![Image Hosted by ImageShack.us](http://img391.imageshack.us/img391/355/choctaartnd0.jpg)
benodigdheden voor toffee
-50gr boter -75ml room -100gr lichte bruine suiker -150 hazelnoten geroosterd en grof gehakt
benodigdheden voor ganache -200ml room -200gram pure chocolade in stukjes (of chocoladeparels)
voor serveren -cacaopoeder en bloemsuiker
bereiding:
-vorm bekleden met deeg en blind bakken (bakpapier inleggen bedekken met bakbonen (=oude witte bonen ofzo) en 10 minuten bakken, papier en bonen weg, bodem bedekken met beetje losgeklopt eigeel en nog 5 minuten bakken. -laat afkoelen Doe boter, 75ml room en suiker in pannetje en kook ongeveer 3 minuten tot beetje ingedikt, meng met de noten en laat afkoelen -verdeel notenmengsel over taartbodem -breng 200ml room aan de kook , neem van vuur en roer de chocolade eronder tot volledig gesmolten en het een dikke vloeistof is geworden. -bedek hiermee de taart en zet koel weg, -taart kan in koelkast maar nee ze dan een uur voor je ze gaat eten eruit. -bestrooi afwisselend met poedersuiker en cacao
smakelijk
|