Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van waterkers en kippenlevers


    Salade van waterkers en kippenlevers

    Ingrediënten

    75 g waterkers, 250 g kippenlever, 50 g boter
    1 el frambozenazijn, 1 el rode port, roze peperbessen

                         

    Bereidingswijze

    Maak de waterkers schoon, was en droog. Maak de kippenlevertjes schoon en dep ze droog. Kruid met peper en zout en bak in boter goudbruin vanbuiten en roze vanbinnen. Verwijder de levers uit de pan en zet die terug op groot vuur. Voeg de port en een scheutje azijn toe, roer de bakresten los en zeef de saus.

    Verdeel de waterkers en levers over borden en overgiet met saus.
    Versier met roze peperbessen.

    Tip: Ragfijn gesneden waterkers kan je door zachte boter roeren en
    gebruiken als broodsmeersel dat lekker smaakt op sandwiches met ei.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:waterkers, lever, port,
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsalade met Ganda Ham


    Rijstsalade met Ganda Ham

    Voor 4 personen:

    1 portiebuiltje (62,5 g) Bosto 8 Min. Snelkookrijst
    1 blik (850 g) Doperwtjes extra fijn, uitgelekt (of verse dopertjes) 
    150 g Ganda Ham , 6 eetlepels olijfolie,1 eetlepel wijnazijn
    2 eetlepels fijngehakte peterselie , 1 koffielepel vloeibare honing
    12 zwarte olijven , 6 kerstomaatjes , peper en zout, citroen. 

                                      

    Bereidingswijze

    Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat hem afkoelen. Snijd de ham in reepjes. Roer een sausje van de olie, azijn, honing, peper, zout en de peterselie. Schep de ham, de doperwtjes en de dressing door de rijst. Garneer de salade met de olijven en gehalveerde kerstomaatjes.
    Enkele druppels citroen/limoen over de salade sprenkelen. 

    Tip:
    Om het slaatje nog kleuriger te maken kan je ook half om half erwtjes en Bonduelle Maïs Crispy gebruiken.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:rijst, dopertjes, ham, olijfolie, honing, olijven, tomaten,
    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziesalade met blauwe kaas


    Spinaziesalade met blauwe kaas

     voor 4 personen

    300 g jonge spinazieblaadjes, 200 g blauwe kaas (gorgonzola,danish blue)
    2 el pijnboompitten, blokjes oud brood
    2 el notenolie, aceto balsamico

                     

    Bereidingswijze

    Was de spinazie en droog. Verwijder de steeltjes en de nerven. Bak de pijnboompitten in een droge pan. Bak de blokjes brood in olijfolie. Leg de spinazie op de borden. Bestrooi met blokjes kaas, broodkorstjes en pijnboompitten. Breng op smaak met notenolie, aceto balsamico, peper en zout.

    Tip: In de zomer kan je aan deze salade druiven of plakjes peer toevoegen.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:spinazie, blauwe kaas, pijnboompitten,brood,
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met aardbeien en eikenbladsla




    Asperges met aardbeien en eikenbladsla 

    Voor 4 personen;

    500 g witte asperges, 500 g aardbeien, handje verse kervel,
     
    Voor de vinaigrette;

    6 eetlepels druivenpitolie, 3 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel vloeibare acaciahoning, zout, vers gemalen zwarte peper

                     

    Bereidingsduur;< 30 min.

    Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden.

    Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht. 

    Tip;

    • Serveer het aspergeslaatje met aardbeien eventueel op een bedje van eikenblad- of andere sla.

    • Voeg aardbeien of ander zacht rood fruit net voor het serveren toe aan een slaatje.

    • Gebruik aspergeschillen in een bouillon voor de soep.

     
    Weetje; Asperges zijn rijk aan vitamine C, fosfor en ijzer

    Bron; lava.be
    tuinadvies.be 


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:asperges,aardbeien,kervel,eikenbladsla,
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode salade met gekruide kip, paprika


    Rode salade met gekruide kip, paprika


    Heerlijk kleurrijk, uitnodigend gerechtje.

