Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
26-04-2011
Snelle recepten voor een last minute barbecue
Snelle recepten voor een last minute barbecue
shutterstock
Niet-geplande barbecues kunnen de leukste zijn, maar vragen een beetje improvisatie om toch verrassende hapjes, drankjes en salades op tafel te krijgen. zes receptjes die snel en makkelijk te bereiden zijn.
Cocktail - Bird of paradise
Nodig - 1 dikke schijf watermeloen , 1 deel gekoelde gin - 1 deel gekoelde passievruchtennectar - ½ deel gekoelde orange curaçao , ijsgruis
1. Schep de zaadjes uit de watermeloen. 2. Mix alle ingrediënten met ijs. 3. Schenk de cocktail in een longdrinkglas. 4. Garneer met een stukje watermeloen.
Hapje zalmrollades met pittig dipsausje
Nodig: - 150 gr gerookte zalm, 1 stronk witloof, 1 ei - ½ komkommer, 2 eetlepels mosterd, 1 handvol rucola - citroensap, tuinkers, fijngehakte dille - slaolie, peper en zout, houten prikkers
Voor de rollades
1. Snij de komkommer en zalm in dunne reepjes. 2. Snij de stronk witloof in fijne stukken. 3. Hak de dille fijn. 4. Bereid een hardgekookt eitje. 5. Meng de rucola met de tuinkers, het witloof en de komkommerreepjes. 6. Leg het slamengsel op de zalmreepjes en rol deze strak op. 7. Maak vast met een houten prikkertje en strooi er de fijngehakte dille over.
Voor het dipsausje 1. Prak de eierdooier, meng met de mosterd en leng aan met slaolie. 2. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Nodig - 100 gram suiker, 800 gr watermeloen, ½ dl water - 1 meloen, 1 papaja, 1 citroen - enkele verse muntblaadjes
1. Verwarm het water op een zacht vuurtje. 2. Voeg de suiker aan het lauwe water toe. 3. Pers de citroen uit en bewaar het sap in een mok. 4. Pel het fruit, schep de pitten eruit en mix tot een sapje. 5. Roer er vervolgens het citroensap en het suikermengsel doorheen. 6. Plaats het mengsel een half uur in de diepvries en roer af en toe om. 7. Serveer in whiskyglazen en garneer met een vers muntblaadje.
Bruschetta op de barbecue
Nodig
- ciabattabrood, een teentje look - vier eetlepels olijfolie, tomaten, verse basilicum
1.Snijd het ciabattabrood in schijfjes van ongeveer twee à drie centimeter. Pers het teentje look en meng met de olijfolie.
2. Ontpit de tomaten en snijdt in kleine stukjes, hak de basilicum fijn en meng onder de tomaten.
3. Wrijf de ciabattaschijfjes in met het oliemengsel en rooster op de barbecue tot ze goudbruin zijn. Bedek daarna met de tomatenstukjes en werk af met een blaadje basilicuum, peper en zout.
Snelle salsa
Nodig
- Potje pikante of zoetzure salsa uit de supermarkt - Rode pepers en een mango, Koriander en limoen
Geen tijd om zelf salsa te maken? Neem de salsa uit je supermarkt en roer er zeer fijn gesneden pepertjes en stukjes mango door en doe alsof het een eigen creatie is. Een variant maak je met fijngehakte koriander en het sap van een limoen.
Avocadosalade
Nodig
- 4 avocados, het sap van een halve citroen - een halve komkommer, 2 kleine tomaten, 1 krop krulsla - 1 dl cocktailsaus (tip: Devos Lemmens cocktail light) - 2 eetlepels gehakte bieslook, 1 kleine ananas (eventueel uit blik)
1.Schil de komkommer en snijd in julienne. Snijd de tomaten in kwartjes, schil de ananas en snijd in stukjes.
2.Pel en ontpit de avocados en snijdt in fijne schijfjes. Meng alle ingrediënten voorzichtig in een grote kom en serveer met cocktailsaus en bieslook.
1 dik stuk zalmfilet van 600 g, sap en rasp van 1 sinaasappel 500 g witte asperges, 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden. Lekker met gekookte krieltjes in de schil.
Tip: Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.
Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto
Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto
voor 4 personen;
Tomatensaus:
4 tomaten, 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, peper en zout
Pesto:
1 bosje verse basilicum, 1 bosje krulpeterselie
100 g pijnboompitten,100 g Parmezaanse kaas
olijfolie, 2 teentjes look, scheutje water
Nodig:
12 Sint-Jakobsvruchten, magarine vloeibaar, 250 g spaghettini
2 courgettes, peper en zout, basilicum
enkele schilfers Parmezaanse kaas
Bereiding;<25 min.
tomatensaus:
Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Stoof de tomatenblokjes samen met de gesnipperde sjalotten. Voeg naar eigen smaak wat geperste knoflook toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout.
Pesto: Mix de ingrediënten samen fijn in de blender.
Kook de spaghettini beetgaar in kokend gezouten water met margarine vloeibaar. Bewaar het kookvocht. Snij de courgettes in hele fijne lange slierten, zoals de spaghettini. Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta. Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout en bak ze kort in hete boter vloeibaar. Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten.
Serveer tip; Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord, steek de warme Sint-Jakobsvruchten op een stokje en werk af zoals op de foto.
Variatie tip; Je kunt de Sint-Jakobsnoten ook vervangen door scampis.
Deze prinselijke theebuiltjes bewijzen nogmaals dat Groot-Brittannië helemaal in de ban is van het nakende huwelijk van William en Kate op 29 april.
De theezakjes werden ontworpen in Hamburg, Duitsland.
bron; hln.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING, Tags:Thee,theebuiltjes,
Mediterraan voedsel beschermt tegen hooikoorts
Mediterraan voedsel beschermt tegen hooikoorts
Kinderen en jonge mensen op het Griekse eiland Kreta hebben minder last van hooikoortsklachten dan hun leeftijdsgenoten in andere landen. Onderzoekers zijn erachter gekomen dat dit te danken is aan het mediterrane voedsel.
De onderzoekers bestudeerden van 700 kinderen en jonge mensen het eetgedrag. Op Kreta eten ze veel meer vers fruit, groente en noten dan jongeren in West Europa. En laten in die voedingsmiddelen nou net veel antioxidanten en mineralen zitten die bescherming bieden tegen hooikoorts. Rode druiven, appels, tomaten, sinaasappelen en noten zijn allemaal goed als je last hebt van hooikoorts.
Alle deelnemers aten minstens twee porties fruit en groenten en een handje noten per dag.
Bron; telegraaf.nl
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:Mediterraan voedsel, hooikoorts,
Foccacia sensuale
Foccacia sensuale
Voor 4 personen
1 foccaciabrood om af te bakken, 150 g zalmfilet
1 bolletje mozzarella ,1 blikje sardientjes
snufje zout , snufje vers gemalen peper
Bereiding< 30 min.
Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking of koop een kant-en-klaar brood. Verwarm de grill voor.
Snijd het brood in lange dunne sneetjes. Snijd vervolgens ook de zalm en mozzarella in dunne sneetjes.
Plet de sardientjes met een vork fijn en verdeel ze over het brood. Leg daarop de sneetjes zalm en bestrooi deze met zout en peper. Leg de sneetjes mozzarella op de zalm.
Zet het gerecht onder de grill, zodat de zalm nét gaar wordt
Tip;
De mozzarella zorgt ervoor dat de zalm niet uitdroogt en lekker sappig blijft.
Even je best doen en het wordt heel bijzonder. Wedden dat je dit heel lekker vind? Het stond jaren bij een Belgisch restaurant op de kaart als Duitse Klopse, geen mens die het wilde, tot ze het Franse Klopse noemden. Een hit!
2 eieren ,1 theel citroenrasp , peper en zout naar smaak.
Foto: Frank van der Vleuten
Bereidingswijze:
Meng boter, ui, broodkruim, gehakt, ansjovis, peterselie, eieren en wat citroenschil door elkaar en draai twee keer door de gehakt molen of foodprocessor. Gewoon mooie ballen van draaien. Kook ze in water met wat zout en laurier in 20 minuten gaar. Geef er, een met het kookvocht gemaakte witte saus bij, die je op smaak brengt met nog wat citroenrasp en kappertjes.
Tip; Ben je lui dan haal je toch een lekker potje dragon béarnaise. Wat prei erbij stoven, en gebakken aardappels.
voor 4 personen 55 gr tijgergarnalen, 3 etl.roerbakolie, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper in reepjes, 1 etl. milde kerriepoeder, 3 lente uitjes in stukken van 2 cm, 200 ml romige kokosmelk, 2 etl.verse koriander grof gehakt.
Bereiden 15 min
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes
glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee.
Schep de garnalen en de lenteuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op
matig tot hoog vuur.
Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel
zachtjes sudderen.
Serveertip; Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.
