Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm


    Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm

    ingrediënten voor de pizzabodem (zie hieronder)
    - tomatensaus: gezeefde tomaten, een bosje verse basilicum,
    - 180 gr mozzarella,zout en peper uit de molen,een beetje olijfolie.


                               Recept van de pizza margherita - tomatensaus & mozarella

    bereiding;

    - De oven voorverwarmen op 220°C (200°C voor een heteluchtoven). Zorg ervoor dat u de plaat er van tevoren uit haalt.
    - Vet de plaat licht in met wat olijfolie.
    - Leg de bodem op de plaat.
    - Bedek de bodem met tomatensaus.
    - Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
    - Bestrooi met peper.
    - Verdeel de basilicumblaadjes erover.
    - Bak de pizza ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

    bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizza,basilicum,mozzarella,tomatensaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf pizza maken? Waarom niet!


    Het recept voor de pizzabodem

    Zelf pizza maken? Waarom niet… Twee handen zijn genoeg!
    Met dit recept voor een pizzabodem maakt u snel heerlijk geurende pizza's, puur natuur en helemaal niet moeilijk.

    Ingrediënten

    150 gr tarwebloem, 1 eetlepel olijfolie, 8 cl lauw water,
    een halve theelepel zout, +/- 12 gr bakkersgist.

    bereiding:
    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout er omheen.

    Als de gist dunner wordt, de bloem met gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ongeveer +/- 20 minuten rusten. Het oppervlak van het meel moet gaan borrelen door de activiteit van het gist.

    Maak het kuiltje dieper met een hand en voeg lauw water toe.
    Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.
    Doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.

    Het werkblad met bloem bestuiven en het deeg uitrollen met een deegroller. De randen kunnen plat blijven, ze zwellen op tijdens het bakken in de oven.

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat!

    Het recept voor snelle pizzabodem


    Sinds u uw eerste zelfgemaakte pizza heeft geproefd, kijkt u niet meer naar het vriesvak. Heeft u het druk vanavond of geen gist bij de hand?
    Maakt u zich geen zorgen, deze bodem "biscuit" is een goed alternatief voor een dergelijke situatie.

    Ingrediënten

    175 gr zelfrijzend bakmeel ,30 gr boter,
    12 cl melk op kamertemperatuur ,een halve theelepel zout.

    Voorbereidingen voor de bodem:

    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat. Maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout er omheen. Werk de zachte boter door het meel.

    Maak het kuiltje dieper en voeg in één keer bijna alle melk toe. Met draaiende bewegingen met de hand de ingrediënten mengen, zodat er een deegbal ontstaat. Een beetje melk toevoegen als dat nodig is.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.


    Nu kunt u het deeg uitrollen met een deegroller (vergeet niet het werkblad opnieuw met bloem te bestuiven). Vouw de randen van de bodem iets omhoog, om ze straks knapperig te krijgen.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat! 

    bron; bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizzabodem,bloem,olijfolie,water,zout,gist,zelfrijzend bakmeel,boter,melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roastbeef, augurken, Gentse mosterd en Passendale



    Roastbeef, augurken, Gentse mosterd en Passendale
     
    op zuurdesembrood

    voor 4 personen:

    4 sneden fijn gesneden roastbeef, 8 augurken, 1 soeplepel

    Gentse mosterd, 4 sneden Passendale Classic, 4 sneden

    zuurdesembrood, chilipeper, zwarte peper, boter met zout



                                          afbeelding recept



    Bereiding:

    Besmeer het brood met mosterd en beleg het met de sneden

    roastbeef. Kruid met de chilipeper en de zwarte peper. Plaats 1

    sneetje kaas op elke snede brood. Snijd de augurken in

    brunoise (hele kleine stukjes). Strooi de augurken over de

    sneetjes brood uit.

    Tip; Voor de lekkerbekken: smeer het brood eerst in met boter met zout.
    De korst van de Passendale-kaas mag worden opgegeten, hierin zit de meeste smaak.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:Roastbeef,augurken,mosterd,Passendale,brood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen

     
    Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen


    Met hun onnatuurlijk felle kleuren, leek het 'vitaminewater' van Coca-Cola al een pak minder gezond dan de naam doet vermoeden. Toch pikten fitnesscentra en supermarkten het gretig op. Coca-Cola zelf heeft nooit ontkend dat het drankje niet gezond is, al deden ze er wel alles aan om de consument te overtuigen dat het niet ongezond is, omdat het 'voedzaam' is. De reclamewaakhond in Groot-Brittannië floot het bedrijf terug en verbood het om het drankje nog op die manier te promoten.