    Voor 4 personen

    • Voor de gekruide kip:

    • 250 g kipfilet, 2 el olijfolie, 1 blikje tomatenpuree

    • 1 Knorr bouillonketeltje Kip (of bouillonblokje),

    • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (bv oregano & tijm)

    • Voor de salade:

    • 200 g gemengde salade met lollo rosso, 1 rode paprika

    • 250 g cherrytomaatjes, 1 rode ui, 1 rode appel, 1 el balsamico azijn


      Rode salade met gekruide kip, paprika, cherrytomaatjes en appel

    Voorbereiding

    Was de salade zonodig en laat uitlekken in een vergiet.
    Roer een marinade van het bouillonketeltje, de olijfolie, tomatenpuree en kruiden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de stukjes 10 minuten.
    Was de paprika, snijd deze door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
    Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
    Pel de ui en snijd deze in partjes.

    Bereiding

    Verwarm een pan en bak de kipfilet op middelhoogvuur gaar.
    Meng de sla, paprika, appel en ui tot een salade. Schep de kipstukjes met een schuimspaan uit de pan, zet het vuur laag en voeg de balsamico-azijn voorzichtig toe.
    Roer de aanbaksels los en giet de warme dressing over de salade.

    Tips: serveer de salade met knapperig ciabatta brood.

    Bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,tomatenpuree,bouillon,kruiden,salade,tomaat,appel,
    13-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingsalade


           Palingsalade

             voor 4 personen;

    • 200 gram gerookte paling,250 gram pasta,
      1 liter visbouillon (van tablet),1 eetlepel olijfolie,
      2 vleestomaten,3 lente-uitjes,200 gram diepvries doperwtjes
      200 gram witte asperges verse of uit pot,1 kleine appel
      1 bekertje (125 ml) zure room ,1½ dl yoghurt,1 eetlepel citroensap
      1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering,
      zout en peper


     Palingsalade

            Bereidingstijd: 20 - 30 min.

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes.

    Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap,
    peper, zout en dille. Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en
    garneer het gerecht met takjes dille.

    Tip;

    Paling is een vette vissoort. Het bevat gunstige, sterk onverzadigde vetten. Dit onverzadigde vet werkt zelfs cholesterolverlagend. Paling kan goed worden gerookt, gestoofd, gemarineerd en gebakken.

     Bron; visrecepten.nl

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:paling,pasta,olijfolie,tomaat,uitjes,erwtjes,asperges,appel,zure room,yogurt,citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing

    Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing

           Voor 4 personen

    • 250 g gerookte kip ,150 g taugé ,3 lente-uitjes ,75 g bacon ,150 g veldsla

    • Voor de dressing:

    • 1 sjalotje ,1 tl grove mosterd ,0.5 dl rode wijnazijn

    • scheutje grenadine (siroop) ,1.5 dl Bertolli extra vierge olijfolie

    • 1 granaatappel

      Veldsla met gerookte kip & grenadinedressing

    Bereiding; 15 minuten

    Snijd de kip in sneetjes. Was de taugé en lente-uitjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Bak de bacon in een pan uit en breek de sneetjes in stukjes. Pel en snipper de sjalot.

    Mix de sjalot met de mosterd, azijn en grenadinesiroop in de keukenrobot. Schenk er, terwijl de machine draait, langzaam de olie bij. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

    Halveer de granaatappel en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Meng het door de dressing.

    Verdeel de sla, taugé, lente-ui, kip en bacon over een schaal en sprenkel er royaal dressing overheen. Lekker met stokbrood.

    Bron; yunomi.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,taugé,lente-ui,bacon,veldsla,
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met tonijn


    Salade met tonijn

    • Voor 4 personen
    • 300 g peulerwten, 4 eieren , 2 kleine rode uien

    • 0.5 bosje peterselie ,blaadjes kropsla ,20 zwarte olijven, ontpit

    • 1 bakje kerstomaatjes ,1.5 el kappertjes

    • 4 verse tonijnfilets (à 100 g) ,1 el olijfolie

    • 6 el Aceto Balsamico di Modena,zwarte peper uit de molen , zeezout

      Salade met tonijn

    Bereiding;< 20 min.

