Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade en hazelnoottoffee taart
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden voor toffee

    -50gr boter
    -75ml room
    -100gr lichte bruine suiker
    -150 hazelnoten geroosterd en grof gehakt

    benodigdheden voor ganache
    -200ml room
    -200gram pure chocolade in stukjes (of chocoladeparels)

    voor serveren
    -cacaopoeder en bloemsuiker

    bereiding:

    -vorm bekleden met deeg en blind bakken (bakpapier inleggen bedekken met bakbonen (=oude witte bonen ofzo) en 10 minuten bakken, papier en bonen weg, bodem bedekken met beetje losgeklopt eigeel en nog 5 minuten bakken.
    -laat afkoelen
    Doe boter, 75ml room en  suiker in pannetje en kook ongeveer 3 minuten tot beetje ingedikt, meng met de noten en laat afkoelen
    -verdeel notenmengsel over taartbodem
    -breng 200ml room aan de kook , neem van vuur en roer de chocolade eronder tot volledig gesmolten en het een dikke vloeistof is geworden.
    -bedek hiermee de taart en zet koel weg,
    -taart kan in koelkast maar nee ze dan een uur voor je ze gaat eten eruit.
    -bestrooi afwisselend met poedersuiker en cacao

    smakelijk




    26-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was er dessert..........
    Image Hosted by ImageShack.us

    recepten op dit blogje

    25-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tarte tatin (met appel)
    Image Hosted by ImageShack.us 

    benodigdheden:

    -1 vel bladerdeeg
    -5 appelen
    -200gr echte boter
    -200gr witte suiker

    bereiding:

    -appels schillen klokhuis verwijderen en in vieren verdelen
    -laat boter smelten in ovenvaste pan en doe er dan de suiker bij, laat even verwarmen tot suiker zich mengt met boter
    -leg appels zo dicht mogelijk bij mekaar in boter/suikermengsel met bolle kant naar beneden
    -laat sudderen tot mengsel karamelkleurig en stroperig is, kan lang duren (ong.30min, appels laten eerst vocht los en dan pas wordt karamel gevormd)
    -dan bedekken met bladerdeeg, steek de randen nr binnen
    -voorverwarmde oven op 190gr, 20 minuten bakken
    -pan uit oven, 10 min wachten en dan bord op pan en omkeren.
    -pas op karamel is gloeiend heet
    -laat 20min afkoelen en dien op met half opgeklopte room of een bolletje ijs

    smakelijk!

    24-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaronitaart (van vriendin monique)
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden:(voor 5 personen)

    -400gr macaroni (of andere holle pasta)
    -250gr doperwtjes (diepvries)
    -150 gr rauwe ham in kleine reepjes
    -1 gesnipperde ui
    -90gr boter
    -3dl kippebouillion
    -100gr gemalen parmezaan
    -2,5dl room
    -4 eidooiers
    -2 eiwitten
    -2 eetlepels tomatenpuree
    -paneermeel
    -verse basilicum+peterselie
    -peper en zout

    bereiding:

    -roer tomatenpuree dr bouliion
    -ui glazig laten worden in boter, ham erbij doen alsook boullion, 20 minuten sudderen
    -room erbij doen en goed mengen 5 min koken
    -pasta beetgaar koken
    -eidooiers loskloppen met peper en zout en eiwitten stijf kloppen
    -pasta mengen met saus , eidooiers, gehakte basil. en peterselie en 80 gr parmezaan
    -ronde springvorm van 20cm invetten en op bodem bakpapiertje, dan randen bestrooien met paneermeel
    -mengsel erin doen en 30 minuten bakken op 180gr

    tip:

    indien je deze schotel op voorhand maakt (zoals monique deed, dan oven 180gr en pasta afgedekt met alufolie er 15min indoen, dan lau wegnemen en nog 10min op 200gr tot mooie gouden kleur

    smakelijk
    -

    22-07-2008 om 10:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos-limoencake
    Image Hosted by ImageShack.us
    MINDER ZOETE VERSIE DAN TOEN IK HEM VOOR EEN FEESTJE HAD GEMAAKT


