Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru



    Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru



    Rijstcompetitie onder leiding van Wout Bru

    Rijst, dé vedette van de wereldkeuken, is even smakelijk als voedzaam en is zonder twijfel het voedingsmiddel bij uitstek voor een kok die zijn creativiteit op een spectaculaire manier wil uitleven. Dit is precies de uitdaging die vijf kandidaten, uitgekozen na twee strenge selectierondes, zullen aangaan door een smakelijke creatie uit te vinden op basis van een aantal opgelegde ingrediënten, waarvan BOSTO rijst natuurlijk de belangrijkste is.

    Vijf Nederlanstalige kandidaten van de Bosto Rice Academy zullen het vijf weken lang op VTM evenals op
    www.bosto.be tegen elkaar opnemen. De winnaar wordt beloond met een weekend en een kookatelier bij Wout Bru, “de” Belgische chef van het Zuiden van Frankrijk. Wout Bru, die reeds twee Michelin sterren wist te behalen heeft zijn beroemde resturant “Chez Bru”, in Eygalières, vlakbij Saint-Rémy de Provence en Cavaillon, waar hij de meest veeleisende smaakpapillen verleidt.

    Vanaf 28 februari, zullen de prestaties van elke deelnemer op VTM in de vorm van korte reportages van 2 minuten worden uitgezonden. De kijkers zullen via de website
    www.bosto.be, elke prestatie punten kunnen toekennen. Kijkers die stemmen, maken kans op een weekend genieten bij Wout Bru.


    Bron; skynet.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:rijst,wedstrijd,Wout Bru ,
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: ijsjes van borstmelk


    Te koop: ijsjes van borstmelk
      

    Te koop: ijsjes van borstmelk


    Een crèmerie in de trendy Londense buurt van Covent Garden verkoopt sinds deze week ijscrème gemaakt van natuurlijke borstmelk. De eerste bollen zijn van de hand (of eerder borst) van een vrouw uit Leeds, maar de winkel heeft al vijftien vrouwen gevonden die bereid zijn in te staan voor de productie. De ijscrème wordt verkocht onder de naam 'Baby Gaga' en geserveerd door een lookalike van de eigenzinnige popster van het moment.

    "Borstmelk is het natuurlijkste wat er bestaat in onze wereld", aldus Matt O'Connor, die het maffe idee bedacht en nu commercialiseert. "Mijn drie jongens zijn ermee opgegroeid. Als het goed genoeg is voor onze kinderen, zal het ook wel goed genoeg zijn voor onze ijscrème. Bovendien is het ijs getest op zijn veiligheid." De ijscrème zou zoetig zijn, al kan het stevige prijskaartje van 14 pond (16 euro) voor een bol wel voor een bittere nasmaak zorgen.

    (hlnsydney/odbs)
    bron; hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:ijsjes,Baby Gaga,
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelanders drinken milkshake van paardensperma
     

    Nieuw-Zeelanders drinken milkshake van paardensperma



    Nieuw-Zeelanders zijn van geen kleintje vervaard: ze vonden onder andere bungeespringen uit en de haka van het rugbyteam is ondertussen ook wereldberoemd. Maar deze keer gaan ze toch wel behoorlijk ver: volgende maand staat op een culinair festival op het zuidereiland een milkshake van paardensperma op het menu.

    Het Wildfoods Festival van Hokitika staat sowieso al bekend om zijn afwijkende aanbod. Naast de milkshake staan er op het menu: levende schorpioenen, mestkevers in chocolade of gefrituurde larven.

    De uitvinder van de milkshake, renpaardeneigenaar Lindsay Kerslake, ziet alvast enkel voordelen: "Je wordt er zo sterk van als een hengst en ze bevatten nauwelijks cholesterol. Paarden zijn pure testosteron", zegt ze.

    "Niet mijn smaak"
    Festivalorganisator Mike Keenan is zelf niet zo happig op de "delicatesse": "Het is niet mijn smaak, maar je zal versteld staan hoeveel mensen het willen proberen."

