Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème van rood fruit


    Crème van rood fruit

     Voor 4 personen
    • 1 bakje braambessen, 1 bakje rode bessen, 1 bakje aardbeien

    • 1 bakje frambozen, 3 eierdooiers,60 g kristalsuiker

    • 2 el boter, 250 g room, 50 g volle melk, 1 pakje vanillesuiker

      Crème van rood fruit

    Bereiding

    Was het fruit. Verhit de boter in een hete pan en bak al het rode fruit
    gedurende 12 minuten aan.

    Meng de suiker met de eierdooiers. Voeg aan dit mengsel de room,
    de melk en de vanillesuiker toe. Meng goed.

    Leg het gebakken fruit op de bodem van de schaaltjes. Giet de crème erover. Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

    Tip; Versier deze crème met wat vers rood fruit. Ook enkele verse
    muntblaadjes helpen om het geheel mooi af te maken.

    Crème brûlée versie van dit recept! Het volstaat om de oven voor te verwarmen op 130°C, het fruit op de bodem van ovenschaaltjes te leggen, de crème erover te gieten en gedurende 40 minuten te bakken. Laat vervolgens afkoelen. Besprenkel elk schaaltje, vlak voor het opdienen, met wat bruine suiker en laat dit gedurende enkele minuten karameliseren onder de grill (kan ook met een brandertje). Serveer onmiddellijk.


    bron; yunomi.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:braambessen, rode bessen, aardbeien, frambozen, eieren, suiker, room, melk,
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Condérijst met abrikozen


    Condérijst met abrikozen

    Voor 4 personen:
    100 g kleefrijst (ronde korrel), boter, 1 liter volle melk
    1 vanillepeul, zout, 50 g boter, 150 g suiker
    liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 1 dl room)
    1 groot blik abrikozen op siroop

                       

    Bereidingswijze

    Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem
    en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout en de boter.
    Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
    Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden.
    Voeg na 20 min. de suiker toe en roer.
    Haal uit de oven en roer er de liaison onder.
    Giet in een grote kom en werk af met de halve abrikozen.
    Laat afkoelen in de ijskast.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rijst, boter, melk, vannille, suiker, liaison, abrikozen,
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantastisch dessertje; flan


    Flan
    Een fantastisch dessertje  wat je kan kombineren met
    heerlijke verse zomervruchtjes.

    Voor 4 personen 
    1 vanillestokje, 750 ml volle melk
    6 eieren, 95 g suiker, 20 g boter

                      

    Bereidingswijze

    Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe beide in een
    pannetje met de melk. Breng aan de kook en haal meteen van het vuur.
    Laat 30 min. infuseren. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren
    los met de suiker. Breng intussen de melk weer aan de kook en verwijder
    het vanillestokje. Laat 2 min. afkoelen en giet dan geleidelijk
    aan en al roerend op de eieren.

    Vet 4 ramequins in met boter en giet er het eiermengsel in.
    Zet de ramequins in een warmwaterbad en schuif dit in de oven.
    Bak de flans 30 à 35 min. tot ze net gestold en licht goudbruin zijn.
    Laat afkoelen en dek nadien elke flan af. Zet koel weg.
    Laat de flans 15 min. op kamertemperatuur komen voor het serveren.

    Tip; infuseren wil zeggen, aromaat laten trekken om smaak af te geven.


    bron; knackweekend.rnews


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:vanillestokje, melk, eieren, suiker, boter,
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloencarpaccio met Perenijs en krokante koekkruimels


    Meloencarpaccio met Perenijs en krokante koekkruimels

    Heerlijk recept met peren ijs

    Voor 4 personen

    4-8 bitterkoekjes, 1 kleine Galia meloen of 1 part watermeloen,
    Perenijs, kleine blaadjes basilicum of munt.

                                

    Bereidingswijze
    Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een scherp mes/vork. Rooster deze in een hete droge koekenpan krokant en laat het dan op
    een bord afkoelen. Schil ondertussen de meloen, verwijder de zaadjes
    en snijd hem in dunne plakjes.

