Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosduif met zuiderse groenten


    Bosduif met zuiderse groenten


    Voor 4 personen

    • 8 filets van bosduiven, 500 g courgettes, in schijfjes van 5 mm,
    • 500 g oranje paprika’s, zonder pitjes en zaadlijsten, in dunne reepjes,
    • 500 g rijpe tomaten, zonder pitjes, in schijfjes van 5 mm,
    • 2 uien, fijngesnipperd, 1 takje verse tijm, 1 eetlepel rozemarijnblaadjes,
    • 2 teentjes look, geschild, 6 laurierblaadjes, Peper en zout,
    • Olijfolie of arachideolie.

    Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de uien glazig in olie in een pan. Doe er de knoflook bij en een beetje zout en peper. Laat ze nog 2 minuten al roerend garen.

    Vet een ovenschotel in met olie. Leg de plakjes courgette, paprika en tomaat rechtop om en om in de schotel. Bestrooi met het mengsel van ui en knoflook, blaadjes tijm en rozemarijn, steek er hier en daar een laurierblaadje tussen. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Laat ongeveer 1 uur garen in de oven of tot de groenten mooi bruin zijn geworden. Ze moeten in elk geval nog sappig blijven.

    Laat ze lichtjes afkoelen.

    Bak de bosduiffilets aan in boter en laat ze zachtjes rosé garen. Houd ze warm. Maak de braadresten los met 2 dl wildfond en 2 dl rode wijn en laat tot de helft inkoken. Serveer de filets met de saus, de groenten en aardappelkroketjes.

    Tip;bij het fijne vlees zijn dopertjes,schorseneren,
    artisjokken,en/of paddestoelen op hun plaats.

    bron; groenten-wild.plantaardig.com


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:bosduiven,courgette,paprika,tomaten,ui,tijm,rozemarijn,
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met amandel en saffraan


    Gehaktballetjes met amandel en saffraan

    Voor 4 personen:
    400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook
    1 kleine rode ui, 1 el olijfolie, cayennepeper
    1 mespuntje saffraandraden, 3 el gepelde amandelen
    20 cl droge witte wijn, de zestes van 1/4 citroen
    1/2 bosje platte peterselie, zout

                          

    Bereidingswijze

    Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeën gehakte amandelen in de pan en laat 5 min. bakken. Blijf roeren.

    Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 min. opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.

    bron; knackweekend;rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Gehakt, Amandelen, Wijn, Saffraan,
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf nieuwe streekproducten in Vlaanderen



    Vijf nieuwe streekproducten in Vlaanderen


    Streekproduct.be

    Vijf nieuwe producten hebben van Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) een erkenning gekregen om het label "Streekproduct.be" te gebruiken. Het gaat om zure ouwels uit Turnhout, Limburgs boekweitmeel, Hasseltse speculaas en jonge jenever en jonge graanjenever uit de Vlaamse Ardennen.

    Het bekendste product is de zure ouwel, ouderwets snoepgoed dat ontwikkeld is in Antwerpen en vandaag nog wordt geproduceerd in Turnhout. Het snoepje, gemaakt van hostiedeeg en met binnenin een zuurzoet poeder, wordt wereldwijd afgezet. De Vlaamse erkenning geldt enkel voor de meest traditionele zure ouwels, namelijk die met een zure vulling op basis van wijnsteenzuur en zonder toegevoegde aroma's.

    Andere erkende streekproducten zijn het Limburgs boekweitmeel, aangeboden door Frank Beckers in Zutendaal; de jonge jenever en oude graanjenever uit de Vlaamse Ardennen van Braeckman Graanstokerij (Oudenaarde) en de Hasseltse speculaas van Bakkerij St-Marie. Die speculaas is vrij dik, minder gekruid en met een malser deeg onder de krokante korst.

