Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Soep; Minestrone met stokbrood en parmesan


      Soep - Minestrone met stokbrood en parmesan
     

    Voor 10 personen;
    • 4 l blanke fond, 250 gr ui (halveren en snipperen),
    • 300 gr prei (in reepjes), 200 gr knolselder (in paysanne),
    • 250 gr wortelen (in paysanne), 200 gr raap (in paysanne),
    • 100 gr doperwten, 100 gr princessebonen (in brunoise),
    • 100 gr aardappel (in paysanne), 100 gr mager gerookt spek,
    • 2,5 dl olijfolie, 250 gr soeptomaat, 100 gr tomatenpuree,
    • 30 gr peterselie, 20 gr knoflook (pletten),
    • 50 gr engelenhaar (vermicelli), 100 gr geraspte parmezaan,
    • kruidenboeket, peper en zout.

      Minestrone

    Bereidingswijze;

    1. Ui halveren en snipperen en afzonderlijk in een kommetje houden
    2. knoflook pletten
    3. prei halveren en in reepjes snijden (halve cirkeltjes dus) en afzonderlijk in een kommetje houden
    4. knolselder in plakjes snijden en daarna in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
    5. wortelen in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
    6. rapen in plakjes snijden en daarna in driehoekjes snijden en afzonderlijk in een kommetje houden
    7. aardappelen in schijfjes snijden en daarna in driehoekjes en afzonderlijk in een kommetje houden
    8. princesseboontjes in kneile stukjes versnijden en afzonderlijk in een kommetje houden
    9. mager gerookt spek in reepjes snijden
    10. spekreepjes aanstoven in de helft van de olijfolie (zonder de olie, noch het spek te laten kleuren
    11. gesnipperde ui, preireepjes, wortel- en knolselder driehoekjes en de helft van de knoflook toevoegen en verder soven zonder te kleuren
    12. tomatenpuree toevoegen, mengen en verder aanstoven
    13. met de ontvette blanke fond bevochtigen
    14. kruidenboeket toevoegen
    15. gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen
    16. raapdriehoekjes, princessebonen en doperwten toevoegen
    17. gedurende 5 minuten zachtjes laten verder pruttelen
    18. aardappeldrieheokjes toevoegen
    19. gedurende 3 minuten zachtjes laten verder pruttelen
    20. kruidenboeket verwijderen
    21. de soep op smaak brengen met peper en zout

    Presentatie

    • Peterselie grofhakken
    • Engelenhaar in gezouten water gaarkoken
    • Onmiddelijk onder koud stromend water verfrissen (om ervoor de te zorgen dat het kookproces stopt) en laten uitlekken
    • De tomaten emonderen en in blokjes snijden
    • Het stokbrood in schuine plakjes snijden en onder de salamander toasten
    • De rest van de geplette knoflook in olijfolie aanstoven zonder te kleuren (gaargemaakte knoflook smaakt minder scherp en minder bitter)
    • De stokbroodtoastjes met gestoofde knoflook insmeren en met gemalen parmezaan bestrooien
    • Onder de salamander laten korsten
    • Vlak voor het serveren de tomatenblokjes en het engelenhaar bij de soep scheppen en de borden bestrooien met peterselie
    • de toastjes afzonderlijk serveren
    • Ook de rest van de gemalen parmezaan afzonderlijk doorgeven

     artikel van Anne VERBERCKMOES
    bron; hungryfeelings.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Minestrone,stokbrood,parmesan,prei,knolselder,wortelen,raap,doperten,princessebonen,aardappel,tomaat,look,vermicelli,spek,kaas,
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet


    Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet

    Voor 4 personen:
    3 koffiekoppen gedroogde witte bonen, 2 liter lichte kippenbouillon,
    1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier),
    gemengde sla naar keuze (mesclun), 1 gekookte kleine rode biet,
    4 el zonnebloempitten,verse kervel. 
    120 g ganzenleverterrine (in dobbelstenen gesneden),

    Voor de mosterddressing:
    1 el mosterd, 6 el olijfolie, 2 el sherryazijn,
    1 tl suiker, peper en zout. 