    Verdeel de plakjes meloen in een dunne laag over 4 grote platte borden.
    Schep er wat bolletjes Perenijs op en bestrooi met wat koekkruimels.
    Bestrooi met de blaadjes verse kruiden en serveer direct.

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:bitterkoekjes, meloen, perenijs, basilicum, munt,
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten


        Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten
         Een zomers nagerechtje in de tuin.

    • Voor 4 personen
    • 1 ananas, 4 eetlepels boter,40 g bruine suiker

    • 1 eetlepel kaneel, 4 vanillestokjes, 4 bollen vanille-ijs

    • 8 aardbeien of frambozen

      Gegrilde ananas met vanille-ijs en rode vruchten

    Bereiding

    Maak de ananas schoon. Snij de ananas in schijven.
    Meng de bruine suiker, de kaneel en de Solo in een schaal.
    Snij de vanillestokjes overlangs open, haal de zaadjes eruit en
    doe ze in de schaal.
    Voeg de ananas eraan toe en laat 1 uur staan.

    Grill de gemarineerde ananas enkele minuten op de barbecue.
    Serveer met een bolletje vanille-ijs en de rode vruchten


    bron; yunomi.be
     

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:ananas, boter, suiker, kaneel, vanillestokjes, ijs, aardbeien, frambozen,
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met citroen, tijm en mascarpone


    Aardbeien met citroen, tijm en mascarpone

    Voor vier personen:

    1/2 citroen, spoel kort 400-450 g aardbeien, mascarpone,
    ca. 2 eetl. honing, afgeriste blaadjes van ca. 6 takjes tijm

    © THINKSTOCK
     
    Rasp 3/4-1 eetlepel schil van de citroen af en pers hem uit.
    Snijd de aardbeien in mooie plakjes en meng met de honing,
    1 eetlepel citroensap, de tijm en de geraspte citroenschil.
    Laat een half uurtje op kamertemperatuur marineren.
    Schep nogmaals om, proef of het zoeter/frisser moet, verdeel over
    wijde glazen en schep op elke portie aardbeien een mooie
    quenelle (eivormig bolletje) mascarpone (of yoghurt).

    Tip; Manieren waarop je het aroma van flauwe aardbeien kunt versterken. Allereerst: altijd op kamertemperatuur eten! Kou vlakt de smaak af.
    Honing maakt aardbeien spannender, net als een drupje sinaasappelsap, citroensap of balsamico-azijn.
    De smaak accentueren met drank als crème de cassis of sinaasappellikeur is klassiek, maar het verrassendst is de combinatie - met mate! - met specerijen en verse kruiden als anijs, peper, munt of tijm. Doen!


    Loethe Olthuis
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Aardbeien, citroen, honing, tijm, mascarpone,
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. fruit-brochettes met mangosaus


    fruit-brochettes met mangosaus

    Plunder de fruitmand 

    In dit geval ....kiwi, banaan (besprenkelen met citroen), mango,
    perzik en aardbei. 

    Op een saté-prikker rijgen, eventueel met hier en daar een klein muntblaadje.

     De rest van de mango (rond de pit, onder de pel) ...of ongeveer 1/3 pureren met een scheutje room, een soeplepel bloemsuiker en wat vanillesuiker.
    Het sausje (zeer koud het best) op een met bloemsuiker bestoven bordje gieten en er één, twee of meer brochetten opleggen.

    bron; joekes-hoekje.
    skynetblogs.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:kiwi, banaan, mango, aarbeien, perzik, room, bloemsuiker, vanillesuiker,
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde rabarber met gember en witte chocoladesabayon



    Gemarineerde rabarber met gember en witte chocoladesabayon

    Voor 4 personen:

    300 g jonge rabarber, een snuifje speculaaskruiden
    4 el vloeibare honing, 2 el water
    1,5 dl gemberbier,1 kaneelstokje, 1 sneetje peperkoek

    Voor de witte chocoladesabayon:

    50 g witte chocolade, 2,5 cl gemberstroop, 1,25 dl slagroom
    2 eierdooiers, 2 el suiker,4 el gemberbier

                                

    Bereidingswijze< 25 min.

