dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.no cooking

    Bob kookt niet deze week, want morgenvroeg

    gaan we vier dagen met de Field Club naar Guadalupe

    (niet in de Caraiben, maar in Extramadura!),

    waar we verblijven in de Hospederia van het  

    El Real Monasterio de Guadalupe.

    Toch zeker een 500 km van hier.

    We trekken daar rond en komen de laatste dag terug

    via de historische stad Mérida.

    10-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op en neer vanuit Ronda naar Benaojan

     


    Prima wandelweer.

    Ronda is een van die prachtige steden,

    waar zowel cultuur als natuur uitbundig aanwezig zijn.

    Wij daar dus naartoe met de Field Club.


    Tot nog toe keken we in Ronda altijd vanuit de stad

    de ravijn in, maar nu zien we het eens vanonder naar boven.  Ook niet mis.



    Een rivier is hier nooit ver weg.  In deze staat zelfs H2O.



    Om het half uur een kleine stop om wat zweet af te vegen

    en wat bij te slurpen is altijd welkom.



    De lente maakt zich meester van de aanwezigen, en we zien dat het goed is.



    De zon is weer van de partij, en de gesprekken

    gaan over het huidige weer in België,

    wat ons toch wel bezorgd maakt.



    Hier en daar moet een afsluiting worden geopend,

    en opnieuw gesloten na de laatste stapper,

    want anders ontsnapt het wildlife.



    Galanterie is nooit ver weg voor dames in nood.



    Geschikte wandelstokken helpen ook altijd

    om een woeste bergrivier te overwinnen.



    Na een paar uur zwalpen is een picknick welkom,

    in een lekker zonnetje. Njam-njam.



    Het kan zo lekker en goed worden dat je erbij zou

    wegdromen.

    Moe maar voldaan even de oogjes dichtknijpen

    maakt van je (bijna) een nieuwe mens.

    Ursula en Peter hebben heimwee naar hun Duitse heimat.



    Stilte voor de storm want hier zie je een hoop sukkelaars

    een erg steile klim doorworstelen, twintig minuten lang.

    Dit is echt de plat de résistance, met een langgerekt peleton.

     Voor mijn arme knieën verkies toch ik toch nog dit

    boven een gelijksoortige afdaling.



    Na het bedwingen van de top kunnen we weer oog hebben

    voor de natuurpracht...



    ...en voor Greta die iets uit haar rugzak wil

    dat niet helemaal bovenaan zit...



    Een kudde geiten liep even parallel met onze weg. 

    Groot was de verbazing bij het vinden op ons pad

    van een pasgeboren geitje.

    Ernaast lag een plas bloed en het beestje was

    nog helemaal nat.

    De navelstreng hing er nog aan te bengelen. 

    Het probeerde vruchteloos op zijn eigen pootjes te staan. 

    De mama was waarschijnlijk weggeschrikt.



    Engelsen doen altijd alles anders. 

    Deze vult moeizaam zijn flesje met drinkwater

    van achteraan de waterbron. 

    Nochtans stond er vooraan geen file aan te schuiven. 

    De paraplu is in aanslag, allicht om dorstige vliegen

    weg te jagen.



    Oef!  Aankomst in Benaojan.

    De pinten van 1 € verwachten ons.



    Degenen die de brug niet willen gebruiken kunnen

    (op eigen risico natuurlijk) de rivier ook oversteken

    op stepping stones.


    10-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: kip met kikkererwten

    Heel lekker en heel simpel.

    Vooral Spaanse en meditterane ingrediënten,

    maar overal te maken natuurlijk.

    Gekookte aardappelen waren voorzien in het

    oorspronkelijk recept, maar het is beter bijvoorbeeld

    brocoli te nemen uit de diepvries, want anders zijn het teveel koolhydraten.

