Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heerlijkste zomercocktails


    De heerlijkste zomercocktails



    de heerlijkste zomercocktails



    De zomer staat weer voor de deur en daar hoort van nature een heerlijke cocktail bij. Of je nu kiest voor een alcoholische of een heerlijk verfrissende niet-alcoholische variant, genieten doe je zeker. She somt de heerlijkste cocktails voor jullie op een rijtje!

    Jane’s arribean Cocktail

    Ingrediënten :

    20 cl ananassap 20 cl jamaica rum 20 cl vloeibare rietsuiker 20 cl passoa scheutje tia maria scheutje kokoslikeur scheutje aardbeiensiroop

    Bereiding

    :

    Koel de shaker met ijsblokjes. Doe er al de ingrediënten behalve de siroop bij en shake. Doe een scheutje siroop in een ijsgekoeld hoog glas en giet er voorzichtig de cocktail over. Garneer met rietjes en fruit.

    Fruitbom

    Ingrediënten:

    Halve liter sinaasappelsap 1 liter ananassap 1 liter cranberrysap 1 liter Ginger-ale ijsblokjes

    Pick Me Up

    • 1 cl grenadine-siroop • 3 cl sinaasappelsap • 3 cl cognac • 5 cl Chardonnay Meerdael

    Blue Sky

    • 1 cl amandelmelk • 4 cl pompelmoes-sap • 2 cl Blue Curaçao • 5 cl Chardonnay Meerdael • Schijfje citroen, gekonfijte kers, muntblaadje

    Bevroren druifjes

    Ingrediënten :

    • 1 tros zaadloze druiven • 1/2 l wodka • sap en schil van 1 limoen • 1 mespuntje zout

    Bereiding :

    1 Was de volledige tros druiven voorzichtig in koud water en laat uitlekken in een vergiet.

    2 Meng het zout, limoensap en de schil met de wodka en leg hierin de druiven.

    3 Laat de druiven minimum 2 uur trekken in de wodka.

    4 Haal de tros druiven uit de wodka en leg hem op een met bakpapier beklede schaal.

    5 Plaats de druiven minstens 1,5 uur in het vriesvak.

    6 Neem de druiven uit de diepvries wanneer ze volledig bevroren zijn. Laat ze 1 à 2 minuten staan alvorens ze te serveren, zo krijgen ze hun mooi fl uwelen uitzicht.

    7 Serveer de druiven in een schaaltje en serveer er een glaasje limoenwodka bij...

    Al deze recepten komen uit Ambiance.
    bron; gva;be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salades om bij weg te dromen



    Salades om bij weg te dromen



    salades om bij weg te dromen



    Niets zo heerlijk als een verfrissende salade tijdens de warme zomerdagen. She helpt je graag een handje en geeft enkele heerlijke zomersalades prijs!

    Slaatje van quinoa met fetakaas, tomaat en basilicum, gegrilde aubergines en courgettes en tomatenvinaigrette

    Ingrediënten :

    100 g quinoa (speciale graansoort oorspronkelijk afkomstig uit de andes; past prima bij de zuiderse keuken; kan vervangen worden bv. volkorencouscous of rijst) 1 pakje fetakaas 2 tomaten 1 bosje basilicum 8 plakjes gegrilde aubergine 8 plakjes gegrilde courgette 1/2 dl balsamicoazijn 1 teentje knoflook bosje rucola voor de vinaigrette 4 eetlepels tomatenpassata 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode wijnazijn peper en zout

    Bereiding :

    1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de gare korreltjes goed droog in een zeef en meng met olijfolie, balsamico en geperst knoflook. Laat afkoelen.

    2 Pel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Meng door de quinoa.

    3 Dresseer de aubergine- en courgetteplakjes op de borden en schep er een hoopje van de salade op.

    4 Bereid de tomatenvinaigrette met de aangegeven ingrediënten en lepel rondom de salade. Werk af met rucola.

    Salade van venkel en sinaasappel, gebakken langoesten, vinaigrette van raketsla en asperges

    Ingrediënten :

    1/2 venkel 1 sinaasappel 1 sjalot 1 bot raketsla 2 gekonfijte tomaten 4 asperges 100 g groene boontjes 4 langoesten kurkuma 4 schilfers van parmezaanse kaas 1 dl olijfolie 0 1 dl sherry-azijn peper zout 1 dl olijfolie 0 1 dl balsamico-azijn

    Bereiding :

    1 Versnipper de venkel en versnijd de sinaasappel in blokjes. Versnipper een sjalot en meng met de olijfolie en sherry-azijn. Smaak het mengsel van venkel en sinaasappel af met de vinaigrette .

    2 Kruid de langoesten met een beetje kurkuma, peper en zout en kleur de langoesten aan in hete olijfolie.

    3 Blancheer de groene boontjes en kook de asperges beetgaar. Versnijd de groenten in een brunoise en vermeng met versnipperde raketsla.

