Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boulliabaize a la mieke
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor 2 personen)

    -150gr zwaardvis per persoon (of andere vaste witte vis)
    -500gr mosselen
    -2 a 3 langoustines
    -4 sint-jacobsvruchten-gehalveerd
    -wat selderijblad
    -een gesnipperde ui en teentje knoflook
    -1 grote tomaat -gehalveerd
    -beetje tomatenpuree
    -grote soeplepel whisky
    -beetje room
    -wat platte peterselie grof gehakt
    --boter en olie
    -zout-peper-beetje currypoeder-beetje visfond (poeder of 1/2 visblokje)
    -150gr gram zeekraal

    bereiding:

    -wat olie en boter verwarmen in kookpot en daarin even op zacht vuur de ui en knoflook en slederijblad en curry aanstoven
    -vuur hoog zetten-de gewassen mosselen toevoegen met de whisky en deksel erop , gedurende enkele minuten koken en dan even opschudden en vuur uit.
    -in andere pan de rest van olie en boter verwarmen en de zwaardvis aanbakken op niet te hoog vuur
    -na enkele minuten de vis keren en de jacobvruchten en tomatenhelften mee aanbakken,
    -vis uit pan op bord, warm houden
    -teveel aan vet uit pan en vuur even heel laag zetten
    -dan mosselen, langoustines  en groenten erin doen
    -bij kookvocht van mosselen de fond, tomatenpuree en zout en peper toevoegen, goede scheut room erbij, even opkoken en dan de gewassen zeekraal erdoor roeren.
    -ingekookte saus bij mosselen doen en daar terug de vis en jacobsvruchten even in verwarmen
    -peterselie erover en direct aan tafel!

    serveren met lekker stokbrood en een goed glas witte wijn.
    smakelijk!

    17-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huisgegrilde en ontvelde paprika's
    als de zomer zijn producten gaat aanbieden aan mooie prijzen is het tijd om wat lekkere dingen te maken die niet veel tijd in beslag nemen en waar je dan nadien lekker van kan genieten, zoals deze gegrilde, ontpitte en ontvelde paprika's.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden:

    -mooie rijpe paprika's (rode, gele en oranje zijn t meest zoet en lekkerst)
    -olijfolie
    -gedroogde provencaalse kruiden

    bereiding:

    -paprika's doorsnijden, zaden en steeltje verwijderen en met bolle kant boven op bakplaat leggen
    -onder voorverwarmde grill van 220graden de paprika's grillen tot er zwarte blaren onstaan (ongeveer 20 min)
    -dan uit oven nemen en direct afdekken met groot stuk alufolie die je strak rond bakplaat doet zodat er geen stoom ontsnapt
    -halfuur laten staan
    -dan paprika's pellen (gaat vanzelf) en in helft snijden
    -in steriliseerpot (of andere goed afsluitbare pot) doen en tussen de laagjes wat kruiden doen
    -pot afvullen met olijfolie tot vol!

    -heerlijk als tapa,
    -of als slaatje met wat griekse fetakaas en verse munt gesnipperd 
    -op een warm broodje een hamburger , daarbovenop een gegrilde paprika en bovenop een schepje zure room
    - in sausen............

    enz.........

    smakelijk!





    16-08-2008 om 21:48 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (1)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.traag gegaard lamsvlees met aardappelgratin met citroen en tijm
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor 2 personen)

    -stukje ontbeende lamsbout van 700gr
    -look en verse tym
    -zout en peper
    -beetje boter en olijfolie

    -4aardappeltjes in zeer dunne schijfjes
    -room (of half room- half alpro soja)
    -tymtakjes
    -2 stukjes citroenschil
    -zout en peper

    bereiding:

    -vlees dat ingeprikt is en in sneetjes telkens stukje look en klein takje tym gestoken en flink gekruid met peper en zout even aanbakken in olie en botermengsel tot mooi korstje
    -dan in voorverwarmde oven van 100gr gedurende een uur.
    -10 minuten rusten avorens dit botermalse vlees aan te snijden

    -room met zout en peper, citroenschil en tym en look aan de kook brengen,
    -mengen met aardappelschijfjes
    -verdelen over ovenvaste schaaltjes en 30 min in oven van 170gr of in microgolf gedurende een 8tal minuutjes en nog even grill onder

    -lekker met groene boontjes

    smakelijk!



