Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks half glas melk voorkomt kanker

     
    Dagelijks half glas melk voorkomt kanker



    Kinderen die een half glas melk per dag drinken, lopen tot 40 procent minder kans op darmkanker als volwassene, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Jeugd
    De studie vergeleek 562 patiënten met darmkanker tussen 30 en 69 jaar met een gelijkaardig aantal gezonde vrijwilligers. Ze gaven uitleg over hun gezondheid en levensstijl. Volwassenen die tijdens hun jeugd tussen vier en zes jaar dagelijks melk dronken, liepen 20 procent minder kans op een darmtumor. Degenen die langer dan zes jaar melk dronken, liepen 40 procent minder risico.

    Kritiek
    De onderzoekers denken dat de consumptie van melk op lange termijn een hoog niveau van calcium in het lichaam opbouwt, wat de darmen zou beschermen tegen schade of voorkomt dat kankercellen een tumor kunnen vormen. Het Britse onderzoeksbureau voor kanker waarschuwt wel dat sommige studies aantoonden dat een eetpatroon rijk aan zuivel de kans verhoogt op het ontwikkelen van deze ziekte. Een woordvoerster: "De beste manier om het risico op darmkanker te beperken is een gezond gewicht te behouden, minder alcohol te drinken en veel lichaamsbeweging te krijgen."
     
    (ep) bron; hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:melk,
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie maakt je echt groot en sterk

    N

    Spinazie maakt je echt groot en sterk



    Nitraten, die in grote hoeveelheden in spinazie en andere groene bladgroenten zitten, geven de krachtcentrale van cellen die energie leveren een boost.

    Een portie spinazie is al genoeg om de mitochondriën efficiënter te maken, dit zijn celorganellen die de celactiviteit en -groei stimuleren. Eerder werd gedacht dat ijzer de reden was waaorm spinazie je sterker maakt. De onderzoekers ontdekten dat gezonde mensen die een kleine dosis nitraat gedurende drie dagen opnamen, minder zuurstof opnemen tijdens het fietsten. Professor Eddie Weitzberg: "Het gaat om een hoeveelheid nitraat dat gelijk is aan twee of drie bieten of een portie spinazie." Verder bleek dat mondwater de voordelen van nitraten beperkt door bacteriën in de mond te doden die nodig zijn bij de omzetting van nitraat in nitraatoxide.

    Uit eerder onderzoek bleek al dat de opname van nitraat het niveau van nitraatoxide in het lichaam stimuleert. Dit is een molecule dat de bloedvaten opent, de bloeddruk verlaagt en de circulatie verbetert.

    (ep)bron; hln.be 


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:spinzie,
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid
     

    Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid


     


    Het gebruik van artificiële zoetstoffen in voedingsproducten houdt geen gezondheidsrisico's in voor de volwassen bevolking in België. Ook diabetici en consumenten die vaak lightproducten gebruiken, lopen geen risico.

    Wetenschappers van het WIV bepaalden voor dit onderzoek in meer dan 130 representatieve voedingsmiddelen op de Belgische markt het gehalte aan zoetstoffen als acesulfaam-K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), saccharine (E954) en sucralose (E955). Deze data werden gecombineerd met gegevens over de nationale voedselconsumptie, om de inname door de volwassen Belgische bevolking te berekenen. De onderzoekers keken ook of er een effect was van het toevoegen van tafelzoetstoffen aan koffie, thee of andere bereidingen door de consument zelf.

    Slechts kwart

    Uit de studie blijkt dat volwassenen die regelmatig producten met deze zoetstoffen consumeren maximaal 25 procent van de dagelijks aanvaardbare hoeveelheid (ADI) van cyclamaat innemen. Ook voor acesulfaam-K (17 procent), aspartaam (5 procent), saccharine (11 procent) en sucralose (7 procent) komt de maximale inname niet in de buurt van de ADI. De bijdrage van tafelzoetstoffen is zelfs te verwaarlozen (minder dan 1 procent).

    Kinderen

    "Zelfs bij de consumptie van grotere hoeveelheden voedsel liggen de opgenomen concentraties artificiële zoetstoffen ver beneden de normen bepaald in Europese wetenschappelijke adviezen", besluit het WIV. Over de gezondheidsrisico's voor kinderen konden de onderzoekers geen uitspraak doen. Artificiële zoetstoffen worden vooral gebruikt in lightproducten en bij de productie van levensmiddelen zonder toegevoegde suikers.
     
    De studie werd uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) in opdracht van de FOD Volksgezondheid.

    (belga/ep)demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Suikervervangers,
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte mannen eten vlees

     

    'Echte mannen eten vlees'


    BELGA

    Vegetariërs zijn geen echte mannen. Want een vent eet -in de ogen van de vrouw- vlees, blijkt uit een Canadese rondvraag. 'Maar vegetariërs hebben een beter seksleven', reageert Herr Seele.