    Haal de peulerwten af en kook ze in een bodempje water met wat zout gaar. Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat het geel nog iets zacht is. Pel en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de peterselie. Halveer de tomaatjes.

    Leg de slablaadjes op de borden. Meng de sugar snaps peulerwten met de olijven, peterselie, tomaatjes en kappertjes en verdeel dit over de sla.

    Klop de olie met de azijn tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.

    Verhit de olie in een pan en bak de tonijnfilets 30 à 45 seconden per kant. Bestrooi de vis met zout en peper.

    Leg de tonijn en het ei op de salade en serveer direct

    bron; ynomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tonijn,peulerwten,ei,ui,sla,olijven,tomaat,kappertjes,balsamico,
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met kaas en ansjovis
     

    Slaatje met kaas en ansjovis

    Voor 4 personen:

    • 1 pakje veldsla, 2 tomaten
    • 1 potje gemengde kaas voor slaatjes
    • 1 blikje ansjovis in olijfolie, 5 cl sherryazijn
    • 2 dl olijfolie, zout, bieslook

                       Slaatje met kaas en ansjovis

      Bereiding: < 25 min.


      Was de veldsla en droog hem af. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Stamp twee ansjovisjes fijn in een vijzel en roer de olie en de azijn erdoor. Meng de veldsla en de tomaten in een slakom, overgiet met de vinaigrette en leg er de rest van de ansjovisjes en de kaas bovenop. Bestrooi met bieslook. Kruid, indien nodig, bij met zout. Tip;
      Koop bij voorkeur ansjovis in glazen bokaaltjes. Die kan je makkelijk weer sluiten en het ‘overschotje’ blijft nog weken goed in de koelkast. Zorg ervoor dat de visjes altijd volledig onder de olie staan.

      bron;zininmeer.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:veldsla,tomaten,kaas,ansjovis,olijfolie,
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viva Mexico salade


    Viva Mexico salade

     Voor 4 personen;

    •   6 tomaten , 8 minimaïskolfjes , 1 blik rode bonen ,1 rode ui,
       1 avocado , 75 g geraspte jonge kaas ,0.5 bosje koriander

    • voor de dressing:

    • 1 dl extra vierge olijfolie , 3 el citroensap , 0.5 el tacokruiden

      Viva Mexico salade

    Bereiding; < 15 minuten

    Was de tomaten en halveer ze. Verhit de BBQ, grillplaat, grill of grillpan en rooster de tomaten en maïskolfjes.

    Laat de rode bonen uitlekken. Pel de ui en snijd deze in ringen. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.

    Roer in een kommetje een dressing van olijfolie, citroensap en tacokruiden. Verdeel de tomaten, maïskolfjes, avocado, uiringen en bonen over een serveerschaal en besprenkel de salade met de dressing. Strooi er de geraspte kaas en gehakte koriander over en serveer

    bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tomaten,maiskolfjes,rode bonen,avocado,kaas,koriander,olijfolie,citroen,tacokruiden,
    19-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine



     Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

     Voor 4 personen
    • 2 rode paprika's ,1 courgette ,1 aubergine

    • olijfolie ,100 g rucola ,1 radicchio (kleine rode sla)

    • 50 g pijnboompitjes ,citroensap.

      Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

    Bereiding; < 60 minuten

    Snijd de paprika's in vieren, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika's onder de grill op 225ºC tot de bovenkant zwart begint te kleuren. Haal ze uit de oven, leg er een vochtige handdoek op en laat die 5 minuten liggen. Haal de doek eraf, trek de schil van de paprika's af en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in sneetjes. Snijd de aubergine eerst overlangs doormidden en dan in sneetjes.

    Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de courgette en aubergine met een klein beetje olie en rooster ze aan beide kanten, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op wat keukenpapier.

