Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vel gebakken tarbot met quenelles van wortel en artisjok



    Op vel gebakken tarbot met quenelles van wortel en artisjok

     Voor 4 personen;

     

    4 moten tarbot (met vel, van elk 200g), 1 aardappel, 500g wortelen,


    1 dl melk,2 dl room,citroensap,1 kl boter,boter,olijfolie,


    1 kl olijfolie,extra vierge, 2 dl visfond,4 artisjokbodems( voor de puree),


    Suiker,1 ui, 2 sjalotten,2 el bloem,1 tl,peterselie,


    1 plukje saffraandraadjes,peper,zout,

                     Op vel gebakken tarbot met quenelles van wortel en artisjok 


    Bereidingswijze ; < 30 minuten -1 uur

    1

    Snipper de sjalotjes en de ui. Hak de peterselie. 

    2

    Doe de wortelen in de pan met de boter, 1 snuifje suiker en 1 mespunt peper. Zet ze net onder water. Laat onafgedekt sudderen tot het bijna verdampt is. Pureer met de aardappel, peper en zout.

    3

    Pureer de uitgelekte artisjokbodems met staafmixer of keukenrobot. Fruit de ui in de olijfolie. Strooi er de bloem bij en laat enkele minuten bakken. Leng aan met de melk en laat indikken. Meng met de artisjokken, citroensap, peper, zout en hou warm op zacht vuur.

    4

    Bak de tarbot in hete olie, 4 min. op de velkant, 3 aan de andere kant. Hou warm in de oven op 100° C, onder aluminiumfolie. Week de saffraandraadjes in 1 eetlepel heet water. Stoof de sjalot in de braadpan van de vis . Schenk er de visfumet bij en laat tot 1/2 inkoken. Doe de saus door een puntzeef en druk de sjalotjes goed uit.

    5

    Doe de room en saffraan bij de saus en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout. Leg de gebakken vismoten met de velkant naar boven. Lepel er hete saus bij. Schep er wat artisjok- en wortelpuree bij. Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.

    bron; libelle.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:tarbot,wortel,artisjok,aardappel,melk,room,olijfolie,saffraandraadjes,
    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundertartaar, sint-jakobsvruchten, crème van broccoli en raketsla


    Rundertartaar, sint-jakobsvruchten,
    crème van broccoli en raketsla

    Voor 4 personen:
    120 g rundvlees (gepelde biefstuk), 2 jonge uitjes, 1 el garnalenolie,
    olijfolie, 8 sint-jakobsvruchten, paarse shiso (soort cress),
    fleur de sel, 1 pakje raketsla, 100 g broccoli, 10 g pijnboompitten,
    notenolie, 0,5 dl water, 50 g suiker, 0,5 dl citroensap,
    0,5 dl limoensap, 0,5 dl sinaasappelsap.

                

    Bereidingswijze;

    Garnalenolie: stoof garnaalkoppen aan in hete olijfolie. Laat 15 minuten trekken. Zeef en laat afkoelen.
    Snij het vlees in fijne brunoise en meng met versnipperde uitjes. Voeg garnalenolie en een scheut olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

    Ontdoe de sint-jakobsvruchten van de oranje kuit en het peesachtige witte stukje en hou koel in een vochtige doek in de koelkast. Bak ze kort in een pan met antiaanbaklaag in hete olijfolie, kruid met peper en zout.

    Maak de broccoli schoon, kook gaar in lichtgezouten water, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Cutter fijn met een half zakje raketsla en pijnboompitten. Voeg wat notenolie toe, kruid met peper en zout.

    Breng water en suiker aan de kook. Giet alle citrussap erbij en laat inkoken tot siroopdikte. Laat afkoelen.

    Verdeel de tartaar over 8 ronde vormpjes. Leg er een blaadje raketsla en een sint-jakobsvrucht op, kruid met fleur de sel. Spuit puntjes broccolicrème en versier met shiso. Lepel siroop rond de torentjes.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:rundertartaar,sint-jakobsvruchten,broccoli,raketsla,olie,shiso,raketsla,brocoli,pijnboompitten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanc-manger met speculaas


    Blanc-manger met speculaas

    voor 4 personen

    40 g boter,4 gelatineblaadjes,125 g speculoos,
    500 g magere plattekaas,1 mespuntje kaneel.