    Meer dan 150 producten - waaronder dranken, vlees, vis, zuivel, groenten, fruit en zoetigheden - hebben al het label van "Streekproduct.be" gekregen. "Daarmee kan de consument streekproducten herkennen en krijgt de producent erkenning", legt Vlam-woordvoerster Liliane Driesen uit. "Producenten die de erkenning willen, moeten aan een vijftal criteria beantwoorden. Zo moeten de producten onder meer op ambachtelijk wijze bereid zijn, met grondstoffen uit de streek en moeten ze al minstens 25 jaar bestaan", voegt ze daar aan toe.





    bron; deredaktie;be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:zure ouwels, boekweitmeel, speculaas, jenever,
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met blauwe kaas

    Gebakken aardappelen met blauwe kaas

    4 grote bloemige aardappelen (gewassen en doorprikt),
    150 g kaas (Pas de Bleu), handvol walnoten, zeezout, peper en zout

                                      

    Bereiding:
    Bestrooi de aardappelen rijkelijk met zeezout terwijl ze nog vochtig zijn van het wassen.
    Plaats ze meteen in de voorverwarmde oven op 200°C. Bak ze gedurende 1 uur.
    Snijd een kruis in de bovenkant van de aardappelen.
    Breng op smaak met zout en peper, en voeg de kaas en
    (geroosterde) walnoten toe.


    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:Aardappel, Kaas, Walnoten,
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Grimbergen en speculaas
      

     Stoofvlees met Grimbergen en speculaas


       Voor 4 personen;
       1 kg à 1,2 kg heel mager rundstoofvlees
       
    3 of 4 uien (afhankelijk van de dikte), 1 eetlepel bloem, 
       een noot boter, 1 fles Grimbergen Blond (30 cl), 1grote eetlepel mosterd

       1kruidentuiltje, 3 eetlepels olie, peper en zout 50 g speculaas,
      
    1vetarm rundbouillonblokje


                    Stoofvlees met Grimbergen en speculaas


    Bereiding; 30 min.

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngesnipperde uien op een zacht vuur. Dek af en laat stoven.
  • Bak, ondertussen, het vlees aan alle kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olie in een grote bakpan op een vrij hoog vuur.
  • Bestrooi de uien met de bloem, meng 30 sec. en giet er het bier bij. Meng en doe er het vlees bij.
  • Neem 25 cl water, giet een beetje in de bakpan, roer de aanbaksels los en doe deze bij in de stoofpot. Voeg de rest van het water toe, het kruidentuiltje, de mosterd en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 20’ sudderen op een heel zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Verkruimel de speculaas en doe de stukjes bij in de stoofpot. Laat nog 10 min stoven. Het vlees is gaar als het bijna uiteenvalt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met dikke frieten.
  • Tip:
    Het stoofvlees wordt nog lekkerder wanneer je het op voorhand bereidt en opwarmt.




    bron; delhaize.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees, bier, kruiden, speculaas,
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen 'à la plancha', uit de wok


    Mosselen 'à la plancha', uit de wok

    Op Île d'Oleron, een alleraardigst eiland voor de kust van Frankrijk met fijne stranden, fijne dorpjes, fijne vis en een verbazingwekkend lage concentratie van vakantievierders, raap je je middagmaal gewoon van het strand. De kuststroken zitten er barstensvol met schelpdieren - tapijtschelpen voornamelijk, maar ook venusschelpen, scheermessen, zelfs verdwaalde oesters - en dus zie je als het eb is honderden mensen voorover gebukt over het strand scharrelen, graaiend in het natte zand.

    Maar waar ik wel mee naar huis ga, is het recept voor mosselen à la plancha, van een klein restaurantje in de haven van St. Trojan. Uit praktische overwegingen verruilen we de plancha voor de wok, en gaan we eens met gedroogde kruiden aan de slag.

    Voor 2 tot 4 personen:
    2 kg mosselen, 3 dl witte wijn, olijfolie
    6 tenen knoflook, fijn gehakt, 2 el gedroogde Provençaalse kruiden
    6 smaaktomaten, in stukjes, sap van 1 citroen
    4 beschuiten, grof verkruimeld, platte peterselie, grof gehakt


    © THINKSTOCK

    bereiding;
    Kook de mosselen in de witte wijn, totdat alle schelpen openstaan.
    Giet ze meteen af.