    4 Maak een bedje met de asperges-boontjessalade en plaats daar bovenop stukjes gekonfijte tomaat, de langoest en enkele schilfers parmezaanse kaas. Werk af met een takje venkel. Plaats de sinaasappel- en venkelsalade in een kommetje. Werk het bord af met olijfolie en balsamico.

    Salade van linzen, barbecueaardappeltjes en merguez met zachte mostervinaigrette

    Ingrediënten :

    300 g gekookte linzen (bio-berglinzen zijn de lekkerste) • 600 g merguezworstjes van goede kwaliteit • 4 grote aardappelen • 150 g rucola • 4 tomaten • 2 teentjes knoflook gepeld ontkiemd en fijngesnipperd • 1 dl tomato frito (heinz) • 2 eetlepels goede olijfolie • 8 takjes tijm • 40 g boter • 4 laurierblaadjes • peper en zout • 1 ui gepeld en fijngesnipperd • 1 flinke eetlepel mosterd • 2 eetlepels witte azijn • 7 eetlepels arachideolie

    Bereiding :

    1 Pel de tomaten door ze in te kruisen en een 10-tal seconden in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes, pers de zaadjes uit in een zeef en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.

    2 Verwarm een weinig olie in een sauspannetje, voeg de ontkiemde en gesnipperde knofl ookteentjes toe en laat even zweten, voeg de tomatenblokjes, tomatensap (van de zaadjes) en de Tomato Frito toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en roer er 2 eetlepels olijfolie door.

    3 Was de aardappelen grondig en snijd ze half door, vul de aardappelen met wat boter, de takjes tijm en de laurierblaadjes, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze alvast op de voorverwarmde barbecue. Draai ze af en toe om. Dit duurt ongeveer 1 uur om ze mooi te garen.

    4 Meng de mosterd met de witte azijn en roer er de arachideolie door, voeg er op het laatst de fi jngesnipperde ui aan toe en kruid met peper en zout.

    5 Meng de linzen met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

    6 Grill de merguezworstjes op de barbecue.

    7 Open de aardappelpakketjes en verwijder de tijm en de laurier, snijd de aardappelen in stukken.

    8 Meng de rucola onder de linzen en verdeel over de borden, schik er de aardappelblokjes en de merguezworstjes op en druppel de mosterdvinaigrette over het geheel.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit was thee zo fruitig


    Nog nooit was thee zo fruitig



    nog nooit was thee zo fruitig


    Wie op zoek is naar een heerlijke verfrissing deze zomer zonder een caloriebom op te drinken, kan nu zijn hart ophalen bij de nieuwste creaties van Oasis. De Oasis T'serie haalt het beste uit thee, en geeft het begrip 'iced tea' een heel nieuwe betekenis.

    Oasis T' is niet alleen een fruitbom, het bevat ook enkel natuurlijke ingrediënten. Hierdoor krijgt de slogan 'volop genieten van een natuurlijke smaak' een wel erg letterlijke betekenis. Het goedje is een theealternatief dat alle voordelen van thee combineert met de heerlijke fruit smaak. De drank bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten, zonder bubbels, zonder bewaarmiddelen en zonder kunstmatige kleurstoffen of aroma's.

    Oasis T' is verkrijgbaar in 2 verschillende smaken: rode thee en perzik en groene thee en appel.

    bron; gva.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesje van kippenlevers met whiskymarinade en gevulde tomaten


    S
    piesje van kippenlevers met whiskymarinade en gevulde tomaten

    Barbecue recept

     

    Ingrediënten

    500g kippenlever
    4 tomaten
    50g maïs
    50g gekookte wilde rijst
    1 dl witte wijn
    100g mayonaise
    1 eetlepel koriander, kervel of oregano

    Voor de marinade:
    1 dl whisky
    1 dl olijfolie
    0,5 dl sesamolie
    1 eetlepel geraspte gember
    10 gesnipperde bosuitjes
    5 gekneusde teentjes knoflook

     

    Stappen

    Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de kippenlevertjes er minstens twaalf uur van tevoren in. Snij het hoedje van de tomaten, lepel het vlees eruit en snij dat in kleine stukjes. Meng de stukjes door de maïs en de rijst en laat even sudderen in hete olijfolie met de verse tuinkruiden. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Vul de tomaten met het rijstmengsel en dek af met de hoedjes. Schik ze in een ingevette ovenschotel en warm de oven voor tot 200°C.

    Haal de levertjes uit de marinade en steek ze op een spies of schik ze in een grillklem. Kruid met vlees- of barbecuekruiden. Roer druppelsgewijs de marinade door de mayonaise tot je een smakelijk sausje krijgt. Zet de tomaten 15 minuten in de hete oven en rooster de levertjes intussen ongeveer 5 minuten op hete kolen. Gebruik extra vuurkruiden voor hun aroma. Schik telkens een spiesje op een bord met een gevulde tomaat en een lepeltje saus.