    -benodigdheden:

    -100gr zachte boter
    -175gr zelfrijzend meel
    -1 tl bakpoeder
    -150gr basterdsuiker
    -2 eieren
    -2 dl kokosmelk
    -fijn geraspte schil van 1 limoen

    benodigdheden voor glazuur

    -2dl kokosmelk
    -100gr basterdsuiker
    -fijn geraspte schil van 1 limoen
    -sap van 3 limoenen
    -2 soeplepels geraspte kokos

    bereiding;

    -oven 180gr voorverwarmen
    -cakeblik van 900g invetten en bekleden met bakpapier
    -alle ingredienten voor beslag in mixer mengen tot glad deeg
    -in bakblik, 40 minuten bakken tot mooi gerezen en goudbruin
    -glazuur=50gr suiker, kokosmelk in pannetje aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken, dan sap erbij en zet terzijde
    -meng resterende suiker met limoenrasp en kokos en zet terzijde
    -cake uit oven en schenk beetje bij beetje de glazuur over warme cake tot is opgenomen en helemaal doordrongen
    -laat afkoelen en uitharden
    -voor serveren bestrooien met de limoensuiker

    smakelijk
    !

    21-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag goed beginnen....

    zondagmorgen
    lekker ontbijt
    daarvoor maak ik graag een beetje tijd

    laat die vrije dag maar komen
    niks moet en alles mag
    k hoop dat hij jullie ook bekoren mag


     





    20-07-2008 om 13:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerkje

    nieuw zakje voor mijn gps

    Image Hosted by ImageShack.us

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paella a la culimieke
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden: voor 5 personen

    -doos mediteraanse rijst (bosto)
    -1 ui gesnipperd+ 1 teentje knoflook gesnipperd
    -1 rode 1 gele paprika in kleine blokjes
    -kopje doperwtjes (diepvries)
    -1/2 glas witte wijn
    -1 kipfilet(in blokjes en al aangebakken gedurende enkele min) 
    + 1 drumstickje per persoon (al voorgebakken gedurende 10min)
    -1 kilo mosselen
    -15 gamba's
    -enkele draadjes saffraan
    -1/2 koffielepel paprikapoeder
    -zout en peper
    -olijfolie
    -beetke citroensap
    -1 liter visboullion(blokje of fondpoeder)

    bereiding:

    -olie in paellapan, ui, paprika, look zacht laten worden
    -rijst en wijn erbij alsook boullion en kruiden en kippeblokjes
    -aan de kook brengen
    -5 min. afgedekt laten sudderen
    -dan kippeboutjes, mosselen en gamba's erbij
    -terug afgedekt een 8tal minuten sudderen
    -citroenpartjes erop schikken en klaar!

    smakelijk!

    18-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto met kingkrab



    benodigdheden: (2 personen als hoofdmaaltijd)

    -2 kingkrabpoten
    -200gr risottorijst
    -100 gram rucolla
    -1/2glas witte wijn
    -500ml visboullion
    -1/2 ui gesnipperd
    -handvol vers geraspte parmezaan
    -1/2 teentje knoflook geperst
    -zout-peper
    -beetje citroensap
    -stuk koude boter
    -olijfolie
    -stukje kruidenboter

    bereiding:

    -krabbepoten in stukken snijden en in lengte halveren (gaat heel makkelijk=zachte schaal)
    -oijfolie in diepe pan en ui en knioflook zachtjes laten stoven
    -rijst erbij en even meestoven
    -witte wijn erbij en laten verdampen
    -dan beetke bij beetke de boullion bij rijst doen en blijven roeren tot rijst mals is, ongeveer 20 min.
    -dan kaas en boter eronder roeren.
    - 3/4de van rucola ,(beetke gehakt), er net voor opdienen onder roeren.
    -afkruiden met zout, peper en citroensap
    -olie en kruidenboter in pan verwarmen en krab kort aan beide zijden  bakken
    -rest van rucola aanmaken met beetke olie en zout en peper

    mooi dresseren op bord

    smakelijk


               

