Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
24-12-2010
Bier: Gouden Carolus Christmas
Bier: Gouden Carolus Christmas
Enkele weken geleden kon u al lezen over Gouden Carolus Christmas, misschien wel het beste kerstbier dat we dit jaar proefden. Omdat het bijna Kerstmis is, staan we er wat langer bij stil.
Dit bier wordt beter als je het een jaar laat liggen
Het bier dat we tijdens een recente kerstbierproeverij aan de lippen zetten was één jaar oud. En misschien is dat wel het geheim van het succes. Brouwer Charles Leclef van Het Anker beaamde het: ze waren er zelf achtergekomen dat het bier beter wordt als je het een jaar laat liggen. Hij verkoopt trouwens nog zijn voorraad van vorig jaar. Hoe dat komt? "De tijd zorgt ervoor dat de mout en kruiden zich beter 'zetten'", aldus Leclef. Dit jaar haalde hij nog goud op de World Beer Awards in Londen, met zijn Gouden Carolus Classic, het bier waarop de Christmas is gebaseerd. Volgens de Britse bierauteur Tim Webb is dit bier "a clear, beefy dark brown ale gaining a touch of the Rocheforts about it."
Tim Webb is zowat de Jeremy Clarkson van de bierwereld, hij durft wel eens een brouwer tegen de schenen schoppen. Maar hier heeft hij toch gelijk. De Gouden Carolus is een absolute klassieker onder de Belgische bieren, eigenlijk is het zelfs een echt cultbier. Het is er altijd geweest, zelfs in de periode dat de Belgen alleen maar pils dronken en hun speciale bieren van weleer links lieten liggen, in de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw.
De Mechelse brouwerij Het Anker gaat terug tot 1369 (dat kan je aflezen op de fles). De Begijnhofbrouwerij zoals ze er nu nog altijd staat in hartje Mechelen dateert van 1872 en heeft een heus koelschip op de hoogste verdieping. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de Sint-Romboutstoren. De brouwerij kwam ooit in vreemde handen terecht, maar sedert 1997 is ze opnieuw de eigendom van een telg van de Van Breedam-familie, Charles Leclef, een veertiger die de brouwerij volledig moderniseerde en er zelfs een hotel bij aanbouwde.
Je kan er dus 'slapen bij de brouwer', en sinds eind september kan je weer terecht in de eigen brasserie, na grondige renovatiewerken. Je kan er ook een tasting met vrienden organiseren in een speciale proefruimte op de hoogste verdieping. Beneden is er ook een winkeltje waar je de Carolus-bieren kan kopen, waaronder de Gouden Carolus Classic in een drieliterfles. Alvast een ideetje om een bierliefhebber met kerst gelukkig te maken. Bier in een grote fles smaakt bovendien nog beter. Hoe groter de recipiënt, hoe minder contact met lucht en dus hoe puurder het bier.
Het Carolus-bier werd genoemd naar de gouden munten uit de zestiende eeuw met de beeltenis van Keizer Karel. Mocht hij nog leven, dan zou hij hier zeker langskomen om het te proeven. Wij scharen ons gezellig om de open haard en ontkurken een heerlijke Gouden Carolus Christmas in zijn plaats.
Ben Vinken
bron; demorgen.be
Categorie:ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES Tags:kerstbier,Gouden Carolus Crismas,classic,
23-12-2010
Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus
Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus
voor 4 personen ;
4 tarbotmoten van 200 g,250 g spekblokjes,1 kg spruiten, 3 sjalotjes,bloem,boter,olijfolie,peper en zout.
voor de mosterdsaus: 250 g boter, 2 eierdooiers, 2 eetlepels witte wijn, 1 koffielepel mosterd, peper en zout.
Bereidingswijze : (15 + 30 minuten)
Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water voor een frisgroene kleur.
Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd warm.
Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant. Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.
Saus: smelt de boter, schep het schuim af en verwijder het bezinksel. Klop de eierdooiers met de witte wijn, peper en zout op tot schuim. Meng er geleidelijk de geklaarde boter onder en werk af met de mosterd.