    Het sperma moet naturel gedronken worden, maar is ook verkrijgbaar in de smaken kersen, drop en bananen-toffee. Voor de geïnteresseerden: een paardensperma-milkshake kost 10 Nieuw-Zeelandse dollar (5,5 euro).

    (belga/gb)
     bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Nieuw-Zeelanders,milkshake,paardensperma,
    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg het met... komkommers



    Zeg het met... komkommers

    Gedaan met chocolade of aardbeien, het nieuwste hebbeding op de liefdesmarkt zijn groenten in hartvorm. In Engeland verkopen ze sinds kort speciaal gekweekte komkommers voor Valentijn in jawel, hartvorm.


    In de Engelse supermarkt, Sainsbury, is de groente op de markt gebracht, speciaal voor 14 februari. "Op Valentijnsdag hoort een speciaal verrassingselement. Een lunchpakket of salade met deze liefdeskomkommer zal ongetwijfeld scoren", aldus een woordvoerder van de supermarkt. "De groente ligt nog maar enkele dagen in de rekken of de vraag is al groot".

    Smaak
    De hartvorm, verkregen door de groente in een soort 'moule' te laten groeien, neemt volgens de fabrikanten niets van de smaak weg. De supermarktketen denkt eraan ook speciale vormen voor Kerstmis op de markt te gooien.

    Watermeloenen

    Hart- en stervormige komkommers zijn al langer te koop in Japan. In 2001 werden zelfs de eerste vierkante watermeloenen gelanceerd. Deze zouden makkelijker te vervoeren en beter te stockeren zijn in de koelkast.

    (lvl)bron; nina.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:komkommer,valentijn,
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuzekes worden hype
     

    Neuzekes worden hype




     
    rr

     

    Roomijs, jenevers, zoete desserts, chocolade en binnenkort zelfs confituur en advocaat. We kunnen in de supermarkten tegenwoordig niet meer naast producten met de smaak van het aloude 'neuzeke' kijken. De cuberdon nestelt zich met sprekend gemak in het zog van de populaire speculaaspasta en staat klaar om het buitenland te veroveren.

    Op dit moment wordt in de jeneverstokerij Filliers in het Oost-Vlaamse Deinze de laatste hand gelegd aan een nieuw product dat over goed twee maanden in de winkelrekken moet liggen. 'De cuberdonjenever die we vorige zomer lanceerden, is zo'n groot succes dat we enkele experimenten hebben gedaan', zegt Julia Wiatrzyk van Filliers. 'Het resultaat is een advocaat met de smaak van neuzekes. Een roze advocaat, uiteraard.'

    Ook de collega's van Peterman brachten vorig jaar een cuberdonjenever op de markt en sinds eind vorig jaar levert de Waalse chocoladeproducent Dolfin een bittere tablet met een subtiele hint van neuzekes. 'Het was de bedoeling om die enkel met de feestdagen te maken', zegt commercieel verantwoordelijke Arthus de Bousies. 'Maar de verkoop loopt zo goed dat we de tablet in ons gamma houden. Binnenkort lanceren we de chocolade zelfs in een aantal speciaalzaken in de Verenigde Staten.'

    Streekproduct

    Ook bij diepvriesketen O'Cool zijn de cuberdons een blijver, zegt Annemie Mouton, de marketingdirecteur van het bedrijf. 'Op dit moment zijn cuberdons een echte hype. Dat gebeurt, in tegenstelling tot de speculaaspasta, volledig op eigen kracht en zonder de enorme aandacht van een televisieprogramma (De bedenkers, nvdr). Momenteel bieden we een bavarois aan op basis van cuberdons, maar het is niet uitgesloten dat er nog producten volgen.'

