Benodigdheden + bereiding:
-225g zachte boter -225g suiker
-Mix deze in de keukenrobot tot romige massa
-Meng 225g zelfrijzende bloem, de zeste van één sinaasappel onder het botermengsel
-Klop 4 eieren los en voeg ze ook bij het mengsel
-verdeel over twee (beboterde en met bloem bestoven) vormen van 20cm waar je onderin een ronde bakpapier legt.
-Bak in een oven van 18Og voor 25 a 30 min.
-laat afkoelen
-meng 250g frambozen met het sap van de sinaasappel en een eetlepel suiker laat koken tot je een confituur bekomt.
-maak boterroom door 250g echte boter te mengen met 250gr bloemsuiker in de keukenrobot, voeg langzaam het sap van een halve sinaasappel en de rasp toe, mix dan tot een zacht creme
-leg één sponge (cake) op een taartvoet en besmeer met de confituur, daarop creme au beurre gevolgd door de tweede sponge -weer creme au beurre en dan garneer je met rode vruchten en nog een beetje bloemsuiker.
Deze taart kan als dessert zeker 10 mensen tevreden stellen/
smakelijk!
|