Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot rust komen in de abdij van Maredsous
     

    Tot rust komen in de abdij van Maredsous

    De abdij ligt in de Belgische Ardennen, in het dorpje Denée.

    Abdij Maredsous

    Abdij Maredsous

    Vanaf mei worden in de abdij van Maredsous bijzondere rondleidingen gegeven. De abdij, in 1872 gesticht door benedictijnmonniken, ligt in de Belgische Ardennen, in het dorpje Denée. Er leven nog 35 monniken.

    U kunt de kerk, het klooster, de bibliotheek met meer dan 400.000 boeken, de kunstnijverheidsschool en het onthaalcentrum bezoeken en wandelingen maken in de groene omgeving. Na afloop van de wandeling wachten de beroemde bieren en kazen.

     De abdijbieren worden weliswaar niet meer op het domein van de abdij gebrouwen, maar wel nog volgens het oorspronkelijke, geheime recept. Om helemaal tot rust te komen biedt de abdij bezoekers de mogelijkheid te blijven overnachten. U leeft dan op hetzelfde ritme als de monniken en komt zo ongetwijfeld helemaal tot rust.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire steden om te ontdekken

    Culinaire steden om te ontdekken



    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.

    San Sebastián, gelegen in Spaans Baskenland, biedt prima eetadressen.  

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. Tien alternatieven.

    Om lekker te eten hoeft u niet naar de bekende culinaire hoofdsteden zoals Parijs en Rome. GlobetrotterSimon Majumdar bezocht honderd steden voor zijn boek Eat My Globe en ontdekte tien steden waar het eten minstens even goed is.

    1. San Sebastian in Spanje.
    2. Mougins in Frankrijk.
    3. Luxemburg.
    4. Göteborg in Zweden.
    5. Palermo op Siciliё.
    6. Ludlow in Groot-Brittanniё.
    7.Las Vegas in de VS.
    8. Bologna in Italiё.
    9. Edinburgh in Schotland.
    10. Singapore.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstekende B&B in Venetië



    Uitstekende B&B in Venetië

     

    B&B Ca'San Rocco ligt op vijf minuutjes wandelen van de Piazzale Roma, de plek waar alle bussen van en naar de luchthaven en het station halthouden. De B&B ligt net buiten het toeristische centrum van Venetië en het is er zeer rustig. Toch ben je erg vlug bij de grote bezienswaardigheden, op tien minuten wandelen ben je bij de Rialtobrug. De familie Cuogo onthaalt haar gasten op een zeer vriendelijke en hartelijke manier.

    De kamers zijn prachtig, onze kamer had zelfs een mooi balkonnetje en dat midden in het centrum van Venetië! Op elke kamer is er airco, een koelkastje, televisie, kluisje en een aparte badkamer met wc, douche, bidet en wastafel. De kamer op zich was al indrukwekkend, maar toen kwam het ontbijt... Bij mooi weer kun je op hun dakterras genieten van een lekker vers ontbijt: verse pistolets, ham, kaas, choco en een keuze tussen alle mogelijke soorten koffie, chocolademelk en fruitsappen. Er lag ook vers fruit. We hadden vooraf enkele foto's gezien op het internet, maar de werkelijkheid was nog beter. Het was heerlijk om 's morgens rustig een perfect ontbijt te kunnen nemen tussen de fluitende vogeltjes om daarna volledig uitgerust de drukte in het centrum van de stad te trotseren.

    (Lieve Coffyn)
    www.casanrocco.it

    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderlijke B&B in de Marken



    Wonderlijke B&B in de Marken




    Numero 7, een magisch geluksgetal! En van geluk mag je wel spreken als je al in (B&B) Numero 7 bij David en Wim gelogeerd hebt, in Cingoli in de Italiaanse Marken. Met hart en ziel hebben ze sinds 2008 een oude hoeve omgebouwd tot gezellige en luxueuze vakantieappartementen, gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op de Marken.