                                   Blanc-manger met speculaas

    Bereiding

    Leg 4 gelatineblaadjes in een beetje koud water.
    Verbrokkel de speculoos met een mixer (of een deegrol) tot een soort paneermeel. Doe in een steelpan en meng met 40 g geklaarde boter. Doe ½ cm van deze mengeling in een inox cirkelvorm en zet in de koelkast om te laten opstijven.

    Doe de plattekaas in een kom en meng met de kaneel. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe ze in een steelpan met een beetje water. Doe vervolgens bij de plattekaas. Verdeel de bereiding over de speculaaskorst in de inox cirkels. Zet ongeveer 1 u in de koelkast.

    Haal uit de vorm en leg in het midden van elk bord. Versier met een kaneelstokje en enkele stukjes fruit en dien heel koud op.

    Tip
    Dit recept zorgt voor een contrast tussen het zoete en krokante van de speculaas en het fluweelzachte en lichtzure van de plattekaas. Als je eerder een ‘zoetekauw’ bent, kan je tijdens het bereiden een beetje zoetstof toevoegen aan de plattekaas.

    Een gezond extraatje

    Dit is niet één van de lichtste desserts, maar blijft wel binnen de perken, zelfs met een beetje boter. 

    Energie (kcal / kJ) 321/1349 Koolhydraten (g) 27.5
    Eiwitten (g) 18.9 Vezels (g) 0.1 Cholesterol (mg) 24
    Verzadigde vetstoffen (g) 8.2 Totale vetstoffen (g) 15

    bron; Delhaize.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Blanc-manger,speculaas,boter,gelatine,plattekaas,kaneel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilbot met '˜minuut'-ratatouille


    Heilbot met ‘minuut’-ratatouille

    Voor 4 personen;

                                     
                                      
                                  Heilbot met ‘minuut’-ratatouille 

    Bereiding;
    1 Schil de paprika, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.
    2 Spoel de courgette, snijd de courgette in kleine blokjes.
    3 Pel en snipper de ui fijn.
    4 Snijd de aubergine in kleine blokjes.
    5 Verwijder de kroontjes van de tomaten, kruis ze in en dompel ze 10 seconden in kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken en pel de tomaten. Snijd ze in 4, verwijder de zaadlijsten en pers vervolgens de zaadlijsten uit in een fijne zeef.
    6 Pel en ontkiem de knoflook. Snipper de knoflook fijn.

    7 Verwarm de olijfolie met de knoflook op een laag vuurtje. Voeg de ui en de paprikablokjes toe en laat 3 minuten stoven. Voeg de rest van de groenten toe en laat ongeveer 4 minuten stoven tot de ratatouille begint in te dikken. Kruid met peper en zout. Voeg de verse, geritste tijm toe.
    8 Bak de heilbotfilets goudbruin in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
    9 Verdeel de ratatouille over de borden, schik er de heilbotfilets op en garneer met wat verse basilicum.

    Tip; calorie en vetarm gerecht. 

    bron;skynet.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:heilbot,ratatouille,paprika,courgette,aubergine,tomaat,
    29-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm in filodeeg


    Zalm in filodeeg

    Voor 4 personen

    4 soeplepels pesto,150 g volle verse kaas,8 blaadjes filodeeg
    50 g boter,1 snuifje zout, peper,50 g veldsla
    100 g champignons,500 g zalmfilet (zonder graten of vel)

                                            Zalm in filodeeg

    Bereiding

    Klop de pesto met de plattekaas los, laat het deeg ontdooien en de boter smelten.
    Bestrijk elke deegplak royaal met de gesmolten boter en leg ze per 2 naast elkaar.
    Dep de zalm droog, wrijf de moten met peper en zout in en leg ze op het deeg.
    Snij de champignons in grove stukken en verdeel ze over de vismoten, evenals de helft van het pestomengsel.
    Vouw elke deeglap als een 'toffee' dicht en bestrijk ze met de rest van de boter.
    Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een warme oven (200°C) in ongeveer 15 minuten goudbruin.
    Neem de pakketjes uit de oven, snij ze in en schep de rest van het pestomengsel erin.
    Verdeel de veldsla over 4 borden en leg de vispakketjes erop.
    Versier de borden met een partje citroen.

    bron;Delhaize.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:pesto,kaas,filodeeg,boter,veldsla,chamignons,zalmfilet,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelen op Oosterse wijze


    Sinaasappelen op Oosterse wijze

    Voor 4 personen
     
    4 sinaasappelen,
    4 soeplepels griessuiker,1 perssinaasappel,
    1 soeplepel bessengelei,3 cl Grand Marnier,1 verse ananas,
    1 soeplepel fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil.