Variatietip;Vervang de garnalen door stevige visfilet, b.v.tilapiafilet of
meervalfilet. Vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld
Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats
zout en peper, 50 gr gechaafde belegen boerenkaas.
Foto: Frank van der Vleuten
Bereidingswijze:
Pof eerst de knoflook. Ja, zo heel in de oven op 140°C. Is in een kwartier gaar. Dan pas pellen en door de pers drukken.
Pocheer de eieren. Mijn truc, een koekenpan, laagje water er in, beetje zout. Laat aan de kook komen. Zet dan op de kleinste pit, zodat het water niet meer kookt en breek de eieren (vers!) in het water. Vijf minuten.
Maak van de olijfolie, de balsamicoazijn, de mosterd, de knoflook, het zout en de peper een vinaigrette. Lekker dik. wok de gehalveerde asperges. Leg ze op een schaal, leg de eieren er op, schaaf er de kaas over en overgiet met de vinaigrette.
Gegrilde tournedos van lotte met rodewijnsaus en lentegroentjes
Gegrilde tournedos van lotte met rodewijnsaus en lentegroentjes
voor 4 personen:
4 tournedos van lotte (150 g/stuk),3 dl rode wijn, 75 g koude boter lentegroentjes naar keuze, kippenbouillon, boter sherryazijn, peper en zout, lente-uitjes
Bereidingswijze: Kook de rode wijn voor 2/3 in en klop er de koude boter onder. Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de groentjes, giet af en stoof ze verder gaar in een klontje boter en een klein scheutje kippenbouillon, breng op smaak met de sherryazijn, peper en zout.
Gril de tournedos kort in de grillpan en gaar ze ca. 5 min. verder in de oven.
Trek met een borsteltje een streep saus op elk bord, leg er de tournedos op en werk af met de groenten, lente-uitjes en eventueel wat groen naar keuze.
Asperges met gebakken zalm en nieuwe aardappeltjes
Asperges met gebakken zalm en nieuwe aardappeltjes
Heerlijk maar gemakkelijk en toch een warme maaltijd na al die overdaad op de paastafel.
Nodig; Asperges, zalm,aardappelen, zout, vers gemalen peper. gesmolten vloeibaare boter gemend met olijfolie.
Kook de asperges, stoom de aardappeltjes, meng de aardappels even door de boter mengeling, bak of gril ondertussen de vis. Serveer alles op een verwarmd bord.
Verwarm de oven tot 160°. Bak de ribben in de hete boter. Kruid spaarzaam met zout en peper, en laat ze een uurtje bakken in de oven.
Schrob intussen de aardappelen schoon. Spoel en kook ze daarna gaar.
Kook intussen ook de bloemkoolroosjes in gezouten water en snij ze daarna in plakjes. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
Maak voor de dressing de pesto aan met de olie en het citroensap.
Haal de ribben uit de oven, giet het bakvet af en overgiet de ribbetjes met de sojasaus en Luikse stroop én de sesamzaadjes. Laat het geheel licht karameliseren.
Schik de bloemkoolplakjes op koude borden, lepel er de dressing over en strooi de amandelen over de dressing. Leg de ribbetjes erlangs en lepel de braadjus over de ribbetjes.
Goud op snee, een zwartfluwelen leeslint, een kleurige en toch smaakvolle omslag. Dan weet je het wel weer: Tessa Kiros heeft een nieuw boek. De culinaire bestsellerauteur, die smakelijke eenvoud koppelt aan fraaie familieverhalen en prachtige fotografie en vormgeving.
In dit boek richt ze zich op bepaald niet het minste deel van Italië, namelijk de stad Venetië. In de middeleeuwen middelpunt van de culinaire handel, waar de meest delicate lekkernijen uit magische oorden als India, op de kades werden uitgepakt. Waar uit glazen roemers de fantastische wijnen uit de Veneto werden geschonken en het carnaval een van de luisterrijkste feesten van het land was.
Het boek staat barstensvol klassieke Venetiaanse gerechten als sarde in soar (sardines in het zuur), risotto di zucca (pompoenrisotto) en luganega e polenta (locale varkensworstjes met polenta). En natuurlijk de beroemde carpaccio, zoals die in 1950 voor het eerst door Harry Cipriani in Harry's Bar aan een adellijke dame werd geserveerd. Ook staan in het boek wat modernere recepten die sluipenderwijs op de Venetiaanse menukaarten zijn verschenen, zoals een radichiolasagna en eend met ansjovis en kappertjes. Of de nogal moderne viscarpaccio met roze peperkorrels. Venetianen leven nu eenmaal aan en deels van de zee.