    Wanneer je in Numero 7 aankomt (een half uurtje rijden vanaf Ancona, met Ryanairvlucht), word je door een enorme hartelijkheid van beide gastheren overspoeld. Als David dan nog aan het koken slaat (om de twee dagen bieden zij table d'hôte aan) ben je hélemaal verkocht! De lekkerste streekgerechten én wijnen (o.a. de witte Verdicchio) worden buiten geserveerd aan de lange gastentafel.

    De landelijke omgeving, het mooie zwembad, de leuke terrassen en de moderne ingerichte appartementen maken het plaatje compleet! Kortom, Numero 7 is hét adres/recept voor een gezellige, rustige en culinaire vakantie in de natuur. In de omgeving vind je bovendien leuke stadjes waar het toerisme nog niet heeft toegeslagen, zálig!

    (Kathy, Karel en Lisa Braet)
    www.numero7.eu

    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op oestersafari in Denemarken
     



    Op oestersafari in Denemarken

     

     


    Tot april worden in het Deense Waddengebied voor de westkust van Zuid-Jutland oestersafari’s georganiseerd.
    Onder leiding van een natuurgids gaat u wandelend op zoek naar Japanse oesters die daar in groten getale voorkomen. De gids vertelt onderweg interessante verhalen over het natuurgebied dat binnenkort de status van een nationaal park krijgt.

    Vindt u oesters, dan mag u die onderweg proeven, eventueel met een beetje citroen of een glas sekt.

    De wandeltocht duurt 3 à 5 uur en start bij het Waddenzeecentrum in Vester Vedsted bij Ribe en bij het natuurcentrum Tønnisgård op het eiland Rømø.

    Maaike Schwering bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs, een streling voor de tong



    Parijs, een streling voor de tong


    PARIJS - De Franse hoofdstad zit vol verrassingen, ook op culinair gebied. Loop tijdens je volgende bezoek eens langs bij een van de onderstaande etablissementen en verwen je smaakpapillen met overheerlijk ijs, verrukkelijk gebak, knapperig vers brood, smaakvolle kaas en bijzondere wijn.










    Smaakvolle kaas bij Androuët, 17, rue Mouffetard

    Dit jaar viert 'La Maison Androuët' zijn 100-jarige jubileum. In 1909 kreeg Henri Androuët het idee de ignorante Parijzenaars de enorme rijkdom aan Franse kazen te laten proeven en opende de eerste van de inmiddels 7 befaamde Androuët-kaaswinkels in de Franse hoofdstad. Hier vind je meer dan 300 verschillende kazen van zowel grote bekende producenten als kleine onbekende ambachtslieden wereldwijd. Ga binnen en ontdek een wereld van smaakvolle kazen: Franse Brie, Camembert en Roquefort, Italiaanse Mozzarella en Gorgonzola en Engelse Stilton, Cheddar en Cottage Cheese. Of wat zeg je van een Iraanse Kaschai, een Roemeense Burduf of een Russische Dorogoboudjski?
    www.androuet.com

    Overheerlijk ijs bij La Maison Berthillon, 29-31 rue Saint-Louis-en-L'Ile
    Île Saint-Louis is een klein eiland in de Seine in het centrum van Parijs. Hier vind je te midden van de statige herenhuizen en de smalle eenrichtingsstraatjes een van 's werelds beste ijssalons La Maison Berthillon. Wat zeg je van een ijsje met de spannende naam 'Café au whisky', 'Caramel au gingembre' of 'Praliné au citron et coriandre'? De ellenlange rijen voor het etablissement mogen je geduld misschien op de proef stellen, het overheerlijke ijsje doet het wachten snel vergeten. www.berthillon.fr