    Variatie Je kan als marinade voor dit gerecht ook 0,5 dl whisky toevoegen aan de basisvleesmarinade. Een slaatje met whiskyvinaigrette weet ook te bekoren. En wat dacht je van een spiesje van kippenvleugeltjes? Lekker, maar wel 5 minuten langer laten grillen dan de levertjes.

    Wijntip

    Kippenlevers doen het goed met een amontilladosherry.

     

    Bron: Eigentijds Barbecuen van Peter De Clercq
    bron; het.gastronomen.net


    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade voor sterke nagels



    Pastasalade voor sterke nagels


    75 g volkorenpasta ~ 1 sinaasappel ~ 1 grapefruit ~ 75 ml yoghurt ~ 1 el zure room ~ 1 el olijfolie ~ azijn ~ peper & zout ~ 100 g gerookte forel ~ 2 augurken ~ handvol cashewnoten

    BEREIDING 15 minuten

    Tip Ook altijd last van afbrekende nagels? Zet dan wat vaker volkorenpasta en –rijst, citrusvruchten, zuivelproducten, noten en vette vis op tafel. Want een tekort aan vitamine A, B2 of eiwitten zou de oorzaak kunnen zijn.
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenpasta met tuinbonen en kalkoen voor energie en een goede spijsvertering



    Volkorenpasta met tuinbonen en kalkoen voor energie en een goede spijsvertering


    100 g kalkoenfilet ~ 100 g volkorenpasta ~ 150 g tuinbonen ~ 1 el bonenkruid ~ 2 teentjes knoflook, fijngehakt ~ 1 rode ui, fijngesneden ~ 2 el olijflie ~ 100 g pijnboompitten ~ Parmezaanse kaas

    BEREIDING 25 minuten

    Tip Vitamine B zorgt ervoor dat we energie krijgen en draagt bij aan een goede spijsvertering. Net als vezels. Volkorenproducten, kalkoen en peulvruchten zitten er vol mee!
    bron; telegraaf


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje zalm tegen rimpels


    Broodje zalm tegen rimpels


    100 g zalm ~ visbouillon ~ 1tl lijnzaadolie ~ 50 ml yoghurt ~ ca. 10 kappertjes ~ 1 sjalotje, gesnipperd ~ fijngesneden bieslook ~ 1 tomaat ~ volkorenbolletje

    BEREIDING 15 minuten

    Tip Zalm, haring en andere vette vissoorten zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Goed tegen rimpels en voor een goede vetbalans van de huid, net als lijnzaadolie.
    bron;telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkerssalade voor een sterk immuunsysteem


    Waterkerssalade voor een sterk immuunsysteem


    Bosje waterkers ~1 tl mosterd ~ 1 tl honing ~ 1 tl balsamicoazijn ~ 3 el olijfolie ~ 2 el groen thee ~ peper & zout ~ 6 plakjes rookvlees ~ 6 broccoliroosjes ~ 1 rode appel ~ 100 g gedroogde abrikozen ~ fijngesneden bieslook

    Verdeel de plakjes rookvlees en de broccoliroosjes over 2 borden. Leg de salade erop en verdeel de partjes rode appel, fijngesneden gedroogde abrikozen en fijngesneden bieslook er over.

    BEREIDING 20 minuten

    Tip Tijdens het kauwen van onder andere abrikozen en broccoli komen er enzymen vrij die bijdragen aan een gezond en sterk immuunsysteem. Goed kauwen dus!
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse smoothies & Shakes Heerlijk en makkelijk



    Heerlijk en makkelijk

    Frisse smoothies & Shakes

    Verfrissend, gezond en lekker. Laat de smoothies en shakes deze zomer vooral niet lopen.

    Met een zomerse smoothie of shake zet je binnen enkele minuten een combinatie van lekker en gezond op de terrastafel.

    Een stevig ontbijt of juist een zoete versnapering in de namiddag, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

    Blender en boodschappen

    Soms is het zo simpel: Je kiest een handige blender, een aantal smakelijke producten en de wereld van verrassende smoothies en shakes opent zich voor je.

    Houd de volgende tips in je achterhoofd tijdens het mixen en mengen van de lekkerste recepten.

    1 Kies een blender met verschillende standen

    Het liefst met een glazen kan zodat je precies kunt zien wat er zich binnenin afspeelt. De beste blenders bieden je de mogelijkheid om te mixen en ingrediënten toe te voegen op hetzelfde moment.

    2 Ruik je fruit dan komt het goed

    Ruik even aan het fruit voordat je tot een aankoop overgaat. Ruik je niets, dan is de kans groot dat er ook weinig smaak aan de vrucht zit.