    Voor Daniël Bernon, de verkoopverantwoordelijke bij cuberdonproducent Geldof in Eeklo, zijn het gouden tijden. 'Sinds 2009 zijn cuberdons erkend als streekproduct. Sindsdien is the sky the limit. Op dit moment zijn er vier ijsvarianten op de markt en gaan steeds meer koks met ons product aan de slag. Een restauranthouder heeft zelfs cuberdons in zijn saus voor bij de fazant verwerkt', zegt hij. Bij Geldof worden ieder jaar 450.000 ton neuzekes gemaakt. De omzet steeg op tien jaar tijd van 1,2 miljoen euro naar meer dan 3 miljoen euro vorig jaar. 'De productie kan nog opgedreven worden. Dat is ook nodig, want we werken momenteel aan een dessertsaus, een confituur en een smeerpasta. Ook zijn we in gesprek met de zuivelsector voor drinkyoghurt en andere melkproducten', zegt Bernon. 'Maar belangrijker nog: we hebben een octrooi genomen op cuberdons gedipt in pure chocolade. Daardoor drogen de snoepjes niet uit en kunnen we ze voor het eerst naar het buitenland exporteren.'

    Erotisch snoepje

    Het succes van de cuberdons en alle afgeleide producten verbaast trendwatcher Herman Konings niet. 'Uiteraard profiteert het product, dat kan beschouwd worden als Belgisch culinair erfgoed, volop van het aanhoudende succes van speculaas, een ander typisch Belgisch culinair product', zegt hij. 'Anderzijds biedt het neuzeke ook heel wat culinaire mogelijkheden. In de betere restaurants pakken de chefs nu uit met hun eigen cuberdons en wel omdat het zo moeilijk om een neuzeke te maken. Speculaas is misschien iets volkser, terwijl er ook mensen zijn die cuberdons te zoet en kleverig vinden. Maar het grote voordeel van het neuzeke is dat er een zekere sensualiteit en erotiek uitgaat van een rood snoepje waaraan je moet zuigen. Bovendien is het even populair in beide landsdelen, terwijl speculaas vooral in Vlaanderen in trek is.' Of de afgeleiden van cuberdons een even lang leven beschoren zijn als de speculaaspasta, weet Konings nog niet. 'Als je over vijf jaar nog cuberdonjenever kan kopen, wel. Maar speculaaspasta is een evidenter product. Eigenlijk maakten we dat vroeger zelf door een boterham met speculaas in de koffie te dopen. Dat kan je van cuberdonijs niet zeggen.'

    Of er na de neuzekes en speculaas nog een Belgische klassieker binnenkort in hernieuwde vorm furore maakt, is koffiedik kijken. 'Danone heeft een tijdje geleden de Luikse siroop opnieuw gelanceerd in een yoghurt. Mogelijk zijn er daarmee nog wel wat mogelijkheden. Verder verwacht ik wel een en ander van advocaat en - waarom niet - de guimauve (marshmallow, of snoepje in de vorm van een lievevrouwbeeldje, nvdr). Belgischer en traditioneler kan bijna niet.'

    StefTelen en JanClaeys 
     
    bron;nieuwsblad.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Neuzekes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patat, koffie en elixir zijn Vlaams streekproduct


    Patat, koffie en elixir zijn Vlaams streekproduct

    Natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen, Kempense koffie, Moese patat en een elixir uit Roeselare zijn erkend als Vlaams streekproduct door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

    Het water van de Ginstbergbronnen in de Vlaamse Ardennen wordt gefilterd door lagen kalkachtige zandsteen en keizand. Bij Huis Manendonckx brandt men al vier generaties lang en op dezelfde plek in Geel Kempense koffie (Koffie De Maan). De vroege aardappelen van Moerzeke, door het bedrijf Agra Claessens geteeld in een vruchtbare bocht van de Schelde, hebben sinds lang naam en faam. Elixir de Roulers maakt al sinds 1871 deel uit van het gamma van de stoomstokerij Sint-Michiel van de familie Vyncke-Daels in Roeselare. Al deze producten zijn nu ook 'officieel' volgens streektradities gemaakt.

    (BLG)bron;nieuwsblad.be



    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:friet,koffie,elixir,streekproduct,
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caloriebom: de hamburger van 4.200 calorieën
     

    Caloriebom: de hamburger van 4.200 calorieën


    Waarom zou je zes keer eten als je in één maaltijd evenveel calorieën kan opnemen als je nodig hebt in twee dagen (als man) of 2,5 dagen (als vrouw)? Het kan, met de 'Titanic', een gigahamburger van 4.200 calorieën. Gemaakt in... de hamburgerbar 'Oscar's diner' in het Britse Telford. Daarmee verslaat deze hamburger de vorige recordhouder: de Super Scooby van 2.645 kcal.