    Meng de rucola en de geroosterde groenten door elkaar en breng de salade op smaak met een scheutje citroensap, en peper en zout. Haal 4 (of meer) mooie hele bladen van de rode sla en schep hier de salade in. Serveer direct.

    bron;yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:paprika,courgette,aubergine,olijfolie,rucola,radicchio,pinboompitjes,citroen,
    08-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van gerookte kip en langoustines met tomaat, mozzarella en basilicum



    Salade van gerookte kip en langoustines
    met tomaat, mozzarella en basilicum

     Voor 2 personen;

    - 1 kipfilet, Kippenkruiden, 8 langoustines, 3 tomaten,
    - 1 sjalot, Een klein stukje gember, 3 el olijfolie,
    - 2 el witte wijnazijn, 1 bol buffelmozzarella.

    Voor de pesto
    - Een teentje look,60 g basilicum,20 g pijnboompitten of amandelen,
    - 100 ml olijfolie, 50 g parmezaan, Sap van een halve citroen.

                           Salade van gerookte kip en langoustines met tomaat, mozzarella en basilicum

    Bereiding
    - Ontvel de kipfilet en schraap er zoveel mogelijk vet vanaf. Leg dat vet op een boterpapiertje en kruid het met kippenkruiden. Maak het in een oven van 140°C krokant. Haal het uit de oven en hak in grove stukken zodat je een crumble krijgt.
    - Rook ondertussen de kipfilet lichtjes in een rookpan met beukenhout. Kruid en gaar de kipfilet daarna nog 8 minuten verder in de oven op 140°C.
    - Maak een tomatensalsa door de tomaten te ontvellen en te ontpitten. Snij ze daarna in fijne blokjes. Versnipper een sjalotje en voeg dat bij de tomaten. Rasp er een klein stukje gember bij en kruid af met peper, zout, olijfolie en azijn.
    - Maak de pesto door alle ingrediënten samen te blenden en af te kruiden met peper, zout en een beetje citroensap.
    - Snij de kipfilets in mooie blokjes en paneer ze met de crumble van kippenvel.
    - Maak drie kleine quenelles van de tomatensalsa en schik die op het bord. Leg er telkens een blokje kip bij.
    - Bak de langoustines kort gaar in olijfolie. Kruid ze af en schik ze op het bord. Snij de mozzarella in blokjes en schik er enkele tussen.
    - Werk af met een beetje pesto.

    bron; nieuwsblad.be
     foto;Plat Préféré

     


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip,langoustines,tomaa,mozzarella,basilicum,gember,pesto,
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krulsla met zalm

     

    Krulsla met zalm

    voor 2 personen:
    1 hart van een krop krulsla,120 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
    takjes dille,sap van 1 citroen,1 el olijfolie met gesnipperde dragon
    2 el zalmeitjes, zout en peper

                                       

    Bereidingswijze:

    Was de sla en droog hem. Doe zalm, sla en dille in een slakom.
    Besprenkel met olie en citroensap, kruid met peper en zout
    en hussel goed door elkaar.Schep op borden en werk af met zalmeitjes.
    Serveer met twee sneetjes volkorenbrood.

    bron; nina.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Krulsla,zalm,dille,citroen,zalmeitjes,
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België: Maatjes met groene boontjes


    België: Maatjes met groene boontjes


    Voor 2 personen;

    o 2 maatjes, gekuist en in stukjes gesneden, 2 nieuwe aardappelen,
    o 150 g groene boontjes, 1 takje bonenkruid,
    o 2 kleine tomaten, zonder vel of pitjes, in kleine blokjes gesneden,
    o 2 lente-uitjes, in ringen gesneden, bieslook, fijngesnipperd,
    o Mayonaise, mosterd.



    belgie maatjes met groene boontjes voor 2 personen


    Bereidingswijze;

    1. Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.

    2. Kook de boontjes beetgaar in water met een takje bonenkruid.

    3. Meng voor de mosterddressing ca. 4 el mayonaise met 2 el mosterd (eigenlijk afhankelijk van je eigen smaak) en meng dit met een klopper goed door elkaar tot een gladde dressing. Vind je hem te dik, doe er dan een koffielepel water bij en klop opnieuw goed door.

    4. Meng een beetje dressing door de boontjes, verdeel ze over de borden samen met tomaatjes, aardappeltjes en maatjes. Werk af met uitjes en bieslook.