    Het verbod kwam er vooral omdat vitaminewater 23 gram suiker per halve liter bevat. Dat is nog niet zoveel als in bijvoorbeeld Coca-Cola zelf (60 gram per halve liter), maar toch een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De organisatie vond dat een drankje met zoveel suiker niet als 'voedzaam' kan aanzien worden.

    Lage caloriegrenzen
    Coca-Cola argumenteerde dat het suikerniveau binnen de grensen van 'lage caloriedrankjes' ligt, en dat de hoeveelheid vitamines betekende dat het wél als gezond kon aanschouwd worden. "We hebben nooit gelogen over het aantal suikers in de drankjes. Maar dat doet toch niets teniet aan de hoeveelheid vitamines en mineralen", aldus de woordvoerder.

    Marketing
    Vitamin Water is een voorbeeld van slimme marketing. Felle kleurtjes spreken aan, ze kregen 'de smaak' van fruit (maar er zit geen gram in) en hun namen  ('Spark', 'Defence' of 'Power-C') doen vermoeden dat ze de gezondheid vooruit helpen. Niet bepaald dus.

    Het was overigens niet de eerste keer dat Coca-Cola voor Vitamin Water op de vingers werd getikt. Eerder verslikten organisaties zich in de claim dat Vitamin Water drinken gezonder was dan groenten eten. Ook daagden consumentenorganisaties het bedrijf voor de rechter, en verschillende ingrediënten moesten geschrapt worden.

    (edp) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vitaminewater,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


    Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


    De rechtbank van koophandel in Gent heeft vandaag het octrooi van Lotus Bakeries op het populaire product speculoospasta vernietigd. Concurrenten die een eigen pasta hadden ontwikkeld maar door Lotus werden aangemaand om hun productie te stoppen, waren naar de rechtbank gestapt om het patent aan te vechten. Lotus had het octrooi gekocht van twee deelnemers aan het VRT-programma De Bedenkers, maar de rechter oordeelt nu dat hun pasta geen nieuwe uitvinding was.

    Speculoospasta is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot het succesproduct van het beursgenoteerde Lotus Bakeries uit het Oost-Vlaamse Lembeke. De koekjesfabrikant maakte nooit bekend hoeveel winst het uit de koekjespasta haalt, maar volgens analisten realiseert het bedrijf met de pasta in België alleen al een omzet van ruim 10 miljoen euro.

    Lotus Bakeries vroeg het octrooi niet zelf aan, maar kocht het in mei 2009 van Danny De Maeyer en Dirk De Smet. Die namen in 2007 deel aan het programma De Bedenkers maar hadden in 2006 al een octrooi bekomen. Concurrenten van Lotus Bakeries werden aangemaand om met de productie van hun speculoospasta's te stoppen, omdat het bedrijf als enige in België het recht zou hebben om speculoospasta te maken.

    Enkele concurrenten stapten naar de rechtbank van koophandel met de vraag het octrooi van Lotus nietig te verklaren, en kregen vandaag gelijk. Volgens de rechter was een recept op de Nederlandse site Oma Wapsie om speculoospasta te maken al beschikbaar lang voor Lotus het octrooi in handen kreeg.

    (belga/ka)demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:speculoospasta,Lotus Bakeries,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lightvariant van spaghetti bolognaise



    RECEPT: de lightvariant van spaghetti bolognaise

     Wie is er nu niet dol op spaghetti bolognaise?
    Jammer genoeg is de klassieke bolognaise een echte caloriebom. 
    Variant voor spaghettiliefhebbers. 

    voor vier personen:

    - 200 g rundergehakt (extra mager), 2 eetlepels olijfolie,
    - 1/2 struik bleekselderij, fijngesneden, 1/2 winterpeen, in plakjes,
    - 200 g spaghetti, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g),
    - 2 eetlepels balsamicoazijn, 1/2 zakje verse rozemarijn (15 g), fijngesneden,
    - 1 zak rucola sla (75 g), 100 g kaas (30+), geraspt.

                                  

    Bereidingswijze

    Bak het gehakt op een middelhoog vuur in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot het bruin en rul is. Giet het uitgebakken vet weg.

    Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er de bleekselderij en de worteltjes drie à vier minuten in.