    Snij de rabarber in stukjes. Meng speculaaskruiden, honing en water. Giet over de rabarber. Grill aan beide kanten tot de rabarber licht gekaramelliseerd is. Verhit gemberbier en kaneel. Giet over de rabarber en laat 30 min. trekken. Laat uitlekken en verdeel over 4 glazen.

    Kook de siroop in en druppel over de rabarber. Rooster de peperkoek, laat afkoelen en maal fijn. Smelt de witte chocolade met de gemberstroop en 2,5 cl room. Klop de rest van de slagroom op en spatel er de gesmolten chocolade onder.

    Maak een sabayon met de eierdooiers, suiker en het gemberbier. Klop de sabayon van het vuur weg koud. Spatel de chocoladeroom onder de sabayon en schep in de glazen. Werk af met de peperkoekkruimels.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, honing, bier, peperkoek, chocolade, slagroom, ei, stroop,
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien in sinaasappelgelei en geklopte frisse room


    Aardbeien in sinaasappelgelei en geklopte frisse room

     Ingrediënten :

    1/4 l zoete witte wijn • 1/4 l sinaasappelsap (bv.‘appelsientje’) •
    40 ml cointreau • 25 g gelatine • 50 g suiker •
    250 g aardbeien uit wépion ( of kleine bosaardbeien )•
    250 g debic gesuikerde room •
    geraspte schil van 4 gewassen citroenen • sap van 3 citroenen •
    enkele muntblaadjes

               aardbeien in sinaasappelgelei en geklopte frisse room

    Bereiding :

    • Week de gelatine in fris water gedurende 10 minuten.
    Verwarm de wijn, sinaasappelsap. Knijp de gelatine uit, neem een
    beetje van het warme mengsel en los de gelatine er in op.
    Voeg dit toe aan het wijnmengsel in de pan.

    • Was de aardbeien, ontdoe van groen en laat ze uitlekken.
    Houd 12 aardbeien apart.

    • Spoel 4 vormpjes van een inhoud van 250 ml om met water, bekleed
    ze met plasticfolie en zorg dat de folie net over de randen hangt.

    • Giet wat wijnmengsel in de vormpjes en laat opstijven.
    Verdeel de aardbeien hierin, giet er weer wat vloeistof op en laat opstijven.
    Ga zo door tot de gelei en de aardbeien zijn opgebruikt.
    Eindig met de gelei en vouw de folierand erover.
    Laat enkele uren opstijven en stort uit op een dessertbord.

                                aardbeien in sinaasappelgelei en geklopte frisse room

    • Afwerking.
    Klop de Debic Gesuikerde room op samen met de rasp en het sap van de citroenen.
    Dresseer deze met behulp van een spuitzak langs de gelei op
    het dessertbord. Versier met een muntblaadje en enkele aardbeien.


    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:sinasappelsap, wijn, cointreau, gelatine, suiker, aardbeien, room, citroen,
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plattekaas met zomerfruit en peperkoekblokjes


    Plattekaas met zomerfruit en peperkoekblokjes

    Voor 4 personen

    4 pruimen, 500 g aardbeien, kersen en allerlei soorten bessen
    50 g suiker,4 sneetjes peperkoek, 400 g volle plattekaas  

                             

    Bereidingswijze

    Was de pruimen en verwijder de stenen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Was de kersen en verwijder de steeltjes en pitten. Was de bessen en verwijder de steeltjes. Doe een deel van de pruimen, aardbeien, kersen en bessen in een kookpot en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg wat suiker toe naar smaak (afhankelijk van het fruit dat je gebruikt). Laat afkoelen.

    Laat de rest van het fruit goed uitlekken. Dep het eventueel een beetje droog. Snijd de pruimen en de aardbeien in stukken. Snij de sneetjes peperkoek in kleine dobbelsteentjes. Verhit een antiaanbakpan en rooster de peperkoekblokjes tot ze krokant zijn. Meng de plattekaas met een deel van de vruchtencoulis. Schep in kommetjes, giet er de rest van de vruchtencoulis over. Werk af met de rest van het fruit en de peperkoekblokjes.