    Stel u twee mannen voor die in niets van elkaar verschillen. Op hun eetgewoonten na. De eerste zet graag zijn tanden in een knapperige steak, de andere weigert vlees te eten. Hoe zou jij de persoonlijkheid van beide heren typeren? De universiteit van British Columbia in Canada deed de test bij honderden studentes. Hun conclusie is slecht nieuws voor veggies Brad Pitt, Chris 'Coldplay' Martin en Paul McCartney: vegetariërs worden bestempeld als watjes. Carnivoren worden ervaren als mannelijk.

    Onderzoeksleider Steven Heine zoekt de verklaring in de geschiedenis. 'Mannen en vlees zijn altijd samengegaan. Vlees werd in de oertijd geassocieerd met macht en privileges', meent hij. 'Door vlees af te zweren lijkt de man zich te ontdoen van zijn macht, status en mannelijkheid.'

    Striptekenaar Herr Seele kan die gedachtegang volgen. 'Het heeft wel iets stoers: een kippenbout pakken en daarvan met de hand een stuk afscheuren. Vlees eten maakt - overdreven gesteld - bloeddorstiger en agressiever', beweert de Oostendenaar.

    En ook: 'Vegetariërs kunnen het niet aanzien dat een dier geslacht wordt voor consumptie. Ze volgen dus hun emoties. En vrouwen hebben een patent op emoties. Vandaar dat mannelijke vegetariërs als sentimenteler worden ervaren.'

    Dat hij al dertig jaar groenten en granen verkiest boven vlees, heeft bij Herr Seele niets met energie haalt. 'Ik noem me liever macrobioot, ook al omdat ik heel af en toe nog eens vlees eet.'

    Zoals afgelopen weekend, toen hij een winters stoofpotje bereidde. 'Die portie vulde mijn maag zodanig dat ik daarna geen zin meer had in seks. Ik denk sowieso dat vegetariërs een beter seksleven hebben, omdat ze minder verzadigd eten en hun diepere energie uit granen halen.'

    (dhs) Bron.nieuwsblad.be



    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vegetariërs,
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rodebietensap verhoogt de uithouding met 16 procent



    Legale doping: rodebietensap verhoogt
    de uithouding met 16 procent

    Vlaanderen valt massaal voor ’legale doping’

     

    Inspanningsfysioloog Peter Hespel.

     Vlaanderen valt massaal voor rodebietensap. Stap je momenteel een biowinkel binnen, dan is de kans groot dat je te horen krijgt dat het rodesap"uitverkocht" is. Niet dat iedereen nu plots weg is van de smaak van het goedje. Integendeel zelfs, veel mensen lusten het niet. 

    Dat bewees inspanningsfysioloog Peter Hespel van de K.U. Leuven vorige maand in het tv-programma 'Ook Getest Op Mensen'. "Het kan je uithouding met 16 procent verhogen", luidde het. "En het helpt zelfs als je het gewoon één keer voor een wedstrijd of andere sportieve prestatie drinkt. Maar het beste is eigenlijk om het twee weken vooraf te beginnen drinken. Elke dag zo'n halve liter is meer dan genoeg."

    Nitraten
    En die woorden hebben de sportende Vlamingen duidelijk in hun oren geknoopt. Het sapje vliegt met bakken de deur uit terwijl biowinkels er vroeger hooguit enkele flessen van verkochten. Hoe het eigenlijk werkt? "In de groente zitten nitraten. En die zorgen er uiteindelijk voor dat je spieren efficiënter gebruikmaken van de zuurstof die in je bloed zit. Zo kun je als fietser harder rijden of als loper scherpere tijden halen."

    Wel is er één bijwerking. "Je gaat er rood van plassen. Dopingartsen weten dat maar al te goed. Ze zien alsmaar vaker atleten opduiken met een rood plasje. Maar geen probleem, want verboden is het gebruik van rodebietensap zeker niet."

    (hln/dea)
    bron; hln.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:bieten,rodebietensap,
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry verlost je van verkoudheid

     
    Curry verlost je van verkoudheid


    curry verlost je van verkoudheid


    curry verlost je van verkoudheid

     
    Word je de gehele winter geplaagd door een aanblijvende verkoudheid? Dan moet je niet langer je heil zoeken bij medicatie. Volgens voedingsexpert Gurpareet Bains helpt een hete curry even goed.

    In hete curry's zit de stof fenugreek, die zorgt ervoor dat je luchtwegen ontsmet worden. Wanneer je verkouden bent zorgt het er daardoor voor dat je verlost raakt van je loopneus en verstopte sinussen. Ben je niet verkouden? Dan zorgt de stof ervoor dat je ruim 3 maanden gespaard blijft van kleine ziektes zoals een verkoudheid.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:curry,kruiden,fenugreek,
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



    Diepvriespizza bevat meer zout en vet dan verse



    Diepgevroren pizza's in zijn vaak gezonder dan de vers gemaakte exemplaren in supermarkten of afhaalrestaurants, ontdekten onderzoekers.