Leg de tarbotmoten centraal op het bord, schik de spruitjes langs beide kanten en lepel de saus over de vismoten. Serveer met duchesse- of natuuraardappelen.
Bietensap helpt je om een actief leven te blijven leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Exeter.
Wanneer je dagelijks 2 of meer glazen bietensap drinkt, ben je langer verzekerd van een actief leven. Dankzij de nitraten in het sap verwijden je bloedvaten namelijk. Hierdoor heb je minder zuurstof nodig om je spieren actief te houden.
Volgens de onderzoekers zou het bietensap wel eens de gedroomde oplossing kunnen zijn voor ouderen. Die zijn een pak minder mobiel omwille van het verminderde zuurstofgehalte in het bloed.
bron; gva.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:Bietensap,
Thee is écht goed voor alles
Thee is écht goed voor alles
Eerdere studies wezen reeds uit dat het drinken van thee gunstige effecten op het tegengaan van kanker en de sterkte van je botten heeft. Maar nu blijkt thee ook weldadig voor tal van andere gezondheidszaken te zijn.
Wanneer je thee drinkt heeft het eten van vet voedsel minder invloed op je lichaam. Thee zorgt er met andere woorden voor dat je minder snel bijkomt. Bovendien vermindert het de kans op buikvet wat tot voor kort als een van de grootste indicatoren van een ongezonde levensstijl werd beschouwd.
Maar daar stopt het lijstje van voordelen niet. Zo zou het ook een gunstig effect op je bloed hebben: het verlaagt de cholesterol en het weerhoudt een te hoge bloedglucose en insulineresistentie.
bron; gva.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:Thee,
Gordon Ramsay is meest ongezonde kok van 2010
Gordon Ramsay is meest ongezonde kok van 2010
Tv-kok Gordon Ramsay is uitgeroepen tot meest ongezonde chef van 2010. Die eer heeft hij te danken aan zijn meest recente kookboeken, die volgens voedingsexperts een regelrechte aanslag op je hart en aders zijn.
Gordon Ramsay zijn kookboeken staan vaak vol recepten die tonnen boter, room, spek, en andere vette vleessoorten vereisen. Wanneer je zijn gerechten religieus volgt, betekent dat een gegarandeerd gezondheidsrisico. Zo concludeert de Amerikaanse waakhond 'Physicians Committee for Responsible Medicine'. Maar niet alleen Gordon Ramsay's kookboeken scoren slecht. "Het is erg pover gesteld met alle kookboeken. Ofwel zijn ze bijzonder mager, en kan je hun receptenkuur bijna niet volgen. Ofwel zijn ze supervet. Er is geen middenweg meer."
100 ml olijfolie extra vierge, 50 ml limoen- of citroensap,
12 basilicumblaadjes of 4 eetlepels gehakte basilicum.
Bereiding < 20 min.
Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap. Pureer de ingrediënten voor de basilicumdressing met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta. Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op 4 borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.
1 sjalotje,1 teentje look, kruiden, gamba's, kort wokken. Visbouillon bijvoegen,binden met maïzena of iets anders. 1 Rijpe mango in blokjes snijden, met het mes van u af snijden) en er bij voegen, mengen en nog lichtjes verwarmen.
Millefeuille van hoevekip, ganzenlever en wintertruffel
Millefeuille van hoevekip, ganzenlever en wintertruffel
voor 4 Personen 1 hoevekip,1 ganzenlever1 wintertruffel (circa 50gr), 4 lapjes bladerdeeg,1/2 fond brun,2 eierdooiers,1 el room,
bereiding; Been de kip uit en versnijd het borstvlees in grove stukken. Draai het vlees van de kippenboutjes door de vleesmolen, samen met de helft van de truffel. Meng het borstvlees, het boutenvlees en de ganzenlever, in stukken gesneden, samen met 2 eierdooiers en een scheutje room en kruid af. Vorm een bolletje van het gehakt en pak het in met het bladerdeel. Steek een kleine opening uit in de bladerdeeg om de jus te laten ontsnappen. Smeer het deeg in met een losgeklopt ei en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten. Laat de bruine fond inkoken met de rest van de truffel en kruid af.
