Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

    Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

    Voor personen; 

    1 biocitroen, 2
    0 g boter, 8 dunne plakken biospek, 1 eetlepel olijfolie
    500 g pitloze blauwe Thompson-druiven, 1 bosje rozemarijn

    4 schoongemaakte kwartels, 2 sjalotten, 1 takje tijm
    1 verse laurierbladen, zout, zwarte peper



    Bereiding;

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
  • Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
  • Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
  • Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
  • Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
  • Dresseer de kwartels en de druiven op de borden.
    Serveer met in de oven gebakken aardappelen.




    bron; delhaize.be

  • Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:spek, druiven, rozemarijn, kwartels,
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercompote met roze peper en slagroom


    Rabarbercompote met roze peper en slagroom

    Voor 4 personen:
    600 g rabarber, 150 g fijne suiker, 20 cl vloeibare room
    1 el poedersuiker, enkele druppels vloeibare vanille, 1 tl roze peper

                             

    Bereidingswijze
    Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.

    Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Rabarber, Suiker, Room,
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelletjes met verse vijgen



    Lamskotelletjes met verse vijgen

    Lekker spaans gerecht

    Voor 2 personen;

    3-5 lamskotelletjes per persoon, 2 eetlepel olijfolie
    8 rijpe vijgen, in vieren gesneden
    1 eetlepel honing, 1 eetlepel sherryazijn
    3 eetlepels Pedro Ximenez sherry, zout en peper



    Bereiding;

    Bestrijk de lamskotelletjes met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Grill ze aan beide kanten goudbruin.
    Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de vijgen kort op middelmatig vuur. Voeg de honing toe, roer voorzichtig alles om en laat een paar minuten koken. Giet de sherryazijn erbij, laat weer eventjes meekoken en doe de sherry erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat alles op laag vuur een paar minuten koken tot de saus dik begint te worden. Giet over de lamskotelletjes.






    bron bijzonderspaans.nl
    bron; The Spanisch Keuken C Hyman


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, vijgen,
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde gerookte zalm met avocado,krap en tomaat



    Gevulde gerookte zalm met avocado,krap en tomaat

     Voor 2 personen;

    2 grote sneden gerookte zalm,

    1 in blokjes gesneden avocado besprenkelt met limoen,

    1 versgekookte en leeg gehaalde krap of verse garnalen,

    1 rijpe en ontvelde in blokjes gesneden tomaat.

    Dressing;

    Maak een lopende dressing van een lepel mayonaise,

    sherry azijn, limoen, peper, en enkele lepels zure room.

    Afwerken met platte peterselie of sprietjes bieslook.


                

    Leg de zalm in een ringetje, meng alles met de dressing en vul de zalm.

    Werk af met tomaat,bieslook,en enkele druppels olijfolie.


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:gerookte zalm,avocado,krap,tomaat,zure room,limoen,bieslook,
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete vruchtenomelet


    Zoete vruchtenomelet

    Voor 4 personen;

    - 6  ei, 75 g suiker, 0.6 dl room, 125 g rode bessen
    - 125 g aardbeien,40 g boter (bakboter),15 g poedersuiker

                             

    Bereiding;


    De eieren klutsen met de room en de griessuiker.De boter verhitten in een pan met antikleeflaag en de eierstruif erin gieten.Kort laten stollen en daarop de schoongemaakte, gewassen en goed uitgelekte vruchten verdelen.Laten bakken en net voor het serveren bestuiven met poedersuiker.De omelet dubbel klappen en uit de pan laten glijden. Onmiddellijk serveren.In plaats van aardbeien en rode bessen kunnen ook andere seizoenvruchten worden gebruikt (kersen, perziken, pruimen,...).


    bron;skynet.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:eieren, room, suiker, fruit,
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaspacho


    Gaspacho

    Een heerlijke spaanse koude soep.
    Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

    Voor ca. 4 personen:

    1 kilo rijpe tomaten, 1/2 groene peper, 1 stuk komkommer van ca 10 cm lang, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groot glas water, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper, zout.

    Bereidingstijd; 10 min.

    Snij alle groenten in fijne stukjes. Mix ze samen met het water, de azijn en de olijfolie tot een soep. Giet het eventueel door een zeef om overblijvende pitjes of stukjes te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de ijskast tot de soep ijskoud is. Dien op met kleine snippers komkommer.

    bron; la cusina.be
    recept Carlo


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:tomaten, groene peper, komkommer, ui, look,
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met mosselen


    Spaghetti met mosselen

    Voor 4 personen
    • 2 kilo mosselen , 400 g spaghetti, 1 rode ui, 1 teentje knoflook
      1 rode peper, 500 g trostomaten, ca.30gr verse peterselie
      1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g). 