    Zout en vet

    Hoewel diepvriespizza's met een dunne korst de gezondste optie lijken, is dit niet altijd het geval. Dezelfde studie toont namelijk aan dat die met een dikke korst minder vet of zout bevatten. Het onderzoek werd verricht door consumentenorganisatie Which?, die wil een duidelijk label op verpakkingen van supermarkten en afhaalrestaurants om pizzaliefhebbers te helpen gezonde keuzes te maken.

    Moeilijk vergelijken
    De meest ongezonde pizza verkrijgbaar is een vers exemplaar met vlees van Domino's. De bewuste 'Pepperoni Passion' is goed voor 365 calorieën en bevat 19,1 vet per 100 gram.  Een woordvoerder van de consumentenorganisatie Which: "We ontdekten dat voedingswaarden en portiegrootten vaak op een onrealistische en erg verschillende manier worden weer gegeven, zelfs bij pizza's van dezelfde fabrikanten, waardoor het erg moeilijk is om producten te vergelijken."
     
    (ep) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:pizza,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen

     
    Verboden om 'Vitamin Water' voedzaam te noemen


    Met hun onnatuurlijk felle kleuren, leek het 'vitaminewater' van Coca-Cola al een pak minder gezond dan de naam doet vermoeden. Toch pikten fitnesscentra en supermarkten het gretig op. Coca-Cola zelf heeft nooit ontkend dat het drankje niet gezond is, al deden ze er wel alles aan om de consument te overtuigen dat het niet ongezond is, omdat het 'voedzaam' is. De reclamewaakhond in Groot-Brittannië floot het bedrijf terug en verbood het om het drankje nog op die manier te promoten.

    Het verbod kwam er vooral omdat vitaminewater 23 gram suiker per halve liter bevat. Dat is nog niet zoveel als in bijvoorbeeld Coca-Cola zelf (60 gram per halve liter), maar toch een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De organisatie vond dat een drankje met zoveel suiker niet als 'voedzaam' kan aanzien worden.

    Lage caloriegrenzen
    Coca-Cola argumenteerde dat het suikerniveau binnen de grensen van 'lage caloriedrankjes' ligt, en dat de hoeveelheid vitamines betekende dat het wél als gezond kon aanschouwd worden. "We hebben nooit gelogen over het aantal suikers in de drankjes. Maar dat doet toch niets teniet aan de hoeveelheid vitamines en mineralen", aldus de woordvoerder.

    Marketing
    Vitamin Water is een voorbeeld van slimme marketing. Felle kleurtjes spreken aan, ze kregen 'de smaak' van fruit (maar er zit geen gram in) en hun namen  ('Spark', 'Defence' of 'Power-C') doen vermoeden dat ze de gezondheid vooruit helpen. Niet bepaald dus.

    Het was overigens niet de eerste keer dat Coca-Cola voor Vitamin Water op de vingers werd getikt. Eerder verslikten organisaties zich in de claim dat Vitamin Water drinken gezonder was dan groenten eten. Ook daagden consumentenorganisaties het bedrijf voor de rechter, en verschillende ingrediënten moesten geschrapt worden.

    (edp) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:vitaminewater,
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie of pinda verhogen zin in seks

     
    Koffie of pinda verhogen zin in seks


    Een actief seksleven is goed voor je hart, het geheugen en het immuunsysteem, maar wat als de zin ontbreekt? Een kopje koffie en een schoteltje pindanoten kunnen helpen, zo blijkt uit het nieuwste boek 'Younger(Sexier) You'.



    Een goed seksleven helpt niet alleen om je jonger te voelen en er uit te zien, het verlengt ook je leven. De Amerikaanse anti-aging expert Dr. Eric Braveman somt in zijn nieuwste boek nog maar eens de voordelen van een goed seksleven op. Seks verhoogt de hormoonniveaus, stimuleert de stofwisseling, de hersenfuncties, de gezondheid van het hart en de immuniteit. Spieren en botten worden sterker door de aanmaak van meer vitamine D. Een portie bedsport verhoogt de productie van het liefdeshormoon oxytocine, wat dan weer de hersenfunctie en het geheugen stimuleert.

    Orgasme
    De man refereert ook naar eerdere studies, uitgevoerd aan de Universiteit in Belfast. Drie tot vier keer seks per week dringt het risico op een hartaanval of beroerte bij mannen met de helft terug. Orgasmen bestrijden dan weer infecties doordat afweercellen tot 20 procent toenemen. Regelmatige seks weert ook verkoudheden en griep af. Onlangs is gebleken dat grotere seksuele activiteit bij oudere mannen beschermen tegen prostaatkanker.

