Frisse quiche met zalm

- 2 eetlepels geraspte parmezaankaas
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 300 gr magere cottage cheese
- 1 selderstengel, in stukken gehakt
- 1 gele paprika, in stukken gehakt
- 2 eetlepels bloem
- 1 ui, in fijne stukken gehakt
- 1 eetlepel olie
- 1 blikje zalm
- 1 ei
- wit van 2 eieren

Bereidingswijze
- Bekleed een taartvorm van 24 centimeter diameter met het deeg.
- Laat de zalm uitlekken en maak hem vervolgens los. Gooi het vocht niet weg.
- Verwarm de olie in een pan met diepe bodem en bak de stukjes ui, selder en paprika tot ze gaar zijn.
-Meng de bloem, de zalm en het vocht erdoor.
- Giet het mengsel in de taartvorm.
- Klop het eiwit stijf en meng er voorzichtig de cottage cheese, parmezaankaas en peterselie door.
- Giet ook dit mengsel in de taartvorm.
- Bak gedurende 40 minuten in de oven op 200 graden. Als de bovenkant stevig is, mag je de quiche eruit halen.

Kipwrapps met pesto

- 5 tortillawraps
- 1 potje groene pesto
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 50 gr rucola
- stukjes gegrilde kippenborst

Bereidingswijze
- Verwarm de wraps in een koekenpan op een middelhoog vuurtje tot ze een lichtbruine kleur krijgen. De pan hoeft niet ingevet te zijn.
- Verdeel de gegrilde kippenblokjes en de pesto gelijkmatig over de warme tortilla’s.
- Werk af met rucola.
- Draai de tortilla’s dicht en snij ze in twee gelijke stukken.
- Laat ze even afkoelen en steek ze vervolgens in zilverpapier om gemakkelijk te kunnen meenemen. 

Watermeloensalade

- 60 ml balsamico azijn
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 1/2 koffielepel zout
- 1/2 koffielepel versgemalen peper
- 180 ml olijfolie
- 700 gr watermeloen, in kleine blokjes gesneden
- 130 gr verkruimelde fetakaas
- 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
- grof gemalen zwarte peper

 Voor de dressing
- Meng de azijn met de Dijonmosterd.
- Voeg knoflook, zout en peper toe aan het mengsel.
- Giet al roerend de olijfolie door het mengsel.
- Bewaar de dressing in de koelkast.

Voor de salade
- Neem een grote kom en meng er de blokjes watermeloen, uiringen en fetakaas in.
- Voeg naar eigen smaak zwarte peper toe.
- Neem de dressing uit de koelkast en giet hem over het slaatje.
- Roer voorzichtig om.
- Plaats de salade minstens een half uur in de koelkast voor je begint te eten.
- Schenk de helft van de dressing over de salade en roer nogmaals voorzichtig om.

Kokosmerengue

- 125 gr boter
- 125 gr kokosnootschilfers
- 125 gr bloem
- 2 x 50 gr ruwe rietsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 80 ml melk
- 3 eierdooiers
- wit van 3 eieren

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakvorm met een diameter van 23 cm in.
- Klop de boter, de eierdooiers en de rietsuiker tot een luchtig mengsel.
- Meng het meel, bakpoeder en zout in een andere kom.
- Voeg afwisselend de meelmix, de melk en het vanille-extract toe aan het botermengsel. Zorg dat je begint en eindigt met het meelmengsel.
- Verdeel over de bakvorm.

Voor het glazuur
- Klop het eiwit zachtjes op.
- Voeg de rest van de rietsuiker toe en klop het eiwit stijf.
- Meng de kokosnootschilfers er voorzichtig door.
- Verdeel het mengsel met een lepel over het beslag.
- Laat een half uurtje bakken.

bron; nieuwsblad.be
Smulweb.nl, Allrecipes.nl,
The guardian.   vwh