    Kook de spaghetti beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die één à twee minuten mee. Schep de tomatenblokjes en het uitgebakken gehakt erbij en breng het geheel aan de kook.

    Voeg de rozemarijn en één theelepel balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout. Laat vijftien minuten doorkoken op een laag vuur .

    Meng de rucola met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola.

    Bestrooi de pasta met kaas. 
    Per persoon: 376 kcal


    Amandine De Paepe
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:rundergehakt,olie,selderij,winterpeen,spaghetti,tomatenpuree,balsamicoazijn,rozemarijn,rucola,kaas,
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passende wijnen voor spaghetti bolognese


     

    Passende wijnen voor spaghetti bolognese

                       
                  Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone             Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone

    Spaghetti bolognese duikt wekelijks op in het leeuwendeel van de Vlaamse kookpotten. Maar vraagt u zich vaak af welke wijnen uitstekend passen bij dit populaire gerecht? Dankzij deze tips weet u voortaan welke betaalbare wijn u in uw winkelkar moet leggen terwijl u uw inkopen doet.

    Italie - Piemonte - Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida
    Vitisvin - 16,90 euro

    Een Barbera voor de volle 100%. Robijnrode kleur met paarse schijn. Krachtige wijn met zeer intense aroma’s van rijpe kersen en bessen. Volle smaak met een uitstekende balans en een aangename, fruitige afdronk.

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone
    Lidl - 3,79 euro

    Deze wijn bevat hoofdzakelijk Negroamarodruiven. Robijnrode kleur. Fruitige wijn met aroma’s van kersen en pruimen met een lichte kruidigheid. Rijp fruit en zachte, ronde tannines primeren bij deze wijn.

    Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008
    Makro - 7,25 euro

    Deze wijn steunt voor 100% op Primitivodruiven. Soepele wijn met een robijnrode kleur. Aroma’s van geconfijt fruit en kaneel. Mooie aanzet met zachte tannines. Fruitige afdronk.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags: IGT A-Mano 2008,DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone,Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Stevaert baas van GaultMillau



    Ex-politicus is nieuwe voorzitter van culinaire gids

    Steve Stevaert baas van GaultMillau

    jimmy kets

    Gewezen SP.A-voorzitter en minister van Staat Steve Stevaert (56) is de nieuwe voorzitter van de culinaire gids GaultMillau. Een verrassende carrièrewending? Niet echt, want zijn salontafel ligt vol kookboeken en hij deed ooit zelfs stage in een sterrenrestaurant.

    Stevaerts mandaat loopt in principe voor drie jaar, maar het kan ook worden verlengd of vroeger beëindigd. Volgens Justin Onclin, de gedelegeerd bestuurder en meerderheidsaandeelhouder van GaultMillau Benelux, past de gewezen politicus perfect binnen de filosofie van het bedrijf. 'Hij is gepassioneerd door gastronomie, heeft een grote kennis en een uitgebreid netwerk en heeft al getoond dat hij erg creatief uit de hoek kan komen.'

    'Ook is hij een bekend gezicht en is hij de geknipte man om de spreekbuis te zijn van de pittige en jonge kijk van GaultMillau op gastronomie. Bovendien kan Stevaert zelf een aardig potje koken.'

    Voor alle duidelijkheid: als voorzitter van de raad van bestuur wordt van Stevaert niet verwacht dat hij zelf op inspectie trekt in de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse restaurants. 'Dat zou nogal belachelijk zijn', zegt hij. 'Iedereen zou me herkennen, of ik zou in een regenjas en met een deukhoed aan tafel moeten gaan zitten. Het is mijn taak als voorzitter om het globale plaatje te bekijken, erover te waken dat de voor de restauranthouders levensbelangrijke beoordelingen correct verlopen en dat we klaar zijn voor grote uitdagingen, zoals publicaties op het internet.'

    'Gastronomie en horeca is mijn lieve leven', zegt de gewezen minister. 'Ik ben naar de hotelschool gegaan, heb stage gedaan bij het sterrenrestaurant Le Chalet de la Forêt in Ukkel en op mijn 21ste heb ik mijn eerste eigen café geopend. Vandaag volg ik nog een wijncursus, maar ik blijf vooral gepassioneerd door de gastronomie en volg de nieuwe trends op de voet.'