    Voeding

    Is je seksleven eerder lauw dan warm? Wanhoop dan niet, een combinatie van goede voeding, voedingssupplementen en het herstel van een aantal natuurlijke hormonen herstellen het libido. "Heel wat seksuele problemen kunnen worden aangepakt door bepaalde voeding", stelt Dr. Braverman. "Koffie bijvoorbeeld, pakt een wegkwijnend libido aan, terwijl pinda's de opwinding vergroten. Bruine rijst helpt dan weer bij de bestrijding van seksuele aversie, terwijl avocado de capaciteit voor seksplezier kan vergroten".

    Menu

    Dr. Braverman somt in zijn boek enkele voedingsmiddelen op die bij geen enkel boodschappenlijstje mogen ontbreken. Te noteren:

    -Asperges, rijk aan vitamine E, stimuleren de productie van hormonen, nodig voor actieve seks.
    -Bananen bevatten bromelaïne enzymen, goed voor het mannelijk libido. Ze leveren ook veel energie door kalium en riboflavin.
    -Kool helpt de bloedsomloop.
    -Selderij bevat andosterone, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.
    -Vijgen verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.
    -Oesters zijn rijk aan zink, nodig voor de productie van testosteron. Oesters bevatten ook dopamine.
    -Zeewieren bevatten ijzer, calcium en jodium en stimuleren het libido.

    (lvl) bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:zeewieren,oesters,vijgen,selderij,kool,bananen,asperges,koffie,pinda's,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jonge kinderen allergisch aan hazelnoten

     
    Steeds meer jonge kinderen allergisch aan hazelnoten



    Uit een onderzoek van professor immunologie Didier Ebo blijkt dat steeds meer jonge kinderen allergisch zijn aan hazelnoten. Volwassenen vertonen eerder milde allergische reacties, bij kinderen worden veel hevigere symptomen opgemerkt. Dat schrijven de Concentrakranten.

    Een hazelnootallergie bij volwassenen heeft symptomen als een lichte zwelling van mond of keel. Allergische kinderen krijgen een felle huiduitslag, zwellingen in de keel en mond, ademhalingsproblemen waardoor ze bewusteloos en in shock kunnen geraken, en zelfs overlijden.
     
    De allergie duikt opmerkelijk genoeg ook op bij heel wat jonge kinderen en zelfs zuigelingen die nooit hazelnoten aten.
     
    Op zoek naar verklaringen voor de allergie stelde Ebo vast dat er jonge baby's zijn die de allergie via hun moeder gekregen hebben, zowel voor de geboorte via de placenta als erna via borstvoeding.

    Hazelnootallergie is relatief nieuw, hoewel notenallergie nochtans vaker voorkomt. Meestal is men dan allergisch aan pindanoten.

    (belga/edp)bron;hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:hazelnoten,
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid

     
    Abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid


    abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid


    abrikozen en spinazie zorgen voor gebruinde huid
     

    Vrouwen die wekelijks naar de zonnebank trekken om er stralend bruin uit te zien, kunnen nu heel wat centjes besparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat groenten je de allermooiste bruine kleur ooit kunnen geven.

    Groenten met veel carotenoïden in zorgen ervoor dat je huidsteint een mooie goudgele ondertoon krijgt. Je uitstraling verbetert met andere woorden zienderogen wanneer je groenten met veel van deze antioxidanten eet. Vooral gele en rode paprika's, spinazie, abrikozen en meloenen zitten boordevol carotenoïden.
     
    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Abrikozen,spinazie,paprika,meloen,
    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes eten om af te vallen


    Koekjes eten om af te vallen

     Je kan het zo gek niet bedenken of in Amerika bestaat het: een dieet met babyvoedsel, een luchtdieet, een azijndieet, etc. In het land van de ‘celebrities’ kan het allemaal. Maar er was één dieet bij dat er onmiddellijk uit sprong..het Koekjesdieet. Ja, je leest het goed: een KOEKJESDIEET!!! Afvallen door koekjes te eten dus!
     

                                      

    Blijkbaar behouden Victoria Beckham, Kelly Clarkson en Jessica Simpson hun slanke lijn door de hele dag door aan ‘cookies’ te knabbelen. Natuurlijk geen gewone koekjes, maar speciale koekjes waarin dezelfde ingrediënten zitten als in een proteïnereep.

    Deze kleine mirakeltjes kan je nu ook in België bestellen. Het koekjesdieet is gebaseerd op middelgrote koekjes, die volgens de site rijk zijn aan vezels, eiwitten en andere ingrediënten om een verzadigd gevoel te geven. Medicijnen of geheimzinnige bestanddelen komen er niet aan te pas. De koekjes die zowel ontbijt, lunch als tussendoortje vervangen, bevatten per stuk 150 calorieën. Dat komt neer op zo'n 600 calorieën. Als avondeten wordt een evenwichtige, gezonde maaltijd aangeraden. Bedoeling is om op die manier per dag niet meer dan 800 tot 1.000 calorieën binnen te krijgen.