Ingrediënten voor de gelatine met tomaat . 500 g rijpe tomaten, 1 vel gelatine, een mespuntje zout,
Bereiding van de gelatine met tomaat Ontdoe de tomaten van hun pitten, maar recupereer de pitten en het nat. (Hou het vruchtvlees van de tomaten voor andere doeleinden.) Doe pitten en nat door een puntzeef zodat enkel nog het sap overblijft. Verwarm het sap lichtjes in een kleine pan en voeg er de zacht geworden gelatine bij. Giet de glaasjes halfvol met deze jus.
Ingrediënten voor de mozzarellamousse . 3 dl groentenbouillon,100 g mozzarella,0,5 dl melk, . 1,5 vel gelatine,1 dl vloeibare verse room,wat zout.
Bereiding van de mozzarellamousse Laat de groentenbouillon inkoken tot er nog de helft overblijft. Laat afkoelen. Voeg er de melk en de mozzarella (in kleine stukjes) aan toe. Alles mixen en dan door een puntzeef halen. Lichtjes verwarmen, de gelatine en de opgeklopte room er onder mengen. Giet dit mengsel over de gelatine met tomaat wanneer dit laatste stevig is geworden. Koel bewaren.
Bereiding van de pesto Haal de mixer door de basilicum, de getoaste pijnboompitten, de parmigiano, de pecorino, de knoflook en het zout. Voeg er olijfolie aan toe tot de saus een goede consistentie krijgt. Werk elke glaasje af met een soeplepel van deze pestosaus.
Ben je nog op zoek naar een lekker hapje voor de feestdagen? Denk dan eens aan oesters. Met deze lekkernij maak je van je diner of borrel iets speciaals. Zeker met een glaasje champagne komt de verfijnde smaak van oesters goed tot zijn recht. Oesters worden veelal rauw gegeten met een snufje peper en een paar druppels citroensap, maar ook gegratineerde of gestoomde oesters zijn een culinair genot.
Trilogie van oesters
voor 4 personen 12 verse Zeeuwse oesters,1 volle eetlepel oude kaas, geraspt, 1 eetlepel gepelde,pistachenootjes gehakt,1 eetlepel bieslook, fijngeknipt,2 eetlepels crème fraîche,1 bolletje gember, fijngehakt, ½ bosuitje, in ringetjes,½ rode peper, in piepkleine blokjes, Japanse sojasaus,1 kleine trostomaat, 2 eetlepels verse koriander of(platte) peterselie, grof gehakt,½ limoen.
Bereiding<20 min.
Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden. Snijd de oesters los uit de schelpen. Schenk de schelpen leeg en leg de oesters in de diepe schelphelften terug. Verwarm de ovengrill voor.
1Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Leg vier oesters in de schelp op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover en strooi het kaasmengsel erover. Schuif de oesters 10 cm onder het hete grillelement en laat ze in 3-4 minuten licht kleuren.
2 Leg 4 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de gember, bosui en rode peper erover. Druppel er wat sojasaus over en hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Stoom de oesters afgedekt in 3-4 minuten gaar.
3 Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verdeel de tomaatreepjes over de laatste vier oesters. Strooi de koriander erover en knijp er wat limoensap boven uit. Strooi op vier bordjes een laagje zeezout en zet de drie verschillende oesters erop.
Dit gerecht doet het ook leuk als hapje bij een glaasje champagne.
Romig witloofsoepje afgewerkt met een vleugje geuze
Romig witloofsoepje afgewerkt met een vleugje geuze
1 ajuin,3 stronkjes witloof,100 gr boter,1 dl room, 1 staaf wit van prei,1 l gevogeltefond,50 gr bloem,1 dl Geuze.