    Stevaert nam enkele jaren geleden, na zijn mandaat als provinciegouverneur van Limburg, afscheid van de actieve politiek. Maar stilzitten doet hij allerminst. Hij is actief in de raden van bestuur van de netwerkbeheerders Infrax en Elia en voorzitter van een industriehaven in Vietnam. Maar hij werkt ook aan een rockfestival in Cuba en aan microkredieten en arbeidsverzekeringen in ontwikkelingslanden.

    Staan die goede doelen in arme landen niet mijlenver van de luxe en decadentie in de gastronomie? 'Ik heb nooit willen meedoen aan miserabilisme. Ik heb een topdag achter de rug als ik me heb kunnen inzetten voor mensen met een handicap en 's avonds kan afsluiten met een geweldige maaltijd en een schitterend glas wijn. En daarvoor durf ik gerust wat geld neertellen.'

    Hoeveel Stevaert als nieuwe voorzitter van de gids per jaar verdient, werd niet bekendgemaakt.

    bron;nieuwsblad.be
    StefTelen

    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    Tags:GaultMillau,Steve Stevaert,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker



    Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker

     Voor 4 personen;

    1 rijpe ananas, 4 el grove rietsuiker,
    handvol verse munt + wat extra,
    4 bolletjes citroensorbet.

          

    bereiding;

    Schil de ananas en snij 'm in flinterdunne plakken (dat gaat het beste met een mandoline).
    Snij de plakje eventueel een beetje bij.
    Verdeel ze over de vier borden.

    Doe de rietsuiker in een vijzel.
    Haal de blaadjes munt van de steeltjes en doe ze ook in de vijzel.
    Stamp tot de suiker mooi groen kleurt.

    Bestrooi de plakjes ananas met wat muntsuiker. Schik in het midden een bolletje ijs en strooi ook daar wat muntsuiker over.
    Werk af met een plukje munt.

    bron;.cartedor-diner.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Ananascarpaccio,citroensorbet,muntsuiker,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans recept Vitello Tonnato
     

     Italiaans recept - Vitello Tonnato

    Voor 6 tot 8 personen:

    1 kalfsgebraad van 1,25 kg, 200 g juliennegroenten (zakje klaar voor gebruik), 2 knoflookteentjes, 2 laurierblaadjes,
    1 kruidnagel, 1 koffielepel zwarte peperkorrels,
    50 cl droge witte wijn, 2 vetarme bouillonblokjes,
    1 klein blik tonijn in olijfolie (82 g), 5 ansjovisfilets in olie,
    150 g mayonaise met citroen, 2 grote eetlepels kappers, peper.


    Vitello Tonnato

    Bereiding:
    Leg het gebraad in een kleine kookpan met dikke bodem. Voeg de groenten toe, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes, de laurierblaadjes, de kruidnagel, de zwarte peper en de witte wijn. Voeg water toe tot het vlees net onderstaat. Doe hierbij de verkruimelde bouillonblokjes, dek de pan af en breng aan de kook. Laat 1u.15’ op zacht vuur sudderen. Laat het gebraad in de bouillon afkoelen.
    Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

    Laat de tonijn even uitlekken en doe in een smal recipiënt. Voeg de uitgelekte en grof gehakte ansjovisfilets toe, de mayonnaise en 8 cl bouillon. Mix tot een fijne saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper (zeker geen zout).
    Snij het vlees in dunne plakken en serveer koud met de tonijnsaus. Geef er een slaatje bij. 

    Tips:

    Kook het vlees een dag eerder en maak de saus de dag zelf.


    bron; delhaize.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Vitello,Tonnato,kalfsvlees,groenten,look,laulier,wijn,tonijn,ansjovis,kappers,mayonaise,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalmschotel


    Gerookte zalmschotel


    Voor 4 personen:

    boter, 4 sneden wit toastbrood, 5 takken peterselie,
    1 citroen, 1 grote ui, 8 grote sneden gerookte zalm.
     

     

    Bereidingswijze;

    Maak toast: smelt royaal boter in een pan en bak er de sneden witbrood langs beide kanten krokant in aan. Haal uit de pan en snij de korsten van het brood. Snij de bekomen vierkanten schuin in telkens twee driehoeken.

    Hak de peterselie fijn, snij de citroen in vieren of in plakken. Snij de ui in fijne brunoise.