                                  

    Bereidingswijze

    Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.

    Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Klop tot een homogene saus en laat rusten in de ijskast.

    Trek de sla in grove stukken en doe in een kom. Voeg de repen rode biet en de bonen toe. Lepel de dressing erover en meng voorzichtig onder elkaar. Verdeel op borden en werk af met de zonnebloempitten, de ganzenlever en de kervel.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:salade,mosterd,dressing,witte bonen,ganzenlever,rode biet,kervel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensmignonette met witte bonen in tomatensaus en spinazie

    witte bonen
    Op de juiste manier bereid hebben witte bonen een fijn,geraffineerd aroma.
    Witte bonen en zwarte truffel zijn een voorbeeld van een perfect smaakhuwelijk. Ook lekker blijft tomatensaus met witte bonen, bijvoorbeeld in combinatie met kalfstong of gebakken makreel. Ook in stoverij zijn witte bonen op hun plaats.


    Varkensmignonette met witte bonen
    in tomatensaus en spinazie

    Voor 4 personen:

    3 koffiekoppen gedroogde witte bonen,
    2 liter lichte kippenbouillon, 1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier),
    4 dl passata van tomaten, 1,5 dl krachtige kippenbouillon,
    peper en zout, 4 varkensmignonettes (van 120 g elk),
    boter, gestoofde spinazie, verse peterselie.

                           

    Bereidingswijze

    Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.

    Breng de passata op zacht vuur aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg een scheut krachtige bouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg de bonen toe en warm voorzichtig op.

    Bak het varkensvlees net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de spinazie en de bonen en werk af met fijngehakte peterselie.
     
    bron:knackweekend.rnews.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:Varkensmignonette,witte bonen,tomaten,spinazie,peterselie,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus



    Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

      Voor 4 personen:

    4 stukken Certus varkensspiering van +/- 180 g,
    2 eetlepels arachideolie om te roosteren,
    (eventueel) 1 theelepel bonenkruid,versgemalen peper en grof zout,
    een halve bloemkool,30 g boter,2 dl vleesbouillon,1 ui,
    1 dl room,4 eetlepels pickles,nootmuskaat,
    750 g vastkokende aardappelen.

    Gegrilde varkensspiering met gebakken bloemkool en Blackwellsaus

    Bereidingstijd: +/- 20 min.

    Snij de bloemkool in roosjes. Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grillpan. Kruid met grof zout en peper en strooi er net voor het serveren het bonenkruid over. Kook intussen de bouillon met de gesneden ui voor de helft in. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Voeg dan de pickles toe en breng op smaak met zout en peper. Bak intussen de bloemkoolroosjes in boter op hoog vuur in een ruime pan. Kruid met een beetje zout en nootmuskaat. Peper hoeft niet. Schik vervolgens het vlees op warme borden, lepel de saus en de bloemkoolroosjes erlangs, serveer met een gebakken of gekookte aardappel.

    bron;kwaliteitsvlees.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:varkensspiering,bloemkool,Blackwellsaus,room,pickles,aardappel,
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



    Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



    Diepgevroren pizza's in zijn vaak gezonder dan de vers gemaakte exemplaren in supermarkten of afhaalrestaurants, ontdekten onderzoekers.

    Zout en vet

    Hoewel diepvriespizza's met een dunne korst de gezondste optie lijken, is dit niet altijd het geval. Dezelfde studie toont namelijk aan dat die met een dikke korst minder vet of zout bevatten. Het onderzoek werd verricht door consumentenorganisatie Which?, die wil een duidelijk label op verpakkingen van supermarkten en afhaalrestaurants om pizzaliefhebbers te helpen gezonde keuzes te maken.

    Moeilijk vergelijken
    De meest ongezonde pizza verkrijgbaar is een vers exemplaar met vlees van Domino's. De bewuste 'Pepperoni Passion' is goed voor 365 calorieën en bevat 19,1 vet per 100 gram.  Een woordvoerder van de consumentenorganisatie Which: "We ontdekten dat voedingswaarden en portiegrootten vaak op een onrealistische en erg verschillende manier worden weer gegeven, zelfs bij pizza's van dezelfde fabrikanten, waardoor het erg moeilijk is om producten te vergelijken."
     