    13-07-2008 om 16:29 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerconfituur





     


    -benodigdheden:

    -1 kilo schoongemaakt rijp fruit
    -1 kilo griessuiker
    -een confituurketel, of grote pot
    -een schuimspaan
    -gesteriliseerde confituurpotjes
    -1 klein bordje dat je in diepvries plaatst

    bereiding:

    -fruit schoonmaken, afwegen en grondig mengen met suiker
    -op hoogvuur aan de kook brengen 
    -na ongeveer 15min testen of beetje confituur op koud bordje direct opstijft
    -als je met vinger lijntje trekt in confituur mag dit niet in mekaar lopen
    -potjes direct tot de rand vullen, dekseltje erop en omgekeerd plaatsen tot ze  afgekoeld zijn
    -etiketje erop en klaar

    tip:

    neem eens een paar potjes zelfgemaaktte confituur mee als je op bezoek gaat in plaats van een bloemetje
    doe ze in een mooi mandje en strik er een leuk lintje rond


    12-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine van dorade (marokkaans koken met amber-zie link op deze pagina)
      

    benodigdheden:

    -1 kilo dorade (hele vis, zonder kop en van schubben ontdaan)
    -aardappelen in schijfjes
    -rode en gele paprika in sneetjes van 1 cm dik
    -2 tomaten
    -1 grote ui in ringen

    marinade (charmoula)
    -1/2 bosje platte peterselie, gehakt
    -1/2 bosje koriander,gehakt
    - 2 knoflooktenen geperst
    -1/2 tl komijn
    -1/2 tl paprikapoeder
    -citroensap
    -zeezout naar smaak
    -flinke scheut olijfolie
    -ingelegde citroen in reepjes

    bereiding:

    -meng alle ingredienten voor marinade en leg vis erin,
    liefst een nacht of 's morgens om 's avonds klaar te maken

    -leg in tagine paar houten prikkers kruislings om aanbakken te voorkomen
    -daarop schijfjes aardappel en ui
    -dan de vis
    -dan paprika's
    -dan citroenreepjes
    -dan  tomaat
    -giet een beetje water bij de resterende marinade en giet dat geheel over de groenten en vis
    -dek af met deksel en laat aan de kook komen,
    -laat nog sudderen gedurende een 30 a 45 min.

    opdienen met marokaans brood en gebakken aubergines

    smakelijk

    10-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers komkommersoepje
        

    benodigdheden: (4 personen)

    -1 komkommer, geschild en ontpit
    -1 potje yogurt
    -1dl room
    -300 ml kippeboullion
    -zout-peper
    -klein beetje caeynnepeper


    garnering:

    -stukje gedroogd rookvlees of parmaham
    -kerstomaatje

    bereiding:

    -komkommer in stukjes snijden en alle overige ingredienten boven de lijn toevoegen en in blender of met sopemixer fijnmixen
    -in koelkast zetten voor minstens 2u
    -rookvlees of parmaham drogen in oven tussen twee borden of bakplaatjes gedurende 8minuten

    afwerking:

    -soep in mooie glaasjes doen
    -kerstomaatje insnijden en over rand van glas hangen
    -stukje ham erin steken
    ....smakelijk

    09-07-2008 om 15:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomkaas-ijs
    benodigdheden: (3 personen)

    -350gr room plattekaas
    -1,25dl room
    -2 eiwitten
    -100 gr fijne witte suiker

    bereiding:

    -platte kaas en room mengen
    -eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje suiker toevoegen tot glanzende massa bekomen wordt
    -in ijsmachine laten draaien gedurende ongeveer 20 a 30 min

    tip:

    -erg lekker met rood fruit dat even verwarmd is met beetke suiker

    07-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met kruiden gevuld, verse erwtjes en huisgegrilde rode paprika
       

    benodigdheden:

    -1 grote kip, onderste been verwijderd en kip platgedrukt, zoals een vlinder
    -verse kruiden, platte peterselie, koriander......gemengd met een flinke klont zachte echte boter, zout en peper
    -olijfolie
    -erwtjes (even gekookt en direct gespoeld onder koud water)
    -2 rode puntpaprika's (zijn de zoetste, maar gewone gaat perfect)
    -beetke witte balsamicoazijn of citroensap)
    -zout en peper

    -aan bovenkant kip voorzichtig met je vingers het vel losmaken van het vlees, oppassen dat het niet scheurt, doe dit vooral aan de poten.
    -deze holte opvullen met de kruidenboter
    -dan kip in braadschaal leggen en in oven van 180gr -  45 minuten bakken
    -erwtjes met zout en peper bestrooien en olie en azijn of citroen toevoegen
    -paprika's in gasvlam leggen tot zwart geblakerd (kan ook in hete oven onder grill)
    -dan warme paprika's in plastiek zak die je afsluit en 20min laat liggen
    -dan paprika's eruit en vel met keukenpapier verwijderen, niet afspoelen......dan verlies je de lekkere gegrilde smaak
    -paprika's opensnijden en vliezen en pitjes verwijderen
    -in stukken verdelen en beetke olijfolie en zout opdoen
    -kip in stukken verdelen en opdienen met kleine gefrituurde aardappeltjes


    06-07-2008 om 10:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse amandel-frambozentaartje
    Image Hosted by ImageShack.us


    benodigdheden

    -1 rol kruimeldeeg
    -4 eetlepels frambozenconfituur (gebruik zelfgemaakte als je kan)
    -100 zachte boter
    -80gr bloem
    -20 gr geschaafde amandelen
    -1 ei
    -1/4 theelepel bakpoeder

    ook nodig-bakpapier-bonen of andere steunvulling

    bereiding:

    -vorm bekleden met deeg
    -inprikken met vork hier en daar
    -afdekken en 30 min in koelkast
    -oven voorverwarmen op 190gr
    -deeg bedekken met bakpapier en vullen met steunvulling
    -15min bakken
    -laten afkoelen zonder steunvulling
    -bodem bestrijken met jam
    -daarover deegmengsel uitspreiden
    -framboosjes erover verdelen
    -oven voor 30 a 35min

    -bestrooien met bloemsuiker
    -serveren met schepje vers opgeslagen room of bolletje vers vanilleijs

    smakelijk.




    05-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk part-time werken
    vanaf vandaag krijg ik nog veel meer tijd om nog meer te gaan koken en mijn andere hobbys te beoefenen.


    daarom trakteer ik met champagne.

    Image Hosted by ImageShack.us

    01-07-2008 om 07:23 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marmercake
    Image Hosted by ImageShack.us


    benodigdheden:

    -250gr zachte boter
    -250gr witte suiker
    -250 bloem
    -1/2 koffielepel bakpoeder
    -5 eieren
    -zakje chocoladeparels callebaut
    -1 eetlepel cacaopoeder


    bereiding:

    -bakvorm invetten en bekleden met bakpapier
    -verwarm oven voor op 170gr
    -roer boter en suiker romig
    -voeg één voor één de eieren toe
    -voeg gezeefde bloem toe
    -smelt de chocolade (bain marie of micorgolf)
    -meng iets afgekoelde chocolade en gezeefde cacao onder de helft van het deeg
    -vorm vullen met afwisselend wit en bruine lepels deeg
    -1u bakken of tot een breinaald of satestokje er droog uitkomt

    smakelijk


    30-06-2008 om 21:03 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenmedaillons met kriekbier en appeltjes (bedankt vriendin ria)

     
    benodigdheden: (6 personen)

    6 kalkoenmedaillons

    6 vaste appels

    2 flesjes kriekbier

    100 gr suiker

    1 kipbouillonblokje

    400 cc room

    scheut rum

    100 gr boter

    peper en zout

    bereiding:

    appels in blokjes snijden

    medaillons in hete boter aanbakken, kruiden met peper en zout en verder bakken.

