Ganzenlever met rode kool


Nodig: 350 g rauwe ganzenlever, 1/2 rode kool, het sap van 2 sinaasappelen, 70 g boter, 2 sinaasappelen, 2 el wijnazijn, zout en peper.

Snijd de rode kool in dunne reepjes en stoof het gaar het, in ongeveer 1 uur, in het sinaasappelsap en 50 g boter. Breng op smaak met zout en peper.
Pel ondertussen de sinaasappelen ‘à vif’ en verdeel ze in partjes. Bak de sinaasappelpartjes kort in de overgebleven boter.
Verdeel de rode kool op 4 borden en bedek de kool met partjes sinaasappel.
Snijd de lever in plakken van 1 cm dik en bak ze langs beide kanten kort in een droge hete pan.
Verwijder de lever uit de pan en deglaceert de pan met de azijn. Bestrooi de lever met wat grof zout en versgemalen peper. Verdeel de azijnsaus op de de gebakken ganzenlever
bron; foodstyling.be