    15-08-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandeltaartje met marsepein en framboosjes
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke
     

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden: (voor springvormvormpje van 10cm)

    -80gr malse boter
    -80gr witte suiker
    -30gr gemalen amandelen
    -50gr gewone bloem
    -1/4tl bakpoeder
    -1groot ei
    (eventueel beetke frambozenlikeur)



    -stukje marsepein
    -half zakje taartina
    -beetke rood vruchtensap of water
    -frambozen

    bereiding:

    -alle ingredienten boven lijn met mixer flink mengen,
    -in voorverwarmde oven in vormpje bakken gedurende een 25min op 160gr, of tot prikker er droog uitkomt

    -even afkoelen, terwijl je van marsepein een rolletje maakt dat past op de rand van het gebakje
    -dan siroop met tartina maken en even afkoelen terwijl je de framboosjes mooi shikt op het taartje
    -taartina erover en laten afkoelen

    smakelijk!

    10-08-2008 om 07:33 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met gegrilde groenten
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: (3 a 4 personen)

    -1 grote kip in acht stukken
    -kippekruiden
    -1 gele paprika in grote stukken
    -1 rode paprika in grote stukken
    -3 rode uien in parten
    -1 bakje champignons
    -nieuwe aardappeltjes (met licht gekleurde schil gewassen en in parten gesneden)
    -olijfolie
    -provencaalse kruiden
    -zout en peper
    -2 citroenen in partjes (optioneel)

    bereiding:

    -kip bestrooien met kippekruiden
    -groenten mengen met olie, zout peper en provencaalse kruiden
    -alles op oven plaat
    -in voorverwarmde oven van 200graden 45 min bakken,
    smakelijk!!

    31-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeegtaartje met gekarameliseerde pruimen
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden: voor 4 personen

    -4 plakjes bladerdeeg (randje voorzichtig inkerven op 1,5cm van rand)
    -4 blauwe pruimen
    -50gr boter
    -50gr rietsuiker
    -grote eetlepel bloemsuiker en zeefje
    -1 eetlepel frambozenconfituur
    -3 eetlepels mascarpone

    bereiding:

    -bladerdeeg dik bestrooien met bloemsuiker
    -bakken in voorverwarmde oven van 200gr gedurende 15 min.
    -boter smelten en rietsuiker toevoegen, dan de gehalveerde en ontpitte pruimen 5 minuten bakken in dit mengsel
    -bladerdeeg en vruchten laten afkoelen
    -mascarpone voorzichtig mengen (voor marmereffect) met beetje van vruchtenkaramel en de eetlepel confituur

    serveren:

    -bladerdeeg op bordje, fruit erover verdelen en quennelle van mascarpone erbij leggen, nog enkele druppels van de karamel errond en smullen maar.

    30-07-2008 om 21:32 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (1)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomertiramisu (met rode vruchten)
    Image Hosted by ImageShack.us -benodigdheden:

    -500gr rood fruit (vers of diepvries, zak diepvriesframbozen bij colruyt heb ik gebruikt)
    -150ml water
    -1 doos boudoirs
    -4 eieren ( gescheiden in dooier en wit)
    -250gr mascarpone
    -200gr witte suiker
    -3 blaadjes gelatine (van 2gr)
    -50ml room
    -50gr geroosterde amandelschilfers

    bereiding:

    -laat water en 100gr suiker even opkoken en doe er dan het fruit bij,
    als je vers fruit gebruikt enkel mengen en vuur uit
     -bij diepvriesfruit aan kook brengen en 2 min zachtjes laten koken, laat afkoelen en doe dan fruit in zeef en vang sap op
    -doe eidooiers en de andere 100gr suiker in mixer en meng tot wit mengsel
    -doe mascaprone erbij en meng tot glad mengsel
    -laat gelatine 10 min weken in koud water
    -verwarm gelatine tot lauwwarm en los de gelatine erin op.
    -doe dit bij kaasmengsel
    -doop de koekjes in het vruchtensap en bedek bodem van glazen schaal met de koekjes
    -helft van het kaasmengsel erover
    -terug koekjes, kaas en eindigen met kaasmengsel
    -rest van sap over bovenkant druppelen
    -tiramisu minimum 6u in koelkast , nacht is nog beter
    -voor serveren bestrooien met geroosterde amandelschilfers

    smakelijk!

