Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Voor 4personen: wokgroenten 200g sojascheuten 200g 1 lepel boter sojasaus een 3à4 eetlepels 200gr rijst (ongekookt) peper
zout
paprikapoeder
kerriepoeder
peterselie wok
werkwijze: Breng de boter in de wok. Nadat de boter is gesmolten voeg je de sojascheuten en de wokgroenten erbij. Laat deze nu stoven tot ze gaar zijn. Ondertussen kook je de rijst. Nadat de rijst gekookt is en de groentjes gaar zijn voeg je de rijst bij de groenten in de wok. Je kruid deze nu met peper, zout, kerrie en paprikapoeder en de peterselie. Werk af met 3à 4 eetlepels sojasaus. *Je kunt eventueel ook wat kipblokjes eraan toevoegen.
250 g bloem (tarwebloem) 1 eierdooier 100 g boter (bakboter) 2 dl water 100 sneetjes spek (gerookt) 100 g ham 3 eieren 2 dl melk (halfvol) 1 dl room 200 g kaas peper zout 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De bloem, vermengd met een mespunt zout, uitgieten in een kom.
In het midden ervan een kuiltje maken.
Het eigeel en de boter, lichtjes verwarmt, met de bloem vermengen en er beetje bij beetje het lauwe water bijvoegen tot een deeg wordt bekomen dat loskomt van de kom.
Het aanrecht bestrooien met een weinig bloem en het deeg erop platrollen met een deegrol.
Een taartvorm insmeren met een beetje boter en bekleden met het uitgerolde deeg.
De bodem beprikken met een vork, zodat hij tijdens het bakken niet gaat trekken.
De deegbodem bestrooien met een mengeling van stukjes spek en stukjes ham.
De eieren breken in een kom en mengen met de melk en de room.
De geraspte kaas toevoegen, evenals wat peper en zout.
Het mengsel grondig kloppen en het ten slotte in de taartvorm gieten, over de stukjes ham en spek.
Bestrooien met fijngesnipperd bieslook.
De taart in een voorverwarmde oven van 250 graden plaatsen en 20 minuten bakken.
Lauw serveren in de taartvorm waarin de ham- en spektaart werd gebakken.
Tip:
Voor deze ham- en spektaart kan ook bladerdeeg worden gebruikt.
De gebraden kip 15 minuten laten staan alvorens ze te snijden.
Het vel verwijderen, het vlees van de botjes halen en in stukjes snijden.
De komkommer in plakjes snijden, de prei in dunne ringetjes verdelen, de bleekselderij in staafjes snijden en de sinaasappelen in partjes verdelen.
De waterkers schoonmaken.
Het vlees en de groenten mengen met de pinda's.
De yoghurt mengen met het citroensap en de olie.
De fijngesnipperde knoflook toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.
De saus over de salade gieten en voorzichtig mengen.
Goed gekoeld serveren op een bedje van kropsla.
Iles flottantes
Ingrediënten voor 4 personen
6 eierdooiers 240 g suiker 5 dl melk (vol) 1 theelepel vanille-extract 6 eiwitten 0.6 dl water
Bereid de crème anglaise:
Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
Zet in een warmwaterbad.
Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.
Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.
Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.
Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.
Bereid de eilandjes:
Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.
Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.
Schep het stijfgeklopte eiwit in eilandjes op het bodempje water.
Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.
Voor de karamel:
Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.
Breng aan de kook zonder te roeren, haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.
Ingrediënten voor 2 personen 2 eetlepels rozijnen 1/2 witte kool of voorgesneden zakje (200gr) 2 schijven ananas op eigen sap 1 kleine ui en/of bieslook 2 eetlepels magere slasaus 2 eetlepels magere yoghurt 1/2 theelepel mosterd kerriepoeder, peterselie, zout en peper evt. wat zoetstof ( naar smaak )
Week de rozijnen in lauw water. Maak de witte kool schoon en snijd fijn. Laat ananas uitlekken en snijd in stukjes. Snipper de ui of snijd de bieslook. Vermeng de kool, ananas, ui en uitgelekte rozijnen. Maak een sausje van slasaus, yoghurt, mosterd, kerriepoeder, zout en peper ( zoetstof). Verdeel sausje over de salade.