Bereidingswijze
Versnijd de groentjes zeer fijn en laat ze even stoven in de boter. Bestrooi met de bloem en giet hierop vervolgens de fond. Laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep en werk af met de halfopgeklopte room en de geuze. Wanneer de geuze toegevoegd is, mag de soep niet meer koken.
Voor 4 personen: 4 tongfilets, 200 ml witte wijn, 1 laurierblad, 1 kl peperkorrels, 200 g zalm in fijne plakjes gesneden, 4 kl zalmeitjes, 2 takjes dille, 1 onbespoten citroen.
Voor de saus : 1 sjalot, 200 ml witte wijn, 200 ml vloeibare room, 4 eierdooiers.
Bereidingswijze
Was de tongfilets en de zalm en dep droog. Schik twee plakjes zalm op elke tongfilet, bestrooi met dille en rol op. Maak vast met een houten prikker. Snij de citroen in schijfjes.
Verdeel de citroenschijfjes over de bodem van een stoommandje, leg de visrolletjes erop en bestrooi met zout. Dek af en laat 8 à 9 minuten stomen op een matig vuur boven de witte wijn met daarin het laurierblad en de peperkorrels.
Voor de saus : pel de sjalot, hak fijn en laat koken in de witte wijn. Laat voor de helft inkoken en haal door een zeef. Meng de gefilterde wijn met de room en de eierdooiers.
Doe alles opnieuw in de kookpan en verwarm al roerend tot de saus lichtjes begint in te dikken, zonder aan de kook te brengen. Voeg zout toe en bestrooi met witte peper. Giet wat saus in borden, schik de tongrolletjes in de saus en verdeel de zalmeitjes over de vis. Dien onmiddellijk op met rijst met boter. Geef de saus er apart bij.
Het drinken van thee kan gewichtstoename als gevolg van een vetrijk eetpatroon voorkomen, dat ontdekten vorsers na onderzoek op muizen. Minder buikvet Het onderzoek bracht ook nog andere gezondheidsvoordelen van het drinken van thee aan het licht. Een deel van de dieren volgden voor de studie een vetrijk dieet, anderen hadden een normaal eetpatroon. Beide groepen werden nog in kleinere eenheden opgedeeld, ze kregen elk gedurende 14 weken water, zwarte of groene thee.
Daaruit blijkt dat beide soorten thee de gewichtstoename beperkten, ook verlaagden ze de opstapeling van buikvet dat in verband gebracht wordt met een ongezond eetpatroon. Zwarte thee ging ook de schadelijke effecten voor het bloed, een toename van cholesterol, een hoge bloedglucose en insulineresistentie tegen.
Voordelen Professor Carrie Ruxton: "Hoewel de resultaten nog bevestigd moeten worden door onderzoeken op mensen, toont deze studie aan dat thee gewichtstoename helpt te voorkomen. Thee drinken werd eerder al in verband gebracht met een lager risico op hartziekten, kanker en de ziekte van Parkinson. Als je regelmatig thee drinkt gedurende meer dan tien jaar, zou je ook sterkere botten krijgen."
(ep)bron; hln.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:thee,
Suikervrij snoep belooft mooi gezicht
Suikervrij snoep belooft mooi gezicht
Het eerste snoepje dat je belooft mooier te maken ligt vanaf volgend jaar in de winkel. Daarnaast zou het je energieniveau, gezondheid een boost geven en het verouderingsproces vertragen. Van binnenuit Het snoepgoed Beauty Candy zou geen vet, bewaarmiddelen, suiker of zout bevatten, zitten er weinig calorieën maar veel collageen en vitamines in om de schoonheid van binnenuit te stimuleren. Het product is al te koop in Brazilië, Britse fabrikanten willen dit nu in het Verenigd Koninkrijk introduceren. De Braziliaanse socialite Cristiana Arcangeli lanceerde het product, de voormalig tandarts uit Sao Paulo zegt dat de lijn een nieuwe dimensie binnen de wereld van beautyproducten zal brengen. Naast de voordelen voor het uiterlijk zou het de 'bereidheid' stimuleren.