    De burger bestaat uit het onmisbare broodje (100 calorieën), mayonaise (150 kcal), gesmolten mozzarella (200 kcal), zes repen spek (600 kcal), twee kippenborsten (400 kcal), 2 rundsburgers (2300 kcal), uienringen (200 kcal), aardappelwafel (200 kcal) met tussendoor wat reepjes sla (0 kcal), een schijfje tomaat (20 kcal), gesnipperde ui (10 kcal) en augurk (20 kcal).

    Bijgerechten
    Samen goed voor ruim 1,1 kilogram hamburger,  waarvan drie kwart vlees: 500 gram rundsvlees, 230 gram kip en de spekrepen. Een 'bijgerecht', zoals frieten, een milkshake en koolsla kan de caloriebalans brengen op 6.685 calorieën, of voldoende voor drie tot vier dagen.

    45 minuten
    De burger, gemakkelijk dertig centimeter hoog, werd de 'Titanic burger' genoemd, en de uitdaging toepasselijk 'Sink the Titanic'. Wie erin slaagt de burger, een grote portie frieten, een pot koolsla en een milkshake naar binnen te werken binnen 45 minuten, moet de maaltijd niet betalen, krijgt een T-shirt, een plekje in de 'wall of fame' en nog een gratis maaltijd in de diner.

    De uitdagers
    Tot nu toe gingen 100 mensen de uitdaging aan. Vijftien ervan slaagden in het opzet, waarvan één in amper zeven minuten. "De meeste kunnen niet meer na 20 minuten, maar sommigen stranden op letterlijk drie frieten van de eindmeet", aldus manager Nikk Lindop.

    Verzadigd vet
    Voedingsdeskundigen zijn voorspelbaar ongerust over de 'maaltijd' en de potentiële effecten voor de gezondheid. Het vlees alleen al is goed voor bijna 3.000 kcal en 90 gram verzadigd vet, of drie (mannen) tot 4,5 (vrouwen) de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.  Dit is zonder de vetten in de mozzarella, wat betekent dat de burger voor meer dagen aan vet bevat dan aan calorieën.

    De hele burger zou 103 gram verzadigd vet tellen. Inclusief de koolsla, frieten en milkshake komt het op 165 gram verzadigd vet, oftewel 5,5 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 8 keer voor vrouwen.

    Goede koop?
    Aan 15 pond (18 euro) is deze burger wel een goede koop, gesteld dat je dan echt drie tot vier dagen niet meer eet... 

    (edp)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:hamburger,
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kok stak schaamhaar in sandwich

     
    Kok stak schaamhaar in sandwich



    Een kok nam wraak op een agent en stak borst- en schaamhaar tussen een sandwich voor de man. De Amerikaan werd veroordeeld tot vijftien dagen cel en mag zijn straf tijdens weekenddagen uitzitten.

    Ryan Burke (27) beging in 2009 een verkeersovertreding en wou niet stoppen waarna hij door een agent aangeklaagd werd. Toen de man vorig jaar met een collega toevallig het restaurant binnenstapte voor een hap, werd hij meteen door Burke herkend. De kok uit Evesham Township was op wraak belust en stopte borst- en schaamhaar tussen het broodje kaas met eieren voor de agent.

    Toen de man zijn tanden zette in zijn maaltijd merkte hij dat er iets mis was met de sandwich. Er zat haar op de eieren. De agent besloot daarop om het haar voor analyse naar het labo te sturen en via een dna-test kwam hij de boosdoener snel op het spoor waarop Burke ontslagen werd.

    (vsv)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:sandwich,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwaliteit verse worsten blijft onaanvaardbaar


    Kwaliteit verse worsten blijft onaanvaardbaar



    De kwaliteit van verse worsten blijft onaanvaardbaar. Dat stelt Test-Aankoop bij de voorstelling van de Voedingsbalans 2010. De consumentenorganisatie had in zijn jaaroverzicht wel lovende woorden voor de sterk verbeterde kwaliteit van frituren en de aanzienlijk gedaalde antibioticawaarden in onze voeding.