                                      Sinaasappelen op Oosterse wijze

    Bereiding;

    Schil de sinaasappels (tot op het vruchtvlees) en vang daarbij al het sap op. Maak de partjes van elkaar los en verwijder het velletje. Snij vier schijven ananas.
    Giet het sinaasappelsap, de bessengelei en de suiker in een steelpan. Kook dit alles 2 tot 3 minuten op een laag vuur tot een lichte siroop. Neem van het vuur en doe de Grand Marnier erbij. Meng.
    Schik een schijfje ananas op elk dessertbord en verdeel de partjes sinaasappel over de borden. Overgiet alles met siroop en versier met de sinaasappelschil. Laat ten minste 1 uur weken in de koelkast.

    bron; Delhaize.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:sinaasappelen,suiker,bessengelei,grand marnier,ananas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstsalade

    Herfstsalade

    Voor 4 personen

    2 gerookte kipfilets in plakjes,1 avocado in dunne plakjes,

    1zak Mesclun (gemengde slablaadjes),1Granny Smith appel,

    1wortel geraspt,1rode ui in dunne plakjes, 1tl geraspte ui,

    1/3 bosje fijngehakte peterselie,2el vers citroensap,

    1el appelsap,¼ geraspt teentje knoflook,

    4el yoghurt,4el mayonaise,75g walnoten, peper - zout.

    Bereiden:

    Meng de mayonaise met de yoghurt, appelsap, geraspte ui en knoflook. Breng op smaak met citroensap,peper enzout. Roer de peterselie erdoor en zet de dressing in de koelkast tot gebruik.

    Verdeel de slamelange en gesneden ingrediënten over 4 borden, leg de plakjes kipfilet erop en garneer met de walnoten. Bedruip de salade licht met de dressing en geef de rest er apart bij.

    Serveren

    Serveer de salade met grof bruin brood. De appel kan eventueel vervangen worden door een sappige peer.

    bron;njam.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Herfstsalade,kip,avocado,wortel,mesclun,appel,ui,look,walnoten,mayonaise,yogurt,peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen


    Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen

    voor 4 personen

    • olijfolie,5 cl cider brut,1 eetlepel Luikse stroop,4 witte pensen,
      peper van de molen,fleur de sel,16 ontpitte pruimen uit Agen.

                                   Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
     Bereiding

    Doe de pruimen in een kom en voeg de cider toe. Doe er vervolgens 20 cl water bij en laat 20 min. weken. Doe in een steelpan en laat 10 min. koken. Laat uitlekken en bewaar het sap. Giet 1 eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de pensen goudbruin. Snij de pensen vervolgens in brede schijfjes van ongeveer 4 cm dik. Rijg op 8 spiesjes afwisselend een stukje pens, een pruim en zo verder. Giet het sap van de marinade intussen in een pan en voeg de Luikse stroop toe. Laat inkoken tot een dikke siroop. Leg 2 spiesjes op elk bord en voeg 2 eetlepels stroopsaus toe. Dien heel warm op.

    Tip
    Doorprik de pensen vóór het bakken met de punt van een vork, zodat ze niet openbarsten.
    Als je dit gerecht opdient als hoofdgerecht, kan je er volle rijst bij serveren die werd gekookt met een mespuntje kaneel.

    Een gezond extraatje
    Dit gerecht bevat relatief weinig vetten en kan dankzij de vele vezels en complexe koolhydraten (met de volle rijst) de grootste honger stillen.

