
    -pasta koken
    -aspergesmengsel mengen met mascarpone
    -pasta mengen met aspergemengsel en erwtjes en nogmaals proeven of nog zout en peper toegevoegd moet worden.
    -op bord halloumi, enkele schaafsel kaas , een tomaatje en blaadje basilicum leggen gevolg ddoor de pasta
    -bestrooien met pijnboompitjes

    smakelijk!

    tip: drink er een zomers wit wijntje bij.

    13-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde tapaschampignonnekes
    Image Hosted by ImageShack.us

    Heerlijk bij het aperitief!

    benodigdheden:

    -1 bakje champignons
    -borrelglaasje goeie olijfolie
    -sap van 1 citroen
    -kaneelstokje
    -1/4 tl chilivlokjes
    -1/2tl zout
    -1 tl suiker
    -125ml water

    bereiding:

    -champignons snijden (in 2 of vier voor grote exemplaren)
    -alle ingredienten behalve water in pannetje 5 minuten laten koken
    -dan paddestoelen erbij en water
    -10 minuutjes sudderen

    -alles in schaal of pot doen en enkele uren laten marineren, 
    of hele nacht is nog lekkerder!
    -indien je dit wil bewaren (ik doe het in een glazen pot) dan kaneel verwijderen) en alles in pot in koelkast (kan gedurende een dikke week opgebruikt worden)

    12-06-2008 om 17:59 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomers dessertje
    Image Hosted by ImageShack.us
     

    benodigdheden:

    -flinke schep platte kaas p. p.
    -enkele aardbeien en blauwe bessen p.p.
    -suiker naar smaak
    -beetje rodevruchtensiroop
    -enkele schuimpjes (meringues)
    -beetje aardbeienecoullis (aarbeien mixen met beetje bloemsuiker)

    bereiding:

    -platte kaas mengen met suiker en de meringue in stukjes
    -in mooi glas onderaan de blauwe bessen leggen
    -dan beetje plattekaasmengsel
    -dan aarbeien met siroop
    -dan rest plattekaasmengsel
    -bovenaan beetje aarbeiencoullis en een heel schuimpje

    tip:

    bestrooi muntblaadje met bloemsuiker en leg dit langs de rand van het glas.

    11-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen zin in een boterham zoals ik deze middag.............

    maak jezelf een lekkere pannekoek met appel......

    Image Hosted by ImageShack.us

    10-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauwhaasje met parmaham en pijnboompitjes
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden:(4 personen)

    -4 stukken kabeljauwhaasje a 200gr
    -olijfolie
    -zout-peper-of viskruiden
    -citroensap
    -balsamicostroop+azijn
    -100 gram rucola
    -handvol pijnboompitten
    -2 sneden parmaham
    -aardappelen

    bereiding:

    -ham fijnsnijden en samen met pijnboompitjes zachtjes aanbakken in antikleefpannetje
    -aardappelen schillen en in blokjes snijden en gaar koken
    -grof pletten en mengen met flink wat olijfolie zout en peper en scheutje citroensap
    -dan helft rucola beetje hakken en mengen onder puree mengen alsook bijna alle  ham en pijnboompitten.
    -olie verwarmen in antikleefpan en gekruide vis op niet te hevig vuur aanbakken (aan elke kant zo'n 3min) dan vuur uit , afdekken met alu-folie en laten staan tot bord voor de rest gedresseerd is.
    -resterende rucola mengen met zout en peper en olijfolie en balsamicoazijn

    serveertip:

    -doe de aardappelpuree in een ringetje op het bord,
    -leg ook de sla erbij
    -als laatste de kabeljauw
    -dresseer deze nog met een streepje balsamicostroop

    smakelijk!

    09-06-2008 om 21:05 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een iets andere croque
    zo kan het ook..........


    Image Hosted by ImageShack.us


    Benodigdheden: voor 2 croques

    -4 sneetjes bruin brood
    -1 eetlepel mayonaise
    -4 a 6 plakjes filet de saxe
    -2 plakjes goed afsmakende trappistenkaas (bijvoorbeeld loo)
    -ketchup

    bereiding:

    -besmeer 2 sneetjes brood met mayonaise
    -beleg met filet de saxe en de kaas
    -leg op elke belegd boterhammetje nog een sneetje brood en druk een beetje aan
    -grill in een voorverwarmde oven van 180gr 5 minuten aan elke kant

    tip:

    -leg de boterhammetjes op een taartroostertje, en daaronder een bakfolie, kaas gaat soms snel smelten en als dat in je oven terechtkomt heb je een hoop poetswerk, en die kunnen we beter besteden aan het bedenken en maken van lekkere dingen.

    08-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf geconfijte citroen
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden (voor 4 citroenen)

    -4 citroenen (flink gewassen of biologische)
    -fijn zout
    -1/2 chilipepertje
    -2 laurierblaadjes
    -3 soeplepels olijfolie
    -1 liter kokend water
    -1 steriliseerbokaal -zorgen dat hij maar net groot genoeg is om de citroenen dicht op mekaar in te doen (pot= zo met rubberen ring)

    bereiding:

    -citroen in vier snijden maar zorgen dat de onderaan aan mekaar blijven
    -elke citroen vullen met één soeplepel zout
    -op bodem van pot een beetke zout strooien en dan de citroenen erin doen,
    -olijfolie erop en kruiden erbij steken
    -overgieten met kokend water tot pot gevuld is tot aan de rand
    -pot 3 weken laten staan en elke dag een keer de pot omdraaien

    tip:

    -citroenen zijn dus "klaar voor gebruik" na ongeveer 3 weken, citroen wel afspoelen onder koud water om overtollig zout te verwijderen, en ook de binnenste vlezige stukjes, alleen de schil wordt gebruikt)

    - te gebruiken voor tagine met geconfijte citroen en groen olijven


    07-06-2008 om 16:28 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!