    (ep) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:pizza,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm


    Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm

    ingrediënten voor de pizzabodem (zie hieronder)
    - tomatensaus: gezeefde tomaten, een bosje verse basilicum,
    - 180 gr mozzarella,zout en peper uit de molen,een beetje olijfolie.


                               Recept van de pizza margherita - tomatensaus & mozarella

    bereiding;

    - De oven voorverwarmen op 220°C (200°C voor een heteluchtoven). Zorg ervoor dat u de plaat er van tevoren uit haalt.
    - Vet de plaat licht in met wat olijfolie.
    - Leg de bodem op de plaat.
    - Bedek de bodem met tomatensaus.
    - Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
    - Bestrooi met peper.
    - Verdeel de basilicumblaadjes erover.
    - Bak de pizza ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

    bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizza,basilicum,mozzarella,tomatensaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf pizza maken? Waarom niet!


    Het recept voor de pizzabodem

    Zelf pizza maken? Waarom niet… Twee handen zijn genoeg!
    Met dit recept voor een pizzabodem maakt u snel heerlijk geurende pizza's, puur natuur en helemaal niet moeilijk.

    Ingrediënten

    150 gr tarwebloem, 1 eetlepel olijfolie, 8 cl lauw water,
    een halve theelepel zout, +/- 12 gr bakkersgist.

    bereiding:
    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout er omheen.

    Als de gist dunner wordt, de bloem met gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ongeveer +/- 20 minuten rusten. Het oppervlak van het meel moet gaan borrelen door de activiteit van het gist.

    Maak het kuiltje dieper met een hand en voeg lauw water toe.
    Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.
    Doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.

    Het werkblad met bloem bestuiven en het deeg uitrollen met een deegroller. De randen kunnen plat blijven, ze zwellen op tijdens het bakken in de oven.

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat!

    Het recept voor snelle pizzabodem


    Sinds u uw eerste zelfgemaakte pizza heeft geproefd, kijkt u niet meer naar het vriesvak. Heeft u het druk vanavond of geen gist bij de hand?
    Maakt u zich geen zorgen, deze bodem "biscuit" is een goed alternatief voor een dergelijke situatie.

    Ingrediënten

    175 gr zelfrijzend bakmeel ,30 gr boter,
    12 cl melk op kamertemperatuur ,een halve theelepel zout.

    Voorbereidingen voor de bodem:

    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat. Maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout er omheen. Werk de zachte boter door het meel.

    Maak het kuiltje dieper en voeg in één keer bijna alle melk toe. Met draaiende bewegingen met de hand de ingrediënten mengen, zodat er een deegbal ontstaat. Een beetje melk toevoegen als dat nodig is.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.


    Nu kunt u het deeg uitrollen met een deegroller (vergeet niet het werkblad opnieuw met bloem te bestuiven). Vouw de randen van de bodem iets omhoog, om ze straks knapperig te krijgen.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat! 

    bron; bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizzabodem,bloem,olijfolie,water,zout,gist,zelfrijzend bakmeel,boter,melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roastbeef, augurken, Gentse mosterd en Passendale



    Roastbeef, augurken, Gentse mosterd en Passendale
     
    op zuurdesembrood

    voor 4 personen:

    4 sneden fijn gesneden roastbeef, 8 augurken, 1 soeplepel

    Gentse mosterd, 4 sneden Passendale Classic, 4 sneden

    zuurdesembrood, chilipeper, zwarte peper, boter met zout



                                          afbeelding recept



    Bereiding:

    Besmeer het brood met mosterd en beleg het met de sneden

    roastbeef. Kruid met de chilipeper en de zwarte peper. Plaats 1

    sneetje kaas op elke snede brood. Snijd de augurken in

    brunoise (hele kleine stukjes). Strooi de augurken over de

    sneetjes brood uit.

