![Image Hosted by ImageShack.us](http://img204.imageshack.us/img204/7406/boulliabaisezl6.jpg) By culimieke
benodigdheden: (voor 2 personen)
-150gr zwaardvis per persoon (of andere vaste witte vis) -500gr mosselen -2 a 3 langoustines -4 sint-jacobsvruchten-gehalveerd -wat selderijblad -een gesnipperde ui en teentje knoflook -1 grote tomaat -gehalveerd -beetje tomatenpuree -grote soeplepel whisky -beetje room -wat platte peterselie grof gehakt --boter en olie -zout-peper-beetje currypoeder-beetje visfond (poeder of 1/2 visblokje) -150gr gram zeekraal
bereiding:
-wat olie en boter verwarmen in kookpot en daarin even op zacht vuur de ui en knoflook en slederijblad en curry aanstoven -vuur hoog zetten-de gewassen mosselen toevoegen met de whisky en deksel erop , gedurende enkele minuten koken en dan even opschudden en vuur uit. -in andere pan de rest van olie en boter verwarmen en de zwaardvis aanbakken op niet te hoog vuur -na enkele minuten de vis keren en de jacobvruchten en tomatenhelften mee aanbakken, -vis uit pan op bord, warm houden -teveel aan vet uit pan en vuur even heel laag zetten -dan mosselen, langoustines en groenten erin doen -bij kookvocht van mosselen de fond, tomatenpuree en zout en peper toevoegen, goede scheut room erbij, even opkoken en dan de gewassen zeekraal erdoor roeren. -ingekookte saus bij mosselen doen en daar terug de vis en jacobsvruchten even in verwarmen -peterselie erover en direct aan tafel!
serveren met lekker stokbrood en een goed glas witte wijn. smakelijk!
|