    Verrukkelijk gebak bij La Maison Ladurée Royale, 16 rue Royale
    Aan de rue Royale 16 ligt een van de vele en tevens de oudste van de patisserieën 'Les Maisons Ladurée'. Hier opende molenaar Louis-Ernest Ladurée in 1862 zijn 'boulangerie'. Om tegemoet te komen aan de veranderende tijdgeest werd de bakkerij begin jaren 1900 omgevormd tot een van de eerste patisserieën van Parijs. 'Ladurée' verwierf in 1930 alom bekendheid toen Pierre Desfontaines, achterneef van de oprichter, de makaron uitvond zoals wij die vandaag de dag kennen: twee zoete amandelkoekjes met een laagje romige ganache (vulling) ertussen. Bezoek Ladurée Royale en ga er de sfeer van vervlogen tijden opsnuiven. Bewonder de prachtige plafondschilderingen van de hand van Jules Chéret en geniet van de vele lekkernijen: kleurige makarons, verrukkelijke gebakjes en niet te versmaden chocolade. Je kunt er ook terecht voor een heerlijk ontbijt, een uitgebreide brunch of een gevarieerde lunch.
    www.laduree.fr

    Knapperig vers brood bij Boulangerie Poilâne, 8 Rue du Cherche-Midi
    Geniet bij je bezoek aan de Franse hoofdstad niet alleen van de welbekende 'croissants' en 'baguettes', maar loop ook eens langs bij Boulangerie Poilâne aan de Rue du Cherche-Midi 8. Van maandag tot zaterdag van 7.15 uur tot 20.15 uur kun je in deze bakkerij terecht voor een van de knapperig verse 'Miches', 'Pains de Siegle' of 'Pains aux Noix'. En vergeet het 'Pain Poilâne' niet te proeven! Dit bijna 2 kilo wegende zuurdesembrood met dikke korst van de inmiddels overleden Franse bakker Lionel Poilâne is in Parijs een echt begrip geworden. Niet te missen!
    www.poilane.fr

    Bijzondere wijn bij Les Caves Augé, 116 boulevard haussmann
    Parijs kun je moeilijk verlaten zonder een goede fles wijn in je koffer. Breng daarom zeker  een bezoek aan de oudste wijnwinkel van de stad. De authentieke winkel Les Caves Augé, met veel glas, hout en couleur locale, opende in 1850 zijn deuren als delicatessenwinkel. Vandaag de dag liggen er meer dan 2.000 bijzondere wijnen in de rekken, waarvan 90% uit Frankrijk komt. Uiteraard hoort proeven tot het verkoopritueel. Eigenaar Marc Sibart geeft hierbij graag advies (ook in het Engels). Hou er wel rekening mee dat de winkel in het dure achtste arrondissement ligt!
    www.cavesauge.com

    (Bron: Orbiville.be)
    (bron; ad.nl)


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oman in smaken en geuren



    Oman in smaken en geuren




    De geografische ligging van Oman wordt weerspiegeld in de keuken. Zowel invloeden uit de Indische keuken als uit het Midden-Oosten zijn terug te vinden in de Omaanse gastronomie. Er wordt veel gebruikgemaakt van kruiden, specerijen en marinades, net zoals in de Indische keuken, met dit verschil dat de Omaanse gerechten niet pikant zijn.

    Gerechten als mezze shoarma en falafel komen duidelijk uit het Midden-Oosten overgewaaid. Verder staan ook curry's, soepen, salades en veel verse groenten op het menu. Rijst vormt de basis van  verschillende gerechten, aangevuld met gekookt vlees, meestal kip of lamsvlees. Aangezien Oman over een lange kustlijn beschikt, worden er ook vaak vis en zeevruchten gegeten.

    Oman staat bekend om zijn gastvrijheid. Een uitnodiging bij iemand thuis zal meestal gepaard gaan met een kopje koffie. Voor de kahwa, Omaanse koffie, worden versgeroosterde koffiebonen gemalen en gemixt met kardemom. De bittere koffie wordt geserveerd met dadels en halwa, een nationale zoetigheid gemaakt van bruine suiker, eieren, honing en specerijen.

    Andere populaire drankjes zijn laban (een soort gezouten botermelk) en yoghurtdrankjes. In toeristische gebieden is alcohol verkrijgbaar, maar Omanen zelf drinken meestal geen alcohol. Zeker tijdens de ramadan is het een teken van respect voor de plaatselijke bevolking om geen alcohol in het openbaar te drinken. Kraantjeswater is relatief veilig, maar flessenwater is aanbevolen en ook makkelijk te vinden.
     