    Recept: Geert Groffen
    bron; mijnflandria.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:pruimen, aardbeien, kersen,bessen, suiker, peperkoek, plattekaas,
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte chocoladetaart met peren in rode wijn


    Zachte chocoladetaart met peren in rode wijn

    Nodig;
    175 g donkere chocolade, 4 eieren, 150 g boter, 100 g suiker,
    75 g bloem, 75 g gemalen amandelen.
    Voor de peren:
    1 kg niet te rijpe peren, 1 fles goede rode wijn , 100 g suiker,
    1 stokje kaneel, 10 peperbolletjes, 2 takjes tijm , 1 kruidnagel,
    2 el crème de cassis

                                   Food & Styling foto chocoladetaart met peren

    Bereiding:

    Smelt de chocolade samen met de boter in een warmwaterbad.
    Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte en romige massa.
    Roer de gezeefde bloem en de gemalen amandelen door het chocolademengsel en vermeng met de eimassa.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het deeg.
    Giet het deeg in een beboterde bakvorm en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Verlaag de temperatuur van de oven
    tot 1800 en laat nog 15 minuten verder bakken.
    Het hart van de taart mag een beetje zacht blijven.
    Laat de taart een beetje afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.

    Schil de peren en snijd langs de onderkant het harde stuk van het klokhuis eruit. Vermeng alle ingrediënten in een kookpot waarin de peren helemaal
    in het siroop ondergedompeld zijn.
    Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de peren gaar worden.
    Dit duurt tussen 25 en 35 minuten. Laat de peren in de wijnsiroop afkoelen.
    De rode kleur van de peren zal meer uitgesproken zijn indien u de
    peren I dag op voorhand klaarmaakt.
    Verwijder voor het opdienen de peren uit de siroop en
    laat deze siroop voor de helft inkoken.

    De smaken van België door Livia Claessen en Henri Kleinblatt,
    foto's Benny De Grove.
    The House of Books ISBN 90 443 0283/98


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:chocolade, eieren, bloem, suiker, amandelen, peren, wijn, kaneel, crème de cassis
    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet Vesuvius


    Heerlijke Omelet Vesuvius

    • Voor 8 personen
    • 250 g kristalsuiker, 125 ml water

    • 5 eiwitten (bewaar een mooi half schaaltje voor het serveren)

    • 50 g poedersuiker, 100 g suiker, 1 dl water, scheutje sinaasappellikeur,

      2 bakken, 1 cake,  1 borrelglaasje cognac

    • 2 bakken Fermette ijs volle melk, mixer, kwastje

      Omelet Vesuvius

    Voorbereiding

    Kook in een pan de kristalsuiker met het water tot een heldere siroop (van 121ºC op de suikerthermometer). Mix intussen de eiwitten stijf en spatel hier de poedersuiker door. Voeg al mixend de hete suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf mixen tot het schuim taai en afgekoeld is.

    Bereiding: < 25 min.

    Maak de dressing: Kook in een pannetje een suikersiroop van de suiker met 1 dl water. Meng de likeur erdoor. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Haal het ijs uit de bakken en stapel het op een serveerschaal op elkaar. Bedek het ijs aan alle kanten met schijfjes cake en bestrijk de cake met een kwastje met de dressing. Strijk het schuim ruw uit over de cake.

    Zet de taart in de hete oven tot het schuim lichtbruin kleurt. Verwarm ondertussen de cognac tot ca. 50ºC en schenk het in een schoongemaakte
    halve eischaal. Zet het eischaaltje op de taart en steek de cognac aan.
    Serveer de brandende omelet Vesuvius direct


    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:suiker, eieren, cake, cognac, ijs, sinasappellikeur,
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basilicumsorbet


    Basilicumsorbet heerlijk als digestif.

    Niet moeilijk, en verrassend lekker ! 
                     