    3 Vries het fruit eerst even in

    Zo krijg je een stevige, verfrissende en romige smoothie of shake. Snijd aardbeien, perziken en bananen in schijven, verdeel ze over een bakblik en vries ze gedurende 1,5 uur in.

    4 Gebruik light roomijs

    Het zorgt voor een heerlijke smaak. Laat het ijs eerst ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smoothie of shake wel vloeibaar en dus drinkbaar wordt.

    5 Decoreer je shake of smoothie

    Gebruik papieren parapluutjes, plastic cocktailversiersels en gekleurde rietjes om je drankje op een calorieloze manier op te leuken.

    Gewoon uitproberen

    We kunnen nu nog eindeloos uit de doeken doen waar smoothies en shakes vandaan komen (Amerika) en waarom ze zo gezond zijn (door de toevoeging van vitaminerijke vruchten en eventueel calciumrijke melk, yoghurt of ijs), maar waarom tijd verdoen terwijl er iets lekkers op tafel kan worden gezet? Probeer en experimenteer! Met de onderstaande recepten geven we alvast een voorzetje.

    Chocolade shake

    2 glazen

    Ingrediënten:

    250 ml magere chocolademelk

    1 koffielepel vanille extract

    2 el cacaopoeder ongezoet

    2 el suiker

    1 beker ijsklontjes

    Instructies

    Doe alle ingrediënten in de blender, mix tot een glad mengsel en verdeel over 2 glazen.

    Milkshake aardbei

    2 glazen

    Ingrediënten:

    150 gram aardbeien, in schijfjes gesneden

    125 ml magere melk

    2 el yoghurt naturel, 0% v.g., kort opgevroren in de vriezer

    Muntblaadjes

    Instructies

    Doe het fruit, de melk en yoghurt in de blender, mix tot een glad mengsel en verdeel over 2 glazen. Garneer met de muntblaadjes.

    Ananas-kokos smoothie

    4 glazen

    Ingrediënten:

    480 gram ananas, uit blik, op eigen sap (maar uitgelekt) en in blokjes

    200 ml sinaasappelsap (geconcentreerd)

    125 ml kokosmelk of kokosmelk light

    1 glas ijsklontjes

    Instructies

    Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa ontstaat. Voeg extra ijsblokjes toe om de massa iets dikker te maken. Verdeel de mix over 4 hoge glazen en serveer.
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapasroute aan de Costa del Sol



    Tapasroute aan de Costa del Sol



     

    Patatas bravas (aardappeltjes met pittige tomatensaus), gambas con ajo (gamba's in knoflookolie gebakken), tortilla de piemento (tortilla met paprika) en champiñónes marinar (gemarineerde champignonnetjes). Allemaal Spaanse tapas om je vingers bij af te likken. En waar kun je die nu beter eten dan in Spanje. De Fuengirola de Tapas is een gastronomische route die je langs de beste 49 tapasrestaurants van de gelijknamige plaats aan de Costa del Sol leidt. Bij de lokale VVV kun je een folder halen waarin de route staat.

    Meer info:
    http://www.fuengirola.org
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe energiedrank veroorzaakt ophef bij experts


    Nieuwe energiedrank veroorzaakt ophef bij experts

    'Cocaine', een energiedrankje dat twee keer zoveel cafeïne als Red Bull bevat, veroorzaakt heel wat ophef in Groot-Brittannië. Gezondheidsexperts waarschuwen dat het gebruik ervan gevaarlijk is en zeker voor jongeren.

    Verboden
    Het energiedrankje 'Cocaine' heeft hetzelfde effect op je lichaam als het drinken van twee Red Bulls, het drankje bevat geen alcohol en heeft een frisse citroensmaak. In Groot-Brittannië komt het binnenkort op de markt, in België is het (nog) niet verkrijgbaar. Het is vreemd dat de verkoop ervan toegelaten wordt, want een gelijkaardig drankje met de naam 'Cocaine Energy Drink' werd vorig jaar nog verboden in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

    Meerdere drankjes
    Energiedrankjes zijn populair bij jongeren tijdens het uitgaan. Op zich is het niet zo gevaarlijk want Red Bull bijvoorbeeld, bevat niet zoveel meer cafeïne dan een normale kop koffie. Maar veel jongeren drinken tal van blikjes op een korte tijd. Mensen kunnen verschillend reageren op cafeïne. Sommigen zijn hier heel gevoelig aan, wat betekent dat kleine hoeveelheden al hun bloeddruk verhoogt en hartkloppingen veroorzaakt. Om dezelfde reden werd het 'lichtere' drankje Red Bull al in Noorwegen, Uruguay en Denemarken verboden.

