Gemberthee

Gember verwamt je lichaam en is goed om je weerstand tegen allerlei ziektes op te bouwen. Je koopt een verse gember, schilt hem en raspt hem in dunne stukjes. Die gaan in de pan, ruim ondergedompeld in water en met een kaneelstokje als afwerking. Breng aan de kook tot de thee goudbruin wordt. Als je de smaak te sterk vindt, voeg je wat honing toe om te verzachten.

Perzische Thee

Kook water en laat drie gewone theezakjes trekken per liter water. Laat vijf minuten trekken en haal de zakjes er weer uit. Roer er 80 g kristalsuiker door, tot de suiker opgelost en de thee op kamertemperatuur is. Schenk in hoge glazen en leg in elk glas een partje perzik en een partje sinaasappel. Eventueel kan er een scheutje rum bij.

Citroenthee

Citroen zit vol vitamine C, is een anti-oxydant en bovendien een goede vetoplosser. Voor een kopje citroenthee pers je een halve citroen uit en zet je gewone zwarte thee op gebruikelijke wijze. Voeg het citroensap toe en werk eventueel af met een vleugje kaneel.

Thee met jasmijn en sinaasappel

Kook twee liter water en voeg daar acht gram jasmijnthee aan toe. Laat even trekken en voeg daarna een sinaasappel en een halve citroen toe, in plakjes gesneden. Werk af met 30 gram suiker en 40 gram munt.

Groene thee tegen griep

Zet groene thee zoals gewoonlijk. Voeg een theelepel kaneel en twee kruidnagelen toe. Laat vijf minuten trekken en werk af met een eetlepel citroensap, een scheutje gembersiroop en wat honing.

Bron: cosmopolitan, infonu.nl
Auteur: tib
bron; nieuwsblad.be