                        Basilicumsorbet


    Neem 70 gr basilicumblaadjes (ongeveer 2 potjes basilicumplantjes).
    Laat 0.5l water koken en voeg er 250 gr suiker aan toe, laat goed inkoken (10min).
    Dan de pan van het vuur en laten afkoelen in koud water.
    Intussen de basilicum mixen met het sap van 1 citroen en dat bij de
    afgekoelde suikerdrank doen, goed roeren.
    In een kom voor in de diepvries en de eerste uren, om het uur goed roeren
    in de kom, zodat het ijs loskomt.
    Een dag op voorhand klaarmaken!


    door Monicake
    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:basilicum, suiker, citroen,
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas



           Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas

             4 personen

    • 2 bakjes zwarte bessen of braambessen , 2 bakjes aardbeien

    • 2 bakjes frambozen, 2 dl slagroom, 150 g kristalsuiker

    • 1 vanillestok, 100 g plattekaas, 115 g boter

    • 225 g bloem, 100 g amandelschilfers, 1 takje verse munt

      Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180° C

    Was al het fruit en mix met een staafmixer de helft van de aardbeien met alle frambozen tot een coulis.

    Verdeel de rest van het fruit over 4 diepe borden en overgiet rijkelijk met de coulis.

    Klop de slagroom met 60 g suiker op. Schraap het vanillestokje uit en voeg de zaadjes toe aan de room. Meng er op het einde de plattekaas onder en laat even rusten in de koelkast.

    Maak de crumble door de boter in blok te laten smelten en er de resterende suiker en de bloem bij te mengen, totdat je een crumbledeeg hebt. Verdeel het deeg over een bakplaat en bak in de oven in enkele minuten goudbruin.

    Verdeel de warme crumble over de 4 borden met fruit. Schep daarover de plattekaas. Strooi er ook wat geroosterde amandelschilfers over en werk af met een takje munt.

    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:zwarte bessen, bramen, aardbeien, frambozen, slagroom, suiker, plattekaas, amandel, munt,
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van aardbeien


    Soep van aardbeien

     voor 4 personen
    500 g aardbeien, 4 dl lichte suikersiroop, 1 glas witte wijn
    een scheut eau de vie van aardbeien
    4 takjes munt, 4 bolletjes vanille-ijs

                                 

    Bereidingswijze

    Mix de helft van de aardbeien met de suikersiroop, de witte wijn en de eau de vie. 

    Dien koud op met enkele halve aardbeien, een bolletje vanille-ijs en munt.

    Tip: De eerste en beste manier om aardbeien te eten, is recht van de plant. Er moet niets aan worden toegevoegd : pluk de aardbei, veeg er het zand af en steek de sappige rode vrucht in één keer in uw mond.

    bron; knackweekend.rnews


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aardbeien, wijn, eau de vie, ijs, suikerstroop, munt,
    13-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van kriekbier en rood fruit


    Soep van kriekbier en rood fruit

    Voor 4 personen:
    1 grote fles kriekbier (75cl), 2 dl frambozencoulis, 1 dl suikersiroop
    500 g aardbeien, 100 g braambessen, 100 g frambozen


                          

    Bereidingswijze

    Breng het kriekbier met de frambozencoulis en de suikersiroop aan de kook en laat gedurende 5 min. zacht pruttelen.

    Snij ondertussen de aardbeien in vieren en maak de braambessen en de frambozen schoon. Giet de soep in de borden en voeg het fruit toe. Serveer lauwwarm.

    Tip: U kunt ook diepgevroren rood fruit gebruiken.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:bier, frambozencoulis, aardbeien, braambessen, frambozen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zabaione met aardbeien

    Zabaione met aardbeien

    Voor 4 personen:
    3 eidooiers, 100 gram witte basterdsuiker
    100 ml marsala, port of andere zoete wijn
    500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd

    © getty

    Bereiding: neem een ruime pan met kokend water en een
    kleiner (steel)pannetje dat daarin past. Een bain marie dus.
    Klop met de mixer de eidooiers in het pannetje glad met de suiker tot het mengsel schuimig en wit is - dat duurt even!
    Doe er de marsala bij en verhit al kloppend.
    Ga rustig door tot het gaat binden.
    Wees niet bang en houd vooral niet te snel op.
    Serveer met de aardbeien.