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime wok, en bak er de knoflook en Provençaalse kruiden in, 30 seconden. Voeg de tomaten toe, het citroensap, de uitgelekte mosselen en het beschuitkruim, en kruid met wat peper, in die volgorde. Schep om op hoog vuur, een paar minuten maar, en bestrooi ten slotte met verse peterselie.

    Het beste is overigens om dit in twee porties te doen, dus halveer de hoeveelheden voor elke portie.
    Direkt serveren in diepe borden, en geef er knapperig brood bij.

    Marcus Huibers
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags:Mosselen, Wijn, Olijfolie, Look, Kruiden, Tomaten, Beschuiten,Citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsessenbonen het hele jaar door


    Prinsessenbonen het hele jaar door


    null

    Zeg nooit sperziebonen of slabonen tegen prinsessenboontjes, want daarvoor is de peulvrucht veel te delicaat. De kleur van prinsessenbonen is meestal groen, maar kan ook botergeel of paars zijn, afhankelijk van het ras. De moderne rassen zijn gebruiksvriendelijk en hebben geen draad meer op rug-en builmaad. Vroeger waren prinsessenbonen een uitgesproken zomergroente. Nu zijn de boontjes het hele jaar door voorradig en komen ze niet alleen uit Italië of Spanje maar ook uit Kenia, Tanzania en ZuidAmerika.

    De kwaliteit is wisselvallig. Als je prinsessenbonen in de moestuin hebt, dan weet je dat de oogst kort en royaal is. Daarom werden er in het verleden methodes ontwikkeld om prinsessenbonen te bewaren, zoals drogen, pekelen, steriliseren in glas of blik en diepvriezen. Prinsessenboontjes worden bij voorkeur jong geplukt. Kies groene, glanzende, harde, regelmatig gevormde boontjes. De versheid kun je controleren door ze te breken: bij een verse boon verschijnt er op het breukvlak een druppel vocht. Versgeplukte prinsessenbonen consumeer je het best snel.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:prinssenbonen,
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen


    Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen


    Nodig voor vier:
    400 g cantharellen , 150 g hoorn des overvloeds,
    4 moten zeeduivel, 20 cl groentebouillon, olijfolie,
    15 g boter, 1 ui of sjalot, fijn gehakt, 20 g room
    zout en peper van de molen

                                            
    Bereidingswijze

    Maak de paddenstoelen schoon. Snij de grootste cantharellen in twee. Doe de moten vis in een pan, voeg een pollepel bouillon toe en laat 10 min. op zacht vuur koken. Bak de paddenstoelen afzonderlijk twee minuten in een weinig olijfolie. Zout ze en laat ze uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.

    Smelt wat boter in dezelfde braadpan, doe alle paddenstoelen erin en bak ze 5 min. op groot vuur. Kruid met peper, voeg de versnipperde ui toe en bak alles nog een minuut. Breng alles over in een kom en dek af. Kook de sappen uit de braadpan los met het sap van de paddenstoelen, het kookvocht van de zeeduivel, de rest van de bouillon en de room.

    Klop de saus schuimig met de mixer. Schik de vis op warme borden, voeg de paddenstoelen toe en overgiet met saus.

    Tip: ook lekker met eekhoorntjesbrood en boleten. Gebruikt u gedroogde paddenstoelen, dan kan het weekvocht de bouillon vervangen.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Paddestoelen, Zeeduivel, Room,
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsrolletjes met tomatensalsa


    Kalfsrolletjes met tomatensalsa


    Met deze kalfsrolletjes scoor je gegerandeerd tijdens de aperitief of tijdens het hoofdgerecht. In combinatie met een heerlijke tomatensalsa ontketent dit gerecht de heerlijkste smaken in de mond.