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade en hazelnoottoffee taart
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden voor toffee

    -50gr boter
    -75ml room
    -100gr lichte bruine suiker
    -150 hazelnoten geroosterd en grof gehakt

    benodigdheden voor ganache
    -200ml room
    -200gram pure chocolade in stukjes (of chocoladeparels)

    voor serveren
    -cacaopoeder en bloemsuiker

    bereiding:

    -vorm bekleden met deeg en blind bakken (bakpapier inleggen bedekken met bakbonen (=oude witte bonen ofzo) en 10 minuten bakken, papier en bonen weg, bodem bedekken met beetje losgeklopt eigeel en nog 5 minuten bakken.
    -laat afkoelen
    Doe boter, 75ml room en  suiker in pannetje en kook ongeveer 3 minuten tot beetje ingedikt, meng met de noten en laat afkoelen
    -verdeel notenmengsel over taartbodem
    -breng 200ml room aan de kook , neem van vuur en roer de chocolade eronder tot volledig gesmolten en het een dikke vloeistof is geworden.
    -bedek hiermee de taart en zet koel weg,
    -taart kan in koelkast maar nee ze dan een uur voor je ze gaat eten eruit.
    -bestrooi afwisselend met poedersuiker en cacao

    smakelijk




    26-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was er dessert..........
    Image Hosted by ImageShack.us

    recepten op dit blogje

    25-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tarte tatin (met appel)
    Image Hosted by ImageShack.us 

    benodigdheden:

    -1 vel bladerdeeg
    -5 appelen
    -200gr echte boter
    -200gr witte suiker

    bereiding:

    -appels schillen klokhuis verwijderen en in vieren verdelen
    -laat boter smelten in ovenvaste pan en doe er dan de suiker bij, laat even verwarmen tot suiker zich mengt met boter
    -leg appels zo dicht mogelijk bij mekaar in boter/suikermengsel met bolle kant naar beneden
    -laat sudderen tot mengsel karamelkleurig en stroperig is, kan lang duren (ong.30min, appels laten eerst vocht los en dan pas wordt karamel gevormd)
    -dan bedekken met bladerdeeg, steek de randen nr binnen
    -voorverwarmde oven op 190gr, 20 minuten bakken
    -pan uit oven, 10 min wachten en dan bord op pan en omkeren.
    -pas op karamel is gloeiend heet
    -laat 20min afkoelen en dien op met half opgeklopte room of een bolletje ijs

    smakelijk!

    24-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaronitaart (van vriendin monique)
    Image Hosted by ImageShack.us

    benodigdheden:(voor 5 personen)

    -400gr macaroni (of andere holle pasta)
    -250gr doperwtjes (diepvries)
    -150 gr rauwe ham in kleine reepjes
    -1 gesnipperde ui
    -90gr boter
    -3dl kippebouillion
    -100gr gemalen parmezaan
    -2,5dl room
    -4 eidooiers
    -2 eiwitten
    -2 eetlepels tomatenpuree
    -paneermeel
    -verse basilicum+peterselie
    -peper en zout

    bereiding:

    -roer tomatenpuree dr bouliion
    -ui glazig laten worden in boter, ham erbij doen alsook boullion, 20 minuten sudderen
    -room erbij doen en goed mengen 5 min koken
    -pasta beetgaar koken
    -eidooiers loskloppen met peper en zout en eiwitten stijf kloppen
    -pasta mengen met saus , eidooiers, gehakte basil. en peterselie en 80 gr parmezaan
    -ronde springvorm van 20cm invetten en op bodem bakpapiertje, dan randen bestrooien met paneermeel
    -mengsel erin doen en 30 minuten bakken op 180gr

    tip:

    indien je deze schotel op voorhand maakt (zoals monique deed, dan oven 180gr en pasta afgedekt met alufolie er 15min indoen, dan lau wegnemen en nog 10min op 200gr tot mooie gouden kleur

    smakelijk
    -

    22-07-2008 om 10:08 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos-limoencake
    Image Hosted by ImageShack.us
    MINDER ZOETE VERSIE DAN TOEN IK HEM VOOR EEN FEESTJE HAD GEMAAKT