    Tip; Voor de lekkerbekken: smeer het brood eerst in met boter met zout.
    De korst van de Passendale-kaas mag worden opgegeten, hierin zit de meeste smaak.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:Roastbeef,augurken,mosterd,Passendale,brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen

     
    Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen


    Met hun onnatuurlijk felle kleuren, leek het 'vitaminewater' van Coca-Cola al een pak minder gezond dan de naam doet vermoeden. Toch pikten fitnesscentra en supermarkten het gretig op. Coca-Cola zelf heeft nooit ontkend dat het drankje niet gezond is, al deden ze er wel alles aan om de consument te overtuigen dat het niet ongezond is, omdat het 'voedzaam' is. De reclamewaakhond in Groot-Brittannië floot het bedrijf terug en verbood het om het drankje nog op die manier te promoten.

    Het verbod kwam er vooral omdat vitaminewater 23 gram suiker per halve liter bevat. Dat is nog niet zoveel als in bijvoorbeeld Coca-Cola zelf (60 gram per halve liter), maar toch een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De organisatie vond dat een drankje met zoveel suiker niet als 'voedzaam' kan aanzien worden.

    Lage caloriegrenzen
    Coca-Cola argumenteerde dat het suikerniveau binnen de grensen van 'lage caloriedrankjes' ligt, en dat de hoeveelheid vitamines betekende dat het wél als gezond kon aanschouwd worden. "We hebben nooit gelogen over het aantal suikers in de drankjes. Maar dat doet toch niets teniet aan de hoeveelheid vitamines en mineralen", aldus de woordvoerder.

    Marketing
    Vitamin Water is een voorbeeld van slimme marketing. Felle kleurtjes spreken aan, ze kregen 'de smaak' van fruit (maar er zit geen gram in) en hun namen  ('Spark', 'Defence' of 'Power-C') doen vermoeden dat ze de gezondheid vooruit helpen. Niet bepaald dus.

    Het was overigens niet de eerste keer dat Coca-Cola voor Vitamin Water op de vingers werd getikt. Eerder verslikten organisaties zich in de claim dat Vitamin Water drinken gezonder was dan groenten eten. Ook daagden consumentenorganisaties het bedrijf voor de rechter, en verschillende ingrediënten moesten geschrapt worden.

    (edp) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vitaminewater,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


    Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


    De rechtbank van koophandel in Gent heeft vandaag het octrooi van Lotus Bakeries op het populaire product speculoospasta vernietigd. Concurrenten die een eigen pasta hadden ontwikkeld maar door Lotus werden aangemaand om hun productie te stoppen, waren naar de rechtbank gestapt om het patent aan te vechten. Lotus had het octrooi gekocht van twee deelnemers aan het VRT-programma De Bedenkers, maar de rechter oordeelt nu dat hun pasta geen nieuwe uitvinding was.

    Speculoospasta is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot het succesproduct van het beursgenoteerde Lotus Bakeries uit het Oost-Vlaamse Lembeke. De koekjesfabrikant maakte nooit bekend hoeveel winst het uit de koekjespasta haalt, maar volgens analisten realiseert het bedrijf met de pasta in België alleen al een omzet van ruim 10 miljoen euro.

    Lotus Bakeries vroeg het octrooi niet zelf aan, maar kocht het in mei 2009 van Danny De Maeyer en Dirk De Smet. Die namen in 2007 deel aan het programma De Bedenkers maar hadden in 2006 al een octrooi bekomen. Concurrenten van Lotus Bakeries werden aangemaand om met de productie van hun speculoospasta's te stoppen, omdat het bedrijf als enige in België het recht zou hebben om speculoospasta te maken.

    Enkele concurrenten stapten naar de rechtbank van koophandel met de vraag het octrooi van Lotus nietig te verklaren, en kregen vandaag gelijk. Volgens de rechter was een recept op de Nederlandse site Oma Wapsie om speculoospasta te maken al beschikbaar lang voor Lotus het octrooi in handen kreeg.