      Spaghetti met mosselen
    1. Bereiden

      Mosselen schoonmaken, openstaande exemplaren die na ferme tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Spaghetti in ruim water beetgaar koken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden, zaadjes verwijderen.

      In braadpan ansjovis met olie verhitten en al roerende ansjovis laten 'smelten'. Ui, knoflook en peper toevoegen en 2 min. zacht bakken. Tomaten toevoegen en 3 min. meebakken. Tomatensaus op laag vuur warm houden. Enkele mosselen in schelp achterhouden, rest van mosselen uit schelpen halen. Losse mosselen door saus roeren. Peterselie fijnknippen. Spaghetti met saus mengen en in schaal overdoen. Spaghetti met peterselie bestrooien en met achtergehouden mosselen garneren.   


    bron; ah.nl

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Mosselen, Spaghetti, Ui, Look, Rode peper, Tomaten, Ansjovis, Peterselie,
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nage van rogvleugel

    Rogvleugel, zo weinig gekend in deze zalm en tonijnhype......maar niets kan deze overheerlijke vis overtreffen ! Gewoon zachtjes bakken in echte boter, kappertjes erbij, een beetje citroensap en een lekkere vaste puree.
    Hieronder toch nog een ander overheerlijk receptje.
     

    Nage van rogvleugel

    Voor visfilets en vismoten is dit de beste pocheermethode.

    Voor 4 personen
     
    4 stukken rogvleugel van 120 gr. 50g venkel, 75g prei,
    50g bleekselder, 75 g kwartjes ontvelde tomaat, olijfolie,
    300 ml visfumet, enkele saffraandraadjes, kervelpluksels,
    peper en grof zeezout.

                                         image


    Bereidingswijze :
    Kuis en snijd de groenten in de gewenste vorm, was en laat uitlekken.
    Stoof de groenten in een weinig olijfolie.
    Voeg de visfumet en de saffraandraadjes toe.

    Breng aan de kook en zet het vuur zachter zodat de bouillon onder
    het kookpunt blijft.

    Kruid de rogvleugels met peper en weinig zout, leg in de bouillon
    en pocheer 4 à 5 minuten.

    Schik de rogvleugel op een bord, leg de groenten op en rond de vis.
    Lepel wat bouillon over de rogvleugel en werk af met kerveltakjes.
    Garnituur:
    wortel, peultjes, erwten, ijskegels,….

    Tip:
    Deze bereiding lukt ook met staartstukken van o.a. kabeljauw, schelvis,
    koolvis, pollak, zalm, tongschar, tarbot, griet, schelvis, pangasius.

     
    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:rog, venkel, prei, selder, tomaten,visfumet, saffraan,kervel, olijfolie,
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linguine met peper


    lekkers uit Italie

    Linguine met peper

    Voor 4 personen;

    400 g linguine, 2 zakjes Gusto Classico Giovanni Ferrari waarvan ongeveer 20 g voor de afwerking, peper van de molen, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, zout

                     

    Bereiding;

    Kook de linguine gaar in een grote hoeveelheid licht gezouten water.
    Doe ondertussen de Gusto Classico Giovanni Ferrari (kaas) in een grote kom
    en voeg 7 à 8 kleine pollepels kookvocht van de pasta toe.
    Roer goed met een vork tot een romig mengsel en zet opzij.
    Giet 3 à 4 kleine pollepels pastakookvocht in een kom en hou apart.
    Verwarm de olijfolie zachtjes in een braadpan.
    Giet de « al dente » gaargekookte (2 minuten minder dan de aangegeven kooktijd op de verpakking) linguine af en doe ze in de pan. Voeg het mengsel met de Gusto Classico Giovanni Ferrari(kaas) toe en een kleine pollepel kookvocht van de pasta. Meng krachtig en kook de pasta zoals in een risotto. Voeg , indien nodig, geleidelijk aan het apart gehouden kookvocht toe.
    Het gerecht is klaar wanneer de kaas goed gesmolten is. Kruid vervolgens rijkelijk met peper van de molen. Serveer de warme pasta meteen zodat de kaas smeltend blijft. Bestrooi de borden, volgens eigen smaak, met kaas.




    bron; knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,linguine, kaas, olijfolie,
    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachtgekookt ei, krokantje van garnalen & prei