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    1 citroen of limoen

    meng het sap van de limoen met 2 el olijfolie

    olijfolie

    voeg eraan toe: komijnzaadjes, peper en zout

    1 tl komijnzaadjes (gedroogd)

    laat hierin de kipfilets een half uur marineren; tijdig draaien!

    peper en zout

    stoof de lente-uitjes met de gesneden look even in olijfolie

    2 dubbele kipfilets

    strooi er 1 tl zacht paprikapoeder bij

    1 bosje fijngesneden lente-uitjes

    roerbak het mengsel tot het aroma vrijkomt

    1 lookteentje of vers pijpje look

    voeg er nu de kikkererwten aan toe, laat op zacht vuur warmen

    1 tl zacht paprikapoeder

    kruid naar smaak met peper en zout

    400g kikkererwten (uit blik of bokaal)

    bak de gemarineerde kipfilets gaar en goudbruin in olie

    1 tl fijne suiker

    blus de kip met de marinade en een scheut cider (of witte wijn)

    scheut cider of witte wijn

    breng de saus op smaak met een tl suiker, peper en zout

    gehakte peterselie

    schik de kipfilets op de kikkererwten

     

    mocht de saus te dun zijn, doe er wat roux bij tot juiste dikte

     

    nappeer de kip met de saus, werk af met gesneden peterselie

     

    serveer zo, of eventueel met broccoli uit de diepvries

     

    de zoetzure saus smaakt hier heel lekker bij

     





    07-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benahavis: gastronomisch bergdorp

    Benahavis ligt 20km ten westen van Marbella, in de heuvels

    op een doodlopende weg. Er zijn meer restaurants dan lantaarnpalen,

    en ligt in een prachtige natuurlijke omgeving.

    We trokken er op uit om een wandeling voor te bereiden,

    die we zullen doen op 25/11/2008 voor onze wandelclub.





    Het weer was weer in orde en de weg lag breed open.



    Dit is een voorbeeld van Spaanse signalisatie:



    Greta maakt gebruik van de gelegenheid om te testen

    of haar wandelschoenen waterdicht zijn.



    Bob zoekt (tevergeefs) een makkelijke manier om de bergrivier over te steken.



    Heel de tijd loopt het pad langs de rivier Guadalmina, Greta doet net hetzelfde.



    Helemaal op het einde stopt het pad.

    Greta hangt aan de fles en Bob telt tot zes.



    Greta, in gedachten verzonken, is haar kluts kwijt.

    Hij was in de rivier gevallen. 



    Een fles water kan soms wonderen doen, zoals: veranderen in wijn.

    Greta staat er op te wachten, maar het gebeurt niet.



    Onze Spaanse gids tracht bij een andere oversteek het gat te dichten.



    Quizvraag: welke bloemen zijn dit?





    Na de geslaagde terugkeer in Benahavis is het tijd voor een natje en droogje.

    Ramon´s flesje gaat de goede kant op. 

    07-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokeneten: gevulde paprika 's met kabeljauw

    Deze week was het iets minder: Greta luste het niet zo direct,

    maar ze is (nog) geen echte viseter.

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf wat te droog vond.

    Daarom heb ik in het recept nog een eetlepel vocht

    toegevoegd op het einde, lees hier maar:

    ingrediënten voor 4 personen

    bereiding

    2 blokjes visboeljon

    breng 1 l water aan de kook met de boeljonblokjes

    1 grofgesneden ui

    voeg de ui toe en de in stukken gesneden prei

    1 prei

    voeg er de tijm en de laurier aan toe

    takje tijm, laurierpoeder

    pocheer de vis 5 tot 7´ in de boeljon, tegen de kook aan

    600g kabeljauwfilets

    schep de vis met een schuimspaan uit het pocheervocht

    1 el geconcentreerde tomatenpuree

    pureer de vis met de tomatenpuree

    Cayennepeper en zout, Provençaalse kruiden

    kruid stevig met de peper, zout en Provençaalse kruiden

    2 rode paprika´s

    spoel de paprika´s, snij ze doormidden, verwijder zaad(lijsten)

    gemalen kaas

    blancheer ze even in de visboeljon, tot ze beetgaar zijn

    een nootje boter

    laat ze goed uitlekken, en vul ze met de kabeljauwpuree

     4 stukjes zongedroogde tomaat

    bestrooi met wat gemalen kaas, leg er een nootje boter op

     

    zet nog even onder de hete grill en klaar is kees

     

    giet over elke paprika een lepel visboeljon, bedek met de zongedroogde tomaat

     

    Serveer met gebakken aardappelen, en groene salade

     


    Speciaal voor Philippe heb ik witte borden gebruikt.

    Hij vond terecht dat het kleurenpalet niet in orde was.

    Alles kan beter.




    02-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandeling boven Mijas Pueblo

    Deze week een wandeling in de buurt. Met de wagen naar Mijas Pueblo,

    en even buiten het dorp naar de steengroeve.