    Energie (kcal / kJ)
    527/2212
    Koolhydraten (g) 58
    Eiwitten (g) 15.1 Vezels (g) 7.6 Cholesterol (mg) 155
    Verzadigde vetstoffen (g) 8 Totale vetstoffen (g) 25.7

    bron; delhaize.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Spiesjes,witte pens,pruimen,olie,cider,stroop,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelhelftjes à la châtaigne


    Aardappelhelftjes à la châtaigne

    voor 4 personen

    4 grote vastkokende aardappelen,
    gekookte kastanjes (in blik of vacuümverpakt),
    2 eetlepels boter,150 g geraspte kaas,peper en zout,

                               

    Bereidingswijze

    Was de aardappelen grondig en snijd ze overlangs in twee. Niet schillen, wel kruiden met peper en zout.  Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Hak de voorgekookte kastanjes (in blik of vacuümverpakt te verkrijgen in warenhuizen of speciaalzaken) in stukjes. 
    Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, verdeel je de kastanjes, de stukjes boter en de kaas over de aardappelhelften. Zet de aardappelen vervolgens nog 2 à 3 minuten in de oven. 

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:aardappel,kastanjes,boter,kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti met zure room en rosbief


    Rösti met zure room en rosbief

    voor 4 personen

    1 kilo vastkokende aardappelen (bv. Charlotte), peper en zout,
    nootmuskaat, geraspt, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olie,
    een potje zure room, enkele plakjes rosbief,een potje tuinkers.

                                    

    Bereidingswijze

    Rasp de aardappelen. Meng in een kom met 1 theelepel zout, ½ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat.
    Verhit een pan met anti-aanbaklaag (doorsnede van 24 cm) met 1 eetlepel van de boter en 1 eetlepel van de olie. Wacht tot alles goed heet is en schep het aardappelmengsel dan in de pan. Druk goed aan tot je een soort pannenkoek krijgt. Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes garen. Er zal zich nu een mooie korst vormen. Maak de korst voorzichtig los met een spatel. Leg een bord op de pan en draai deze om, zodat de rösti op het bord ligt met de gebakken kant naar boven.

    Doe de rest van de boter en de olie in de pan en zet het vuur weer hoger. Schuif de rösti nu met de ongebakken kant naar onder terug in de pan. Zet het vuur weer lager en laat nogmaals 10 minuten zachtjes garen. Laat op een bord glijden en snij in driehoekjes. Verdeel hierover lepeltjes zure room, stukjes rosbief en tuinkers. Breng op smaak met peper en zout, en serveer meteen.

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:Rösti,zure room,rosbief,aardappel,boter,olie,tuinkers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolletjes van gerookte zalm met Boursin met look en fijne kruiden


    Rolletjes van gerookte zalm met Boursin met look
    en fijne kruiden

    Enkele plakjes gerookte zalm,
    1 doosje Boursin met look en fijne kruiden,
    peper, takjes dille.

                                        

    Bereidingswijze

    De plak gerookte zalm bestrijken we met een laagje Boursin met look en fijne kruiden en geven over het geheel een flinke draai van de pepermolen.
    Daarna rollen we de zalm stevig op en snijden er plakjes van ongeveer 1 cm van (zeker niet dikker). Het zalmrolletje kan zowel in een vierkant, door middel van een meetlat, als in een cirkel opgerold worden. De opgerolde plakjes zalm werken we af met een takje dille en serveren we als lepelhapje of op een cocktailprikker.
     
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Look, Boursin, Peper, Zalm, Bier, Dille,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De wereld in een kaasje


    De wereld in een kaasje

    Crottin, bûche, pyramide, bouchon, bouton de culotte...
    Wit of grijs, klein of groot: elke geitenkaas, van waar hij ook komt,
    verleidt onze smaakpapillen met zijn heel specifieke persoonlijkheid.

    Aubergines gevuld met geitenkaas

    voor 2 personen;

    2 aubergines, 1 ui, 1 sjalotje, olijfolie, 1 tomaat, peper en zout, pijnboompitten, tijm, een beetje nootmuskaat, marjolein, 2 kleine en vrij verse geitenkaasjes (type crottin), 60g Parmezaanse kaas.

     

    Bereiding;

    1. Verwarm de oven voor op 210°C.

    2. Was de aubergines en snijd ze overlangs door. Leg ze in een magnetronschaal met deksel, kook ze een tiental minuten en laat ze opnieuw afkoelen.

    3. Was intussen de uien en het sjalotje. Hak fijn. Fruit gedurende 8 à 10 minuten zachtjes aan in een pan met olijfolie en roer af en toe om.