              Voor vier personen:
    • 4 grote, dunne kalfsschnitzels (van 200 gr per stuk)
      versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 2 el. niet al te scherpe mosterd    
      1/4 bosje gemengde kruiden, 2 eetl. citroensap, 5 eetl. olijfolie

      Voor de tomatensalsa:
    • 500 gr geurige tomaten, 1 rood Spaans pepertje
    • 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. sherryazijn, zout en versgemalen peper

                    

    Bereiding:

    1. Snijd de kalfsschnitzels in repen van ca. 2 x 10 cm. Leg de repen vlees op een werkvlak en strooi peper hierover. Pel en snipper het teentje knoflook en roer deze om met de mosterd.
    2. Spoel de kruiden af en schud ze uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer ze met knoflookmosterd en het citroensap door de olijfolie. Bestrijk de repen vlees met het mengsel en rol ze op.
    3. Schuif de kalfsrolletjes aan houten spiesjes en leg ze op een grillschaal. Of bedek ze met folie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen.
    4. was de tomaten en snijd ze in blokjes. Spoel het Spaanse pepertje af en wrijf het droog. Snijd het in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Snijd het pepertje in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de blokjes tomaat en de Spaanse peper gedurende acht en tien minuten.
    5. Leg de spiesjes op de barbecue of grilpan en gril ze gedurende twaalf à vijftien minuten. Draai ze herhaaldelijk om. Dien de spiesjes op met tomatensalsa.    






    bron; cuizine.be  uit het kookboek 'Buiten Eten'

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:kalsvlees, kalfsnitsels, tomatensalsa, tomaten,
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnesten met tomatensaus


    Vogelnesten met tomatensaus

    Voor 4 personen:
    4 eieren, 600 g ongekruid varkens-rundergehakt,1 eierdooier,
    6 eetlepels paneermeel, witte peper en zout, 6 dl tomatensaus,
    verse frieten, eventueel verse mayonaise.

                                        
    Bereidingswijze

    Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze.

    Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Pak de eieren in met het gehakt en maak er stevige ballen van. Bak de vogelnesten in 10 min. goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 °C.
    Laat ze nadien uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën.

    Warm de tomatensaus op en serveer bij de vogelnesten.
    Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.


    Tip; Gaar ze onder ovengrill (2e stand onder).
    Regelmatig omdraaien dan kleuren ze mooi egaal en knapperig.
    het voordeel is minder calorieen dan in frietvet bakken!

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:eieren, gehakt, tomatensaus,
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardappel-spinazieschotel



    Romige aardappel-spinazieschotel

    Voor 4 personen;

    1 ui, gesnipperd, 300 g gesneden prei , 3 eetlepels olie, 600 g spinazie,
    1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden, 700 g aardappelschijfjes,
    3 eieren, 2 x 190 ml kookroom light (250 ml),
    1 ovenschaal inhoud ca. 2 liter. 

                            

    Bereiden;

    Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de ui en prei in de olie, schep in delen de spinazie erbij en laat dit slinken. Schep de dille erdoor. Schep de spinazie in de ovenschaal. Stap 2 Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen over de spinazie. Klop de eieren los met de kookroom en zout en peper naar smaak en schenk de room gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Schuif de spinazieschotel in het midden van de oven en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.

    bron;ah.nl


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel,ui,prei,olie,spinazie,dille,ei,room,
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

    Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

    Voor personen; 

    1 biocitroen, 2
    0 g boter, 8 dunne plakken biospek, 1 eetlepel olijfolie
    500 g pitloze blauwe Thompson-druiven, 1 bosje rozemarijn

    4 schoongemaakte kwartels, 2 sjalotten, 1 takje tijm
    1 verse laurierbladen, zout, zwarte peper



    Bereiding;

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
  • Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
  • Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
  • Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
  • Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
  • Dresseer de kwartels en de druiven op de borden.
    Serveer met in de oven gebakken aardappelen.




    bron; delhaize.be

  • Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:spek, druiven, rozemarijn, kwartels,
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercompote met roze peper en slagroom


    Rabarbercompote met roze peper en slagroom

    Voor 4 personen:
    600 g rabarber, 150 g fijne suiker, 20 cl vloeibare room
    1 el poedersuiker, enkele druppels vloeibare vanille, 1 tl roze peper

                             

    Bereidingswijze
    Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.

    Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Rabarber, Suiker, Room,
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelletjes met verse vijgen



    Lamskotelletjes met verse vijgen

    Lekker spaans gerecht

    Voor 2 personen;

    3-5 lamskotelletjes per persoon, 2 eetlepel olijfolie
    8 rijpe vijgen, in vieren gesneden
    1 eetlepel honing, 1 eetlepel sherryazijn
    3 eetlepels Pedro Ximenez sherry, zout en peper



    Bereiding;

    Bestrijk de lamskotelletjes met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Grill ze aan beide kanten goudbruin.
    Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de vijgen kort op middelmatig vuur. Voeg de honing toe, roer voorzichtig alles om en laat een paar minuten koken. Giet de sherryazijn erbij, laat weer eventjes meekoken en doe de sherry erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat alles op laag vuur een paar minuten koken tot de saus dik begint te worden. Giet over de lamskotelletjes.






    bron bijzonderspaans.nl
    bron; The Spanisch Keuken C Hyman


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, vijgen,
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde gerookte zalm met avocado,krap en tomaat



    Gevulde gerookte zalm met avocado,krap en tomaat

     Voor 2 personen;

    2 grote sneden gerookte zalm,

    1 in blokjes gesneden avocado besprenkelt met limoen,

    1 versgekookte en leeg gehaalde krap of verse garnalen,

    1 rijpe en ontvelde in blokjes gesneden tomaat.

    Dressing;

    Maak een lopende dressing van een lepel mayonaise,

    sherry azijn, limoen, peper, en enkele lepels zure room.

    Afwerken met platte peterselie of sprietjes bieslook.


                

    Leg de zalm in een ringetje, meng alles met de dressing en vul de zalm.

    Werk af met tomaat,bieslook,en enkele druppels olijfolie.


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:gerookte zalm,avocado,krap,tomaat,zure room,limoen,bieslook,
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete vruchtenomelet


    Zoete vruchtenomelet

    Voor 4 personen;

    - 6  ei, 75 g suiker, 0.6 dl room, 125 g rode bessen
    - 125 g aardbeien,40 g boter (bakboter),15 g poedersuiker

                             

    Bereiding;


    De eieren klutsen met de room en de griessuiker.De boter verhitten in een pan met antikleeflaag en de eierstruif erin gieten.Kort laten stollen en daarop de schoongemaakte, gewassen en goed uitgelekte vruchten verdelen.Laten bakken en net voor het serveren bestuiven met poedersuiker.De omelet dubbel klappen en uit de pan laten glijden. Onmiddellijk serveren.In plaats van aardbeien en rode bessen kunnen ook andere seizoenvruchten worden gebruikt (kersen, perziken, pruimen,...).


    bron;skynet.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:eieren, room, suiker, fruit,
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaspacho


    Gaspacho

    Een heerlijke spaanse koude soep.
    Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

    Voor ca. 4 personen:

    1 kilo rijpe tomaten, 1/2 groene peper, 1 stuk komkommer van ca 10 cm lang, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groot glas water, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper, zout.

    Bereidingstijd; 10 min.

    Snij alle groenten in fijne stukjes. Mix ze samen met het water, de azijn en de olijfolie tot een soep. Giet het eventueel door een zeef om overblijvende pitjes of stukjes te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de ijskast tot de soep ijskoud is. Dien op met kleine snippers komkommer.

    bron; la cusina.be
    recept Carlo


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:tomaten, groene peper, komkommer, ui, look,
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met mosselen


    Spaghetti met mosselen

    Voor 4 personen
    • 2 kilo mosselen , 400 g spaghetti, 1 rode ui, 1 teentje knoflook
      1 rode peper, 500 g trostomaten, ca.30gr verse peterselie
      1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g). 

      Spaghetti met mosselen
    1. Bereiden

      Mosselen schoonmaken, openstaande exemplaren die na ferme tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Spaghetti in ruim water beetgaar koken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden, zaadjes verwijderen.