    Zachtgekookt ei, krokantje van garnalen & prei


     
    Voor 4 personen;

    - 4 eieren, 100 g gepelde garnalen, 1 wit van prei, 4 vellen filodeeg
    - 50 g gesmolten boter, 1 koffielepel kerriepoeder
    - 1 eetlepel arachideolie, enkele druppels sherry-azijn

                            Zachtgekookt ei, krokantje van grijze garnalen & prei
    Bereiding;


    1 Was de prei grondig en snijd deze in fi jne ringen.
    2 Stoof de prei kort aan in de arachideolie en blus met de sherry-azijn, bestrooi met het kerriepoeder en laat snel afkoelen op een voorgekoeld bord.
    3 Neem een vel fi lodeeg en bestrijk het lichtjes met de gesmolten boter, leg er een tweede vel fi lodeeg bovenop en herhaal.
    4 Meng de garnalen onder de prei en schik dit op ongeveer 2 cm van de lange zijde van het filodeeg, rol het deeg stevig op tot een cilinder en bestrijk nogmaals met gesmolten boter.
    5 Leg de cilinder op een ingevette bakplaat en verwarm de oven voor op 200°C.
    6 Bak de prei-garnaalrol in ongeveer 10 minuten goudbruin.
    7 Kook ondertussen de eieren in gezouten water met een scheutje azijn, ongeveer 6 minuten.
    8 Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water. Verwijder voorzichtig de hoedjes van de eieren met behulp van een tafelmes.
    9 Serveer de zachtgekookte eitjes in een eierdopje met de garnaal preikrokantjes.

    bron; skynet.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:eieren, garnalen, prei filodeeg,
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho koude soep

                                             
     
    Gazpacho koude soep

      

    Voor 4 personen;
    • 10 mooie rijpe tomaten, 2 komkommers, 2 witte uien,
    • 2 rode paprika’s, 2 teentjes knoflook 2 cl xeresazijn,
    • 1 l water, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 sneetjes wit brood zonder korst,
    • 5 dl goede olijfolie, peper van de molen, zout.


                                               Gazpacho
     
    Bereiding;

    1 Schil 1 komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken.
    2 Schil de andere komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Houd apart.
    3 Kruis de tomaten in, verwijder de kroontjes en pel de tomaten door ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en onmiddellijk in ijswater te leggen.
    4 Verwijder de zaadlijsten van 3 tomaten en snijd in kleine blokjes. Houd de blokjes apart.
    5 Schil de paprika’s, snijd 1 paprika grof, de andere in kleine blokjes. Houd de blokjes apart.
    6 Pel de uien en snijd ze grof.
    7 Doe alle grove groenten in een pot, voeg de knoflook, tomatenpuree, xeresazijn en wat zout toe en bevochtig met water. Schik er 3 sneetjes wit brood op en laat dit minimum 4 uur in de koelkast marineren.
    8 Snijd de overige sneetjes brood in blokjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
    9 Voeg de olijfolie (0,5 dl) bij de gazpacho en mix de gazpacho met een staafmixer of in een blender. Indien je wenst, kan je de gazpacho door een fijne zeef halen.
    10 Breng de gazpacho op smaak met peper van de molen en zout.
    11 Serveer de gazpacho ijskoud met de garnituren erbij geschikt: komkommer, tomaat, paprika en broodcroutons. Zet ook een kannetje goede olijfolie op tafel om naar wens in de gazpacho te druppelen!


    bron; skynet.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:tomaten, komkommers, ui, paprika's, brood,
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientompouce


     
    Aardbeientompouce



    4 personen;

    4 plakjes roomboterbladerdeeg, net ontdooid,
    250 ml volle melk, 20 g custardpoeder, 3 el suiker,
    250 g aardbeien, 1 el aardbeien limonadesiroop,
    6 el poedersuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), bakpapier.


                          

    Bereiden; 25 min. + 40 min. wachten.

    -1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
    Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg
    het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen).
    Bak ze 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.
    -2. Breng de melk aan de kook, houd 4 el apart. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe.
    Kook op laag vuur al roerend 2 min. door. Laat in ca. 30 min. afkoelen.
    -3. Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 tl water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur.
    Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de custard, aardbeien en room over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften.
    Leg de geglazuurde helften erop. Garneer met de halve aardbeien.

    bron; ah.nl


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bladerdeeg, custard, aardbeien, slagroom,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Spiegelei met ham, tomaat, spaghetti en peterselie


    Spiegelei met ham, tomaat, spaghetti en peterselie


    Voor 4 personen:

    12 eiwitten, 4 eigeel, 8 eetlepels fijngesneden ham,

    4 tomaten, 400 gr spaghetti, 2 teentjes look, peterselie.

    bereiding;

    Kook de spaghetti al dente.