    Test-Aankoop opent zijn voedingsoverzicht van het voorbije jaar met het opmerkelijke aantal ingrepen door het Voedselagentschap. Dat haalde vorig jaar 25 voedingswaren uit de rekken en vaak ging het om worsten of hamburgers.
     
    "De door ons geteste worsten werden in meer dan de helft van de gevallen te warm bewaard bij de supermarkt of de beenhouwer", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. Bovendien bevatten 13 van de 33 gemengde worsten die werden getest, geen runds- of kalfsvlees. In liefst tien geteste worsten werd de Listeria-bacterie aangetroffen en bovendien bevat meer dan de helft van de stalen te veel zout. De consumentenorganisatie eist strengere controles door het voedselagentschap en afschrikwekkender sancties.
     
    Honingstalen
    Andere sectoren boekten in 2010 dan weer aanzienlijke vooruitgang. Acht jaar geleden werd bijvoorbeeld in 65 procent van de geteste honingstalen antibiotica aangetroffen. In 2010 was dat gedaald tot minder dan tien procent.
     
    Frituren
    Ook de frituren, die twintig jaar geleden nog ernstig door de mand vielen, lijken te hebben geleerd uit de kritiek. In 1987 bakte meer dan 80 procent zijn frieten in vet van slechte kwaliteit. In 2010 was dat maar twee procent meer, al blijft er een probleem met het gehalte verzadigde vetzuren.
     
    (belga/lpb) bron; demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:verse worst,
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure komkommers

    Dure komkommers


      
    Foto: Jos

    Een winkel in Gent heeft afgelopen week de eerste binnenlandse komkommers aangekocht. Dat gebeurde per opbod op de veiling van Roeselare. Sosthènes De Keyzer betaalde niet minder dan 700 euro voor een kistje van veertien komkommers. Dat komt neer op 47 euro per stuk.

      "Ik heb dat met plezier betaald, want de opbrengst gaat integraal naar een jongerenproject van Poverello", zegt de filiaalhouder. De veiling verdubbelde die som nog eens voor het goede doel.

      De primeurs, die gekweekt werden door Nico Perneel uit het Belgische Oostnieuwkerke, lagen gisteren in de Gentse winkel voor de normale prijs van twee euro per stuk. 

      Schuurman bron; telegraaf.nl


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:komkommers,
      20-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


      Octrooi op speculoospasta nietig verklaard


      De rechtbank van koophandel in Gent heeft vandaag het octrooi van Lotus Bakeries op het populaire product speculoospasta vernietigd. Concurrenten die een eigen pasta hadden ontwikkeld maar door Lotus werden aangemaand om hun productie te stoppen, waren naar de rechtbank gestapt om het patent aan te vechten. Lotus had het octrooi gekocht van twee deelnemers aan het VRT-programma De Bedenkers, maar de rechter oordeelt nu dat hun pasta geen nieuwe uitvinding was.

      Speculoospasta is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot het succesproduct van het beursgenoteerde Lotus Bakeries uit het Oost-Vlaamse Lembeke. De koekjesfabrikant maakte nooit bekend hoeveel winst het uit de koekjespasta haalt, maar volgens analisten realiseert het bedrijf met de pasta in België alleen al een omzet van ruim 10 miljoen euro.

      Lotus Bakeries vroeg het octrooi niet zelf aan, maar kocht het in mei 2009 van Danny De Maeyer en Dirk De Smet. Die namen in 2007 deel aan het programma De Bedenkers maar hadden in 2006 al een octrooi bekomen. Concurrenten van Lotus Bakeries werden aangemaand om met de productie van hun speculoospasta's te stoppen, omdat het bedrijf als enige in België het recht zou hebben om speculoospasta te maken.

      Enkele concurrenten stapten naar de rechtbank van koophandel met de vraag het octrooi van Lotus nietig te verklaren, en kregen vandaag gelijk. Volgens de rechter was een recept op de Nederlandse site Oma Wapsie om speculoospasta te maken al beschikbaar lang voor Lotus het octrooi in handen kreeg.

