Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse paddenstoelen

     Griekse paddenstoelen

                                         Griekse paddenstoelen 
    Bereiding;
    1 Laat de rozijntjes minstens een uur weken in lauw water.
    2 Was vlug de paddenstoelen onder stromend water. Droog ze onmiddellijk. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen. De hoedjes snijden we in 4.
    3 Hak de ui in stukjes.
    4 Zet een pot op het vuur en laat er de olijfolie in warm worden. Voeg de ui toe en laat gedurende 5 minuten zacht stoven op het vuur. Roer regelmatig zodat de ui
    niet verkleurt. Voeg dan de fijngehakte knofl ook toe. Laat nog 2 minuten verder stoven.
    5 Giet de witte wijn bij de ui. Laat 5 minuten inkoken. Voeg dan korianderpoeder, tijm en laurier toe.
    6 Doe de paddenstoelen in de pot. Voeg wat citroensap toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
    7 Schep de paddenstoelen uit de pot en houd bij.
    8 Giet de gehakte tomaten en de tomatenpuree in de saus. Voeg de suiker toe. Peper en zout. Laat een 10-tal minuten koken zonder deksel tot een mooi gebonden saus is ontstaan.
    9 Voeg de paddenstoelen en de uitgelekte rozijntjes toe. Breng even aan de kook. Giet alles over in een saladière en laat afkoelen. Werk voor het opdienen af met de fijngehakte koriander.

    bron; skynet.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde paprika's

     

    Gemarineerde paprika's


    Paprika's
    foto;helenabv.com

     
    Rode en gele paprika's zijn voor deze bereiding beter geschikt dan de groene, omdat ze iets sappiger en zachter van smaak zijn.

    Ingrediënten voor; 4 pers


    2 rode en 2 gele paprika's
    4 lookteentjes
    1 toef basilicum
    6 salieblaadjes
    7 1/2 dl olijfolie
    1 eetlepel rode wijnazijn
    versgemalen zwarte peper
    zout
    6 cl droge sherry
    1 eetlepel balsamicoazijn

    Bereiding;

    Verwijder de velletjes van de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in vieren.
    Verhit de olie met de wijnazijn en voeg de helft van de gesnipperde knoflook toe met de paprika's en de salieblaadjes.
    Kruid met peper en zout en laat 7 minuten sudderen.

    Schep de paprika's, knoflook en salie met een schuimspaan uit de olie en schik ze in een serveerschotel.
    Bestrooi met de rest van de look.
    Klop de balsamicoazijn op met sherry, peper, zout en de olie van de paprika's.
    Giet over de paprika's en laat afgedekt in de koelkast een nacht marineren.
    Bestrooi met vers gehakte basilicum.
     
    Tips : Lekker bij gebraden of gebakken vlees en barbecue.

    bron; lekkervanbijons.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met sesamdressing


    Aspergesalade met Avocado en sesamdressing

    aspergesalade-met-sesamdressing

    Ingrediënten voor 2 pers;

    • 200 g groene of witte asperges
    • 1 struikje witlof
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 50 g Serranoham of rauwe ham
    • 1 avocado
    • 2 eetlepels citroensap
    • ca. 40 g veldsla
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel Japanse sojasaus
    • zout
    • peper
    • 1 theelepel sesamzaad

    Bereidingswijze ca. 15 min;

    Was de asperges en schil het onderste gedeelte (circa 5 cm)van de asperges. Snijd het houtige uiteinde eraf. Halveer de asperges in de lengte.
    Was en halveer het witlof in de lengte. Snij het witlof in de lengte in dunne repen.
    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en witlof op een laag vuur circa 2 a 3 minuten. Bestrooi met zout en peper. Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
    Halveer de plakken ham in de lengte. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in lange plakken. Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
    Verdeel de gewassen en gedroogde veldsla over twee borden. Leg op de sla een bergje gebakken groenten, avocado en ham.
    Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
    Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi ze met het sesamzaad.
    Lekker met warm Italiaans brood.

    bron; groentenenfruit.nl


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van ui, wortelen en savooikool
     



    Terrine van ui, wortelen en savooikool


    Terrine van ui, wortelen en savooikool



    De uien en de koolbladeren schoonmaken. De wortelen schrapen. Voor een terrine voor 8 personen van elke groente 170 gram in kleine blokjes snijden en enkele minuten fruiten in hete olie. 2/3 van de mosterd erdoor roeren en laten afkoelen.
    De eieren loskloppen en het in wat water opgelost maïszetmeel toevoegen. Goed roeren en bij de groenten voegen.