    Wist je dat
    Showia is een typische Omaanse delicatesse die alleen bij speciale   gelegenheden klaargemaakt wordt. Het vlees wordt eerst gekruid en  in  bananenbladeren gewikkeld en daarna heel traag in een ondergrondse kleioven gegaard. Traditioneel helpt het hele dorp mee met de bereiding van showia en wordt er zelfs een hele geit of koe bereid. Dat kan tot twee dagen duren, over slow food gesproken.
     
     bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomisch weekend in de Ardennen



    Gastronomisch weekend in de Ardennen

     


    Foto; Joke


    Foto; Joke





    Max was vroeger een van de bekendste brasserieën van Luik, maar de eigenaars verhuisden naar het kleine dorp Poulseur, in de Ourthevallei. In het voormalige Casino des Fils Aymon startten ze een moderne hostellerie. De eigenaars staan achter het fornuis en presenteren een beperkt, maar verfijnd menu, dat regelmatig verandert. Ook de Frans georiënteerde wijnkaart biedt een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Boven het restaurant kun je kiezen uit zeven fraaie hotelkamers, die ingericht zijn met alle comfort en, net zoals de maaltijden, best betaalbaar zijn. Tijdig reserveren is aangeraden.

    Hostellerie Max, Poulseur, 04-228.22.80, www.hostelleriemax.be. Prijs: 65 euro per nacht voor 2 personen, driegangenmenu: 38 euro per persoon.

    2. ROMANTISCH

    Jupille-sur-Ourthe, in de provincie Luxemburg, telt slechts 34 inwoners; de rust wordt hier alleen verstoord door de kabbelende Ourthe. De Hostellerie de l'Ourthe was ooit een postrelais, maar werd door de familie Clarinval eigenhandig gerenoveerd tot charmehotel met dito restaurant. Het hotel, met slechts een handvol kamers, is ingericht in een hedendaagse landelijke stijl. Patrick Clarinval kookt met verse, seizoengebonden producten van leveranciers uit de buurt. Echtgenote Nathalie zorgt voor de vlotte bediening. Een aanbevolen adres voor een romantisch gastronomisch weekend met zijn tweetjes.

    Hostellerie Le Relais de l'Ourthe, Jupille-sur-Ourthe, 084-47.76.88, www.relais-ourthe.be. Gastronomisch weekend vanaf 127 euro per persoon.

    1. LANDELIJK

    Hôtel Beau Séjour in het centrum van Nassogne doet zijn naam alle eer aan. Achter de gevel van brute Ardense steen zit een smaakvolle inrichting. De hedendaagse hotelkamers bieden bovendien alle comfort. Het restaurant is sfeervol vanwege de landelijke decoratie. Nicolas Alberty bereidt in de keuken Frans-Belgische gerechten, met vooral producten uit de regio. Op de kaart staan zowel bereidingen op basis van het heerlijke varkensvlees van Nassogne als wildgerechten. Geniet na het avondmaal van een digestief bij het haardvuur in het salon.

    Hôtel Beau Séjour, Nassogne, 084-21.06.96, www.lebeausejour.be. Gastronomisch weekend vanaf 135 euro per persoon.

    5. OP DE BOERDERIJ

    Michel Boreux kocht 20 jaar geleden een kleine boerderij in de vallei van de Semois. Vandaag heet het pand Auberge de la Ferme en is het uitgebouwd tot een groot verblijfsadres, waar lekker eten en goede nachtrust centraal staan. Zowel in het gastronomische restaurant als in de brasserie staan specialiteiten uit de Ardennen op het menu. Voor het logies heb je keuze uit een verblijf in gîtes of in hotelkamers. Wie streekproducten mee naar huis wil nemen, vindt een onweerstaanbare keuze in de nabijgelegen Ardense winkel.