      (belga/ka)demorgen.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:speculoospasta,Lotus Bakeries,
      18-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we het liefst? Pizza en pasta

       
      Wat eten we het liefst? Pizza en pasta





      De Italiaanse kost is de meest geliefde keuken. Pizza en pasta steken de Franse cordon blue zelfs voorbij, zo toont een internationaal onderzoek aan.

      De enquête, uitgevoerd door Hotels.com onder reizigers in alle landen, geeft aan dat niets de klassieke pizza of pasta kan verslaan. De Italiaanse keuken scoort met 21 procent het hoogste aantal punten, gevolgd door de Franse (12 procent) en de Thaise (11 procent) schotels. Russen bakken er gastronomisch, volgens de ondervraagden, niets van. Hun keuken wordt als slechtste bestempeld.

      (lvl)bron;hln.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:Italiaans,Pizza,pasta,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker en libidoverhogend koken


      Lekker en libidoverhogend koken

      Als jouw partner de laatste tijd minder initiatief neemt in de slaapkamer kan je zijn libido subtiel heractiveren. Het wordt wel eens gezegd dat de liefde bij mannen door de maag gaat. Leef je uit met gezonde afrodisiaca in de keuken, zet zijn bord klaar als hij thuiskomt en wacht af tot het beest in hem terug wakker wordt.

      Asperges zijn rijk aan vitamine B wat een orgasme extra intens kan maken. Ze bevatten ook vitamine E die het sekshormoon zowel bij mannen als bij vrouwen stimuleert.

      Wil je variatie in jouw menu, bereid dan af en toe ook artisjokken. Men beweert dat de groente de lichaamstemperatuur doet stijgen, ook de intieme zones worden warmer aan en kunnen lustgevoelens opwekken.

      Chilipepers smaken niet alleen pikant, ze kunnen ook jouw seksleven peperen. Zij bevatten capsaïcine, een stof waardoor endorfines gemakkelijker vrijkomen. Je wordt dus verliefder en gelukkiger van een rode peper, wat tot een passionele vrijpartij kan leiden.

      Heb je iets speciaals te vieren, eet dan oesters als voorgerecht. De schelpdieren bevatten net als een fallische paling veel fosfor en werken zinnenprikkelend. In oesters zit ook zink en dat zou de spermaproductie bevorderen en de eierstokken van de vrouw gezond houden.

      Probeer jouw partner ervan te overtuigen dat mosterd heerlijk is bij bepaalde gerechten. Mosterd stimuleert de werking van de geslachtsklieren. Als hij het lust, zal jij er wel bij varen.

      Kies als toetje voor een abrikoos. In de oudheid vergeleken Chinezen de vrucht met een vagina. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat groenten of fruitsoorten die op geslachtsdelen lijken effectief meer zin doen krijgen in seks, maar als de associatie ervoor zorgt dat jouw partner terug in actie schiet heb je het gewenste resultaat toch mooi bereikt.

      Bron: www.health.com
      Auteu;vwh 
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:asperges,abrikoos,mosterd,oesters,chilipepers,artisjokken,
      12-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen eten steeds meer streekproducten


      Belgen eten steeds meer streekproducten

        belgen eten steeds meer streekproducten

      Belgen zijn verzot op streekproducten omdat die beter smaken. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd door TNS Dimarso in opdracht
      van de Noord-Hollandse Gouda kaas met het Rode Zegel.

      We zijn verzot op kaas, maar liefst 99,8% eet graag een plakje gouden glorie. 27% eet zelfs dagelijks zo'n 44 gram kaas. Daarbij kiezen we voor streekproducten omdat deze een betere smaak (19,4%) hebben, een garantie van oorsprong bieden (18%), gemaakt zijn volgens een traditioneel recept (17,3%), en een garantie van kwaliteit bieden (14,7%).

      Streekproducten zitten bovendien in onze genen. Zowel Nederlanders als Belgen zijn er trots op en vinden onder meer dat zij hun land goed vertegenwoordigen. Wil je zeker zijn dat je een streekproduct in handen hebt? Echte streekproducten hebben een 'Beschermde Oorsprongsbenaming'.