    Schik de sneden gerookte zalm op de borden, willekeurig of strak en verdeel de garnituren er omheen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:zalm,brood,peterselie,citroen,ui,
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie of pinda verhogen zin in seks

     
    Koffie of pinda verhogen zin in seks


    Een actief seksleven is goed voor je hart, het geheugen en het immuunsysteem, maar wat als de zin ontbreekt? Een kopje koffie en een schoteltje pindanoten kunnen helpen, zo blijkt uit het nieuwste boek 'Younger(Sexier) You'.



    Een goed seksleven helpt niet alleen om je jonger te voelen en er uit te zien, het verlengt ook je leven. De Amerikaanse anti-aging expert Dr. Eric Braveman somt in zijn nieuwste boek nog maar eens de voordelen van een goed seksleven op. Seks verhoogt de hormoonniveaus, stimuleert de stofwisseling, de hersenfuncties, de gezondheid van het hart en de immuniteit. Spieren en botten worden sterker door de aanmaak van meer vitamine D. Een portie bedsport verhoogt de productie van het liefdeshormoon oxytocine, wat dan weer de hersenfunctie en het geheugen stimuleert.

    Orgasme
    De man refereert ook naar eerdere studies, uitgevoerd aan de Universiteit in Belfast. Drie tot vier keer seks per week dringt het risico op een hartaanval of beroerte bij mannen met de helft terug. Orgasmen bestrijden dan weer infecties doordat afweercellen tot 20 procent toenemen. Regelmatige seks weert ook verkoudheden en griep af. Onlangs is gebleken dat grotere seksuele activiteit bij oudere mannen beschermen tegen prostaatkanker.

    Voeding

    Is je seksleven eerder lauw dan warm? Wanhoop dan niet, een combinatie van goede voeding, voedingssupplementen en het herstel van een aantal natuurlijke hormonen herstellen het libido. "Heel wat seksuele problemen kunnen worden aangepakt door bepaalde voeding", stelt Dr. Braverman. "Koffie bijvoorbeeld, pakt een wegkwijnend libido aan, terwijl pinda's de opwinding vergroten. Bruine rijst helpt dan weer bij de bestrijding van seksuele aversie, terwijl avocado de capaciteit voor seksplezier kan vergroten".

    Menu

    Dr. Braverman somt in zijn boek enkele voedingsmiddelen op die bij geen enkel boodschappenlijstje mogen ontbreken. Te noteren:

    -Asperges, rijk aan vitamine E, stimuleren de productie van hormonen, nodig voor actieve seks.
    -Bananen bevatten bromelaïne enzymen, goed voor het mannelijk libido. Ze leveren ook veel energie door kalium en riboflavin.
    -Kool helpt de bloedsomloop.
    -Selderij bevat andosterone, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.
    -Vijgen verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.
    -Oesters zijn rijk aan zink, nodig voor de productie van testosteron. Oesters bevatten ook dopamine.
    -Zeewieren bevatten ijzer, calcium en jodium en stimuleren het libido.

    (lvl) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:zeewieren,oesters,vijgen,selderij,kool,bananen,asperges,koffie,pinda's,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we het liefst? Pizza en pasta

     
    Wat eten we het liefst? Pizza en pasta





    De Italiaanse kost is de meest geliefde keuken. Pizza en pasta steken de Franse cordon blue zelfs voorbij, zo toont een internationaal onderzoek aan.

    De enquête, uitgevoerd door Hotels.com onder reizigers in alle landen, geeft aan dat niets de klassieke pizza of pasta kan verslaan. De Italiaanse keuken scoort met 21 procent het hoogste aantal punten, gevolgd door de Franse (12 procent) en de Thaise (11 procent) schotels. Russen bakken er gastronomisch, volgens de ondervraagden, niets van. Hun keuken wordt als slechtste bestempeld.

    (lvl)bron;hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Italiaans,Pizza,pasta,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat met mozzarella
     

    Tomaat met mozzarella
      
    Ingrediënten:

    •4 rijpe tomaten,300 gram mozzarella,handvol pijnboompitten,
    •zwarte peper,olijfolie,verse basilicum,rucola.

           

    Bereiding:
    - Was de tomaten en snij ze in schijven. Giet het vocht van de mozzarella en snij de kaas in plakjes.

    - Schik de plakken tomaat en mozzarella om beurten op een schaal.

    - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antikleeflaag, tot ze bruin worden.