    Auberge de la Ferme, Rochehaut-sur-Semois, 061-46.10.00, www.aubergedelaferme.com. Gastronomisch weekend vanaf 145 euro per persoon.

    3. IN DE KEUKEN

    Het viersterrenhotel La Roseraie staat in een dorp vlak bij Florenville, helemaal in het zuiden van het land. De Vlaamse uitbaters bieden gastronomische weekends. Het hotel heeft fraai ingerichte kamers en het restaurant een keuze uit menu's met creatieve, gevarieerde Frans-Belgische gerechten en een uitgebreide wijnkaart. In een dorp dat Lacuisine heet, kan dat bijna niet anders.

    Hôtel La Roseraie, Lacuisine-sur-Semois, 061-31.10.39, www.laroseraie-lacuisine.net. Gastronomisch weekend vanaf 154 euro per persoon.

    Lieve Van de Velde, Peter Jacobs en Erwin De Decker maken afwisselend de selectie.
    bron; standaard.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere noedels in Maleisië



    Lekkere noedels in Maleisië



    Maleisië is minder bekend dan noorderbuur Thailand, maar meer dan de moeite waard. Ik bezocht het eiland Penang, dat in de Malakkastraat ligt die Maleisië van Indonesië scheidt. In Penang vind je een culturele mix van formaat: Maleisiërs, Chinezen en Indiërs leven er door elkaar. De Chinezen zijn op het eiland Penang licht in de meerderheid. Misschien komt het door deze etnische mix dat we hier de lekkerste gerechten van onze reis door Zuidoost-Azië geproefd hebben.

    Behalve om de natuur, de kust en het ruwe binnenland is het eiland wijd en zijd bekend om zijn heerlijke keuken. We proefden er pittige soepen, diverse noedels, lekkere verse vis, rundvlees en varkensvlees, te veel om op te noemen. Veel van deze gerechten worden bereid in straatstalletjes en zijn spotgoedkoop. Char koay Teoh, Penang Hokkien Mee, Penang Asam Laksa zijn een paar van de lokale heerlijkheden! 

     (Jean-Pierre Leemans)
    bron;demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste cappuccino van Venetië



    Beste cappuccino van Venetië



    Venetië peperduur? Als je eventjes van de platgetreden paden afwijkt vind je heel veel charmante én betaalbare adresjes. Zo verbleven wij een week bij Santa Lucia, een schitterend gelegen maar rustig pension op een boogscheut van het station. Het ligt ook dicht bij de vaporettostop én naast de niet-toeristische Cannareggiowijk.

    Het leuke is dat we 's avonds in de buurt ook verschillende lekkere restaurantjes ontdekten, waar we voor zeer redelijke prijzen konden eten. Aan de achterkant van het pension had je bovendien een snoezig stadsparkje mét speeltuintje, een zeldzaamheid voor Venetië. Ook de eigenaars zijn uiterst behulpzaam en staan altijd klaar om je (in het Engels) te voorzien van praktische tips. In het straatje van het pension kun je bovendien samen met de locals genieten van de beste cappuccino van Venetië onder het waakzame oog van de bekendste Italiaanse filmsterren.


    (Els D'haveloose)
    www.hotelslucia.com/nl
    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weg in Zweden



    Lekker weg in Zweden
    Zweedse culinaire toppers



    In Zweden genieten van prachtige sneeuwlandschappen en de kookkunsten van een echte wildernischef. Dat zijn de basisingrediënten van een actieve negendaagse groepsreis waarin Zweedse culinaire toppers worden afgewisseld met avontuurlijke winteractiviteiten zoals wandeltochten, sneeuwschoenwandelen en een hondensleetocht. Je verblijft op een gemoedelijke gastenboerderij. Gastvrouw Eva bereidt samen met de Nederlandstalige wildernischef Peter kampvuurgerechten met lokaal geteelde ingrediënten. Avontuurlijke culinaire wintertrip in Zweden, met vertrek op 20 februari 2010, voor 1.820 euro per persoon, alles inbegrepen.