De foto's die het boek overvloedig illustreren, zijn adembenemend. Moeiteloos roepen ze de sfeer op van la Serenissima, 'de meest doorluchtige', en de levens van de inwoners van de stad. Vergeet de obligate foto's van gondels, in dit boek staat het echte Venetië. Soms in barokke kleuren, soms in sereen zwart-wit. Het maakt dit boek meer nog dan de eerdere boeken van Kiros tot een kunstboek. Tessa Kiros - Ciao bella, de smaak van Venetië. Uitgeverij Terra, 288 blz., 29,50 euro.
Capesante al forno (Sint-Jacopsschelpen uit de oven)
Voor 2 personen:
1 grote knoflookteen, fijngehakt; 2-3 eetlepels citroensap, 1,5 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 eetlepels olijfolie, 6 halve jakobsschelpen met het vlees (jakobsnootjes), droge broodkruimels, 2 theelepels boter.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng knoflook met citroen, peterselie en olijfolie en druppel het over de schelpen en de jakobsnootjes. Strooi broodkruimels en zout en peper over de nootjes en leg er een klein klontje boter op.
Leg de schelpen op een bakplaat en laat ze 10-15 minuten in de oven staan tot het sausje borrelt en de bovenkant krokant is. Serveer met brood.
500 g bloem voor wit brood ,40 g suiker ,2 g zeezout, 10 g speculaaskruiden, 60 g boter , 70 g rozijnen 1 sinaasappelzeste , 15 g bakkersgist (verse) ,225 ml lauwe melk ,1 ei,
deegkruis;
110 g bloem ,80 g boter ,30 g suiker, 1 blikje gecondenseerde melk.
Bereiding voor de broodjes
1 Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, zeezout in een grote kom, wrijf de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat, werk er de rozijnen en de sinaasappelzeste door, maak een kuiltje in het midden. 2 Roer de gist glad met de lauwe melk, giet de melk en het ei in het kuiltje en werk er geleidelijk aan het meel door tot een zacht, niet plakkerig deeg ontstaat, voeg indien nodig wat bloem toe. 3 Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad gedurende een 10-tal minuten. 4 Doe het deeg weer in de kom en dek de kom af met plasticfolie, laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats. 5 Sla vervolgens het deeg plat en verdeel het in ongeveer 12 porties, vorm er balletjes van op een met bloem bestoven werkblad. Schik de deegballetjes op ingevette bakplaten met voldoende afstand van elkaar en laat ze onder een licht vochtige theedoek rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Voor het deegkruis;
6 Meng de bloem, boter en suiker tot een kruimelig deeg in een kom, voeg een weinig koud water toe en kneed tot een stevig deeg. Rol het deeg uit met behulp van een deegrol en snijd het in lange repen van 10 cm op 0,5 cm. 7 Bestrijk de deegrepen met een weinig water en leg ze in kruisvorm op de gerezen deegballetjes, bak de broodjes in 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. 8 Bestrijk de bolletjes onmiddellijk met de opgewarmde gecondenseerde melk en laat ze afkoelen op een rooster. Bron; skynet.be
Houd wat venkelgroen apart en snijd de venkel in stukjes. Breng de venkel in ½ l water met het bouillonketeltje en het citroensap al roerende aan de kook en kook 15 minuten tot de venkel zacht is.
Pureer de soep. Roer de kookroom erdoor, voeg peper naar smaak toe en laat het soepje nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de zalm in smalle reepjes.
Verwarm 4 kleine thee- of koffiekopjes. Zet de kopjes op een schoteltje. Leg de reepjes zalm in de kopjes, schep de hete soep op de zalm en schep de zalmeitjes erop. Garneer met toefjes venkelgroen.
4 kipfilets,500 g champignons, 400 g risottorijst, 30 cl cava, 1 ui, 1 l kippenbouillon, peper, zout, 4 plakjes Italiaanse ham, 1 dl room, een scheut water, 2 el gehakte peterselie, olijfolie, 100 g geraspte parmezaankaas.
Bereidingswijze
Snij de ui fijn en stoof glazig in wat olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat kort meestoven. Blus de warmte met het grootste deel van de cava en laat het vocht al roerend verdampen. Voeg dan een pollepel kippenbouillon toe en laat weer verdampen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ca. 17 minuten). Voeg de geraspte parmezaan toe, de rest van de cava en wat room, en roer tot een smeuïg geheel.