                                            

    Het Hollywood Cookie Diet is bijzonder populair bij vrouwen. Voedingsdeskundigen vrezen echter dat een koekjesdieet niet alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Wie slechts 800 calorieën eet, heeft te weinig fruit, groenten, granen en ijzers binnen. Een ander minpunt is het gebrek aan beweging. Er wordt in het koekjesdieet nergens gesproken van enige fysieke activiteit, terwijl voldoende beweging essentieel is voor een gezonde levensstijl. Bovendien zijn de koekjes niet goedkoop en ook al lijkt het op het eerste zicht ‘a dream coming true’ om al snoepend kilootjes kwijt te geraken, de rest van je leven koekjes eten wordt op de duur ook saai.

     bron; vitaya.tv


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags: koekjes,koekjesdieet,Cookie Diet,
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we voor een gave huid?

     
    Wat eten we voor een gave huid?

    peau

    Onze huid verwennen door onze voeding aan te passen? Het onderzoek terzake staat nog in zijn kinderschoenen, maar een internationale studie bevestigt alvast de invloed van de voeding op de kwaliteit van onze opperhuid.

    Hoe houden we onze huid mooi en gaaf? Uiteraard is de voeding niet het enige element dat onze opperhuid beïnvloedt. "Er is ook de constitutie van de huid zelf, het genetische aspect dus dat ervoor zorgt dat de ene persoon over een beter verdedigingsmechanisme tegen veroudering beschikt dan een andere", zegt Véronique Del Marmol, diensthoofd Dermatologie in het Brusselse Erasmusziekenhuis. "Er is de hydratatie van de weefsels. En laten we ook niet vergeten dat de huid veroudert omdat ze in de loop van de tijd haar vermogen verliest om zich te vernieuwen."

    Dit zegt de wetenschap

    Een grote internationale studie ( Food habits in later life; a cross cultural study) heeft zich gebogen over de voedingsgewoonten in Azië, Europa en Australië. De wetenschappers namen de voeding van 2000 personen van meer dan 70 jaar onder de loep én ze vergeleken die gegevens met de graad van huidveroudering. Hieruit blijkt dat het type voeding wel degelijk een - min of meer duidelijk - effect heeft op de kwaliteit van de huid.

    De aanvallers: vrije radicalen

    De vrije radicalen vormen de kern van het probleem. Deze agressieve moleculen die sowieso in ons lichaam aanwezig zijn, zijn immers in staat onze cellen te beschadigen en zelfs te vernietigen, wat veroudering veroorzaakt. We spreken van een oxiderende stress wanneer er te veel vrije radicalen worden aangemaakt. Dit gebeurt onder invloed van diverse factoren (tabak, pollutie, zon, stress...)

    De verdedigers: antioxidantia

    De antioxidantia zijn elementen uit onze voeding. Zoals hun

    naam aangeeft, bevechten ze het oxidatieproces in onze cellen. "Ze neutraliseren de vrije radicalen en zijn op die manier een verdediging voor onze huid", legt dr. Del Marmol uit. "De opgelopen schade herstellen, is helaas niet mogelijk, maar preventief werken de antioxidantia wel. "

    Twee duidelijke lijstjes

    Op basis van hun studie trokken de wetenschappers volgende conclusies

    De voeding van de mensen met de minste rimpels bestaat vooral uit:

    • groenten (met groene bladeren)
    • fruit (kersen, druiven, gedroogde vruchten, aardbeien, bessen, appels, peren...)
    • peulvruchten
    • vis
    • olijfolie
    • mono- en poly-onverzadigde vetten
    • eieren
    • yoghurt
    • noten
    • olijven
    • thee.

    De voeding van de mensen met de meeste rimpels bestaat vooral uit:

    • rood vlees
    • charcuterie
    • suikers
    • limonades
    • aardappelen
    • vollemelkproducten.

    De meeste voedingsmiddelen uit de lijst met aangewezen producten zijn rijk aan de vitamines A, C en E of ze bevatten mono- en poly-onverzadigde vetten, en ook calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink. Is het dus hoog tijd om onze voedingsgewoonten te veranderen? "Heel zeker! Het is nooit te laat", zegt dr. Del Marmol. Niets gaat boven een gevarieerde en evenwichtige voeding, maar dat neemt niet weg dat een extra duwtje in de rug, door middel van voedingssupplementen soms nuttig kan zijn.

    Een karretje antioxidantia

    Vitamine A: (orgaan)vlees, vis, volle melk en afgeleiden (boter, kaas), levertraan...