    (Debbie Pappyn)
    www.canad.be
    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mild pikant in Thailand



    Mild pikant in Thailand



    In Chiang Mai in Noord-Thailand vind je vlakbij de befaamde night market het restaurant Kao Kab Kang . De gerechten zijn er authentiek Thais, maar als je dat wilt, worden ze aangepast aan onze westerse smaak. Dat betekent dat ze mild pikant worden geserveerd in plaats van spicy hot.

    Het restaurantje is Thais ingericht, zonder kitscherig te zijn, maar uiteraard wel met de obligate foto van King Bhumibol. In een land waar meestal gegeten wordt aan een eetstalletje, is dit een oase van rust waar je heerlijk kunt tafelen met een lekker glaasje Thaise wijn. Goed om weten: eigenaar Khun Pattana heeft een indrukwekkende privécollectie Belgische bieren.

    Kao Kab Kang Restaurant, 164/110 Changklang Road, A. Muang, Chiang Mai 

    (Eva Roels)
    bron; demorgen.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildseizoen in de Oostkantons



    Wildseizoen in de Oostkantons
     

     

      ©

     De Oostkantons zijn in de herfst een feest voor fijnproevers.


    De Oostkantons zijn een geliefde bestemming tijdens de herfst en winter. In de herfst kunt u er wandelen in de uitgestrekte bossen of fietsen over niet meer gebruikte spoorwegtrajecten. En in de winter kunt u er met een beetje geluk langlaufen en skiën.

    Zeker tijdens het wildseizoen zijn de Oostkantons een feest voor fijnproevers. Tussen oktober en december staan in alle restaurants wildspecialiteiten en gerechten met inheemse paddenstoelen op het menu.

    In de gratis brochure ‘Onze charmehotels verwachten u’ vindt u gastronomische arrangementen in 27 charmehotels in de regio Eupen, Malmedy en St. Vith.

    U kunt de gids aanvragen bij de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons, Postbus 66, 4780 in St. Vith of downloaden via de website
    Oostkantons.be


    bron; knackweekend.rnews.be

     


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aan de champagne in de Champagnestreek



    Aan de champagne in de Champagnestreek


    Champagne proeven, nog meer champagne proeven en je favoriete fles mee naar huis nemen. Een nieuw arrangement in de Champagnestreek, daar moet op gedronken worden.


       

      Foto: Dijkstra b.v.

      De Franse Champagnestreek ligt maar vier uur rijden vanaf de Nederlandse grens. In dat gebied wordt champagne regelmatig als aperitief gedronken, als begeleider bij de maaltijd of gewoon voor de gezelligheid. Champagne hoeft niet duur te zijn, bij een kleine champagne boer koop je al een mooie fles voor twaalf euro.

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op ontdekking in Oost-Vlaanderen



      Bourgondisch en cultureel genieten op Vlaamse platteland

      Op ontdekking in Oost-Vlaanderen

      Oost-Vlaanderen (België) -  Meestal is in Oost-Vlaanderen de historische kunststad Gent het doel van een toeristisch bezoek. Wie echter de moeite neemt wat verder te kijken en in deze provincie op avontuur gaat op het platteland, valt van de ene verbazing in de andere. Heerlijk wandelen en fietsen door de winterse natuur, dorpjes waar de tijd al eeuwen stilstaat, gecombineerd met kunst en een brede waaier aan culinaire verrassingen.

        Momenteel resideert hier de grootste concentratie rijke Belgen. „Onze gemeente is zo rijk, dat niemand die hier woont gemeentebelasting hoeft te betalen”, vertelt ‘dienster’ Frieda ons op het terras van restaurant ‘De Klokkeput’.