    (belga/ka)demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:speculoospasta,Lotus Bakeries,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lightvariant van spaghetti bolognaise



    RECEPT: de lightvariant van spaghetti bolognaise

     Wie is er nu niet dol op spaghetti bolognaise?
    Jammer genoeg is de klassieke bolognaise een echte caloriebom. 
    Variant voor spaghettiliefhebbers. 

    voor vier personen:

    - 200 g rundergehakt (extra mager), 2 eetlepels olijfolie,
    - 1/2 struik bleekselderij, fijngesneden, 1/2 winterpeen, in plakjes,
    - 200 g spaghetti, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g),
    - 2 eetlepels balsamicoazijn, 1/2 zakje verse rozemarijn (15 g), fijngesneden,
    - 1 zak rucola sla (75 g), 100 g kaas (30+), geraspt.

                                  

    Bereidingswijze

    Bak het gehakt op een middelhoog vuur in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot het bruin en rul is. Giet het uitgebakken vet weg.

    Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er de bleekselderij en de worteltjes drie à vier minuten in.

    Kook de spaghetti beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die één à twee minuten mee. Schep de tomatenblokjes en het uitgebakken gehakt erbij en breng het geheel aan de kook.

    Voeg de rozemarijn en één theelepel balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout. Laat vijftien minuten doorkoken op een laag vuur .

    Meng de rucola met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola.

    Bestrooi de pasta met kaas. 
    Per persoon: 376 kcal


    Amandine De Paepe
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:rundergehakt,olie,selderij,winterpeen,spaghetti,tomatenpuree,balsamicoazijn,rozemarijn,rucola,kaas,
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passende wijnen voor spaghetti bolognese


     

    Passende wijnen voor spaghetti bolognese

                       
                  Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone             Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone

    Spaghetti bolognese duikt wekelijks op in het leeuwendeel van de Vlaamse kookpotten. Maar vraagt u zich vaak af welke wijnen uitstekend passen bij dit populaire gerecht? Dankzij deze tips weet u voortaan welke betaalbare wijn u in uw winkelkar moet leggen terwijl u uw inkopen doet.

    Italie - Piemonte - Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida
    Vitisvin - 16,90 euro

    Een Barbera voor de volle 100%. Robijnrode kleur met paarse schijn. Krachtige wijn met zeer intense aroma’s van rijpe kersen en bessen. Volle smaak met een uitstekende balans en een aangename, fruitige afdronk.

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone
    Lidl - 3,79 euro

    Deze wijn bevat hoofdzakelijk Negroamarodruiven. Robijnrode kleur. Fruitige wijn met aroma’s van kersen en pruimen met een lichte kruidigheid. Rijp fruit en zachte, ronde tannines primeren bij deze wijn.

    Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008
    Makro - 7,25 euro

    Deze wijn steunt voor 100% op Primitivodruiven. Soepele wijn met een robijnrode kleur. Aroma’s van geconfijt fruit en kaneel. Mooie aanzet met zachte tannines. Fruitige afdronk.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags: IGT A-Mano 2008,DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone,Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Stevaert baas van GaultMillau



    Ex-politicus is nieuwe voorzitter van culinaire gids

    Steve Stevaert baas van GaultMillau

    jimmy kets

    Gewezen SP.A-voorzitter en minister van Staat Steve Stevaert (56) is de nieuwe voorzitter van de culinaire gids GaultMillau. Een verrassende carrièrewending? Niet echt, want zijn salontafel ligt vol kookboeken en hij deed ooit zelfs stage in een sterrenrestaurant.

    Stevaerts mandaat loopt in principe voor drie jaar, maar het kan ook worden verlengd of vroeger beëindigd. Volgens Justin Onclin, de gedelegeerd bestuurder en meerderheidsaandeelhouder van GaultMillau Benelux, past de gewezen politicus perfect binnen de filosofie van het bedrijf. 'Hij is gepassioneerd door gastronomie, heeft een grote kennis en een uitgebreid netwerk en heeft al getoond dat hij erg creatief uit de hoek kan komen.'