    - Strooi de pijnboompitten over de tomaat-mozzarellaschijven. Bestrooi met peper. Bedruip met olijfolie. Versier met blaadjes verse basilicum en een toefje rucola.

    tip:
    In plaats van verse basilicum kan je ook groene pesto gebruiken.

    bron;hln.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:mozzarella,tomaa,pijnboompitten,olijfolie,basilicum,rucola,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geheim recept voor heerlijke Vol-au-vent

                                               
    Recept voor heerlijke Vol-au-vent

     
     
    Voor 4 personen:
    1 kip van ca. 1 kg,
    4 bladerdeegbakjes, mooi krokant gebakken en uitgehaald,
    1 wortel,1 ui,3 teentjes knoflook,Takje tijm,
    3 stengels groene selder,2 blaadjes laurier,1 prei,
    100 g champignons, gestoofd,100 g gehaktballetjes,
    100 g grijze handgepelde garnalen,
    50 g bloem en 50 g boter (voor de roux),1 citroen, Peper en zout.

     
                                            
    Bereiding;

    Stoof ui, selder, prei, wortel, knoflook, tijm en laurier aan, leg de kip erop en zet onder met water. Laat zachtjes sudderen tot de kip gaar is.

    Zeef de bouillon en laat afkoelen. Haal het vlees van de kip.

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat op een zacht vuurtje drogen zonder te kleuren. Meng er beetje bij beetje de bouillon door en roer tot je een mooie gladde en lichtgebonden massa bekomt. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    Voeg het kippenvlees, de gehaktballetjes en de gestoofde champignons toe en spatel ze voorzichtig door de saus.

    Warm de bladerdeegbakjes in de oven, vul met de vol-au-vent en werk af met de garnaaltjes.

    Uit: 'Mijn Papa is de chef', Tine Bral, Linkeroever Uitgevers, 173 blz., 24,95 euro
    recept;Angelo Rosseel
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:Vol-au-vent,kip,bladerdeeg,wortel,ui,look,selder,kruiden,chmpignons,gehakt,garnalen,bloem,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker en libidoverhogend koken


    Lekker en libidoverhogend koken

    Als jouw partner de laatste tijd minder initiatief neemt in de slaapkamer kan je zijn libido subtiel heractiveren. Het wordt wel eens gezegd dat de liefde bij mannen door de maag gaat. Leef je uit met gezonde afrodisiaca in de keuken, zet zijn bord klaar als hij thuiskomt en wacht af tot het beest in hem terug wakker wordt.

    Asperges zijn rijk aan vitamine B wat een orgasme extra intens kan maken. Ze bevatten ook vitamine E die het sekshormoon zowel bij mannen als bij vrouwen stimuleert.

    Wil je variatie in jouw menu, bereid dan af en toe ook artisjokken. Men beweert dat de groente de lichaamstemperatuur doet stijgen, ook de intieme zones worden warmer aan en kunnen lustgevoelens opwekken.

    Chilipepers smaken niet alleen pikant, ze kunnen ook jouw seksleven peperen. Zij bevatten capsaïcine, een stof waardoor endorfines gemakkelijker vrijkomen. Je wordt dus verliefder en gelukkiger van een rode peper, wat tot een passionele vrijpartij kan leiden.

    Heb je iets speciaals te vieren, eet dan oesters als voorgerecht. De schelpdieren bevatten net als een fallische paling veel fosfor en werken zinnenprikkelend. In oesters zit ook zink en dat zou de spermaproductie bevorderen en de eierstokken van de vrouw gezond houden.

    Probeer jouw partner ervan te overtuigen dat mosterd heerlijk is bij bepaalde gerechten. Mosterd stimuleert de werking van de geslachtsklieren. Als hij het lust, zal jij er wel bij varen.

    Kies als toetje voor een abrikoos. In de oudheid vergeleken Chinezen de vrucht met een vagina. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat groenten of fruitsoorten die op geslachtsdelen lijken effectief meer zin doen krijgen in seks, maar als de associatie ervoor zorgt dat jouw partner terug in actie schiet heb je het gewenste resultaat toch mooi bereikt.

    Bron: www.health.com
    Auteu;vwh 
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:asperges,abrikoos,mosterd,oesters,chilipepers,artisjokken,
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magere Runder Gehaktballen

    Magere Runder Gehaktballen
    • 500 rundergehakt,zout,peper, nootmuskaat,scheutje ketjap,
      1 gesnipperd uitje, 1 theelepel sambal,1 ei,2 beschuiten,
      handje havermout,scheutje melk, 50 gram boter,

    A Clear Blue Sky's Meatballs

    Bereiding<20 min.