        Erg populair zijn momenteel de ‘bierwandelingen’ in Oost-Vlaanderen, want 2009 is het jaar van het bier in de provincie. Omdat vele dorpen in Oost-Vlaanderen hun eigen brouwerijtje hebben, zijn er onder het motto ‘Leven in de brouwerij’ een aantal ‘bierdegustatiewandelingen’ uitgezet. De namen van de biertjes zijn zinnenprikkelend. Wat dacht u van een ‘Lam Gods’, een ‘Pikkeling’, een ‘Pauwel Kwak’ of een ‘Tripel Karmeliet’. De brouwerijtjes die men bezoekt zijn een hemels decor voor bierliefhebbers. Er is zelfs een kalender met bierevenementen. Streekbier is hier erfgoed. Naast bier serveren de lokale tavernes ook uitstekende (plaatselijk gestookte) likeuren en jenevers. Daarnaast zijn er in de provincie tientallen bijzondere wandelingen uitgezet in de natuur of rond pittoreske dorpjes. Er zijn ook wandelingen met een gids beschikbaar.

        Gastronomisch heeft de provincie veel culinaire troeven in huis. Van alle restaurants zijn er maar liefst elf die met één of meer sterren werden bedacht. Een geliefd gerecht is al generaties lang de paling. Vrijwel ieder dorp of restaurant heeft een eigen recept. „Paling is onze ‘nationale’ trots”, zegt Elke Decoster van restaurant ‘De Notelaer’ in Bachte-Maria-Leerne, één van de mooiste dorpjes in Vlaanderen. „We serveren ze in verschillende variaties, zoals gebakken paling, paling in ’t groen en paling met tartaarsaus.” In het restaurant worden al drie generaties lang streekproducten bereid. Naast paling staat onder andere ‘Gentsche kop met de beroemde Tierenteynmosterd’ en een typisch stoofpotje van de streek op de menukaart, dikwijls bereid met streekbieren.

        De joviale stad Aalst is zeker een bezoek waard. De stad van de film ‘Daens’ en de bekende schrijver Louis Paul Boon heeft een gezellige Grote Markt, een imposante St. Martinuskerk en een historisch Belfort. Het is ook uitnodigend om van hieruit een boottochtje op de rivier de Dender te maken. Het stadje Dendermonde (iets verderop) heeft een mooie abdij en een begijnhof uit 1260. Het is ook dé jazzstad van Vlaanderen. In de jazzclub en Jazzcentrum Honky Tonk worden jaarlijks verschillende grote muzikale evenementen georganiseerd.

        Oost-Vlaanderen telt een aantal opmerkelijke musea, zoals het Roger Raveel Museum in Machelen-Zulte. Roger Raveel hoort thuis in het rijtje van de belangrijkste eigentijdse schilders uit de naoorlogse periode in België en is één van de weinige eigentijdse schilders die een eigen museum hebben. Van 1 november tot 21 februari 2010 is er een speciale tentoonstelling, die gewijd is aan zijn bijzondere band met de Amsterdamse Galery Espace, waar hij veertig jaar achtereen exposeerde.

        Bijzonder is ook het schoenenmuseum van de Nederlander William Habraken in Kruishoutem. De voormalige groothandelaar in schoenen verzamelde hier 2700 paar schoenen uit 155 landen, die hij eigenhandig op zijn wereldreizen verzamelde. Een unieke verzameling van de design van onze voeten.

        Het Museum van Deinze en de Leiestreek in Deinze geeft een breed overzicht van de vele kunstenaars, die in het gebied gewoond en gewerkt hebben. De collectie geeft een fraai overzicht van de hoogtepunten van het romantisch-realisme, het impressionisme en vervolgens het symbolisme en het expressionisme in de Belgische schilderkunst. In het museum is ook ruimte ingericht voor de vlasnijverheid, die hier eeuwenlang beoefend werd.


        Juweeltje
        In Oost-Vlaanderen vind je ook één van de mooiste kastelen van België: kasteel Ooidonk aan de Leie in het dorpje Bachte-Maria-Leerne. Het is een juweeltje van Vlaams-Spaanse bouwkunst en stamt uit de 16e eeuw. Het buitenaanzicht met zijn vele torens, trapgevels en schoorstenen roept een beeld op van de Loirekastelen. In het interieur vind je een uitgebreide verzameling meubelstukken, schilderijen, tapijten, porselein, zilver- en goudsmeedwerk.