    Tip: Deze salade is een oerklassieker, serveer ze als amuse in kleine schaaltjes of als lunchsalade. De makkelijk zelf te maken mosterddressing is een must.

     weetje;
    Echte mayonaise bevat 80% olie. Fritessaus is een variant op mayonaise en bevat slechts 25% olie.

    bron; gva.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:maatjes,haring,aardappelen,boontjes,bonenkruid,tomaten,uitjes,mayonaise,mosterd,
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet


    Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet

    Voor 4 personen:
    3 koffiekoppen gedroogde witte bonen, 2 liter lichte kippenbouillon,
    1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier),
    gemengde sla naar keuze (mesclun), 1 gekookte kleine rode biet,
    4 el zonnebloempitten,verse kervel. 
    120 g ganzenleverterrine (in dobbelstenen gesneden),

    Voor de mosterddressing:
    1 el mosterd, 6 el olijfolie, 2 el sherryazijn,
    1 tl suiker, peper en zout. 

                                  

    Bereidingswijze

    Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.

    Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Klop tot een homogene saus en laat rusten in de ijskast.

    Trek de sla in grove stukken en doe in een kom. Voeg de repen rode biet en de bonen toe. Lepel de dressing erover en meng voorzichtig onder elkaar. Verdeel op borden en werk af met de zonnebloempitten, de ganzenlever en de kervel.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:salade,mosterd,dressing,witte bonen,ganzenlever,rode biet,kervel,
    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicolor met bleekselderij, ham, kaas en balsamicovinaigrette


    Multicolorsla met bleekselderij, ham, kaas en balsamicovinaigrette
    Voor 1 persoon:

    1 Multicolorsla, 2 stengels bleekselderij, 1 dikke plak gekookte ham,
    1 stuk Parmezaanse kaas (of andere zeer harde kaas),
    2 gedroogde abrikozen,
    2 eetlepels scheutjes (bijvoorbeeld van sangoradijs of daikon).

    Voor de vinaigrette: 
     
    eetlepels fijne slaolie,
    1 eetlepel balsamicoazijn,
    1 geperst teentje knoflook, peper en zout. 

                                  
                                                                                                               foto;lekkervanbijons.be                   
    Knip ruim de helft van de blaadjes van de Multicolor van de wortelkluit. Spoel ze en schud of draai ze droog. Bedek een groot bord met de blaadjes.
    Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ham in blokjes en meng ze met de bleekselderij.
    Haal met een kaasschaaf of een mandoline flinterdunne plakjes van de kaas. Snijd de abrikozen in heel kleine blokjes.
    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
    Schep het ham-bleekselderijmengsel op het midden van de slabodem en schik er plakjes kaas en blokjes abrikoos omheen. Overgiet met de vinaigrette en versier met de scheutjes.

    bron; flandria.vlam.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Multicolorsla,bleekselderij,ham,kaas,balsamicovinaigrette,abrikozen,
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vissla voor op de boterham

     
    vissla voor op de boterham

     voor 4 personen

    de koolvis:

    • 250 g koolvis (staartstukken, eventueel ontveld), 2 eieren,
      2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 4 takjes dragon,
      takje peterselie (enkele),2 takjes dille, handvol verse kervel,
      limoensap, peper, zout, scheutje olijfolie,
      brood of stokbrood naar keuze.

    bereiding

    de koolvis:

    • De vis wordt gepocheerd (gegaard in weinig vocht, zonder te koken). Giet een bodem water in een kookpot of stoofpannetje. Kruid het water met een snuif zout en peper van de molen. Schenk er ook wat olijfolie in. Verwarm op een matig vuur. Het gekruide water hoeft niet te koken.
       
    • Ontvel de vis (indien nodig).
       
    • Leg de vis in het hete water en pocheer hem op een zacht vuur, gedurende ongeveer 15 minuten. Prik even in de vis om te controleren of hij gaar is.
       
    • Schep de gare koolvis uit het kookvocht. Prak de vis met een vork en laat hem verder afkoelen.
       

    de eieren en kruiden:

    • Breng water aan de kook in een tweede pannetje. Kook daarin de eitjes hard, gedurende ongeveer 8 minuten (de dooier mag nog een tikkeltje vochtig blijven).
       