    'Ook is hij een bekend gezicht en is hij de geknipte man om de spreekbuis te zijn van de pittige en jonge kijk van GaultMillau op gastronomie. Bovendien kan Stevaert zelf een aardig potje koken.'

    Voor alle duidelijkheid: als voorzitter van de raad van bestuur wordt van Stevaert niet verwacht dat hij zelf op inspectie trekt in de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse restaurants. 'Dat zou nogal belachelijk zijn', zegt hij. 'Iedereen zou me herkennen, of ik zou in een regenjas en met een deukhoed aan tafel moeten gaan zitten. Het is mijn taak als voorzitter om het globale plaatje te bekijken, erover te waken dat de voor de restauranthouders levensbelangrijke beoordelingen correct verlopen en dat we klaar zijn voor grote uitdagingen, zoals publicaties op het internet.'

    'Gastronomie en horeca is mijn lieve leven', zegt de gewezen minister. 'Ik ben naar de hotelschool gegaan, heb stage gedaan bij het sterrenrestaurant Le Chalet de la Forêt in Ukkel en op mijn 21ste heb ik mijn eerste eigen café geopend. Vandaag volg ik nog een wijncursus, maar ik blijf vooral gepassioneerd door de gastronomie en volg de nieuwe trends op de voet.'

    Stevaert nam enkele jaren geleden, na zijn mandaat als provinciegouverneur van Limburg, afscheid van de actieve politiek. Maar stilzitten doet hij allerminst. Hij is actief in de raden van bestuur van de netwerkbeheerders Infrax en Elia en voorzitter van een industriehaven in Vietnam. Maar hij werkt ook aan een rockfestival in Cuba en aan microkredieten en arbeidsverzekeringen in ontwikkelingslanden.

    Staan die goede doelen in arme landen niet mijlenver van de luxe en decadentie in de gastronomie? 'Ik heb nooit willen meedoen aan miserabilisme. Ik heb een topdag achter de rug als ik me heb kunnen inzetten voor mensen met een handicap en 's avonds kan afsluiten met een geweldige maaltijd en een schitterend glas wijn. En daarvoor durf ik gerust wat geld neertellen.'

    Hoeveel Stevaert als nieuwe voorzitter van de gids per jaar verdient, werd niet bekendgemaakt.

    bron;nieuwsblad.be
    StefTelen

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:GaultMillau,Steve Stevaert,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker



    Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker

     Voor 4 personen;

    1 rijpe ananas, 4 el grove rietsuiker,
    handvol verse munt + wat extra,
    4 bolletjes citroensorbet.

          

    bereiding;

    Schil de ananas en snij 'm in flinterdunne plakken (dat gaat het beste met een mandoline).
    Snij de plakje eventueel een beetje bij.
    Verdeel ze over de vier borden.

    Doe de rietsuiker in een vijzel.
    Haal de blaadjes munt van de steeltjes en doe ze ook in de vijzel.
    Stamp tot de suiker mooi groen kleurt.

    Bestrooi de plakjes ananas met wat muntsuiker. Schik in het midden een bolletje ijs en strooi ook daar wat muntsuiker over.
    Werk af met een plukje munt.

    bron;.cartedor-diner.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Ananascarpaccio,citroensorbet,muntsuiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans recept Vitello Tonnato
     

     Italiaans recept - Vitello Tonnato

    Voor 6 tot 8 personen:

    1 kalfsgebraad van 1,25 kg, 200 g juliennegroenten (zakje klaar voor gebruik), 2 knoflookteentjes, 2 laurierblaadjes,
    1 kruidnagel, 1 koffielepel zwarte peperkorrels,
    50 cl droge witte wijn, 2 vetarme bouillonblokjes,
    1 klein blik tonijn in olijfolie (82 g), 5 ansjovisfilets in olie,
    150 g mayonaise met citroen, 2 grote eetlepels kappers, peper.