    Snipper de look fijn en stoof aan met de ham en blokjes tomaat.

    Voeg de gekookte spaghetti toe samen met de gehakte peterselie.

    Doe de eiwitten en het eigeel in een kommetje.

    Verhit een beetje olie in een antikleefpan en bak mooie spiegeleitjes.

     Hier kun je een stuk brood of toast bij eten.


    Tip van de sportdiëtiste


    Wanneer je pasta al dente kookt, worden de suikers (koolhydraten) trager opgenomen dan wanneer je hem helemaal gaarkookt. Het voordeel van trage suikers is dat de energie geleidelijker vrijkomt en dus langer meegaat. Suikersnoep, confituur en frisdrank zijn voorbeelden van snelle suikers.



    bron; nieuwsblad.be
    bron; het wielerkookboek


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:Spiegelei,ham, tomaat, spaghetti,wielerkookboek,
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber bramen crumble



    Rabarber bramen crumble

    Een echt zomergerechtje. Lekker met een bol vanille-ijs of met een lepel dikke yoghurt of een lepel (slag)room of crème fraiche. De crumble kan ook gevarieerd worden met bijvoorbeeld rabarber en blauwe (diepvries) bessen of met rabarber en aardbeien. Snijd de rabarber in niet te grote stukken zodat ze garen tijdens de bereiding in de oven.

    Voor 4 personen;

    600 g rabarber, 250 g bramen, 175 g suiker,
    1 zakje vanillesuiker, 175 g bloem, 1/2 theelepel kaneel,
    mespunt zout, 100 g walnoten, 100 g (zachte) boter.

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op ca. 180 °C.  Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Was de stukjes. Meng de uitgelekte stukjes rabarber met de bramen,
    75 g suiker en de vanillesuiker. Verdeel de vruchten over een ingevette ovenschotel.

    Maal de walnoten tot fijne kruimels (maar niet tot poeder). Meng bloem, de resterende 100 g suiker,  gemalen walnoten, kaneel en zout en wrijf hier met de vingertoppen de zachte boter door tot een kruimelig geheel.

    Verdeel dit kruimeldeeg gelijkmatig over de vruchten. Plaats de schaal in de oven en bak de rabarber-bramencrumble in ongeveer  25-30 minuten goudbruin en gaar.


    J. van der Heijden
    bron; parool.nl


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, bramen, crumble, walnoten,
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika met kalfsgehakt


    Gevulde paprika met kalfsgehakt

    Voor 4 personen:
    4 gele paprika's, 500 g kalfsgehakt, 60 g broodkruim, 1 dl melk,
    100 g provolone-kaas, geraspt,30 g pijnboompitten, 1 wortel,
    1 stengel witte selder, ½ ui, een handvol gehakte peterselie, 
    olijfolie, peper uit de molen en zout.


         

    Bereidingswijze;

    1. Schraap de wortel, pel de ui en maak de selder schoon. Snij de groenten in blokjes en stoof ze even in 3 el olijfolie. Breng ze op smaak
    met peper en zout.
    2. Laat het brood weken in de melk. Knijp het uit en meng het met het gehakt, de groenten, kaas, pijnboompitten en peterselie.
    3. Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de paprika's, snij het kapje met steel eraf. Verwijder de zaadlijst. Vul ze met het mengsel en zet
    er dan de kapjes weer op.
    4. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier. Lepel er 4 el olijfolie en 4 el water over. Zet 40 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.
    Lekker met rijst. 

    Tip; Provolone is een van koemelk gemaakte "gebroeide kneedkaas" uit italie die half tot hardkan kan zijn.

                                           


    bron; libelle.be

     

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:paprika's, kalfsgehakt, kaas, pijnboompitten, wortel, selder,
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella


    Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella


    Voor 4 personen;                     

    4 coeur de boeuf tomaten, 100 g groene boontjes, rucola
    250 g kleine mozzarellabolletjes (ook wel perlini genoemd)
    4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn
    10-tal basilicumblaadjes, 1 eetlepel pijnboompitten

                                     

    Bereidingswijze;

    Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.
    Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.
    Was de rucola en snij de basilicum in sliertjes.
    Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout.
    Vervolgens strooi je er de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten.
    Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.



    bron; flandria.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Tomaten, boontjes, rucola, basilicum, pijnboompitten,
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenspies en visbrochette met salsa picante



    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

    • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen, 2 eetlepels roerbakolie,
      1 teentje knoflook (geperst),peper (versgemalen),8 kerstomaatjes.