    Risico's
    Ook toonden enkele onderzoeken aan dat de combinatie van teveel energiedrankjes en sport gevaarlijk is. Eerder dit jaar stierf namelijk een 28 jarige motorrijder in Australië aan een hartaanval nadat hij zeven blikjes Red Bull dronk voor een race. Ook waarschuwen experts sinds vorig dat hartpatiënten energiedrankjes moeten vermijden omdat het hun hartslag en bloeddruk gevaarlijk verhoogt. Een Australische studie bewees dat één blik suikervrije Red Bull binnen de zestig minuten schadelijke effecten kan hebben. De wetenschappers gaven 30 jongeren dit drankje en ontdekten dat hun bloed na een uur verdikte, net als dat bij hartpatiënten gebeurd. Ook zouden energiedrankjes voor slecht gedrag bij studenten zorgen. Verschillende Engelse scholen banden daarom Red Bull en een ander drankje dat evenveel cafeïne bevat als zes kopjes koffie.

    Koffie is niet risicovol
    De Britse hartexpert June Davison zegt dat het drinken van gematigde hoeveelheden koffie geen risico inhouden, maar voegde er wel aan toe dat sommige mensen gevoelig zijn aan deze stof en dat het hartkloppingen kan veroorzaken. (ep)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zeewolf met basilicum, tomaat en mergpompoen



    Gegrilde zeewolf met basilicum, tomaat en mergpompoen


    image


    Tip :

    Mergpompoen is een courgette, ook wel zucchini genoemd, een groente die je kunt oogsten vanaf juli en dit tot in de late herfst!

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen -

    600 g zeewolf
    4 vleestomaten
    100 g tomatenpuree
    200 g soepgroenten
    8 tomaten (voor soep)
    1 steranijs
    1 basilicum
    1 mergpompoen
    1 rucola
    sjalotten
    5 dl witte wijn
    50 g ontpitte groene olijven
    4 nieuwe aardappelen
    tijm, laurier, look, olijfolie

     


    Bereidingswijze :

    1. Als voorbereiding: blancheer de vleestomaten en verwijder de schil. Snijd in dikke plakken en schik op een ovenplaat, kruid met peper, zout, olijfolie, look, tijm en laurier. Plaats in de oven gedurende 5 uur aan 100 graden.
    2. Snijd de tomaten fijn, voeg de gesnipperde sjalotten toe en laat opkoken.
    3. Snijd een brunoise van de buitenkant van de mergpompoen. Cutter de groene olijven, de basilicum en wat look. Meng samen met de mergpompoen. Stoof kort in olijfolie met peper en zout.
    4. Voor de jus: stoof de graten en kop van de zeewolf in olijfolie. Voeg soepgroenten, tomaten, witte wijn, steranijs en kruiden toe. Laat goed sudderen, mix en passeer door een fijne zeef.
    5. Bestrijk de zeewolf lichtjes met wat olijfolie. Gril op een zeer warme barbecue.
    6. Draai de aardappelen met aromaten in aluminiumfolie. Gaar op de barbecue.
    7. Leg de tomaten in het midden van een diep bord. Schik daarop de zeewolf met de mergpompoen, wat rucola en de jus.
      bron; visinfo.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo, erwten en paprika



    Paëlla van couscous met pijlinktvis, garnalen, chorizo, erwten en paprika

      image       


    Tip :

    Paëlla, oorspronkelijk een Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht, bevat als bijzonderste hoofdingrediënten rijst, vis en schaaldieren en groenten. In deze variant gebruiken we couscous in plaats van rijst.
     

    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    4 kleine inktvisjes
    100 g handgepelde garnalen
    300 g mosselen
    200 g verse erwten
    1 sjalot
    2 rode paprika
    6 sneetjes chorizo
    200 g grove couscous of pasta
    5 dl bouillon
    wat saffraan
    boter
    olijfolie
    peper en zout


    Bereidingswijze :

    1. Maak de inktvis schoon en was zorgvuldig. Geef kleine sneetjes in het vlees en snijd in reepjes. Kruid. Stoof zeer kort in wat boter
    2. Kook of stoom de mosselen kort en haal uit de schelp. Bewaar de jus apart.
    3. Kook de erwten beetgaar, plons nadien in ijswater. Doe samen met wat bouillon in de blender.
    4. Schil de paprika, stoof met sjalot aan in wat olijfolie. Mix in blender.
    5. Snijd 4 sneetjes chorizo in brunoise. Zet de andere in wat olijfolie op lage temperatuur op.
    6. Kook de couscous gaar in gezouten water. Meng met wat olijfolie en weinig saffraan.
    7. Plaats een cirkel op het bord, schik hierin alle ingrediënten met de garnalen wild door elkaar.
      bron; visinfo.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze garnalen met groene kerrie (gaeng kheow wan goong)


    Roze garnalen met groene kerrie (gaeng kheow wan goong)

     
    Ingrediënten

    Voor 4 :
    450 g rauwe roze garnalen
    1 takje citroengras
    4 limoenblaadjes* of 1 el limoenraspsel
    1,5 el plantaardige olie
    2 el Thaise groenekerriepasta
    2 el lichte vis- of sojasaus
    2 tl suiker
    400 ml kokosmelk uit blik
    1 handjevol gesneden basilicumblaadjes

     
    Stappen

    Pel de garnalen en gooi de schalen weg. Neem een puntig mesje en verwijder het donkere darmkanaaltje aan de rugzijde van de garnalen. Was de garnalen met koud water. Spoel ze goed af en leg ze op keukenpapier te drogen.