    Vitello Tonnato

    Bereiding:
    Leg het gebraad in een kleine kookpan met dikke bodem. Voeg de groenten toe, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes, de laurierblaadjes, de kruidnagel, de zwarte peper en de witte wijn. Voeg water toe tot het vlees net onderstaat. Doe hierbij de verkruimelde bouillonblokjes, dek de pan af en breng aan de kook. Laat 1u.15’ op zacht vuur sudderen. Laat het gebraad in de bouillon afkoelen.
    Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

    Laat de tonijn even uitlekken en doe in een smal recipiënt. Voeg de uitgelekte en grof gehakte ansjovisfilets toe, de mayonnaise en 8 cl bouillon. Mix tot een fijne saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper (zeker geen zout).
    Snij het vlees in dunne plakken en serveer koud met de tonijnsaus. Geef er een slaatje bij. 

    Tips:

    Kook het vlees een dag eerder en maak de saus de dag zelf.


    bron; delhaize.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Vitello,Tonnato,kalfsvlees,groenten,look,laulier,wijn,tonijn,ansjovis,kappers,mayonaise,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalmschotel


    Gerookte zalmschotel


    Voor 4 personen:

    boter, 4 sneden wit toastbrood, 5 takken peterselie,
    1 citroen, 1 grote ui, 8 grote sneden gerookte zalm.
     

     

    Bereidingswijze;

    Maak toast: smelt royaal boter in een pan en bak er de sneden witbrood langs beide kanten krokant in aan. Haal uit de pan en snij de korsten van het brood. Snij de bekomen vierkanten schuin in telkens twee driehoeken.

    Hak de peterselie fijn, snij de citroen in vieren of in plakken. Snij de ui in fijne brunoise.

    Schik de sneden gerookte zalm op de borden, willekeurig of strak en verdeel de garnituren er omheen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:zalm,brood,peterselie,citroen,ui,
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie of pinda verhogen zin in seks

     
    Koffie of pinda verhogen zin in seks


    Een actief seksleven is goed voor je hart, het geheugen en het immuunsysteem, maar wat als de zin ontbreekt? Een kopje koffie en een schoteltje pindanoten kunnen helpen, zo blijkt uit het nieuwste boek 'Younger(Sexier) You'.



    Een goed seksleven helpt niet alleen om je jonger te voelen en er uit te zien, het verlengt ook je leven. De Amerikaanse anti-aging expert Dr. Eric Braveman somt in zijn nieuwste boek nog maar eens de voordelen van een goed seksleven op. Seks verhoogt de hormoonniveaus, stimuleert de stofwisseling, de hersenfuncties, de gezondheid van het hart en de immuniteit. Spieren en botten worden sterker door de aanmaak van meer vitamine D. Een portie bedsport verhoogt de productie van het liefdeshormoon oxytocine, wat dan weer de hersenfunctie en het geheugen stimuleert.

    Orgasme
    De man refereert ook naar eerdere studies, uitgevoerd aan de Universiteit in Belfast. Drie tot vier keer seks per week dringt het risico op een hartaanval of beroerte bij mannen met de helft terug. Orgasmen bestrijden dan weer infecties doordat afweercellen tot 20 procent toenemen. Regelmatige seks weert ook verkoudheden en griep af. Onlangs is gebleken dat grotere seksuele activiteit bij oudere mannen beschermen tegen prostaatkanker.

    Voeding

    Is je seksleven eerder lauw dan warm? Wanhoop dan niet, een combinatie van goede voeding, voedingssupplementen en het herstel van een aantal natuurlijke hormonen herstellen het libido. "Heel wat seksuele problemen kunnen worden aangepakt door bepaalde voeding", stelt Dr. Braverman. "Koffie bijvoorbeeld, pakt een wegkwijnend libido aan, terwijl pinda's de opwinding vergroten. Bruine rijst helpt dan weer bij de bestrijding van seksuele aversie, terwijl avocado de capaciteit voor seksplezier kan vergroten".