    4. Was de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Voeg toe aan de uien en het sjalotje, meng en fruit nog 5 minuutjes aan.

    5. Hol intussen de aubergines uit met een lepeltje en hak het vruchtvlees fijn. Doe dat eveneens in de pan, laat nog 5 minuutjes stoven, voeg peper en zout toe en vervolgens ook enkele pijnboompitten, tijm, nootmuskaat en marjolein.

    6. Snijd de geitenkaas in heel kleine stukjes en meng onder de groenten. Kruid desgewenst bij.

    7. Vul de aubergines met dit mengsel, bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Dien meteen op.


    Courgettecrumble met geitenkaas


    voor 4 personen;

    150g ijskoude boter, 150g bloem, 130g paneermeel, 70g geraspte Parmezaanse kaas, 1kg courgettes, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper van de molen, 4 grote basilicumblaadjes, 200g verse geitenkaas.

    chevre

    Bereiding;

    1. Bereid eerst het crumbledeeg. Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes en vermeng ze met uw vingers onder de bloem, het paneermeel en de Parmezaanse kaas tot een korrelig deeg. Zet dit koel weg.

    2. Verwarm de oven voor op 200°C.

    3. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en braad de courgettes op een hoog vuur tot ze goudgeel kleuren. Voeg peper en een beetje zout toe.

    4. Haal de pan van het vuur en meng de courgettes met het fijngehakte basilicum. Stort alles in een gratineerschotel of in individuele ovenschaaltjes. Bestrooi met in stukjes gesneden geitenkaas en bedek met het crumbledeeg.

    5. Zet de schotel 25 minuten in de oven en bak het gerecht tot het deeg goudgeel kleurt.

    Toast met aardbeien en geitenkaas

    Voor 4 personen;

    8 sneetjes brood, 250g aardbeien, 200g geitenkaas (bûche), peper van de molen, 1 of 2 eetlepels vloeibare honing, 8 takjes rozemarijn.



    Bereiding;

    1. Verwarm de oven voor (grillfunctie). Snijd uit het brood rondjes met een diameter van 8 à 10cm en rooster die goudgeel in de broodrooster.

    2. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snijd de aardbeien in fijne plakjes en verdeel die over de toastjes.

    3. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg die op de aardbeien. Kruid met peper. Werk af met een plakje aardbei en druppel er wat vloeibare honing over.

    4. Zet de toastjes onder de hete grill tot ze mooi goudgeel kleuren (1 à 2 minuten). Haal ze uit de oven, versier met de rozemarijn en dien ogenblikkelijk op.


    Tip;
    Voor de gezondheid heeft geitenkaas een heleboel voordelen. Hij bevat veel vitamines van de B-groep (belangrijk voor de goede werking van onze cellen) en is een interessante bron van vitamine A (essentieel voor het gezichtsvermogen, de groei, een gezonde huid en om het verouderingsproces tegen te gaan).

    Net als andere zuivelproducten levert geitenkaas verder calcium (80 tot 530mg per 100g). Ook zink, magnesium, jodium en fosfor zijn van de partij. Qua vetgehalte bevindt geitenkaas zich in het gemiddelde van de kazen: tussen 12 en 27g per 100g. Hoe verser, hoe meer water hij bevat (en hoe minder vetstoffen hij dus levert).

    bron; Françoise Plume,
    plusmagazine.rnews.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Aubergines,geitenkaas,ui,sjalot,olijfolie,tomaat,pijnboompitten,courgette,boter,brppd,aardbeien,honing,
    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen met tomaat, kropsla en peterselie


    Garnalen met tomaat, kropsla en peterselie

    Voor 4 personen;

    400 g handgepelde garnalen,1 kropsla,1 platte peterselie,
    3 gekonfijte tomaten,8 tomaten,tijm, laurier, rozemarijn, look,
    zout, azijn, suiker,1 sneetje witbrood,50 g mascarpone,
    1 gelatineblaadje,4 kwarteleieren,160 g mayonaise.