    Alle ingrediënten mengen en tot een homogene massa kneden.
    Het geheel met natte handen in 6 - 8 ballen verdelen.
    Zorg dat er geen scheurtjes in de ballen komen.
    Boter verhitten en de ballen rondom aanbraden.
    Op een zacht vuur in 20-25 minuten met deksel op de pan gaar braden. De ballen af en toe draaien. Voeg zo nodig wat water of bouillon toe. 
     
    Tip; boter kan ook gemengd met olijfolie.

    bron;mijnreceptenboek.nl 
      foto;aclearbluesky.net

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:runder,gehakt,ketjap,uitje,sambal,beschuit,havermout,melk,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN ZOEN OM IN TE BIJTEN - NEGERZOENEN



    EEN ZOEN OM IN TE BIJTEN - NEGERZOENEN

    INGREDIENTEN (CA. 30 ZOENEN)
    Voor de koekjes:
    125 g boter,125 g suiker,1 ei,
    250 g bloem, met een snuifje zout erbij,50 g gemalen amandelen.

    Voor het schuim: 340 g suiker,105 g water,
    100 g eiwit,1 à 2 blaadjes gelatine.

    En verder: Hazelnootpasta, 1 kg chocolade,
    Spuitzak,Suikerthermometer. 
             
              
                               
    INGREDIENTEN 1. Maak eerst de koekjes. Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa, voeg het ei toe, en daarna de bloem en de amandelen. Pak het deeg in in folie en laat het minstens enkele uren rusten in de koelkast. Verwarm daarna de oven tot 180° C. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak, met een bebloemde deegroller, tot een 3 mm dikke lap. Steek er rondjes uit en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak ze tot de randen bruinen en laat afkoelen.

    2. Vul een spuitzak met de hazelnootpasta (je kunt ook confituur, marsepein of een andere notenpasta gebruiken). Spuit op elk koekje een laagje pasta.

    3. Maak het schuim. Laat de gelatine weken in een kom ijswater. Zet de suiker en het water in een pot op het vuur en verhit tot 118° C. Klop intussen het eiwit op tot stevige pieken. Voeg het hete suikerwater in stralen toe aan het eiwit en voeg de gelatine toe. Blijf het mengsel kloppen tot het is afgekoeld tot ongeveer 30° C.

    4. Vul een spuitzak met het witte schuim. Spuit mooie bollen op de koekjes - eindig telkens met een draaiende beweging, om te vermijden dat er een puntje blijft staan. Laat de schuimbollen minstens vier uur drogen, buiten de koelkast.

    5. Smelt 650 g chocolade en roer er dan de overige 350 g onder, zodat je een lopende massa van ongeveer 32° C krijgt. Geef elk koekje een voorzichtig chocoladebad: leg het in de gesmolten chocolade en schep er royaal chocolade over. Vis het met een vork weer uit het bad en laat het hard worden op een stuk bakpapier.

    Tip: Spreid dit avontuur over twee of drie dagen, zodat het deeg en het schuim lang genoeg kunnen rusten.

    Hij wordt populairder én lekkerder, nu ambitieuze bakkers en chocolatiers, elk voor zich, het perfecte recept najagen.
    Handgemaakte koekjes met veel boter erin, daarop een laagje praliné en een bol perfect stabiel eierschuim, overgoten met zuivere, krokante chocolade.  
     
    Scandinavië en negerzoenen, de associatie ligt niet voor de hand. Maar aandachtige klanten van Ikea zagen al dat de Zweden gesteld zijn op hun skumbolle, en dat is nog niets bij de Deense flodebolle, die bij liefhebbers bekendstaan als de beste negerzoenen ter wereld. Ook de Duitsers hebben een zoenentraditie, met name op hun kerstmarkten, waar kraampjes staan met niets dan Schokoküsse in diverse uitvoeringen. Schotland koestert zijn nationale zoenenmerk Tunnock's, Québec zijn Whippets en New York zijn Mallomars.

    Tip; PIMP JE NEGERZOEN


    Het schuim en de chocoladekap van een negerzoen maak je het best volgens het boekje, maar met het koekje en de tussenlaag kun je spelen.

    * Aan het koekjesdeeg kun je noten, zeste, cacao of speculaaskruiden toevoegen.

    * Het tussenlaagje kan bestaan uit allerlei soorten confituur en notenpasta, of chocoladeganache die je op smaak brengt met je favoriete likeur, essence of infusie. Als het maar een stevig beschermlaagje vormt tussen het koekje en het schuim.

