Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foe Yong Hai


    Ooit heb ik eens een week gewerkt bij de plaatselijke Chinees, gewoon om
    eens mee te maken hoe dat wereldje in elkaar zit.
    Maar ook om nu eindelijk sommige gerechten eens zelf te kunnen maken.

      Foe Yong Hai

      Voor twee personen;
    • 1 prei, in ringetjes, 1 teen knoflook, ½ ui, gesnipperd
    • 75 gr mager varkensvlees, in reepjes,
    • 50 gr champignons in plakjes, 2 eieren
    • weinig zout, peper, djahé en scheutje sojasaus

    Voor de saus;

    • 1 ½ dl water, ½ dl azijn, 1 eetl sherry
    • 1 eetl tomatenpuree, 1 eetl ketjap, ½ eetl suiker
    • Chilisaus naar smaak, 1 eetl maïzena.

           
                                                            foto; P. schoonen


    Bereiding;

    Bak de prei, ui en de knoflook aan. Bak het vlees en de champignons mee.
    Klop de eieren, met zout, peper, gemberpoeder en sojasaus en een lepel water en schenk dit mengsel over het vlees. Vuur laag en laat rustig stollen.
    Wil je het mooi presenteren dan vouw je de omelet nog dicht.

    Inmiddels heb je water aan de kook gebracht samen met azijn, sherry,
    tomatenpuree, ketjap, suiker en chilisaus. Even laten gaan en dan binden met een papje van maïzena. Je kan zelf een beetje sturen met de azijn, de suiker en
    de ketjap hoe zoet of zuur je zoetzure saus is.

    Rijst erbij of mie, ook lekker.




    Recept; Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:CHINEES, OOSTERS,
    Tags:eieren,prei, look, varkensvlees, champignons,ui,
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De snelle hap broodje kalkoen

    De snelle hap; broodje kalkoen
     

    In When Harry met Sally belanden de twee vrienden bij Katz’s Delicatessen, een beroemde eettent in New York. Terwijl Sally een broodje met kalkoen eet, gaat het gesprek plots over de vraag of mannen al dan niet kunnen horen of een vrouw een orgasme faket. Sally beweert van niet en bewijst haar punt door een orgasme door de ruimte te kreunen, waarop een van de klanten zegt: “Ik wil eten wat zij eet”. Je weet dus wat je te doen staat als je ook wil genieten…

    Voor 4 sandwiches
    8 sneden brood, 4 sneden cheddar
    500 gram kalkoenfilet (vers) of 300 gram gekookte kalkoen in sneetjes
    2 grannysmithappels, 2 tomaten, 1 el mayonaise, 1 el yoghurt
    1 tl vloeibare honing, sap van ½ limoen, 4 blaadjes ijsbergsla

                                    De snelle hap
                                                                                                            © Borgerhoff & Lamberigts en Kinepolis

    Bereidingstijd: 30 minuten

    Als je met verse kalkoenfilet werkt, snij ze dan in plakjes van 0,5 cm dik.

    Rooster ze kort in de grillpan en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

    Snij de granny smiths zonder te schillen in dunne plakjes tot tegen het klokhuis. Snij nu de plakjes op hun beurt in staafjes. Meng ze met het sap van de limoen om verkleuren tegen te gaan.

    Meng de mayonaise met de yoghurt en honing goed door mekaar.

    Leg 4 sneetjes brood op het werkvlak. Bedek met de blaadjes ijsbergsla.

    Leg hierop de helft van de kalkoenfilet. Hierop komen de kaas en de appelstaafjes. Lepel de dressing over de appeltjes. Aflsuiten met de rest van de kalkoen en de sneetjes brood. Druk lichtjes aan en snij in gelijke driehoeken.

    Tip: Zonder de sla kan je deze sandwich ook lekker even in het tostiapparaat bakken of 5 minuten in een hete oven van 180°.

    bron; skynet.be

    Categorie:CHINEES, OOSTERS,
    Tags:brood, cheddarkaas, kalkoen, appels,tomaten, sla,
    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte loempia's aan tafel


    Zachte loempia's aan tafel

    Een universiteit van Illinois meldt dat kinderen uit gezinnen
    waar nog aan tafel wordt gegeten, gezonder zijn. 
    Natuurlijk is aan tafel eten gezonder!
    En lekkerder.