      In braadpan ansjovis met olie verhitten en al roerende ansjovis laten 'smelten'. Ui, knoflook en peper toevoegen en 2 min. zacht bakken. Tomaten toevoegen en 3 min. meebakken. Tomatensaus op laag vuur warm houden. Enkele mosselen in schelp achterhouden, rest van mosselen uit schelpen halen. Losse mosselen door saus roeren. Peterselie fijnknippen. Spaghetti met saus mengen en in schaal overdoen. Spaghetti met peterselie bestrooien en met achtergehouden mosselen garneren.   


    bron; ah.nl

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Mosselen, Spaghetti, Ui, Look, Rode peper, Tomaten, Ansjovis, Peterselie,
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nage van rogvleugel

    Rogvleugel, zo weinig gekend in deze zalm en tonijnhype......maar niets kan deze overheerlijke vis overtreffen ! Gewoon zachtjes bakken in echte boter, kappertjes erbij, een beetje citroensap en een lekkere vaste puree.
    Hieronder toch nog een ander overheerlijk receptje.
     

    Nage van rogvleugel

    Voor visfilets en vismoten is dit de beste pocheermethode.

    Voor 4 personen
     
    4 stukken rogvleugel van 120 gr. 50g venkel, 75g prei,
    50g bleekselder, 75 g kwartjes ontvelde tomaat, olijfolie,
    300 ml visfumet, enkele saffraandraadjes, kervelpluksels,
    peper en grof zeezout.

                                         image


    Bereidingswijze :
    Kuis en snijd de groenten in de gewenste vorm, was en laat uitlekken.
    Stoof de groenten in een weinig olijfolie.
    Voeg de visfumet en de saffraandraadjes toe.

    Breng aan de kook en zet het vuur zachter zodat de bouillon onder
    het kookpunt blijft.

    Kruid de rogvleugels met peper en weinig zout, leg in de bouillon
    en pocheer 4 à 5 minuten.

    Schik de rogvleugel op een bord, leg de groenten op en rond de vis.
    Lepel wat bouillon over de rogvleugel en werk af met kerveltakjes.
    Garnituur:
    wortel, peultjes, erwten, ijskegels,….

    Tip:
    Deze bereiding lukt ook met staartstukken van o.a. kabeljauw, schelvis,
    koolvis, pollak, zalm, tongschar, tarbot, griet, schelvis, pangasius.

     
    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:rog, venkel, prei, selder, tomaten,visfumet, saffraan,kervel, olijfolie,
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linguine met peper


    lekkers uit Italie

    Linguine met peper

    Voor 4 personen;

    400 g linguine, 2 zakjes Gusto Classico Giovanni Ferrari waarvan ongeveer 20 g voor de afwerking, peper van de molen, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, zout

                     

    Bereiding;

    Kook de linguine gaar in een grote hoeveelheid licht gezouten water.
    Doe ondertussen de Gusto Classico Giovanni Ferrari (kaas) in een grote kom
    en voeg 7 à 8 kleine pollepels kookvocht van de pasta toe.
    Roer goed met een vork tot een romig mengsel en zet opzij.
    Giet 3 à 4 kleine pollepels pastakookvocht in een kom en hou apart.
    Verwarm de olijfolie zachtjes in een braadpan.
    Giet de « al dente » gaargekookte (2 minuten minder dan de aangegeven kooktijd op de verpakking) linguine af en doe ze in de pan. Voeg het mengsel met de Gusto Classico Giovanni Ferrari(kaas) toe en een kleine pollepel kookvocht van de pasta. Meng krachtig en kook de pasta zoals in een risotto. Voeg , indien nodig, geleidelijk aan het apart gehouden kookvocht toe.
    Het gerecht is klaar wanneer de kaas goed gesmolten is. Kruid vervolgens rijkelijk met peper van de molen. Serveer de warme pasta meteen zodat de kaas smeltend blijft. Bestrooi de borden, volgens eigen smaak, met kaas.




    bron; knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,linguine, kaas, olijfolie,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!