      Visbrochettes:
    • 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm),
    • 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm),
    • 200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm),
    • 1/2 citroen (uitgeperst),1 eetlepel roerbakolie,
      zout en peper (versgemalen), 1 gele paprika (in stukjes).

    • Voor de salsa picante:
    • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
    • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes),zout,
      2 eetlepels olijfolie,1 eetlepel peterselie (fijngehakt),
      1 eetlepel kappertjes, satéstokjes
                                 Garnalenspies en visbrochette met salsa picante  

    Bereidingstijd:<20 - 30 min.

    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

     bron; visrecepten.nl


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Garnalenspies,visbrochette,salsa,picante,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Goud en rozijnen




    Muffins met kaas en rozijnen



    Voor circa 20 muffins :

    • 150 g kaas geraspt, 150 g boter, 9 g gist
    • 120 ml water, 280 g bloem, 4 eieren, 60 g fijne suiker
    • snuifje zout, 180 g rozijnen, 1 eierdooier voor de afwerking

                                  afbeelding recept

    Bereiding;

    Meng de gist met het water en laat 5 min. rusten. Meng 75 g van de bloem onder het gistmengsel voeg vervolgens al kloppend de eieren toe. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe aan het mengsel onder voortdurend kloppen. Dan meng je de rest van de bloem door het beslag en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur. Na 45 min. smelt je de boter en meng de boter onder het beslag samen met de rozijnen en kaas. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ze ½ met het beslag, laat nog eens 45 min. rijzen. Wrijf de muffins in met losgeslagen eidooier. Plaats de Muffins in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 à 30 min. bakken tot ze mooi bruin zijn.





    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:kaas, boter, rozijnen, eieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met jagersaus


    Varkenshaasje met jagersaus

    Voor 4 personen;

    bakboter,
    250 gr champignons, 2 dl kalfsfond, 1 el maïszetmeel,

    peterselie, 2 dl rode wijn, 200 gr spekblokjes, tijm en laurier,

    1 el tomatenpuree, 1 ui, 1 varkenshaasje, 250 gr zilveruitjes. 
             

                Video: Varkenshaasje met jagersaus

             Bereiding;

    1. Kuis de zilveruitjes, en snij de champignons in 4. Stoof de uitjes aan in wat boter.

    2. Karamelliseer de uitjes door wat suiker toe te voegen. Voeg het spek en champignons toe. Voeg de tijm, laurier, dragon en peterselie toe.

    3. Blus met rode wijn en laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij. Passeer de saus door de zeef. Hou de champignons, spekblokjes en ajuin aan de kant. Als de saus niet dik genoeg is, voeg wat roux erbij. Breng op smaak met peper en zout. Mix de de saus en voeg vervolgens de champignons, spek en ajuin toe.

    4. Bak het varkenshaasje en werk af met fijngesnipperde peterselie.




    1. Recept; Wout Bru, Kenny Bernaerts

      bron; zesta.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:champignons, varkenshaasje, zilveruitjes, ui, spek, kalfsfond,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene aspergesalade met garnalen en mango
     

    Groene aspergesalade met garnalen en mango

    Voor 4 personen;

    200 g garnalen, 500 g groene asperges, 1 ei, 1 mango
    1½ eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels geurige olijfolie
    1 eetlepel verse oregano, fijngehakt, 75 g veldsla

               Hoofdgerecht: groene aspergesalade met Hollandse garnalen en mango

    Bereiding: 20 min.


    Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de rest van de asperges schuin in plakjes van ½ cm dik. Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken.

    Kook de aspergeplakjes in het kokende water in 1-2 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud water af. Laat ze goed uitlekken.

    Laat het ei schrikken, pel het en prak het in een diep bord heel fijn. Voeg de azijn, olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen peper toe. Klop alles tot een fijne dressing. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit.
    Leg op grote borden een bloem van mangoplakken. Schep in een kom de veldsla luchtig om met de aspergeplakjes en de garnalen en schep er 2 eetlepels dressing door. Schep in het midden van de mangobloemen en grote berg salade. Leg de aspergepunten op de salade en schep er nog een lepel dressing over.
    Lekker met donker stokbrood.





    bron; skynet.be
    recept; Nederlands visbureau


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:garnalen, asperges, ei, mango, veldsla, oregano,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!