    De bereiding in een goed ingevette terrine- of cakevorm gieten. In een warmwaterbad zetten en gedurende 1 uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    De terrine uit de vorm halen .
    De saus maken door de room en de rest van de mosterd samen licht op te kloppen. Op smaak brengen met peper en zout.
    Op elk bord een bodempje saus gieten en er een plak van de terrine
    (warm of koud) op schikken.

    Ingrediënten voor 4 personen:
    3 uien
    5 wortelen
    0.25 groene kool (savooikool)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    2.5 eetlepels mosterd (Gentse mosterd)
    3 eieren
    2 theelepels maïszetmeel
    peper
    zout
    2.5 dl room
    cayennepeper
    20 g boter (bakboter)


    bron; Flandria.vlam.be


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: Aardappel-tijmpuree met sjalotten



    Recept: Aardappel-tijmpuree met sjalotten




    Bijgerecht, 4-6 personen

    Combineer de aardappelpuree met varkensvlees en appeltjes of serveer bijvoorbeeld bij gestoofde runderlappen of zelfs lamsvlees.

    Zet, voor een mooi torentje, een met lauw water omgespoelde, kleine bak- of uitsteekring op het bord, schep de puree hier in en strijk glad. Trek de ring langzaam omhoog.

    Ingrediënten;

    1 kg aardappels
    ca. 6 sjalotten
    olijfolie
    zout, peper
    verse tijm
    1/8 l (1,25 dl) sour cream( zure room)

    Bereiding;

    Schil de aardappels en kook ze in water met zout gaar. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de sjalotsnippers in ruim olijfolie op laag vuur zacht. Breng op smaak met zout, peper en verse tijmblaadjes. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog.

    Stamp de aardappel met een scheutje olijfolie en de sour cream tot een gladde puree en meng er de gestoofde sjalotsnippers door. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper en tijm.

    Variant: Stoof in plaats van sjalotten eventueel 1 grote ui met 1 teen knoflook zacht en meng dit door de puree.

    (JANNY VAN DER HEIJDEN)
    Bron foto:
    Antoaneta
    bron; parool?nl

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode-uienmarmelade



     Rode-uienmarmelade


    Rode-uienmarmelade is niet alleen heerlijk zoet en scherp tegelijk, het geeft extra pit aan broodjes en aan gegrild of gebraden vlees. Je kunt er ook een snelle hap mee klaarmaken: probeer eens een geroosterde snee Frans brood met wat geitenkaas en een lepel uienmarmelade erbovenop.


     

    Ingrediënten

    4 rode uien
    1,25 dl rode wijn
    1,25 dl rode wijnazijn
    2 eetlepels lichtbruine suiker
    ½ dl honing
    1 eetlepel sinaasappelsap
    1 eetlepel citroensap

    Bereidingswijze

    Pel en halveer 4 rode uien en snij elke helft in dunne plakjes.

    Doe de uien samen met 1,25 dl rode wijn, 1,25 dl rode wijnazijn, 2 eetlepels lichtbruine suiker en ½ dl honing in een roestvrijstalen pan met zware bodem. 

    Kook al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat 30 min. pruttelen tot de marmelade een dikke, stroperige consistentie heeft. 

    Voeg 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel citroensap toe en laat nog 5 min. doorkoken tot de sappen zijn ingedikt. Haal de pan van het vuur. Laat de uienmarmelade afkoelen en lepel nadien in 2 kleine potjes. Dek goed af en zet koel weg.


    Tip: rode-uienmarmelade is drie weken houdbaar in de koelkast. 