        Logeren kun je in Oost-Vlaanderen in vrijwel elke stad in één van de vele hotels. „Wie echt van het platteland wil genieten, kiest echter voor één van de vele Bed & Breakfast bedrijven of charmehotels”, aldus Mieke Belmans. „Die zijn van hoge kwaliteit en liggen in een rustige omgeving.” Vaak zijn het historische gebouwen, zoals verbouwde hoeves. „We promoten ze met speciale acties in de wintermaanden.” Zo krijgen alle bezoekers van een B&B in de regio Meetjesland deze winter een wollen muts, gebreid door de bewoonsters (‘Meetjes’) van bejaardentehuizen in de dorpen in de regio. „Gewoon om te laten zien hoe gastvrij we zijn in Oost-Vlaanderen.” Ook in de andere regio’s worden deze winter speciale arrangementen met allerlei extra’s aangeboden, zoals wellness, wandelroutes en gastronomische arrangementen.

        Info: www.toerismevlaanderen.nl/oostvlaanderen

        Melle van der Velde

        bron; telegraaf.nl


        Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
        27-10-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baden in wijn...


        Baden in wijn...  


        Dat met name rode wijn een heilzame en gezonde werking heeft weten veel mensen, maar dat er nu ook met druivenpitten heuse wellness behandelingen worden uitgevoerd is minder bekend.



           

          Baden in wijn

          Daarom heeft een aantal kuurhotels aangesloten bij de keten Wellness-Hotels Deutschland nu ook wijntherapieën opgenomen in hun wellness arrangementen. Niet alleen om te drinken maar ook voor uitwendig gebruik. Denk daarbij aan lichaamsscrubs, peelings, massageolie en wijnbaden.

          Hotels die vinotherapie behandelingen aanbieden zijn onder meer het Wellness & Vitalhotel Mangler in Todnauberg in het Zwarte Woud, hotel BollAnt’s im Park in Bad Sobernheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en het Parkhotel Bayersoien am See nabij Munchen. Nadere info op www.w-h-d.de

          Gezondheidbommetjes

          Druiven - en dan vooral rode, biologisch geteelde druiven - zijn echte gezondheidsbommetjes. Het vruchtvlees en vooral de druivenvelletjes en pitten bevatten krachtige werkstoffen - anti-oxidanten - die goed zijn voor huid, hart en bloedvaten. Druiven hebben ook een detoxifiërende werking.

          Ze zorgen ervoor dat de gifstoffen in je lichaam weggevoerd worden.

          bron; telegraaf.nl


          Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
          26-10-2009
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Pintxos eten in het Spaanse Haro



          Pintxos eten in het Spaanse Haro



          We verbleven een week in de Riojastreek in Spanje, meer bepaald in Haro. We huurden er een klein appartementje, uitstekend geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Het huis zelf was mooi verbouwd, met veel respect voor de authenticiteit en met gebruik van mooie materialen. We waren aangenaam verrast door de lekkere wijnen en hapjes die we er ontdekten. Haro alleen al heeft achttien bodega's en bevindt zich op slechts anderhalf uur rijden van Bilbao.
           
          Vooral in de eetcultuur zien we duidelijk de invloed van de rijke gastronomie van Baskenland. Haro mag dan eerder een kleine provinciestad zijn, het telt tientallen bars die ieder hun specifieke pintxo (Baskische tapa) als specialiteit hebben. In combinatie met een lekkere crianza of gran reservawijn maakt dit iedere maaltijd perfect. Tijdens ons verblijf vonden de jaarlijkse patroonsfeesten plaats: het ideale moment om met de uitgelaten menigte mee te vieren en te eten. Absoluut de moeite waard.

          www.apartamentosconencanto.com

          (Sabine Pietercil)
           bron;demorgen.be

          Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.


          >

          Blog tegen de regels? Meld het ons!
          Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!