                
                        


    Bereidingswijze :

    1. Snijd de tomaten in stukken en voeg samen met de kruiden in de blender. Laat 12 uur uitlekken in doek in de koelkast. Voeg per liter vocht 5 gelatineblaadjes aan toe.
    2. Was de sla en zwier droog. Snijd de nerven uit de bladen en hou die bij. Stoof de sla kort in wat olijfolie. Los de geweekte gelatine op in 250 g gestoofde sla. Mix met de mascarpone en laat opstijven in de koelkast.
    3. Mix de gekonfijte tomaten tot een crème.
    4. Snijd het witbrood in dobbelsteentjes en bak goudbruin in wat olijfolie.
    5. Mix de peterselie met de mayonaise. Droog enkele blaadjes peterselie in de microgolfoven als versiering.
    6. Laat wat water koken met azijn. Eens aan de kook, zet van het vuur af en kook er 1 minuut de kwarteleieren in. Koel onmiddellijk af in ijswater.
    7. Schik de garnalen, sla-nerven en een kwartelei in het midden van een glas of een diep bord. Giet er wat heldere bouillon van tomaat op en laat opstijven. Druppel de crème van tomaat, kropsla en peterselie op de gelei. Schik er de toastjes rond en versier met gedroogde peterselie.

      bron;visinfo.be


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Garnalen,tomaat,kropsla,peterselie,tijm,laurier,rozemarijn,look,suiker,witbrood,mascarpone,gelatineblaadje,kwarteleieren,mayonaise,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderpuree


    Knolselderpuree

    Dit recept heeft de juiste verhouding selder en aardappel.
    Meestal wordt er teveel aardappel aan knolselderpuree toegevoegd.

    Voor 4 personen

    1 knolselder, 1 grote aardappel, boter,
    2 dl room, selderijzout, peper en zout.

                               

    Bereidingswijze

    Schil de aardappel en de knolselder. Snijd de groenten in grote stukken. Als je te kleine stukken kookt, wordt de smaak waterachtig en verliezen de groenten al hun zetmeel aan het water. Kook alles goed gaar in gezouten water.
    Giet de knolselder af en maal alles fijn door een passevite.
    Kook intussen de room in tot hij begint te dikken. Warm de puree in de room op. Kruid af met peper en selderijzout en leg er een klontje boter op.

    Recept: Geert Van der Bruggen
     bron; mijnflandria.be


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:Knolselderpuree,knolselder,aardappel,boter,room,selderijzout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispotje met aardappelen, ui en cider


    Vispotje met aardappelen, ui en cider

    voor 4 personen

    1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ),
    1 l visfumet, 400 g aardappelen, 2 middelgrote uien,
    1 glaasje cider (facultatief),50 g boter, 1 royale eetlepel room,
    4 dikke sneden stokbrood,1/2 bosje gehakte peterselie,
    2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier,zwarte peper,zout.

                           

    Bereidingswijze

    De visfilets spoelen, droogdeppen en in stukken verdelen. De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De uien pellen en in vieren snijden. In een ruime kookpan boter smelten. Daarin op zacht vuur de uien lichtjes laten kleuren. De visfumet en de aardappelen toevoegen. Kruiden met tijm, laurier, zout en zwarte peper. Aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten sudderen.
    De stukken vis met vast visvlees in de soep leggen en nog 10 minuten laten sudderen. De vissoorten met zacht visvlees (wijting) de laatste 5 minuten toevoegen. De sneden brood in diepe borden leggen en overgieten met een beetje van de vissoep. De stukken vis en aardappelen uit de kookpan scheppen en over de borden verdelen. Een lepel room en eventueel een glaasje cider door de resterende vissoep roeren en op smaak brengen met peper en zout.

    De borden helemaal vullen en bestrooien met gehakte peterselie.

    bron;mijnflandria.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Vispotje,aardappelen,ui,cider,visfumet,ui,cider,boter,room,brood,peterselie,tijm,laurier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met artisjok en rode poon


    Spaghetti met artisjok en rode poon

    Voor 4 personen;
    . 350 g spaghetti,4 artisjokken,4 rode ponen,
    . 1 steranijs,½ koffielepel venkelgraantjes,
    . 2 soeplepels extra oude parmigiano geraspt,
    . 1 citroen,extra virgine olijfolie,peper en zout.

