Deze hartige taart ontstond, zoals zo dikwijls gebeurd, na een etentje de dag voordien je hebt allerhande restjes, niet genoeg om op zichzelf als gerecht te dienen, dus ga je "een beetje toveren vanuit je koelkast"
Ik deed het zo:
Nam een rol bladerdeeg en bedekte er een taartvorm van 30cm mee Strooide broodkruim over de bodem zodat dit het vocht kan opnemen dat kan vrijkomen tijden het bakken. Beleg de bodem met koude ratatouille, daarop wat restjes aardappelpuree in kleine hoopjes, enkele lepels pittige tomatensaus en een restje fetablokjes en groene olijven scheur een bol mozarella in stukjes en verdeel die over de taart strooi er nog een flinke eetlepel kappers over en kruid met provencaalse kruiden, en P en Z besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25minuten
Dien op met een lekkere salade van rucola en tomaatjes aan gemaakt met gewoon olijfolie, P en Z en een beetje citroensap.
|