    • Zodra de eieren gaar zijn, spoel je ze even onder koud stromend water. Zet de eieren opzij om af te koelen.
       
    • Neem er de verse kruiden bij. Je kan kruiden naar keuze gebruiken, maar Jeroen doet het met verse dragon, kervel, peterselie en dille. Snipper al het groen extra fijn.
       

    afwerking:

    • Prak de hardgekookte eieren onder de vis. Let er wel op dat de vis en de eieren voldoende afgekoeld zijn.
       
    • Voeg vervolgens de verse kruiden toe en meng alles.
       
    • Voeg ook de yoghurt en de mayonaise toe en meng alles tot een smeuïge sla. Proef en kruid naar smaak met wat zout, peper van de molen en een scheutje limoensap.
       
    • Smeer de verse vissla op een boterham naar keuze. Restjes vissla kan je nog een paar dagen koel bewaren.

      Tip;
      Om geen hopeloos vet slaatje te maken, kan je ook yoghurt gebruiken.

      bron; een.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:koolvis,ei,mayonase,yoghurt,brood,
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van gerookte forel met spruitjes


    Salade van gerookte forel met spruitjes

     4 personen;
    - 2 gerookte forellen,200 g spruitjes,100 g mager gerookt spek,
    - 3 takjes bonenkruid,3 takjes platte peterselie,2 botjes waterkers,
    - 1 eetl dijonmosterd,1 eetl graanmosterd,3 eetl slaolie,
    - 1,5 dl yoghurt,1 scheutje witte-wijnazijn,peper gemalen,zeezout.

                                    Salade-truite-fumee.jpg.jpeg

    Bereiding
    Was de spruitjes in koud water en verwijder de buitenste blaadjes waar nodig.
    Breng een pan gezouten water aan de kook met het bonenkruid.
    Kook de spruitjes in 10 à 12 minuten beetgaar in het kokende water en verfris ze vervolgens onder koud stromend water om de kleur te fixeren.
    Snijd de spruitjes in 4.
    Snijd het mager spek in fijne reepjes en bak het spek kort zonder vetstof.
    Meng de yoghurt met de slaolie, de 2 mosterdsoorten en de witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
    Snipper de platte peterselie fijn en meng de spruitjes met het lauwe spek en de platte peterselie, breng op smaak met peper en zout.
    Ontdoe de forellen van het vel en de graten (opgelet, de graatjes aan de buikzijde zijn heel fijn). Verkruimel het vlees van de forellen met de vingers en laat dit afgedekt op kamertemperatuur komen.
    Meng de spruitjes met de waterkers en verdeel over de borden, bestrooi met de gerookte forel en druppel de vinaigrette erover.

    Tip
    Ook heerlijk met gerookte makreel!

    Bron; sensum.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:Salade,gerookte forel,spruitjes,spek,waterkers,
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salades voor bij de fondue of gourmet


    Salade voor bij de Fondue of Gourmet


    de pastasalade met amandel-aiolie en een
    linzensla
    met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing


     

                                                                                                    Foto's van Dagelijkse kost

     pastasalade met amandel-aiolie:

    • 400 g pasta (penne),4 rode paprika,100 g amandelschilfers,
      1 handvol verse dragon, 1 bussel wilde waterkers, 2 dooiers,
      100 g (oud) brood, 1 1⁄2 dl melk, 2 teentjes look,
      200 ml olie,1⁄2 citroen, peper, zout.

    linzensla,verse kruiden, feta en een zoetzure dressing:

    • 400 g linzen (type naar keuze),
    • 1 bussel lente-uitjes (pijpajuinen of bosuitjes), 200 g feta,
      1 handvol platte peterselie, 1 handvol rucola (notensla, raketsla),
      1⁄2 dl honing, 4 cl appelazijn, een scheutje notenolie,
      4 takjes tijm, 1⁄2 dl druivenpitolie.

    de pastasalade met amandel-aiolie: bereidingstijd: 50 minuten

    • Een ‘aioli’ is een zuiderse saus op basis van knoflook. Deze variant op mayonaise zal de pastasalade een pittige en kruidige smaak geven.
       