    De steengroeve is al een tijd gesloten,

    en beplantingen moeten er voor zorgen dat de natuur

    terug in zijn oorspronkelijke toestand wordt hersteld.





    Gereed om naar boven te gaan, het bos in...



    en wat vinden we in het bos?

    Inderdaad: een enorme tank met bier.

    Je ziet dat deze wandeling zorgvuldig voorbereid werd.



    En dit is de dame (Ursula: in het geel) die alles voor ons

     geprepareerd heeft.

    Je kan heel goed zien hoe fier ze is op haar prestatie.

    Haar partner Peter (witte moustache) kijkt goedkeurend toe. 

    02-03-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse vis

    van zalm wordt je kalm



    24-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: zalmforel met notenlaagje

     

    nog eens een visje geprobeerd: een stuk van een zalmforel

    met nog een velkant aan.

    Meestal doet men dat om hem propertjes te kunnen bakken,

    met het vel als scherm.


    In dit geval was er wel een probleempje: op het einde moet er prei

    op een bord komen en de vis daarbovenop

    (het is nu immers mode om borden te serveren met voedselverdiepingen).
     
    Echter, de vis moet na bereiden bovenop de prei gelegd worden.

    Met het vel er nog aan wordt het moeilijk om te snijden natuurlijk.  

    Mocht je dit ooit bereiden, dan doe je beter het vel er eerst af,

    of je koopt (of vangt) zalmfilets zonder vel.

     Ik moest het dus naast elkaar leggen (zie foto).


    Voor de rest is het gerecht perfect.

    Greta geeft me een 5/5, en dat is de eerste keer.

    Gewoonlijk haal ik een 3/5, sporadisch een 4.
    Ze vindt zelfs dat dit mijn beste visgerecht is, ooit. Ik ben dus fier,

    maar ik weet dat het volgende week een minder lekker gerecht zal zijn.

    Nobody is perfect.

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    50 g gemengde noten (walnoten, cashew,…)

    de oven voorverwarmen op 180°

    25g geraspte oude kaas ( ik nam Manchego)

    hak de noten in de mixer, maar niet te fijn

    2 el verse room

    meng noten, peterselie, room, kaas en mosterd

    1 tl mosterd, niet te scherp

    wrijf de vis in met zout, peper en citroensap

    2 el fijngehakte bladpeterselie

    olie een ovenschaal in en leg de vis er in

    zout, peper

    vis mag nooit bloot in de oven, wegens uitdrogen

    2 zalmforelfilets (ik had er met een velkant)

    bedek hem in dit geval egaal met het notenmengsel

    citroensap

    laat hem in de oven garen gedurende een 20´

    olijfolie

    intussen in olie de preiringen ongeveer 5´ roerbakken

    500 g prei, in dunne ringen gesneden

    de room erbij en nog 5-10´ bakken

    5 cl slagroom

    het vocht kan dan voor een deel verdampen

     

    op smaak brengen met zout en peper

     

    de prei op 2 borden scheppen en de vis erop leggen

     

     

    aardappels

    lekker serveren met aardappelpuree

    bladpeterselie

    meng er gehakte bladpeterselie onder

    geraspte kaas

    bestrooien met geraspte kaas,

     

    even gratineren in oven

     

    24-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stappen rond Gaucin (Andalucia)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    donderdag 21/02/08 hebben we een "eindje" gestapt in het binnenland.

    Vooraleer te starten was er het klassiek ontbijt "tostada con tomate" en

    koffie in een lokale gelegenheid.

    Maar nog daarvoor was er een bustrip naar Gaucin,

    dat (gelukkig) nogal ver van de Costa ligt, toch zo´n anderhalf uur

    met de bus. Hierbij een zicht op Gaucin, met bijna onzichtbaar

    een Moors kasteel op de heuveltop.

     






    De wandeling duurde van 11u30 tot 16 uur, met een lunchstop

    van een half uur. 

    Zoals je kan zien zijn de paadjes niet altijd plat te noemen.




    Af en toe kom je wat wild life tegen, zoals een kudde geitjes,  ...





    tussen de kurkeiken.

    Merk op dat de bladeren er nog aan staan! (aan de eiken bedoel ik)





    Een beetje rust mag wel af en toe.

    De lunch was tussen de koetjes en de kalfjes.





    Ook de varkentjes lopen graag ongehinderd onder de eiken,

    op zoek naar hun lievelingseten: eikels.