Kritiek Het product zorgt voor heel wat ophef in het Verenigd Koninkrijk. Chocoladeproever Angus Kennedy: "Als ouder zou ik niet willen dat mijn dochters dit eten om mooier te worden. Snoep en chocolade moeten een verwennerij zijn en niet gebruikt worden om gezondheid en schoonheid te stimuleren. Het is immoreel om dit te promoten." Om te bewijzen dat het product niet werkt, eet Angus gedurende minstens drie weken minstens 80 van deze snoepjes per dag. "De makers beloven heel wat door te zeggen dat je mooier en meer bereid, wat dat ook mag betekenen, kunt worden door te snoepen. Dus daarom test ik de beweringen zelf.
Het snoep is verkrijgbaar in vier verschillende smaken, waaronder aardbei en kost ongeveer 9 euro. De lijn wordt aangevuld door een schoonheidsdrankje, dat verkrijgbaar is in 8 smaken, dit moet koud geserveerd en meteen gedronken worden.
(ep)bron; nina.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:snoep,
Levende kreeften bellevue zelf koken
Levende kreeften bellevue zelf koken
Voor 4 personen;
2 kreeften van ca.700 gram, (1/2 als voorgerecht , een volledige als hoofdgerecht), 4 liter water, 2 grote ajuinen, ½ groene selder,1 grote wortel, Tijm, laurier, peper, zout, 12 Peperbolletjes, 1 potje visbouillon, 1 eetlepel geconcentreerde kreeftenbouillon om de smaak nog te versterken, 1 kg mosselen, Koppen en graten van vis, Garnaalpellen.
Nodig;een grote kookpot 8 a 10 liter, zeef of vergiet.
photo; Hobbyfotografie J & G
Bereidingswijze;
Reinig en bereid de mosselen met alle kruiden , die je gebruikt voor mosselen. Haal ze uit de schelp en gebruik ze bvb voor een aperitiefhapje of de volgende dag lichtjes bakken met een sausje in de oven. Houd het kookvocht apart.
Neem de 4 liter water in een grote kookpot en kook daarin het visafval , de scampipellen. Zeef dit kookvocht en voeg daarna hieraan het kookvocht van de mosselen toe met de groenten erin. Snijd nu alle groenten in kleine stukjes (belangrijk), voeg alle kruiden en het potje visbouillon toe. Laat dit een kwartiertje koken. Contoleer de kruiding, eventueel aanpassen.
Op het moment van goed doorkoken de kreeft erin laten zakken met de kop eerst en onmiddellijk het deksel erop zetten , even wachten , dan kijken of de bouillon al terug goed doorkookt. Bij doorkoken , het vuur lichtjes verminderen en de timer instellen op 8 a 9 minuten. Uit het vocht halen en doorsnijden zeker niet vergeten verwijder het maagzakje en het darmkanaal.
Serveertips
Opdienen met slaatje van jonge sla, een hardgekookt ei, versgemaakte mayonaise, goede boter en Frans brood.
photo; Hobbyfotografie J & G
De kreeft doorsnijden;
je legt de kreeft volledig plat op een snijplank en neemt een scherp mes met punt. Achter de kop druk je met de punt van het mes door de schaal en druk dan het mes plat tot aan de staart, dan draai je de kreeft in de andere richting en snijd je de kop door. De grote scharen kan je met een kreeftenschaar of met een notenkraker lichtjes breken en verder met de hand openen.
De klassieke kerstkleuren rood en wit komen in een winterwitte omgeving altijd mooi uit. Maar met een houten sterstronk op tafel en een lichtpiramide van kaarsen creëer je meteen een speciaal effect. Maak je eigen vilten tafelsets en versier met lijsterbessen en dennentakjes. Of hang kerstkransen aan de luchter en smuk de tafel verder op met appels, vilten motieven en dennenappels.