    Uit de pan nemen en in dezelfde pan de appelblokjes fruiten, rum toevoegen en blussen met kriekbier.

    Room, bouillonblokje en suiker toevoegen.

    Saus laten inkoken en indien gewenst nog wat suiker toevoegen.

    Eventueel de saus wat binden.

     

    28-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peren-amandeltaart

       


    benodigdheden:
    -175 gr poedersuiker
    -50gr gewone bloem
    -100gr gemalen amandelen
    -5 eiwitten
    -citroenrasp van een gewassen citroen
    -175gr gesmolten boter
    -1 grote rijpe peer
    -25gr geschaafde amandelen
    -beetke bloemsuiker

    bereiding:
    -verwarm je oven voor op
    200 graden
    -beboter en bebloem een taartvorm van 23cm doorsnede (ik gebruikte één met losse bodem) indien je dit niet hebt neemt quichevorm en ontvorm gebak niet na bakken.
    -zeef bloemuiker en bloem in grote kom
    -voeg licht opgeklopt eiwit en gesloten boter toe
    -roer tot glad glanzend deeg
    -doe in vorm
    -beleg met geschilde en in schijfjes gesneden peer
    -bestrooi met amandelen
    -bak 10 minuten op 200gr
    -verlaag tempertuur tot 180gr en bak nog 10 a 15 min
    -bestrooi met bloemsuiker

    tip:
    -je kan allerlei vruchten gebruiken, perizken, pruimen, appel, frambozen......zelfs pijnboompitten is lekker.

    27-06-2008 om 14:57 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine pasta met asperges en gegrilde zalmmootjes
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: (4 personen)

    -zakje hele kleine pasta (0,5cm (ik koop het in delhaize)
    -400 gr zalmfilet zonder vel
    -1 kilo asperges geschild en in stukjes van 3cm gesneden, gekookt tot net gaar (indien geen asperges meer voorradig, zoals nu dus, kan het vervangen door erwtjes of kerstomaatjes of ...........
    -100 ml lichte room (alpro-soya ofzo)
    -1 eetlepel mosterd
    -1 eidooier
    -gehakte koriander en selderblad of peterselie
    -paar halfgedroogde tomaatjes (zonder look!!!)zeer fijn gehakt
    -sap halve citroen
    -2 eetlepels sojasaus
    -olijfolie
    -zout
    -peper

    marinade-dressing

    -2 eetlepels olijfolie
    -1 eetlepel witte balsamico
    -1 eetlepel rijstwijn
    -1 eetlepel vissaus
    -1 eetlepel vloeibare honing

    bereiding:

    -pasta koken,
    - pasta afspoelen onder koud water tot echt afgekoeld
    - alle ingredienten voor marinade mengen tot honing is opgelost
    - zalmfilet in blokjes van 4x4 snijden en door marinade halen (op bordje in koelkast laten marineren)
    -rest van marinade onder pasta scheppen samen met citroensap en tomaatjes
    -sausje maken door ei, mosterd, en room op te kloppen met mixer
    -asperges en saus onder pasta doen
    -olijfolie verwarmen in tefalpan en stukjes zalm aanabakken (2 min aan elke kant)
    -dan soja saus toevoegen en vis er even doorwentelen (geeft mooie glans)

    tip:

    presenteer de pasta in mooie diepe schaal en leg vis erop.

    smakelijk.




    -

    26-06-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!