    Deze beestjes zorgen binnenkort voor een lekker Serranohammetje.



    Merk op dat de runderen van het langhoorntype zijn.

    Hierop werd al menig toreador aan het spitje gestoken...

    Voor ons hadden de beestjes (gelukkig) weinig belangstelling,

    want er liepen toch wel een paar stiertjes tussen.




    Eindelijk terug in het dorp. Blij nog eens een huis te zien.





    Bobje is kapot, uitgeteld, en de knietjes weer een paar dagen onbruikbaar. Greta daarentegen... 





    Een goede straffe wandeling kan achteraf deugd doen.

    Moe maar gelukkig kunnen we dan in de bus terecht

    om te dromen van al wat we weer meegemaakt hebben.  

    Dit is G.V. uit St. N. als voorbeeld om dit te illustreren.

    23-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nie warm, nie willen

    met een glaasje rood natuurlijk
    ik moet eerlijk toegeven: het peterselieblaadje

    had beter gekund (volgende keer let ik er op)



    17-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: varkenshaasje met jonge wortelen

    Kokeneten: varkenshaasje met jonge wortelen

     

    Dit gerechtje kan elke amateurkok bereiden. Het is lekker en gezond,

    en je wordt er (nog) mooier van, want zoals iedereen weet

    krijg je goede en mooie ogen als je wortels eet.

    Varkenshaasjes zijn het beste stuk van dit beestje, en zeker in Spanje,

    afgezien van de Serranoham natuurlijk. De varkenshaasjes worden hier

    om je oren geslagen, want er zijn er eigenlijk teveel van,

    door het overvloedig aanbod van de Serrano.

    Om dit te maken voor vier moet je twee haasjes voorzien (

    elk zo´n 350g), ofwel een varkensfilet.

    Hierbij het uitgeprobeerd receptje, met een foto als bewijs.

     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    600 à 700g varkensfilet

    braad het vlees kort aan in boter, kruid met peper en zout

    olijfolie

    doe er de gesnipperde ui in, laurier en 10 cl warm water

    peper en zout

    voeg er de helft van het appelsiensap aan toe = 10 cl

    1 zoete ui (Spanje: witte ui)

    dek half af en laat 20´ sudderen op een zacht vuur

    laurier

    schil de jonge worteltjes, doe het loof er af en voeg toe in de pan

    20 cl vers geperst sinaasappelsap

    dek helemaal af en laat nog 20´ zachtjes verder garen

    500g jonge worteltjes

    rooster de noten in een pannetje goudbruin in enkele minuten

    100g cashewnoten

    laat nu de filet rusten onder aluminiumfolie

    15 cl room

    neem de worteltjes eruit en leg ze in een vergiet

     

    blus de braadpan met de rest van het appelsiensap

     

    laat inkoken tot de helft

     

    doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte

     

    snij het vlees in plakjes, leg er de wortels en de noten bij

     

    nappeer met de saus en serveer met gekookte aardappelen

     

     

     

    OPMERKING: neem een varkenshaasje indien voor 2 personen

     

    De baktijd van het vlees moet gehalveerd worden (2x10´)

     

    maak de wortels vooraf halfzacht in de microwave (afgedekt)

     

    (of snij ze eerst in dunne schijfjes)

     

    halveer uiteraard de hoeveelheid van de andere ingrediënten

     

    indien geen zoete ui beschikbaar, voeg een theelepel honing toe aan de saus op het einde

     

     

     

     

    17-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.door de Sierra Tejeda

    Vrijdag zijn we met de bus en met de collega´s van de wandelclub

    naar het "Parque Natural van de Sierra Tejeda" gebold,

    voorbij Almunecar, toch een dikke 100 km.
    Het weer was schitterend, de omgeving prachtig.

    Na het klassieke ontbijt in een plaatselijke Venta,

    bracht de bus on boven de 1000 m hoogte.
    Na de start moesten we een km stijgen, maar dan was het heel

    de tijd (steil) afdalen, ongeveer 13 km, wat helemaal niet leuk was

    voor mijn knieën.
    Zoals gewoonlijk beloonden we onszelf met een welverdiend glazeke

    alcool bij aankomst. Een lange dag verdorie!
    P.S.bekijk even de lekkere appelsientjes en de amandelbomen in volle bloei.

    10-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotootjes uit de bergen

    van 1000 m boven de zeespiegel naar een paar honderd meter hoogte in vier uren + lunchstop: een marteling voor het oude lijf. Dag erna: helemaal stijf.
