    -benodigdheden:

    -100gr zachte boter
    -175gr zelfrijzend meel
    -1 tl bakpoeder
    -150gr basterdsuiker
    -2 eieren
    -2 dl kokosmelk
    -fijn geraspte schil van 1 limoen

    benodigdheden voor glazuur

    -2dl kokosmelk
    -100gr basterdsuiker
    -fijn geraspte schil van 1 limoen
    -sap van 3 limoenen
    -2 soeplepels geraspte kokos

    bereiding;

    -oven 180gr voorverwarmen
    -cakeblik van 900g invetten en bekleden met bakpapier
    -alle ingredienten voor beslag in mixer mengen tot glad deeg
    -in bakblik, 40 minuten bakken tot mooi gerezen en goudbruin
    -glazuur=50gr suiker, kokosmelk in pannetje aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken, dan sap erbij en zet terzijde
    -meng resterende suiker met limoenrasp en kokos en zet terzijde
    -cake uit oven en schenk beetje bij beetje de glazuur over warme cake tot is opgenomen en helemaal doordrongen
    -laat afkoelen en uitharden
    -voor serveren bestrooien met de limoensuiker

    smakelijk
    !

    21-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag goed beginnen....

    zondagmorgen
    lekker ontbijt
    daarvoor maak ik graag een beetje tijd

    laat die vrije dag maar komen
    niks moet en alles mag
    k hoop dat hij jullie ook bekoren mag


     





    20-07-2008 om 13:51 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerkje

    nieuw zakje voor mijn gps

    Image Hosted by ImageShack.us

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paella a la culimieke
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden: voor 5 personen

    -doos mediteraanse rijst (bosto)
    -1 ui gesnipperd+ 1 teentje knoflook gesnipperd
    -1 rode 1 gele paprika in kleine blokjes
    -kopje doperwtjes (diepvries)
    -1/2 glas witte wijn
    -1 kipfilet(in blokjes en al aangebakken gedurende enkele min) 
    + 1 drumstickje per persoon (al voorgebakken gedurende 10min)
    -1 kilo mosselen
    -15 gamba's
    -enkele draadjes saffraan
    -1/2 koffielepel paprikapoeder
    -zout en peper
    -olijfolie
    -beetke citroensap
    -1 liter visboullion(blokje of fondpoeder)

    bereiding:

    -olie in paellapan, ui, paprika, look zacht laten worden
    -rijst en wijn erbij alsook boullion en kruiden en kippeblokjes
    -aan de kook brengen
    -5 min. afgedekt laten sudderen
    -dan kippeboutjes, mosselen en gamba's erbij
    -terug afgedekt een 8tal minuten sudderen
    -citroenpartjes erop schikken en klaar!

    smakelijk!

    18-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto met kingkrab



    benodigdheden: (2 personen als hoofdmaaltijd)

    -2 kingkrabpoten
    -200gr risottorijst
    -100 gram rucolla
    -1/2glas witte wijn
    -500ml visboullion
    -1/2 ui gesnipperd
    -handvol vers geraspte parmezaan
    -1/2 teentje knoflook geperst
    -zout-peper
    -beetje citroensap
    -stuk koude boter
    -olijfolie
    -stukje kruidenboter

    bereiding:

    -krabbepoten in stukken snijden en in lengte halveren (gaat heel makkelijk=zachte schaal)
    -oijfolie in diepe pan en ui en knioflook zachtjes laten stoven
    -rijst erbij en even meestoven
    -witte wijn erbij en laten verdampen
    -dan beetke bij beetke de boullion bij rijst doen en blijven roeren tot rijst mals is, ongeveer 20 min.
    -dan kaas en boter eronder roeren.
    - 3/4de van rucola ,(beetke gehakt), er net voor opdienen onder roeren.
    -afkruiden met zout, peper en citroensap
    -olie en kruidenboter in pan verwarmen en krab kort aan beide zijden  bakken
    -rest van rucola aanmaken met beetke olie en zout en peper

    mooi dresseren op bord

    smakelijk


               

    13-07-2008 om 16:29 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerconfituur





     


    -benodigdheden:

    -1 kilo schoongemaakt rijp fruit
    -1 kilo griessuiker
    -een confituurketel, of grote pot
    -een schuimspaan
    -gesteriliseerde confituurpotjes
    -1 klein bordje dat je in diepvries plaatst

    bereiding:

    -fruit schoonmaken, afwegen en grondig mengen met suiker
    -op hoogvuur aan de kook brengen 
    -na ongeveer 15min testen of beetje confituur op koud bordje direct opstijft
    -als je met vinger lijntje trekt in confituur mag dit niet in mekaar lopen
    -potjes direct tot de rand vullen, dekseltje erop en omgekeerd plaatsen tot ze  afgekoeld zijn
    -etiketje erop en klaar

    tip:

    neem eens een paar potjes zelfgemaaktte confituur mee als je op bezoek gaat in plaats van een bloemetje
    doe ze in een mooi mandje en strik er een leuk lintje rond


    12-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagine van dorade (marokkaans koken met amber-zie link op deze pagina)
      

    benodigdheden:

    -1 kilo dorade (hele vis, zonder kop en van schubben ontdaan)
    -aardappelen in schijfjes
    -rode en gele paprika in sneetjes van 1 cm dik
    -2 tomaten
    -1 grote ui in ringen

    marinade (charmoula)
    -1/2 bosje platte peterselie, gehakt
    -1/2 bosje koriander,gehakt
    - 2 knoflooktenen geperst
    -1/2 tl komijn
    -1/2 tl paprikapoeder
    -citroensap
    -zeezout naar smaak
    -flinke scheut olijfolie
    -ingelegde citroen in reepjes

    bereiding:

    -meng alle ingredienten voor marinade en leg vis erin,
    liefst een nacht of 's morgens om 's avonds klaar te maken

    -leg in tagine paar houten prikkers kruislings om aanbakken te voorkomen
    -daarop schijfjes aardappel en ui
    -dan de vis
    -dan paprika's
    -dan citroenreepjes
    -dan  tomaat
    -giet een beetje water bij de resterende marinade en giet dat geheel over de groenten en vis
    -dek af met deksel en laat aan de kook komen,
    -laat nog sudderen gedurende een 30 a 45 min.

    opdienen met marokaans brood en gebakken aubergines

    smakelijk

    10-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers komkommersoepje
        

    benodigdheden: (4 personen)

    -1 komkommer, geschild en ontpit
    -1 potje yogurt
    -1dl room
    -300 ml kippeboullion
    -zout-peper
    -klein beetje caeynnepeper


    garnering:

    -stukje gedroogd rookvlees of parmaham
    -kerstomaatje

    bereiding:

    -komkommer in stukjes snijden en alle overige ingredienten boven de lijn toevoegen en in blender of met sopemixer fijnmixen
    -in koelkast zetten voor minstens 2u
    -rookvlees of parmaham drogen in oven tussen twee borden of bakplaatjes gedurende 8minuten

    afwerking:

    -soep in mooie glaasjes doen
    -kerstomaatje insnijden en over rand van glas hangen
    -stukje ham erin steken
    ....smakelijk

    09-07-2008 om 15:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomkaas-ijs
    benodigdheden: (3 personen)

    -350gr room plattekaas
    -1,25dl room
    -2 eiwitten
    -100 gr fijne witte suiker

    bereiding:

    -platte kaas en room mengen
    -eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje suiker toevoegen tot glanzende massa bekomen wordt
    -in ijsmachine laten draaien gedurende ongeveer 20 a 30 min

    tip:

    -erg lekker met rood fruit dat even verwarmd is met beetke suiker

    07-07-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!