    Bètacaroteen (provitamine A): wortelen, abrikozen, mango, groenten met donkergroene bladeren, zoete aardappel, pompoen, peterselie...

    Vitamine C: citrusvruchten, aardbeien, cassis, paprika, peterselie, zurkel, broccoli, groene kool...

    Vitamine E: (hazel-) noten, venkel, kiwi, erwtjes, peterselie, avocado, mango, groene kool...

    Lycopeen: tomaten (vers en in saus), watermeloen, roze pompelmoes...

    Luteïne: groenten met donkergroen blad, eigeel...

    Selenium: vlees (ook orgaanvlees), vis, schelp- en schaaldieren, granen, sommige groenten (paddenstoelen, tomaten...), paranoten...

    Flavanoïden: groente en fruit, wijn, thee, chocolade...

    Mono-onverzadigde vetzuren: (hazel)noten, amandelen, vis, vlees, avocado, olijfolie, koolzaadolie, arachideolie...

    Poly-onverzadigde vetzuren: olie van arachide, cardamom, koolzaad, maïs, lijnzaad, noten, sesam, soja, zonnebloem, bernagie...

    En... stoppen met roken, uiteraard

    U bent bereid uw voeding aan te passen om een mooie huid te behouden? Dan is het moment perfect gekozen om ook te stoppen met roken. Anders is al uw moeite vergeefs geweest... "Te veel roken heeft zijn weerslag op de veroudering van uw huid maar dat geldt ook voor te veel zon en te veel alcohol", zegt dr. Del Marmol. "Tabak activeert namelijk de productie van vrije radicalen. Verschillende studies, waaronder een aantal op tweelingen - dus met een identieke erfelijkheid - hebben duidelijk aangetoond dat de huid van rokers sneller veroudert dan die van niet-rokers."

    Gwenaêlle Ansieau
    bron; plusmagazine


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:eten,gave huid,antioxidantia,groenten,kersen, druiven, gedroogde vruchten, aardbeien, bessen, appels, peren,peulvruchten,vis,olijven,noten,ei,thee,yogurt,
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle melk en boter gezonder dan gedacht?

     
    Volle melk en boter gezonder dan gedacht?


    Boter, kaas en volle melk zijn misschien niet zo slecht voor onze gezondheid als gedacht. Onderzoek bewijst dat deze vetten onterecht een slechte reputatie hebben en er weinig wetenschappelijk bewijs bestaat dat deze vetten uit het menu moeten geschrapt worden.

    Gezondheidskenners schrijven zo min mogelijk verzadigde vetten uit zuivelproducten voor. Deze zouden de aders doen dichtslibben wat leidt tot hart- en vaatziekten en beroertes.

    Deze veronderstelling is verre van duidelijk bewezen, zo blijkt uit vele resultaten, voorgesteld op een Amerikaans congres over voedingsadvies. Volgens onderzoeker Dr. Bruce Ferman van de universiteit van Californië is de koppeling tussen een inname van slechte vetten en gezondheid een té eenvoudige benadering in het voedingsadvies. "De relatie tussen vetten en gezondheid is ingewikkeld en hangt van verschillende factoren af zoals de menselijke genetica, leeftijd en levensstijl".

    Alternatieven
    Ook onderzoek aan de Harvard University ondervond dat de gevolgen van verzadigd vet op de cardiovasculaire risico's ook afhangen van andere voedingsstoffen. Door verzadigde vetten te vervangen door mono-onverzadigde vetten scheen het effect op de hart- en vaatziekten even onduidelijk. Verzadigde vetten vervangen door koolhydraten bleek zelfs schadelijker, vooral wanneer meer geraffineerde koolhydraten als zetmeel of suikers werden gebruikt in plaats van vet.

    Volle melk
    Eerder werd ontdekt dat volle melk bijvoorbeeld, rijker is aan vitamine A en D. Deze vitamine A bevordert de groei en zorgt voor een gezonde huid. Uit onderzoek blijkt dat het ook heilzaam is voor een goede klierwerking en het tegen ontstekingen werkt. De vitamine D helpt om het lichaam kalk op te laten nemen en dit mineraal vast te leggen in beenderen en het gebit.

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:melk,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten en kruiden die de vertering bevorderen



    Planten en kruiden die de vertering bevorderen



    digest

    Bladeren, bloemen, wortels, granen... de natuur helpt om onze spijzen beter te verteren. Waarom zouden we er niet volop gebruik van maken! Kruidenthees, gelules, inhalaties,... alle beetjes helpen. Een klein repertorium om bij de hand te houden...

    Citroenmelisse:

    deze winterharde plant wordt aanbevolen bij maag- en darmaandoeningen en helpt ook bij moeilijke spijsvertering doordat ze de galproductie stimuleert. De gedroogde bloemen en blaadjes zijn ideaal voor in een aftreksel, maar ook vers kunnen ze worden gebruikt. Zelfs de onvolprezen Hildegarde van Bingen, een religieuze uit de XIIe eeuw die bijzonder veel wist over de eigenschappen van planten en stenen, had er veel lof voor.