      Bij de kazen kiezen we vooral voor halfharde varianten, zoals de Noord-Hollandse Gouda kaas met het Rode Zegel omdat die varianten volgens consumenten puur van smaak zijn en toch nog smeuïg. Bij het kopen van een blokje kaas letten we vooral op de smaak (83,2%), de prijs (43%), het vetgehalte (27,5%) en de herkomst (22,1%).

      bron; gva.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:kaas,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de culinaire trends

       
      Dit zijn de culinaire trends van 2011


       

      Weg met de moleculaire keuken, leve de groenten van bij ons: wij zochten uit wat het komende jaar hip wordt in de keuken.

      - Dure visproducten met een snobgehalte zoals kaviaar en langoustines kunnen ons niet meer bekoren en ook de tonijnschaarste begint stilaan aan ons geweten te knagen. Daarom kiezen we voor meer alledaagse en minder dure vissen, zoals makreel, pladijs en haring.

      - Topkok Ferran Adrià verdwijnt twee jaar op de achtergrond en met hem ook de moleculaire keuken: koken met stikstof, espuma's van aardappels tot zwanworstjes en mondpoppers verliezen aanzienlijk aan populariteit.

      - Wel populair is dit jaar het vacuüm koken. Je ingrediënten worden luchtledig verpakt en garen op lage temperatuur, zodat de geuren beter bewaard worden en je maaltijd niet uitdroogt. De Chef Touch van Kitchen Aid is het eerste vacuümapparaat waarmee ook hobbykoks aan de slag kunnen. www.cheftouch.eu

      - Om onze voetafdruk laag te houden, kiezen we vooral voor 'local food', producten van bij ons, liefst biologisch en op kleine schaal geteeld.

      - Grootmoeders keuken is populairder dan ooit, inclusief vergeten vleesbereidingen zoals niertjes, wangen en buikwand. In de groentenafdeling vinden we voor het eerst sinds lang weer pastinaak, kweepeer, zuringwortel, rode biet en peterseliewortel.

      - Het groen komt uit de zee: zeekraal en lamsoor zijn de nieuwe waterkers en voor een schaaltje wakame als zijgerecht draait niemand zijn hand nog om.

      - Na de cupcakerage wordt er dit jaar weer hartig gebakken: haal die recepten voor worteltaart, courgettecakes en stevige home-made pizza's maar boven.

      - Ook de zoete cocktails hebben hun beste tijd gehad, want we drinken met z'n allen terug pure drankjes zoals vermouth met wat ijs en een schijfje citroen of pure whisky. Mad Men-style.

      - Yoghurt wordt een belangrijk ingrediënt, niet alleen als minder calorierijke vervanger van room in desserts, maar ook in sauzen en dips.

      Bron: weekend.be, hln weekend 
       tib
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:makreel,pladijs,haring,vacuüm koken,pastinaak, kweepeer, zuringwortel, rode biet,peterseliewortel,zeekraal,lamsoor,yoghurt,
      07-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietaardappel dubbel zo duur in vier maanden tijd


      Frietaardappel dubbel zo duur in vier maanden tijd

       
      rr

      De frietaardappel is dubbel zo duur geworden in vier maanden tijd. Dat berichten de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

      Volgens de kranten gaat het om de prijs die wordt vastgesteld voor Belgapom, de federatie van de aardappelhandel. Die komt tot stand na overleg van vertegenwoordigers uit de verwerkende nijverheid en mensen uit de handel. Maar voor de aardappelen in de winkel liggen, komen er nog kosten van transport en verwerking bij, en de winstmarge van de verkopers.

      De hoge prijzen zouden ook in de buurlanden voorkomen en het gevolg zijn van de sterke mondiale vraag, en tegenvallende oogsten. Navraag van Gazet van Antwerpen leert dat enkele frituren de prijzen ook al doorrekenden aan klanten - zij het in relatief beperkte mate.