    • Kook de penne beetgaar in gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). Giet de pasta af en laat ze afkoelen.
       
    • Snij het (oud) brood in stukken en laat ze enkele minuten weken in melk.
       
    • Strooi de amandelschilfers in een vuurvast schaaltje en laat de nootjes goudbruin kleuren onder de hete grill van je oven. Hou het goed in de gaten en schud regelmatig op, zodat de nootjes niet verbranden.
       
    • Neem een mengbeker om de aioli te bereiden. Doe de eidooiers in de beker, samen met een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
       
    • Snij de lookteentjes in kleine stukken en voeg ze ook toe aan de beker.
       
    • Zet de staafmixer in de mengbeker en mix het mengsel tot een mayonaise terwijl je de arachideolie in delen toevoegt.
       
    • Knijp de geweekte stukjes brood uit en voeg ze toe aan de lookmayonaise. Giet er ook een klein scheutje van de melk bij.
       
    • Strooi de helft van de geroosterde amandelschilfers erin en mix alles een tweede keer.
       
    • Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen, zout en wat extra citroensap toe, en zet de aioli opzij.
       
    • Verdeel de paprika’s in kwartjes, en verwijder de zaadlijsten.
       
    • Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de stukken paprika in een vuurvaste schaal en laat ze 20 minuten lang confijten in de warme oven.
       
    • Trek het vel van de stukken gegaarde paprika, en laat ze even afkoelen. Snij de groente in fijne reepjes.
       
    • Snipper de verse dragon fijn.
       
    • Vlak voor het serveren voeg je de reepjes paprika, de gesnipperde dragon én de overgebleven amandelschilfers bij de koude pasta.
       
    • Pluk ook de blaadjes van de wilde waterkers en voeg ze toe aan de pastasla.
       
    • Giet tenslotte de amandel-aioli over de sla, en meng alles zorgvuldig. Nu kan je de pastasalade te serveren.

    de linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing:

    bereidingstijd: 60 minuten (afhankelijk van kooktijd linzen)
    • Kook de voedzame linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. (Laat de linzen indien nodig vooraf weken in koud water. De duurtijd kan sterk verschillen. Kijk daarvoor op de verpakking.)
       
    • Giet de gekookte linzen af en spoel ze onder koud water. Zet de peulvruchtjes opzij.
       
    • Intussen bereiden we de dressing voor de linzensalade. Neem hiervoor een kom en meng daarin de honing, de ciderazijn, de notenolie en de druivenpitolie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.)
       
    • Rits de blaadjes van de takjes verse tijm en hak ze fijn. Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout.
       
    • Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen.
       
    • Snij de feta in dobbelsteentjes en snipper het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes (pijpajuintjes) fijn.
       
    • Snipper ook de bladpeterselie in fijne stukjes en doe hetzelfde met de blaadjes rucola.
       
    • Meng vlak voor het serveren de Griekse feta, de uitjes, de bladpeterselie en de rucola door de linzensla.

      bron; een.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:pasta,salade,amandel,aiolie,paprika,waterkers,linzen,sla,kruiden,feta,dressing,
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade met scampi's



    Bloemkoolsalade met scampi's

    Nodig voor 4 personen;

    1 kleine bloemkool, 300 g groene boontjes, 1 volledige krop sla,
    600 g ongepelde reuzengarnalen, tijmblaadjes, 1 lente-ui,
    1 fijngeperst teentje knoflook,3 eetlepels Extra Vergine olijfolie,
    zout, vergemalen peper.

                                   Bloemkoolsalade met scampi's

    Bereiding;

    Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen.
    Blancheer de boontjes en spoel ze af met koud water. Snij de sla. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg de gepelde reuzengarnalen in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen. Strooi er de (verse) tijmblaadjes, gehakte lente-ui, geperste knoflook over.
    Breng op smaak met olijfolie, de verse peper en zout. Onmiddellijk opdienen.

    Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

    bron;nl.yunomi.be

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:bloemkool,boontjes,kropsla,garnalen,tijm,ui,look,olie,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!