Droog de plakjes Italiaanse ham in de oven. Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten in olijfolie of boter en kruid met peper en zout.
Stoof de champignons in olijfolie. Blus de warmte in de pan met wat water en de room. Laat gedeeltelijk inkoken en voeg op het einde de gehakte peterselie toe.
Snij de kipfilet in plakken en verdeel over warme borden. Overgiet het vlees met champignonsaus. Lepel de risotto in een dresseerring op het bord, druk de rijst aan, verwijder de ring en versier met een plakje gedroogde ham.
12 witte asperges, 2 eieren, 80 g boter, 12 g peterselie, vers gemalen peper en zout, muskaatnoot,
Bereidingswijze;
schil de asperges, hak de peterselie grof, breng water aan de kook, doe er een scheutje azijn in en kook de eieren gedurende 8 minuten pel de eieren als ze nog warm zijn en plet ze fijn met een vork
bundel de asperges met brideerkoord. Dit zal ervoor zorgen dat de aspergepunten veel minder makkelijk afbreken zet de gebundelde asperges in koud licht gezouten water op en breng aan de kook kook beetgaar (ca.9 min.+ 4 min.laten rusten in het water) haal de asperges uit het water en laat uit lekken in een schone theedoek en vouw alles samen om warm te houden.
laat de boter smelten doe de grof gehakte peterselie, geplette eieren en gesmolten boter samen en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot dien onmiddellijk op.
Goed om weten Dit recept dateert uit de middeleeuwen. De eenvoud van het recept verwacht dan ook uiteraard de beste en verste ingrediënten. Er is namelijk niet veel om te camoufleren.
Tip; Botersaus kan vervangen worden door warme olijfolie gemengd met magarine vloeibaar. Een kruidenboillonblokje kan aan het kookwater toegevoegd worden
Ik hoor dat er alweer tuinbonen zijn, Italiaanse. Voor tuinbonen overtreed ik elk seizoen. Kleine zwakte, we zouden eigenlijk tot juni moeten wachten. Ok, je kan ze ook uit de diepvries halen. Laat ze dan op tijd ontdooien.
nodig:
1 kleine lamsbout van 800 g ,peper en zout ,1 teen knoflook,
½ citroen ,7 el komijnzaad ,7 grof gehakte takken verse munt,
boter ,20 tuinboonpeulen ,2 el fijngehakte verse dille.
Veel koffie drinken verhoogt het risico niet op een hoge bloeddruk niet, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Dit spreekt voorgaande studies tegen.
Een Amerikaans onderzoek dat zes studies bundelde en in totaal 170.000 mensen bestudeerde, volgde de deelnemers tot 33 jaar. Slechts 20 procent van hen ontwikkelde een hoge bloeddruk, maar de kans hierop was niet hoger bij degenen die dagelijks meer dan vijf kopjes koffie dronken en degenen die cafeïne mijden. Dat bewijst volgens de onderzoekers dat dit je bloeddruk niet verhoogt. Mensen die tussen één en drie kopjes opnamen hadden zelfs een beetje meer risico dan de anderen, een resultaat dat de onderzoekers niet meteen konden verklaren. Ingewikkeld Professor Lawrence Krakoff: "Ik denk niet dat koffie een risicofactor is voor een hoge bloeddruk. Maar als mensen die meer dan 12 kopjes drinken en niet kunnen slapen, kan dit wel schadelijk zijn voor de gezondheid." Onderzoeker Chen: "Het is een ingewikkelde kwestie, aangezien cafeïne niet op iedereen dezelfde werking heeft. Mensen met een andere genetische achtergrond kunnen anders reageren op koffie. Voor de ene kan het veilig zijn hier veel van te drinken, voor anderen is het gevaarlijk."
Een hoge bloeddruk staat in verband met een hartziekten, beroerten en een lagere levensverwachting.
(ep) Bron; hln.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:koffie,
22-04-2011
Balsamico-aardbeien met ricottacrème
Balsamico-aardbeien met ricottacrème
voor 4 personen: Voor de gemarineerde aardbeien: 200 g aardbeien, 2 el balsamicocrème, 4 kl rietsuiker
Voor de ricottacrème: 75 g ricotta, sap en zeste van 1 citroen enkele blaadjes citroenmelisse, fijngesneden
Bereidingswijze: Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.
Besprenkel met balsamico en suiker en laat minstens 1 uur marineren.
Meng de ricotta met het citroensap en de zeste.
Verdeel de aardbeien over vier schaaltjes en schik er een toefje ricotta bovenop.