    08-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: visfilets met peterseliesaus

    Kokeneten: visfilets met peterseliesaus (uit Ibiza),

    extreem lekker.

    Je moet niet tot in Ibiza gaan, want je kan het ook hier maken,

    en gemakkelijk. Probeer maar eens!

    ingrediënten

    bereiding

    panga- of tongfilets

    snij de visfilets overdwars in reepjes van >= 1 cm

    olijfolie

    doe olie in de pan en leg de filets er op

    witte wijn

    snij de stelen van de champignons

    viskruiden

    doe de hoedjes in een pan met peper en zout

    dille

    voeg een klontje boter toe en citroensap

    champignons

    voeg een beetje water toe en breng aan de kook

    peper en zout

    de champignons geven veel vocht af

     

    neem pan van het vuur, laat champies uitlekken

     

    schep het kooknat van de champignons op de vis

     

    voeg wat witte wijn toe, en zet de pan op het vuur

     

    breng de vloeistof net aan de kook

     

    neem de pan van het vuur na enkele minuten

     

    dek de pan af om de vis verder te laten garen

     

    kruiden met viskruiden en dille

     

     

    Peterseliesaus uit Ibiza (voor ¼ l saus)

    stamp de look en de peterselie in een vijzel

    60 g peterselie

    voeg zout en cayennepeper toe

    2 tenen look

    giet citroensap en olie erbij en klop de saus goed

    zout

     

    cayennepeper

     

    1 citroen

     

    olie

     

     

    07-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek aan de zoo van Fuengirola met familie en vrienden

    Heerlijk weer natuurlijk.

    Het typische aan de zoo van Fuengirola is: ze is klein maar fijn.
    Er zit (of hangt) bijvoorbeeld maar een enkele python, maar ja,

    als je er één gezien hebt, heb je ze allemaal gezien,

    en zo sympathiek zijn ze ook weer niet. Ze slapen toch altijd. 

    Anders ligt dat met de Nijlkrokodillen: die kropen rond,

    scheel van de honger (zie foto).

    Wijzelf hadden niet zo´n honger, maar wel dorst.

    05-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotootjes uit de zoo

    is het een zoo´tje of een zootje? Ik ben er een zootje van het maken. 
    deze Nijlkrokodil wil ofwel mijn plan opeten of een stuk van mezelf!











    04-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.echte beesten zijn het

    hier trekken ze me met een bruine kikker op mijn hoofd!!













    04-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Prazonka is een gerecht van bij de Poolse boeren. Het is "uitgevonden" in de stad Wroclaw, meer bepaald in het gehucht Zrebanshriksja.
    Geloof dit maar niet, want dit laatste is niet waar.

    Wat wel waar is, is dat de boeren het nu nog altijd maken boven een open vuur, en de pot wordt bedekt met een koolblad in plaats van een deksel. Geen nood, in een gewone pot kan het ook, zelfs met minder CO2 uitstoot.
    Ondanks de simpele bereiding (ik kon het!) is het heel lekker. Je moet het zeker proberen!

    03-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prazonka (aardappelen met spek) - uit Polen

    Ingrediënten voor 2

    bereiding

    500g aardappelen

    Snij de piepers en de uien in plakken

    250g gerookt spek (bacon ahumado in Spanje)

    Bekleed de bodem van een zware pan met plakken spek

    2 middelgrote uien

    Leg een laag aardappelen, (eventueel paddenstoelen) en laag uien

    Zout, peper, tijm, look

    Bestrooi met zout, peper, eventueel andere kruiden

    Scheutje witte wijn of cider

    Bovenste laag is van aardappelen

    besprenkel met de wijn of cider

    Ter variatie kan je toevoegen:

    Zet het deksel stevig op de pan

    Plakken ham of worst

    Laat het 25 à 30´ op het vuur, eerst hoog, dan lager

    Of wilde paddenstoelen

    De bovenste laag piepers moet heel zacht zijn

    (090407 en 24/10/07: bereid met oesterzwammen)

    Serveer het met komkommer/tomaten in vinaigrette

    Of met mosterd

    opm.: hoe dunner de uien en piepers, hoe korter op het vuur

    03-02-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    14-05-1978
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.proberen

    hop met de geit

    14-05-1978, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vogelzanger
    blog.seniorennet.be/vogelza

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!