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARNAALBOLLETJES



     

    GARNAALBOLLETJES


    Gevogeltekroketten
    foto;siranthonyvandijck

    BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN + 12 UUR RUSTTIJD


    INGREDIENTEN ;
    VOOR 4 PERSONEN
    100 g grijze noordzeegarnalen

    50 g gemalen gruyère

    1/2 citroen

    25 g boter of margarine

    200 g bloem

    75 ml koude melk

    1/2 visbouillontablet

    1 eierdooier

    2 eiwitten

    150 g paneermeel

    zout en versgemalen peper

    BEREIDING Laat de boter langzaam smelten in een pan. Roer 100 gram bloem door de boter tot een samenhangend mengsel (roux). Laat op een laag vuur onder voortdurend roeren 5 minuten garen.

    Giet vervolgens melk en 1/4 liter water in één keer bij de roux en verkruimel 1/2 visbouillonblokje erboven. Breng het mengsel al roerend met de garde aan de kook en bind tot een (zeer) dikke saus. Laat de saus onder voortdurend roeren 2 minuten zachtjes doorkoken.

    Neem de pan van het vuur en roer het citroensap, de garnalen, de eierdooier en de kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Dek dit mengsel af en zet minstens 12 uur in de koelkast.

    Zet aparte schalen klaar met de rest van de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel. Rol het garnalenmengsel tot bolletjes zo groot als een noot en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel.

    Bak de bolletjes goudgeel in de olie. Serveer met dipsaus.

    Dit recept komt uit het magaboek 'Feest! 60 recepten voor een onvergetelijk eindejaar',

    bron; standaard.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met Italiaanse tomatensaus
     




    Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

     Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

    Ingrediënten;

     
    • 1 kleine ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 5 tomaten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel suiker
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden
    • ¾ dl groentebouillon of water
    • 400 g bloemkool in roosjes
    • zout
    • peper
    • 50 g geraspte belegen kaas
     

    Bereiding;

     
    • Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
    • Snij de tomaten in stukken.
    • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren.
    • Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij.
    • Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
    • Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout in ca. 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven.
    • ¨Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
    • Breng de saus op smaak met zout en peper.
    • Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal.
    • Schep de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.

      bron; smaak.kookboek.nl

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van zoete aardappelen en granny smith met esdoornsiroop



    Gratin van zoete aardappelen en granny smith met esdoornsiroop




    Ingrediënten;

    Voor 8-10:
    5 el boter
    2 el bloem
    1,75 dl esdoornsiroop
    ½ tl gemalen kaneel
    ½ tl zout
    3 oranje zoete aardappelen
    3 granny smithappels


    Bereidingswijze;

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel boter. Smelt de rest van de boter en meng er de bloem door. Laat 1 minuut opkoken. Voeg esdoornsiroop, kaneel en zout toe. Laat al roerend zacht koken tot de suiker is opgelost en de saus is ingedikt.

    Schil de zoete aardappelen en de appels, verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snij de aardappelen en appels in dunne plakjes, schik beide in laagjes in de ovenschotel. Giet er de esdoornsaus over en dek af met aluminiumfolie. Bak 40 minuten. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C. Verwijder de folie en bak de gratin nog 20 minuten. Serveer warm bij de kalkoen.

     bron; knackweekend.rnewsbe


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkooltaart
     


    Bloemkooltaart
     

     

    Ingrediënten

    Voor 4:
    1 bloemkool, in roosjes
    kant-en-klaar bladerdeeg
    2 grote uien
    4 el olijfolie
    3 el balsamico
    grofgemalen peper
    1 kl versgemalen nootmuskaat
    1 el tijm
    3 eieren
    2,5 dl sojaroom
    200 g gemalen kaas (mengeling van 3 kazen)
    10-tal ansjovisfilets op olijfolie, uitgelekt

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 190°. Kook de bloemkool beetgaar in water. Giet af.

    Snij de uien in fijne ringen en stoof op laag vuur gaar in olijfolie. Kruid met versgemalen peper, nootmuskaat en tijm. Voeg balsamico toe en laat nog even stoven.

    Smeer een diepe taartvorm in met boter, leg er het bladerdeeg in. Duw het deeg omhoog tegen de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met gemalen kaas, dan bloemkool en wat extra gemalen peper. Leg daarbovenop de ansjovis en het uimengsel. Klop de room met de eieren en een weinig gemalen kaas en giet over de taart.

    Zet ongeveer twintig minuten in de oven. Dien lauw op.
     
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!