    * Voor theezoenen: voeg een eetlepel fijngemalen earl grey of matchapoeder toe aan het koekjesdeeg. Bedek de koekjes met theeganache, waarvoor je ook weer een lepel thee (of een theezakje) toevoegt aan 140 ml kokende room. Laat het mengsel een kwartier trekken en zeef het. Breng de room opnieuw aan de kook en giet hem op 225 g verbrokkelde chocolade. Laat de chocolade even smelten en meng alles tot een smeuïge ganache.

    * Voor sinaaszoenen: voeg een lepel zeste van sinaasappel (of citroen) toe aan het koekjesdeeg. Bedek de koekjes met sinaasganache, waarvoor je een lepel sinaasappelzeste toevoegt aan 140 ml room, die je aan de kook brengt. Giet de kokend hete room op 225 g verbrokkelde chocolade. Laat de chocolade even smelten en meng alles tot een luchtige ganache. Voeg misschien nog een klein scheutje sinaasappellikeur toe.

    Dorien Knockaert
    bron;standaard.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:negerzoenen,amandelen,gelatine,boter,suiker,ei,bloem,pasta,chokolade,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan tafel in Maastricht


    Aan tafel in Maastricht

    Voor wie van lekker eten houdt en graag eens een kijkje neemt in Maastricht, is de restaurantweek Maastricht aan Tafel een must. Twee weken lang, van 6 tot en met 20 februari, worden je smaakpapillen getrakteerd op een mooi menu tegen de vaste prijs van 25,20 euro.

    Mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen of Aziatische specialiteiten; iedereen kan wel ergens terecht tijdens deze culinaire weken, met een keuze uit dertig restaurants. En er zijn activiteiten die je niet wil missen. Een speciale wandeling langs de gastronomische geheimen van de stad, vlaaien leren bakken bij de Bisschopsmolen.. of neem een pakket met bijzondere ingrediënten mee naar huis om het daar nog eens dunnetjes over te doen.

    Twintig cent

    Met het menu (voor- en hoofdgerecht en dessert of koffie) draag je bovendien bij aan het goede doel Extraordinary Ones, een initiatief van Maastrichtenaar Leon Aarts. Voor 20 eurocent kan een kind in een derde wereldland worden voorzien van een maaltijd op school. Steeds vaker wordt met 20 cent dit initiatief gesteund. Naar aanleiding van de eerste editie van Maastricht aan Tafel voor Extraordinary Ones (februari 2010) is er nu ook vanuit de rest van Limburg, Nederland en zelfs België, Duitsland en Engeland interesse voor het project.

    bron;telegraaf.nl


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:restaurantweek,Maastricht,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uitstekende wijnen voor hertenkalf


    Drie uitstekende wijnen voor bij hertenkalf


    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules             Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07         Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    De winterse keuken vraagt om vlees met een uitgesproken smaakpalet. Nu het jachtseizoen nog volop aan de gang is, is hertenkalf de geknipte keuze voor een pittig vleesgerecht.
     
    Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07

    Delhaize, 6,69 euro, www.delhaize.be

    Een shiraz voor de volle honderd procent. Krachtige wijn met een intense kersenrode kleur. Mix van rijp rood fruit, peper, chocolade, cederhout, verse kruiden en een frisse eucalyptustoets. Zachte, fruitige aanzet en mooie, frisse afdronk met zachte tannines.

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    Vitisvin, 12,95 euro, www.vitisvin.be

    50% Syrah, 25% Carignan & 25% Mourvèdre. Warme donkerrode kleur. Intense neus met aroma’s van zwarte bessen, zwarte olijven, vanille, koffie en lichte kruidige toetsen. Elegante en evenwichtige wijn met terugkerende smaken van geconfijt zwart fruit en licht geroosterde toetsen met fluweelzachte tannines. Haalt een score van 90/100 bij Robert Parker.

    Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Makro, 11,99 euro, www.makro.be

    Deze wijn bevat voornamelijk merlotdruiven. Robijnrode kleur met lichte paarse schijn .
    Neus van rode bessen, zoethout en chocolade. Lichte kruidigheid met mooi verweven houttoetsen. Mooie zachte aanzet van rood fruit in de mond met soepele, ronde tannines.

    Jacques Appelmans
    bron;nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Saint-Emilion Grand Cru,Costières de Nimes Trassegum,Mount Benson (Australië),


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!