    Voor vier personen:
    1 pak rijstvellen (rice paper, toko), 50 g mihoen of dunne tarwenoedels
    paar eetlepels lichte sojasaus, eetlepels sesamolie
    gekookte garnalen, gerookte kip, in reepjes naar keuze
    komkommer, wortel (geraspt) sla, lente- ui, verse munt en koriander

    Dipsaus:
    5 eetlepels Thaise vissaus, 5 eetlepels azijn
    gulle eetlepels poedersuiker,1 teen geperste knoflook, nu proeven,
    enkele eetlepels water volgens smaak.

          
                                                                                                                  © THINKSTOCK

    Het Grote Culinaire Inpakspel: aan tafel pakketjes maken. Zet een groot diep bord of een ondiepe schaal met koud water op tafel. Iedereen doopt daar zo'n rijstvel in, draait het zodat het overal nat wordt, en hevelt het over naar zijn eigen bord. Snel werken, want anders wordt het vel te slap. Dan leg je er vulling op en op rollen zoals de visman de vis inpakt: van onder af stukje rollen, zijkanten naar binnen vouwen en verder rollen. Doop in de dip en eet.

    De dip: roer alles door elkaar.
    De vulling: kook de bundels noedels kort in kokend water (tijd op de verpakking), maar haal ze niet los. Spoel koud en knip in porties; besprenkel met sojasaus en sesamolie. Reepjes gerookte kip en wat je nog lekker vindt.
    Doe vooral ook veel gemengde verse kruiden en fijn gesneden groente in elke rol.

    Tip: wortelrasp, sojascheutjes, sambal, tomaat,
    hoisinsaus, reepjes paprika, Turkse paprikapasta.


    Onno Kleyn
     
    bron; volkskrant .nl


    Categorie:CHINEES, OOSTERS,
    Tags:rijstvellen, mihoen, sojasaus, sesamolie, garnalen, kip, komkommer, sla, lent-ui, munt, koriander,
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET RECEPT SIU MAI GESTOOMDE DIMSUM MET VARKENSVLEES

              HET RECEPT; CHEF LUI MING YIN, RESTAURANT THE BEST

         SIU MAI      
    (GESTOOMDEDIMSUM  MET   VARKENSVLEES)


    INGREDIENTEN (4 PERSONEN)
    20 ronde dimsumvelletjes

    250 g varkensvlees van de bil

    125 g gepelde scampi

    1 gedroogde shiitake (in warm water geweekt)

    1 ½ tl aardappelmeel

    1 tl zout

    1 tl suiker

    1 tl peper

    1 el sesamolie

    Viseitjes (om te garneren)

    BEREIDING 1. Maal het vlees en de scampi samen in de keukenrobot. Voeg de uitgeknepen en in stukjes gesneden paddenstoel toe, samen met het aardappelmeel en de smaakmakers.

    2. Leg een dimsumvelletje op de cirkel die je maakt met duim en wijsvinger. Leg wat van de vulling in het midden en druk het velletje naar beneden tot je een kuipje maakt.

    3. Stoom de dimsum 15 minuten in een bamboemandje boven kokend water. Bedek het mandje met sojascheuten tegen het kleven. Serveer met sojasaus

    LANGOUSTINEBLOEMEN

    INGREDIENTEN (4 PERSONEN) 300 g langoustinevlees

    10 g bamboe

    2 eiwitten

    Zout

    20 vellen wontondeeg

    BEREIDING 1. Knip de wontonvellen in heel dunne reepjes en laat ze lukraak op een bord dwarrelen.

    2. Maal het langoustinevlees samen met de bamboe en wat zout en vorm er balletjes van ter grootte van een golfbal. Wentel de balletjes door het eiwit en vervolgens door de wontonsliertjes.

    3. Frituur de balletjes in arachideolie (180° C) tot ze goudgeel zijn. Serveer met zoet-pikante chilisaus.

    GEFRITUURDE WONTON MET FILET AMERICAIN

    INGREDIENTEN (4 PERSONEN) 250 g filet americain

    2 waterkastanjes

    1 sprietje citroengras

    4 takjes koriander

    1 ½ tl aardappelmeel

    1 el sojasaus

    Peper en zout

    20 vierkante wontonvelletjes

    BEREIDING 1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het malse binnenste in kleine ringetjes. Doe ze samen met de overige ingrediënten in de keukenrobot en mix.

    2. Leg de wontonvelletjes met een punt naar je toe, doe wat van de vulling in het midden, bestrijk met water en vouw dicht. Plooi de rand frivool om.

    3. Frituur de wontonvellen goudgeel in arachideolie (180° C). Serveer met pikante chilisaus

    bron; standaard.be


    Categorie:CHINEES, OOSTERS,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!