                                            spaghetti-artichauts-rouget.jpg

    Bereiding;
    Maak de artisjokken schoon: de hardste bladeren verwijderen, de punt afsnijden, de steel schoonmaken en vervolgens elke artisjok in acht delen snijden en in citroenwater onderdompelen.
    Leg de artisjokken in een steelpan, voeg er een soeplepel olijfolie en een glas water bij, vervolgens de steranijs, het venkelzaad, wat zout en peper.
    Afdekken en op een zacht vuur laten garen gedurende 20 minuten. (na tien minuten wat water toevoegen indien nodig).
    Wanneer de artisjokken gaar zijn, de steranijs verwijderen en 8 stukken artisjok opzij houden. Voeg een 4-tal soeplepels olijfolie toe aan de rest en haal er dan de mixer door. Opzij houden.
     
    De poon fileren (indien nodig) en met een soeplepel olijfolie op het vel braden in een pan met anti-aanbaklaag. 4 minuten moeten volstaan.
    Het vuur doven, op smaak brengen en laten rusten.

    De spaghetti koken in gezouten kokend water. Al dente afgieten en zonder vuur mengen met de gemixte artisjoksaus.
    De spaghetti op de borden schikken met de roodbaardfilets er bovenop, met enkele bewaarde stukjes artisjok als versiering, werk af met wat parmigiano en enkele druppeltjes extra virigne olijfolie.

    bron; sensum.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti,artisjok,rode poon,steranijs,kaas,citroen,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millefeuille van tonijn, gebakken ganzenlever, oosterse vinaigrette


    Millefeuille van tonijn, gebakken ganzenlever,
    oosterse vinaigrette 

    voor 4 personen :

    200 g filet van rode tonijn, 2 jonge uitjes, 10 g olijfolie, fleur de sel, peper,
    2 rijpe avocado’s, sap van 1 citroen, 50 g olijfolie, 1 mespuntje piment d’espelette, zout, peper, 10 g wortel in fijne julienne, 10 g selder in fijne julienne, 10 g preiwit in fijne julienne, 10 g roze radijs in fijne julienne,
    een scheutje amandelolie, t50 g sinaasappelsap, 50 g pompelmoessap,
    20 g citroensap, 1/2 vanillestok, 2 mespuntjes curry, 10 g gekonfijte gember,
    20 g amandelolie, 4 sneetjes rauwe ganzenlever van 30 g elk.

                                   millefeuille van tonijn gebakken ganzenlever oosterse vinaigrette


    Bereiding :

    1 Snijd de tonijnfilet in kleine blokjes.

    2 Snijd de uitjes fijn. Meng de tonijn met de uisnippers. Breng op smaak met de olijfolie en kruid met fleur de sel en peper. Plaats in de koelkast.

    3 Schil 1 avocado, snijd er 12 plakjes uit, besprenkel ze lichtjes met het citroensap. Snijd de plakjes in vierkantjes van 5 op 5 cm. Plaats ze in de koelkast.

    4 Ontpit de overige avocado, maal het vruchtvlees samen met de afsnijdsels van de andere avocado fijn in de mixer, samen met de olijfolie, piment, zout en peper zodat je een mousse bekomt. Bewaar in de koelkast.

    5 Meng de julienne van groenten samen met de amandelolie onder elkaar. Bewaar in de koelkast.

    6 Bereid de vinaigrette. Breng het sap van de citrusvruchten aan de kook Voeg de vanillestok, curry en gember toe. Laat 2 uren trekken. Giet het sap daarna door een fijne zeef.

    7 Meng het sap met de olie tot een mooie emulsie en breng op smaak met peper en zout. Houd de bereiding lauw.

    8 Kruid de sneetjes ganzenlever, bak ze aan beide zijden in de pan, plaats ze daarna op absorberend keukenpapier.

    9 Bordschikking: Neem een vierkanten vorm van 5 op 5 cm. Doe hierin 1 plakje avocado. Vul tot de helft op met de tonijnblokjes. Plaats hierop opnieuw een schijfje avocado. Vul verder op met de tonijnblokjes. Eindig met een avocadoplakje. Verwijder de vorm en plaats op het bord. Breng op ieder bord wat van de avocadomousse aan. Plaats een sneetje ganzenlever op het torentje van tonijn. Breng de groentemengeling op smaak met peper en zout. Leg er wat van op de foie gras. Roer nog eens goed door de vinaigrette en lepel er wat van op ieder bord.