    Menu

    Dr. Braverman somt in zijn boek enkele voedingsmiddelen op die bij geen enkel boodschappenlijstje mogen ontbreken. Te noteren:

    -Asperges, rijk aan vitamine E, stimuleren de productie van hormonen, nodig voor actieve seks.
    -Bananen bevatten bromelaïne enzymen, goed voor het mannelijk libido. Ze leveren ook veel energie door kalium en riboflavin.
    -Kool helpt de bloedsomloop.
    -Selderij bevat andosterone, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.
    -Vijgen verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.
    -Oesters zijn rijk aan zink, nodig voor de productie van testosteron. Oesters bevatten ook dopamine.
    -Zeewieren bevatten ijzer, calcium en jodium en stimuleren het libido.

    (lvl) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:zeewieren,oesters,vijgen,selderij,kool,bananen,asperges,koffie,pinda's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we het liefst? Pizza en pasta

     
    Wat eten we het liefst? Pizza en pasta





    De Italiaanse kost is de meest geliefde keuken. Pizza en pasta steken de Franse cordon blue zelfs voorbij, zo toont een internationaal onderzoek aan.

    De enquête, uitgevoerd door Hotels.com onder reizigers in alle landen, geeft aan dat niets de klassieke pizza of pasta kan verslaan. De Italiaanse keuken scoort met 21 procent het hoogste aantal punten, gevolgd door de Franse (12 procent) en de Thaise (11 procent) schotels. Russen bakken er gastronomisch, volgens de ondervraagden, niets van. Hun keuken wordt als slechtste bestempeld.

    (lvl)bron;hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Italiaans,Pizza,pasta,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat met mozzarella
     

    Tomaat met mozzarella
      
    Ingrediënten:

    •4 rijpe tomaten,300 gram mozzarella,handvol pijnboompitten,
    •zwarte peper,olijfolie,verse basilicum,rucola.

           

    Bereiding:
    - Was de tomaten en snij ze in schijven. Giet het vocht van de mozzarella en snij de kaas in plakjes.

    - Schik de plakken tomaat en mozzarella om beurten op een schaal.

    - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antikleeflaag, tot ze bruin worden.

    - Strooi de pijnboompitten over de tomaat-mozzarellaschijven. Bestrooi met peper. Bedruip met olijfolie. Versier met blaadjes verse basilicum en een toefje rucola.

    tip:
    In plaats van verse basilicum kan je ook groene pesto gebruiken.

    bron;hln.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:mozzarella,tomaa,pijnboompitten,olijfolie,basilicum,rucola,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geheim recept voor heerlijke Vol-au-vent

                                               
    Recept voor heerlijke Vol-au-vent

     
     
    Voor 4 personen:
    1 kip van ca. 1 kg,
    4 bladerdeegbakjes, mooi krokant gebakken en uitgehaald,
    1 wortel,1 ui,3 teentjes knoflook,Takje tijm,
    3 stengels groene selder,2 blaadjes laurier,1 prei,
    100 g champignons, gestoofd,100 g gehaktballetjes,
    100 g grijze handgepelde garnalen,
    50 g bloem en 50 g boter (voor de roux),1 citroen, Peper en zout.

     
                                            
    Bereiding;

    Stoof ui, selder, prei, wortel, knoflook, tijm en laurier aan, leg de kip erop en zet onder met water. Laat zachtjes sudderen tot de kip gaar is.

    Zeef de bouillon en laat afkoelen. Haal het vlees van de kip.

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat op een zacht vuurtje drogen zonder te kleuren. Meng er beetje bij beetje de bouillon door en roer tot je een mooie gladde en lichtgebonden massa bekomt. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    Voeg het kippenvlees, de gehaktballetjes en de gestoofde champignons toe en spatel ze voorzichtig door de saus.

    Warm de bladerdeegbakjes in de oven, vul met de vol-au-vent en werk af met de garnaaltjes.

    Uit: 'Mijn Papa is de chef', Tine Bral, Linkeroever Uitgevers, 173 blz., 24,95 euro
    recept;Angelo Rosseel
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:Vol-au-vent,kip,bladerdeeg,wortel,ui,look,selder,kruiden,chmpignons,gehakt,garnalen,bloem,boter,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!