    Gember:

    net zoals bij kurkuma is ook hier het rizoom (de wortelstok) het meest interessante deel van de plant. Het werkt op de gal en de lever, op de spijsvertering, en helpt bij flatulentie. In de winkels is het te vinden in poedervorm. Indien u ervoor kiest om haar vers te gebruiken, dan schraapt u eerst de huid af en gebruikt u enkel het witgele vlees. Dit raspt u in fijne reepjes. Het is zeer krachtig en geparfumeerd en past in/bij heel wat gerechten. Ook te drinken in een tisane.

    Kurkuma:

    deze winterharde plant uit Azië is bij ons terug te vinden als specerij (van de plant wordt enkel het rhizoom gebruikt), herkenbaar aan de felgele kleur. Werkzaam tegen spijsverteringsproblemen, is ze in te nemen in capsules, dragees of tisanes. Als specerij is ze carminatief (ze helpt om het gas te verwijderen) en stimuleert ze de vertering. Goed om te weten: peper helpt de absorptie, wat interessant is bij culinair gebruik, waar een minder hoge dosering nodig is dan wanneer het als voedingssupplement wordt gebruikt.

    Pepermunt:

    stimuleert onze spijsverteringsfuncties, werkt antispasmodisch en vermindert flatulentie... Haar weldaden waren al in de oudheid gekend want overblijfselen van deze plant vond men al terug in Egyptische graven. Verwerkt in een tisane (een kruidenaftreksel), is het zelfs een aangename manier om de avond af te sluiten! Ook terug te vinden onder de vorm van essentiële olie (om te inhaleren, één of twee druppels opgelost in water) en capsules.

    Rammenas:

    stimuleert de spijsvertering en werkt zuiverend en versterkend op de gal, wat zeer belangrijk is voor mensen met leverkwalen. Het is misschien niet echt elegant als aperitief, maar gehakt en gemengd met verse platte kaas met wat tuinkruiden op kleine toastjes, is het zowaar een delicatesse. Een andere optie is de rammenas door de centrifuge te halen en de jus net voor de maaltijd in te nemen. Een drietal soeplepels volstaan.

    Venkel:

    hier is het niet alleen de knol die heilzaam is! Ook de bladeren, de granen, de bloemen zijn werkzaam tegen maag-darmproblemen, flatulentie, aerofagie... Voor een tisane die de spijsvertering bevordert, gebruik je het best de bloemen of de graantjes van de plant (vooraf fijnstampen in een vijzel). Bestaat ook in capsules en essentiële olie. In sla vergezelt ze graag gerookte vissoorten.


    Gwenaëlle Ansieau
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:venkel,Rammenas,Pepermunt,Kurkuma,Gember,Citroenmelisse,
    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet jezelf een weg naar meer energie


    Eet jezelf een weg naar meer energie


    eet jezelf een weg naar meer energie 2


    Wil je graag je eigen energie of die van je partner aanscherpen? Dan verander je best je eetgewoontes. Met onze tips lukt het zeker!

    Jodium

    Jodium is waarschijnlijk de belangrijkste stof bij de regulering van je hersenen. Probeer daarom wekelijks minstens 200 gram jodium binnen te krijgen. Deze stof zit voornamelijk in zeevruchten, vis en schaaldieren, maar ook eieren en vitamine B12 zitten er vol van.

    Brood

    Brood is een belangrijke verschaffer van trage suikers. En laat het nu net die trage suikers zijn die ons voorzien van de nodige energie gedurende de dag. Probeer daarom als volwassene iedere dag tussen de 5 en de 7 boterhammen te eten.

    Chocolade

    Chocolade, en dan vooral de donkere variant, is een ongekende bron van de stof fenylethylamine. Deze stof zorgt ervoor dat je hersenen volop blijven werken en dat je minder neerslachtig en depressief wordt. Bovendien bevat chocolade een bom aan magnesium, antioxidanten en flavonoïdes. Deze zorgen ervoor dat de bloedtoevoer naar de hersenen geregeld wordt, en is dus bijzonder efficiënt voor je brein. Let wel op: per dag moet je de inname van chocolade beperken tot 2 stukjes, anders krijg je te veel verzadigde vetten en suikers binnen.

    Spinazie

    Spinazie en andere groenten uit de spinaziefamilie bevatten vitamine A, B, C en E en zitten boordevol mineralen. Hierdoor worden boodschappen beter doorgegeven van de zenuwen naar de hersenen en blijf je alerter doorheen de dag. Je zou minstens 1 à 2 keer per week 200 gram spinazie moeten eten.