    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:tonijn,avocado,citroen,olie,wortel,selder,prei,radijs,ganzelever,gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke soep met kabeljauw en tomaten


    Gezond lunchen met Gordon Ramsay
                               
    Dikke soep met kabeljauw en tomaten

    voor 4 - 5 personen;

    3 eetlepels olijfolie,2 uien, gepeld en grof gesneden,
    2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes,
    2 grote wortels, schoongemaakt en in stukjes,
    2 grote vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes,
    1 gele paprika, ontdaan van zaadjes en in stukjes,enkele takjes tijm,
    1 laurierblaadje,400 g stukjes tomaat in blik,9 dl visbouillon,
    150 sperziebonen in stukjes,1 courgette in stukjes,
    600 g kabeljouwfilet ontveld en van graten ontdaan,
      enkele scheutjes tabasco (naar keuze),bosje peterselie fijngesneden,
      zeezout en zwarte peper.

                      

    Bereiding;

    1. Verhit de olijfolie in een zware pan. Fruit daarin de ui en selder met wat peper en zout op matig voor gedurende 6-8 minuten. Voeg de wortels, aardappelen, paprika en kruiden toe en bak de groenten in 5 minuten licht goudbruin.
    2. Voeg de tomaten toe en giet de bouillon erbij. Dek de groenten af en laat 7-9 minuten garen. Voeg de bonen en stukjes courgette toe. Roer en laat de groenten nog eens 3 minuten zachtjes meekoken. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe en eventueel wat tabasco.
    3. Strooi wat peper en zout over de visfilets en leg ze op de groenten in de pan. Dek weer af en laat alles nog eens 3 - 4 minuten zachjes pruttelen. De vis is dan wit en net gaar.
    4. Verdeel de vis met een lepel in grote vlokken. Schep de hete soep in kommen en strooi er fijngesneden peterselie over.

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:soep,kabeljauw,tomaat,olie,selderij,wortel,aardappel,paprika,visbouillon,sperziebonen,courgette,
    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Pure C kerst menu


     
    Pure C kerst menu

    **Hier onder enkele foto's**



    Amuse van ‘vergeten groenten

    *

    Coquille gegaard in de schelp met ziltige plantjes

    *

    Noordzee krab met tempura van softshell en coraille mayonaise

    *

    Bisque van Noordzee krab met kingkrab en koffie-olie

    *

    Foie gold met variëteit van paddenstoelen en groene appel

    *

    Zeebaars met langoustine, aardappel bereidingen en crème van postelein

    *

    Hertenkalf met pompoen, hazelnoot, kiemen en eigen jus

    *

    Bergamot, yoghurt en witte chocolade

    Of

    Bio kazen uit de regio

    *

    Voorbeeld van kerstmenu in Resto Pure C de Wielingen 49 Cadzand Nl.  


    Categorie:FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN,
    Tags:Coquille,Noordzee krab,Bisque,Foie goldZeebaars,langoustine,Hertenkalf,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maki bierrol met aardappelen en mosterd


    Maki bierrol met aardappelen en mosterd

      voor 4 personen :

    4 norivellen, 400 g gekookte aardappelen corne de gatte, 5 eetlepel bistermosterd (moutarde de vignobles), 1/2 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zure room, citroensap, zwarte peper, zeezout, 850 g geperste varkenskop, 24 bieslookstengeltjes, bistermosterd (sterke smaak).

                            maki bierrol met aardappelen en mosterd


    Bereiding :

    1 Schil de nog warme aardappelen en plet ze in een kom met een vork. Voeg dan de olijfolie, zure room, Bistermosterd, citroensap, peper en zout toe.

    2 Verdeel de aardappelpuree over de norivellen. Bestrijk in het midden, van links naar rechts, de aardappelpuree met een beetje sterke smakende mosterd. Plaats dan bovenop de bieslook en de kop.

    3 Rol nu de norivellen tot een strakke rol en laat de rollen 5 minuten rusten.

    4 Snijd de rollen elk in 8 stukken.

    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Maki bierrol,norivellen,bieslook,mosterd,kop,aardappel,olie,room,citroen,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!