    Tip; als je dan toch aan het genieten bent mag er gerust nog een
    lekker vanille ijsbolletje bij; Lekkerrrrrr.

    Onno Kleyn
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:eieren, aardbeien, marsala, suiker,
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenspiezen met honing


    Vruchtenspiezen met honing

    Voor 4 personen; 
    1 kleine tros pitloze groene druiven, 1 peer, 1 appel, ½ citroen,
    1 clementine of mandarijn, 1 vanillestokje, 4 el vloeibare honing.

                           

    Bereidingswijze

    Was en droog de druiven. Schil de peer en appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukken ter grootte van de druiven. Besprenkel de peer en appel met citroensap. Schil de clementine of mandarijn en verdeel in partjes.

    Rijg de vruchten afwisselend aan spiezen en leg deze in een vuurvaste schaal. Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe deze in een pannetje met de honing en breng aan de kook. Haal meteen van het vuur en giet over de spiezen. Laat afkoelen en wentel de spiezen regelmatig in de honing.

    Verwarm de grill voor vlak voor het serveren en zet de spiezen 7 à 10 min. onder de grill. Draai de spiezen regelmatig om tot ze gelijkmatig goudbruin gekaramelliseerd zijn. Serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs.

    Tip: Als u dit gerecht in de zomer klaarmaakt, kunt u er ook
    rijpe abrikozen aan toevoegen.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:druiven, peer, appel, citroen, clementine, honing,
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milkshake van citrusvruchten en munt


          Milkshake van citrusvruchten en munt

    • voor 4 personen
    • 15 g boter,of 1 lepel olie, 2 sinaasappelen, 2 bloedsinaasappelen

    • 2 limoenen,4 ananasschijven,16 kleine verse muntblaadjes

    • 4 bolletjes vanille-ijs, 1 handvol ijsblokjes

      Milkshake van citrusvruchten en munt

    Bereiding< 20 min.

    Schil de sinaasappelen en limoenen en ontvel ze, snij ze in grote stukken.
    Snij de ananas in kleine blokjes en bak in margarine/olie. Laat afkoelen.
    Hou 4 kleine muntblaadjes opzij.
    Mix de andere muntblaadjes en de stukjes sinaasappel en limoen fijn met een mixer.

    Voeg het vanille-ijs en de ijsblokjes toe. Mix en klop op tot een schuimige massa.
    Verdeel de ananasblokjes over 4 hoge glazen en giet er de milkshake over.

    Versier elke milkshake met een muntblaadje en dien op.
    Tip; Voeg wat limoncello toe. Een lekker frisse opkikker in de zom 

    bron; yunomi.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:sinasappellen, limoen, ananas,ijs,
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert “Florette” van roze Florida pompelmoes, panna cotta van witte chocolade...



    Dessert “Florette” van roze Florida pompelmoes,
    panna cotta van witte chocolade, aardbeien....

    voor 4 personen:
    • 5dl room, 200g witte chocolade, 3 blaadjes gelatine, 100g suiker
    • 8 aardbeien, 2 roze Florida pompelmoezen
    • 0,5l melk, pistachenootjes, 2 eetlepels amandel schilfers

                                     

               

    Bereiding:
    Breng de room aan de kook en los er 100g suiker, 100g chocolade en de geweekte gelatine blaadjes in op. Vul af in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

    Snij de aardbeien en de roze Florida pompelmoezen in fijne brunoise en plaats op de panna cotta. Smelt de rest van de chocolade en tempereer op 30°C. Smeer de chocolade uit op bakpapier en bestrooi met gemalen pistache nootjes.
    Verwarm de melk met de amandelschilfers tot 70°C, mix op tot een volle schuim.


    bron; plusmagazine.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:room, chocolade, pompelmoes, aardbeien, noten,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!