      Bron: belga . ivb. nieuwsblad.be 


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:Frietaardappel,
      02-01-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na milkshake en parfum nu ook bier gemaakt met Stiltonkaas


      Na milkshake en parfum nu ook bier
      gemaakt met Stiltonkaas

      Een Britse brouwerij heeft een nieuwe bier op de markt gebracht op basis van Stilton, de beroemde Britse blauwschimmelkaas. De brouwerij uit het graafschap Leicestershire gebruikt daarvoor het kaaswater van Stilton en mengt dit met gerst en wort.

      Volgens de brouwerij smaakt het bier eerder "romig" dan "cheesy" en zou het een kastanjebruine ale zijn.

      De voorbije jaren was er al een milkshake en een parfum op de markt gebracht die Stiltonkaas als basisingrediënt gebruiken.

      (belga/jv)bron; hln.be 

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:Stiltonkaas,
      16-12-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. weetjes Krab


      Weetjes; Krab

       Levende krabben zijn niet altijd makkelijk te koop. Toch zijn tegenwoordig al heel wat liefhebbers van verse krab. Vooral de scharen zijn in trek. Op zand- en slibbodems gevangen dieren hebben soms een 'zanderige' smaak door aanwezigheid van zand en slib in het darmkanaal en in de kieuwholte. De krab heeft een breedte van maximaal 30 cm (komt overeen met 6 kg). De kleur van het rugschild en potenzijn overwegend bruinrood, de vingers van de scharen zijn bijna zwart. De onderzijde van de krab is wit. 

           

      Krab is een verzamelnaam voor verschillende soorten. Bij ons worden vooral de Noordzeekrab, de zwem- en de spinkrab verkocht. De Noordzeekrab is de grootste krab en meet ongeveer 20 cm. Het pantser heeft een bruinrode kleur. De donkerdere scharen zijn symmetrisch en glad. Een Noordzeekrab weegt tussen de 500 g en 1 kg.

      De zwemkrab is kleiner dan de Noordzeekrab. Bovendien heeft ze een fluweelachtig pantser. De Noordzeekrab wordt gevangen op het Noordelijk Halfrond langs de kusten van West-Europa. Het lichaam van een zwemkrab is steeds goed gevuld.

      De spinkrab komt zowel in de Middellandse Zee als in het Kanaal voor. Deze krab is zwaar gebouwd en heeft een stekelig pantser.

      bron; zesta.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:krab,noordzeekrab,zwemkrab,spinkrab,
      15-12-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen soep, geen kerstfeest


      Geen soep, geen kerstfeest


      Meer dan de helft van alle Belgen staat tijdens de feesten 2 tot 4 uur achter het fornuis. Wat komt er vooral op tafel? Soep, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend Belgen. Geen soep, geen feest.

      Als het feest is, trekt de Belg een keukenschort aan. Gemiddeld duurt het kokkerellen 2 tot 4 uur lang, al ontpopt 28 procent zich tot een echte keukenprinses die 5 tot 10 uur lang in de kookpotten roert. 58 procent beweert weinig of geen kookstress te kennen. Vooral mannen schijnen een stuk zelfzekerder, 33 procent heeft nooit stress tegenover 19 procent bij de vrouwen.

      Feestmenu
      Feesten doen we het liefst thuis waarbij 4 op 10 Belgen een maand op voorhand de feestmenu klaarlegt. Een week voor de feestelijkheden worden de aankopen gedaan, slechts 8 procent plant helemaal niets en eet wat de inspiratie van de dag brengt.

      Gekochte soep

      In vervlogen tijden maakten we alles zelf, vandaag combineren we gewiekst zelfgemaakt met 'zelf gekocht'. Soepen bijvoorbeeld worden niet altijd zelf gemaakt.  Leuk geheimpje van Knorr: vorig jaar werd er tijdens de eindejaarsperiode  maar liefst 6.515.994 borden soep opgediend op feesttafels in ons land.

      (lvl)bron; nina.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:soep,
      10-12-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hebt 150.000 saffraankrokussen nodig



      "Je hebt 150.000 saffraankrokussen nodig
      om 900 gram saffraan te krijgen."

      bron; seniorennet.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:saffraan,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!