    Schil het takje citroengras tot aan de zachte, wittige kern. Snij deze fijn. Snipper de limoenblaadjes.

    Laat een wok of een grote sauteerpan flink heet worden op hoog vuur. Giet er de olie in en voeg de kerriepasta toe. Sauteer gedurende 2 minuten. Voeg het citroengras, de limoenblaadjes of citroenraspsel, de vissaus, de suiker en de kokosmelk toe. Zet op een laag pitje en laat 5 minuten doorpruttelen.

    Doe er vervolgens de garnalen bij en laat nog een 5-tal minuten op het vuur staan. Roer af en toe. Voeg, zodra de garnalen gaar zijn, de basilicumblaadjes toe en meng alles goed door elkaar. Schep op een bord en dien meteen op.

    * De limoenblaadjes die in de keuken gebruikt worden zijn die van de Kaffir lime (Citrus hystrix). In combinatie met citroengras vormen ze een van de grote klassiekers uit de Thaise en Zuidoost-Aziatische keuken en brengen ze bijvoorbeeld soepen, salades en kerriegerechten op smaak. Neem wel altijd verse en zo jong mogelijke blaadjes, want die zijn het makkelijkst te verteren. U kunt ze eventueel vervangen door limoenraspsel.

    Bron: Weekend Knack


    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioen Latte Art is een Belg


    Wereldkampioen Latte Art is een Belg


     


    Afgelopen vrijdag werd in Keulen de vijfde editie van het World Latte Art Championship georganiseerd door de SCAE (Speciality Coffee Association of Europe). Een landgenoot, Peter Hernou, ging er met de wereldtitel lopen, zo melden SCAE-België en de vzw Belgian Coffee Education trots.

    Kunst met melk
    Bij "latte art", letterlijk kunst met melk, worden met melkschuim tekeningen aangebracht op een perfect gezette espresso. Peter Hernou mag zich minstens een jaar lang wereldkampioen in deze discipline noemen. Ook in andere disciplines waren ereplaatsen weggelegd voor landgenoten. Zo won Bart Van Sanden zilver in het "cuptasting". Daarbij moet uit drie kopjes koffie, waarvan er twee identiek zijn, het vreemde kopje gehaald worden.

    Brons
    Violeta Leci werd vierde bij het zetten van Turkse koffie (cezve of ibrik). Voor Ronny Billemon was er een achtste plaats in de discipline "coffee in good spirits", waarbij onder meer twee identieke Irish coffees moeten worden geserveerd. En Rob Berghmans van espressobar Caffé Nation in Antwerpen kreeg voor uitzonderlijke verdiensten in de koffie een "Award for Hidden Treasures". Een optelsom van die knappe resultaten leverde België tot slot ook brons op in het landenklassement. (belga/gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van chocolade zonder calorieën


    Genieten van chocolade zonder calorieën

     

    Le Whif beweert de oplossing te zijn voor vrouwen op dieet die snakken naar zoete lekkernijen. Het is een staafje waaraan je net zoals bij een sigaret moet trekken. Zo krijg je een chocoladesmaak in de mond zonder dat je calorieën opneemt.

    Hongergevoel stillen
    De fabrikant ontwikkelde vier verschillende smaken, je hebt gewone chocoladesmaak en chocolade met een vleugje munt, framboos of mango. De uitvinder van het product is David Edwards, een professor aan de universiteit Harvard. Volgens hem is het de perfecte manier om je hongergevoel te stillen of om toch van chocolade te genieten bij je koffie als je op dieet bent."Whiffing, het inhaleren van de chocolade, past perfect in deze moderne maatschappij. De laatste jaren eten we vaker kleinere porties, waardoor het steeds meer op ademen begint te lijken. Dat was het uitgangspunt voor deze uitvinding die gastronomie en wetenschap combineert", aldus de professor.