Snel gemaakte servetten Neem grijze linnen servetten en rol ze op, bind er een linnen lintje rond, steek er enkele takjes met rode bessen door en serveer in een rieten mandje. Klasse!
Hartverwarmende kersttafel
Tafelsets die er als geschenkjes uitziet, voor elke gast een stokpaardje op het bord en vrolijke engeltjes op de tafel, zo zien kersttafels eruit. De kerstboompjes zijn opgesmukt met wit-rood geruit lint. Voor de tafelsets heb je gewoon karton nodig, rood geschenkpapier en gouden pakjeslint.
Koekje als aandenken
Kleine geschenken onderhouden de vriendschap en zeker als ze versierd zijn met een liefdevol zelfgemaakt speculaaskoekje.
Een witte kerst Voor een echte witte kerst kan je de feesttafel sneeuwwit decoreren, met stoffen, porselein, zilveren bestek en kristallen glazen. Boven de tafel zorgt een witgespoten hazelnoottak, versierd met een lampjesslinger, voor de gezellige sfeer.
Zet cyclamen in een witte pot op tafel en bestrooi ze met kunstsneeuw en hang er zilveren slingers, ballen en pijnappels in.
Sneeuwvlokjes
De servettenring is helemaal terug. Vouw je servet, leg er een sneeuwkristal in katoen op en een klein zilveren balletje dat je met tulle bevestigt. Let it snow!
Glanslichtjes Theelichtjes kan je ook versieren door er geschenklint rond te plakken in dit geval zilver met decoratie.
Galakerst
Met goud-, parel- en kristalglans kan je een galatafel dekken. Decoreer je tafel met een gouden tafelloper en daarbovenop een kleinere parelloper.
Kies een exotische etagère en decoreer met granaatappels en parelkettingen. Een kristallen luchter en nostalgische kristallen glazen in allerlei kleuren mogen niet ontbreken. Voor een extra toets zorgen de gouden kaarsen en de opvallende diamanten.
Naamkaartje
Voor het zeer originele naamkaartje vouw je een blaadje taartpapier in vieren en schrijf je met een gouden stift de naam van de genodigden.
Snij de aubergine in 3 mm dikke schijven, en de courgettes in dwarse schijven, ook zo'n 3 mm dik. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snij de knoflook in plakjes.
Halveer de tomaten en snijd de paprika in 2 cm dikke reepjes. Giet de vloeibare margarine over de groenten en hussel.
Laat de houtskool (of gebruik een grilpan) flink rood gloeien en gril de groenten beetje bij beetje, aan beide zijden. Schep ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.
Schik de groenten op een schotel en kruid het geheel met zout, rozemarijn en plakjes knoflook.
1 kleine bloemkool, 300 g groene boontjes, 1 volledige krop sla, 600 g ongepelde reuzengarnalen, tijmblaadjes, 1 lente-ui, 1 fijngeperst teentje knoflook,3 eetlepels Extra Vergine olijfolie, zout, vergemalen peper.
Bereiding;
Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen. Blancheer de boontjes en spoel ze af met koud water. Snij de sla. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg de gepelde reuzengarnalen in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen. Strooi er de (verse) tijmblaadjes, gehakte lente-ui, geperste knoflook over. Breng op smaak met olijfolie, de verse peper en zout. Onmiddellijk opdienen.
Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Gepofte aardappel in de schil, (magnetron 8 a 9 min. 850 w)gepeld en in blokjes gesneden. Gekookte bloemkoolroosjes, diepvries ertjes, witte asperges, Gepelde tomaat ontdaan van pitjes en in blokjes gesneden. Alles gemengd met warme olijfolie en kruiden.
Kan als bijgerecht bij vis of vlees, luchgerecht, vegetarisch. smakelijk. Tip;citroenmellise bijvoegen,witte asperges kunnen vervangen worden door groene asperges