    Lever

    Lever en levertraan bevatten de grootste hoeveelheid ijzer van alle vleessoorten. IJzer zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer van de longen naar alle lichaamscellen goed verloopt en geeft ons een pak meer energie. Hierdoor verbetert onze aandacht en ons geheugen. Eenmaal per week zou je daarom 150 gram lever of levertraan moeten eten.

    Pruimen, kiwi's en peulvruchten

    Pruimen bevatten B1, die zorgen voor een betere overdracht van prikkels naar de zenuwen, B6, die de werking van de hormonen regelt, en B12, die helpt bij de celdeling. Bovendien bevatten ze ook veel suikers die zorgen voor een ongekende energietoevoer. Kiwi's zitten dan weer boordevol vitamine C en peulvruchten zijn rijk aan zetmeel en voedingsvezel, hierdoor wordt je lichaam voorzien van de nodige energie en kan je je beter concentreren. Bovendien zorgen de stoffen er ook voor dat er nieuwe cellen worden aangemaakt en beschadigde cellen hersteld worden.

    Eieren

    Eieren zijn een belangrijke bron van choline en lecithine. Choline helpt je hersenen verder te ontwikkelen terwijl lecithine de vertering en transport van vetten verbetert, waardoor je meer energie krijgt en je hersenen gestimuleerd worden.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:eieren,chocolade,spinazie,brood,pruimen,kiwi,lever,
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelen helpen tegen diabetes en hartziekten


    Amandelen helpen tegen diabetes en hartziekten


    Wie regelmatig verse amandelen eet, heeft minder kans op diabetes type 2 en hartziekten. Dat staat te lezen in een onderzoek dat gepubliceerd werd in Journal of the American College of Nutrition.

    De positieve effecten van amandelen zijn te wijten aan hun invloed op de insulinegevoeligheid en een daling in het slechte cholesterolniveau.

    Het onderzoek werd uitgevoerd bij 65-plussers met prediabetes, waarbij de glucosespiegels verhoogd maar nog niet hoog genoeg zijn.

    "Het is veelbelovend dat personen met een hoog risico aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten op zo'n eenvoudige wijze hun risico kunnen verkleinen", aldus onderzoekster Michelle Wien van de University of Medicine and Dentistry in New Jersey.

    Andere manieren om het risico op diabetes en hart- en vaatziekten laag te houden, is voldoende fruit en groenten eten, water drinken en bewegen.

    (edp) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:noten,amandelen,
    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kleurrijke voedsel geeft je energie


    Dit kleurrijke voedsel geeft je energie


    dit kleurig voedsel geeft je energie

    Gezond eten is goed voor je algemene gezondheid, maar toch kunnen er al eens kwaaltjes opduiken, die voor een gespecialiseerd menu vragen.

    Heb je koude handen en voeten en maar weinig energie? Ga dan voor rood voedsel zoals bietensalade, tomatentapenade en een carpaccio van tomaten, bieten of paprika's.

    Heb je last van een slechte spijsvertering of duiken er plots een hoop huidproblemen op? Eet dan meer geel voedsel zoals bananen, ananas, paella en kool.

    Zwakke nagels, allergieën en astma worden dan weer bestreden met oranje voedsel zoals pompoen, wortelen en mosselen.

    bron;gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:voedsel,energie,
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensap houdt je langer actief


    Bietensap houdt je langer actief

     
    bietensap houdt je langer actief

     Bietensap helpt je om een actief leven te blijven leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Exeter.

    Wanneer je dagelijks 2 of meer glazen bietensap drinkt, ben je langer verzekerd van een actief leven. Dankzij de nitraten in het sap verwijden je bloedvaten namelijk. Hierdoor heb je minder zuurstof nodig om je spieren actief te houden.

    Volgens de onderzoekers zou het bietensap wel eens de gedroomde oplossing kunnen zijn voor ouderen. Die zijn een pak minder mobiel omwille van het verminderde zuurstofgehalte in het bloed.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Bietensap,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee is écht goed voor alles


    Thee is écht goed voor alles

    thee is echt goed voor alles

     Eerdere studies wezen reeds uit dat het drinken van thee gunstige effecten op het tegengaan van kanker en de sterkte van je botten heeft. Maar nu blijkt thee ook weldadig voor tal van andere gezondheidszaken te zijn.

    Wanneer je thee drinkt heeft het eten van vet voedsel minder invloed op je lichaam. Thee zorgt er met andere woorden voor dat je minder snel bijkomt. Bovendien vermindert het de kans op buikvet wat tot voor kort als een van de grootste indicatoren van een ongezonde levensstijl werd beschouwd.

    Maar daar stopt het lijstje van voordelen niet. Zo zou het ook een gunstig effect op je bloed hebben: het verlaagt de cholesterol en het weerhoudt een te hoge bloedglucose en insulineresistentie.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Thee,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!