    Voor- en tegenstanders
    De reacties op Le Whif zijn uiteenlopend. Sommigen vinden het de ideale manier om toch van zoete snacks tijdens het diëten te kunnen genieten, anderen zeggen dat het nooit de sensatie van echte chocolade kan evenaren. Wil je het zelf proberen dan kun je Le Whif hier bestellen, je betaalt 9,95 euro voor 6 exemplaren. (ep)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele pizzabereidingen


    Originele pizzabereidingen

    originele pizzabereidingen

    Pittige pizza met ansjovis en ricotta

    Ingrediënten :

    300 g bloem voor wit brood 1 zakje gedroogde gist of 15 g verse gist 1 ei 1 mespunt zeezout 120 ml lauw water 2 eetlepels olijfolie 100 g ricottakaas 120 g ansjovisfilets 1 mespunt cayennepeper 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel verse geritste tijm

    Bereiding :

    1 Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout errond. Meng de gist met het lauwe water en breek het eitje in het kuiltje in de bloem. Voeg het water en de olijfolie bij het ei en werk de bloem door het vocht. Als het deeg te korrelig is, voeg dan wat water toe. Is het te nat en kleverig, voeg dan wat bloem toe... Kneed minimum 10 minuten tot een stevig deeg.

    2 Bestuif het werkblad met de bloem en kneed het deeg vervolgens nogmaals 10 minuten.

    3 Maak een keukendoek vochtig en leg dit over het deeg. Laat ongeveer 30 minuten rijzen.

    4 Verwijder de keukendoek, bestuif het deeg met wat bloem en sla het plat. Bestuif het werkblad en de deegrol met wat bloem en rol het deeg uit van het midden naar buiten toe. Draai het regelmatig rond zodat je een mooie, ronde platte schijf bekomt. Leg het deeg op een bakplaat.

    5 Meng de ricotta met de cayennepeper en de olijfolie en verspreid dit over de pizzabodem, schik de ansjovis erop en bestrooi met wat verse geritste tijm.

    6 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza af in 15 à 17 minuten.

    Kabeljauwpizza met tomaat, spinazie en drie kazen

    Ingrediënten :

    800 g witte bloem 35 g verse gist 10 g zout 1/2 l water 35 ml olijfolie 400 g kabeljauwfilet ontgraat 2 eetlepels olijfolie 1 afgestreken eetlepel provençaalse kruiden 1 eetlepel tomatenpuree 10 tomaten 1 teentje knoflook 400 g spinazie 125 g blauwe kaas 50 g mozzarella 50 g parmezaan

    Bereiding :

    1 Voor bereiding van pizzadeeg: meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg, voeg indien nodig nog een weinig bloem toe als het deeg te vochtig blijkt. Laat het deeg 30 minuten rijzen en klop het plat. Rol 4 bolletjes van het deeg en laat het een tweede keer rijzen. Rol ze uit tot een ronde vorm en maak een pizza.

    2 Mix de tomaten en doe ze door een fijne zeef. Laat het tomatensap inkoken met de tomatenpuree tot een saus en breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en de olijfolie.

    3 Was de spinazie en zwier droog. Stoof de spinazie kort aan in een weinig olijfolie en roer erdoor met een teentje knoflook dat je op een vork prikt. Kruid met peper en zout en koel de spinazie snel af.

    4 Snijd de kabeljauwfilet in plakjes en meng met een beetje olijfolie.

    5 Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel er de kabeljauw, spinazie en de 3 kaassoorten over. Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven op 180°C à 200°C en dien op.

    Pizza met kip, chorizo, venkel, aubergine, courgette en tomaat

    Ingrediënten :

    2 kippenbillen 1 bol buffelmozzarella (125 g) 10 dunne sneetjes chorizo 1 aubergine peper van de molen en zout 1 koffielepel balsamico 1 teentje look geperst 1 koffielepel tijm 1 koffielepel rozemarijn 1 courgette 1 sjalot fijngesnipperd 1 koffielepel gedroogde basilicum 1 venkelknol 1 gezouten ansjovis sap van 1/2 citroen 1 courgette 20 kerstomaten voor het pizzadeeg 1 kg bloem 450 g water 1 dl olijfolie 40 g gist 20 g zout

    Bereiding :

    1 Meng de bloem met gist en het lauwe water. Voeg daarna het zout en de olijfolie toe. Kneed het deeg met bebloemde handen tot het goed elastisch is. Rol het deeg tot een bal en laat het ongeveer 2 uur rijzen onder een doek of tot het in omvang verdubbeld is. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en rol elk deel rond uit.

    2 Snijd het rauwe vlees van de kippenbillen en snijd het in dunne plakjes.

    3 Schil de aubergine en stoof deze in olie met peper, zout en een geutje balsamico. Voeg er de helft van de look, en de tijm en rozemarijn aan toe. Pureer alle ingrediënten in de keukenrobot.

    4 Schil de courgette. Snijd ze in stukjes. Stoof ze in olie met de fi jngesnipperde sjalot en de basilicum. Pureer alle ingrediënten in de keukenrobot.

    5 Snijd de venkel in stukjes. Stoof deze in olijfolie met de rest van de look, het citroensap en de ansjovis. Pureer alle ingrediënten in de keukenrobot.