Vet een ovenschaal in leg de kabeljauw (peper en zout aan beide kanten) erin.
Bak in een tefalpan de soepgroenten beetgaar, voeg het blikje ratatouille erbij en laat dit warm worden.
Schep het groentemengsel over de vis, daarboven op de Italiaanse kruiden, daar weer bovenop de geraspte kaas en een half uurtje in de oven op 200 graden.
Bereidingswijze Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over. Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin. Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe. Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn. Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door. Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods). Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe. Garneer met peterselie.
Serveertips Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.
rode ui, ongeschild in parten 1 bol knoflook, horizontaal doorgesneden 2 takjes tijm 1 eetlepel olijfolie 1 l groentebouillon, heet 100 g halfvolle crème fraiche 3 eetlepels verse peterselie, gehakt zeezout en wat versgemalen zwarte peper eventueel wat knapperig brood om te serveren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de tomaten, ui, knoflook en tijm in een bakblik en schenk de olijfolie erover.
Bestrooi royaal met zout en peper en zet het bakblik 30 minuten in de oven tot alles zacht is en een beetje verkleurd.
Verwijder de ui en knoflook uit het blik en houd ze apart.
Doe de helft van de bouillon bij de tomaten in het bakblik en zet alles nog eens 30 minuten in de oven.
Druk de ui en knoflook uit hun schil.
Pureer in keukenmachine tot een pasta.
Haal het bakblik uit de oven en neem de tijm eruit.
Voeg het tomatenmengsel met de bouillon toe aan de ui en knoflook in de keukenmachine. Schraap met pollepel alle restjes uit het blik.
Pureer tot een gladde massa.
Schenk het mengsel door een zeef in een schone pan, voeg de rest van de bouillon met de crème fraiche toe.
Warm de soep langzaam op en breng op smaak met zout en peper.
Roer de peterselie erdoor en schep de soep in voorverwarmde kommen.
Serveer met warm knapperig brood als je dat lekker vind.
50 g volkorenbloem (plus extra bloem om te bestuiven)
1,5 el gemalen nootmuskaat
Voor de saus 225 g tomaten uit blik, plus sap 75 g gekookte garnalen 1 tl olijfolie 1 tl fijngehakte knoflook 35 g ui, gepeld en gesnipperd 35 g champignons, fijngesneden 1 el rode wijn (optioneel) 1 tl fijngehakte verse oregano of 0,5 tl gedroogde oregano 1 kleine el fijngehakte verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de zoete aardappels ongeveer 35 minuten in de oven, totdat ze zocht zijn.
Dit kun je testen door met een breipen in de aardappel te prikken.
Laat de aardappels afkoelen en haal de schil eraf.
Schep de aardappels in een mengkom: je hebt ongeveer 175 g aardappels.
Voeg de bloem toe en prak de aardappels.
Voeg de nootmuskaat toe en schep alles nog een keer door elkaar.
Voeg wat zout en peper toe.
Bestuif je werkblad met wat bloem.
Het is ook handig je handen even door de bloem te halen.
Rol een beetje van het gnocchimengsel, ter grootte van een brasilnoot, in je handen en op het werkblad tot een balletje.
Druk het balletje met een vork een beetje plat.
Herhaal dit totdat het aardappelmengsel op is.
Zet de gnocchi een halfuur in de koelkast.
Maak de saus door de olijfolie in een antiaanbakpan te verwarmen.
Fruit de knoflook en de ui goudbruin.
Voeg de champignons toe en eventueel wat water als de pan droog wordt.
Voeg de rode wijn (of 1 el water) toe zodra de champignons zocht zijn geworden.
Laat de saus opkoken en voeg dan de oregano toe.
Voeg nu de tomaten en het sap toe.
Roer alles goed door, zodat de tomaten uit elkaar vallen.
Voeg ten slotte de garnalen toe.
Zet het vuur wat zachter en laat alles 15 tot 20 minuten sudderen totdat de saus dik is.
Voeg de basilicum toe.
Schep de gnocchi, net voordat de saus klaar is, één voor één in een grote pan met kokend water en kook ze gedurende 3 minuten.
De gnocchi komen bovendrijven als ze gaar zijn.
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een bord.