    6 Leg de kerstomaten 10 seconden in kokend water en dompel ze dan meteen onder in ijskoud water. Verwijder met een mesje de schilletjes van de tomaten. Leg ze in een diep bord en giet er olijfolie over, kruid met peper en zout. Laat ze 15 minuten marineren en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

    7 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de deegbodems op een bakplaat en bak ze 10 minuten. Bestrijk de bodems met de drie purees. Schik er de stukjes kip op, stukjes chorizo, kerstomaten, stukjes mozzarella. Laat de pizza nog 10 minuten bakken.

    Pizza met witloof spek en verse kaas

    Ingrediënten :

    1 pizzabodem 100 g verse kaas 50 g zure room 100 g gerookte spekblokjes 4 stronken grondwitloof peper van de molen zeezout olijfolie

    Bereiding :

    1 Plooi de randen van de pizzabodem dubbel.

    2 Roer de verse kaas los met de zure room, kruid met peper en zout en bestrijk hiermee de pizzabodem.

    3 Verwijder de kern van het witloof en snijd het witloof in reepjes, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

    4 Bak de spekblokjes kort aan in een pan met een weinig olie, voeg het witloof toe en laat het even meekleuren. Verdeel alles over de pizzabodem.

    5 Zet de pizza in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat ongeveer 14 minuten bakken.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen verzot op exotische fruitsoorten


    Belgen verzot op exotische fruitsoorten

    belgen verzot op exotische fruitsoorten


    Ananas, mango, passievruchten, ... Belgen zijn verzot op exotische fruitsoorten. Vooral in allerlei sapjes vinden ze ze heerlijk smaken. Dat blijkt uit een rondvraag van Sara Sabbe aan de Universiteit van Gent.

    De smaak van exotische vruchten is de belangrijkste drijfveer om dergelijke sapjes te kopen en te consumeren. Als grootste barrière geven Belgen de hoge prijs en onbekende ingrediënten aan. Wat echter opvalt, is dat tropische vruchten meteen als 'gezond' beschouwd worden. Informatie over de voedingswaarden betekenen bijna niets voor de Belgische consumenten.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis bereiden was nog nooit zo simpel


    Vis bereiden was nog nooit zo simpel

    vis bereiden was nog nooit zo simpel


    Geef toe: een grote vis in mootjes hakken, dat is zonde. Daarom heeft Demeyere een ovale vispan ontwikkeld met royale afmetingen, 45 cm lang, 24 cm breed. Zo kan je gemakkelijk een grote vis in zijn geheel bereiden. De antikleeflaag en de zijdelings geplaatste handvatten zorgen voor extra gebruiksgemak. Resultaat is een indrukwekkende vis, gebakken, gepaneerd, met groenten gegarneerd… Onnodig om bij je tafelgasten naar complimentjes te hengelen!

    De ovale vispan van Demeyere is vervaardigd van een 7 lagenmateriaal, 3 mm dik, tot aan de rand voor een optimale warmtegeleding ovr de ganse oppervlakte van de pan. Met de ingenieuze Excalibur®-antikleeflaag is het heel gemakkelijk om zeer zachte of gepaneerde vissen in hun geheel te bakken. Bovendien heb je weinig of geen margarine of olie nodig voor een prachtig én gezond resultaat.

    De vispan van Demeyere is geschikt voor alle vuren, inclusief inductie. Bij het bakken op een fornuis, kan je de pan op twee bekken zetten. Je kan de vispan ook probleemloos in de oven gebruiken tot 250°. Alleen moet je erop letten dat je de pan niet onder de grill plaatst, omdat je dan de antikleeflaag kan beschadigen. De zijdelings geplaatste handvatten zijn een even slimme als handige innovatie: je kan de grote vispan nu gemakkelijk in en uit de oven nemen.

    Adviesverkoopprijs: 169 euro Afmeting: Ø 45 x 24 x 4,5 cm
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen helpen tegen wratten en katers


    Bananen helpen tegen wratten en katers

    bananen helpen tegen wratten en katers


    Wie last heeft van een vervelende wrattenplaag of zichzelf vaak vervloekt vanwege zijn bonkende kater na een avondje stappen kan nu zijn heil zoeken bij … bananen. Deze fruitsoort zou namelijk vol antivirale stoffen en magnesium waardoor deze kwaaltjes voorkomen worden. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

    De binnenkant van bananen zitten vol antivirale stoffen die ervoor zorgen dat het fruit niet begint te rotten. Deze stoffen zouden echter ook een heilzame werking hebben bij het verwijderen van kleine wratjes. Hierbij geldt: hoe rijper de banaan, hoe sterker de antivirale werking.

    Ook katers kunnen met enkele bananen bestreden worden. Het hoge magnesiumgehalte zou er namelijk voor zorgen dat kloppende hoofdpijn weggenomen wordt, de bloedvaten ontspannen worden en je lichaam een energieboost krijgt.

    bron;gva.be



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!