Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Ingrediënten voor 4 personen 40 g kikkererwten 6 preien ½ bleekselderij 3 wortelen 2 tomaten 1 blokje runderbouillon 1 takje rozemarijn zout peper
Laat de kikkererwten vooraf een nachtje weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend water en snij ze in stukken. Was de tomaten en snij ze in partjes. Breng een liter water met het bouillonblokje aan de kook in een snelkookpan.
Giet de kikkererwten af en doe ze bij de bouillon.
Laat 10 minuten koken. Haal de druk van de snelkookpan en open ze.
Voeg de prei toe, samen met de bleekselderij, de wortelen en de rozemarijn.
Laat 10 minuten koken.
Doe er de tomaten bij en laat nog eens 5 minuten koken. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
De bloemkool in roosjes verdelen en blancheren in kokend gezouten water.
Afgieten en laten afkoelen.
Een nootje boter in een pan met antikleeflaag laten smelten en daarin de eendenborstfilets aan de velzijde mooi rozig bakken samen met de gehakte sjalotten.
Kruiden met peper en zout, uit de pan nemen en warm houden.
Het overtollige braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met kalfsfond.
Laten inkoken en intussen de vetlaag van de eendenfilets verwijderen.
In schuine plakjes snijden en warm houden in de saus.
Een slaatje samenstellen met de gemengde slasoorten en de bloemkoolroosjes en overgieten met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.
Daarop de eendenfilets schikken en meteen serveren.
Lamsstoofpot
Ingrediënten voor 4 personen
500 g lamsragout 6 sneetjes spek (gezouten) 4 raapjes 4 wortelen 0.25 groene kool (savooikool) 500 g spruitjes 2 preiwitten 2 stengels bleekselderij 10 dl lamsfond peper zout 100 g boter (bakboter)
De groenten schoonmaken, in grove stukken snijden en gedurende 10 minuten stoven in de boter.
Het vlees en de spekreepjes toevoegen en 5 minuten laten meestoven.
Overgieten met de lamsfond en onder deksel ongeveer 45 minuten doorstoven tot alles mooi gaar is.
Serveren met bruin boerenbrood.
Chocoladetaart
Ingrediënten voor 4 personen
100 g boter (roomboter) 30 g bloem (tarwebloem) 4 eieren 0.2 dl melk (halfvol) 2 cl rum 150 g suiker 150 g chocolade (puur) 10 g boter (bakboter)
De chocolade en de boter smelten au bain-marie.
Melk en rum bijvoegen.
De eieren schuimig kloppen met de suiker.
De chocoladepasta voorzichtig door het eierschuim scheppen.
De bloem door een zeef door het mengsel strooien.
Goed mengen.
De resterende boter in vlokjes in een vuurvaste vorm leggen en de oven 10 minuten laten voorverwarmen.
Het chocoladedeeg in de vorm doen en in een matige oven van 180 graden bakken gedurende 45 minuten.
Maak de preiwitten schoon onder stromend water en snij ze in rondjes. Doe de schijfjes prei in een kookpot en voeg er de wijn, de korianderzaadjes en 2 eetlepels water bij.
Breng op smaak met peper en zout, plaats het deksel op de pot en laat 20 minuten koken op een zacht vuur. Schik de schijfjes prei op een schotel en laat ze lauw worden. Doe het sap van de citroen en de olijfolie bij het kooknat en meng goed.
Giet het nat over de prei.
Bestrooi met de fijngesneden verse koriander en dien lauw op.
Voor 4personen: wokgroenten 200g sojascheuten 200g 1 lepel boter sojasaus een 3à4 eetlepels 200gr rijst (ongekookt) peper
zout
paprikapoeder
kerriepoeder
peterselie wok
werkwijze: Breng de boter in de wok. Nadat de boter is gesmolten voeg je de sojascheuten en de wokgroenten erbij. Laat deze nu stoven tot ze gaar zijn. Ondertussen kook je de rijst. Nadat de rijst gekookt is en de groentjes gaar zijn voeg je de rijst bij de groenten in de wok. Je kruid deze nu met peper, zout, kerrie en paprikapoeder en de peterselie. Werk af met 3à 4 eetlepels sojasaus. *Je kunt eventueel ook wat kipblokjes eraan toevoegen.
250 g bloem (tarwebloem) 1 eierdooier 100 g boter (bakboter) 2 dl water 100 sneetjes spek (gerookt) 100 g ham 3 eieren 2 dl melk (halfvol) 1 dl room 200 g kaas peper zout 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De bloem, vermengd met een mespunt zout, uitgieten in een kom.
In het midden ervan een kuiltje maken.
Het eigeel en de boter, lichtjes verwarmt, met de bloem vermengen en er beetje bij beetje het lauwe water bijvoegen tot een deeg wordt bekomen dat loskomt van de kom.
Het aanrecht bestrooien met een weinig bloem en het deeg erop platrollen met een deegrol.
Een taartvorm insmeren met een beetje boter en bekleden met het uitgerolde deeg.
De bodem beprikken met een vork, zodat hij tijdens het bakken niet gaat trekken.
De deegbodem bestrooien met een mengeling van stukjes spek en stukjes ham.
De eieren breken in een kom en mengen met de melk en de room.
De geraspte kaas toevoegen, evenals wat peper en zout.
Het mengsel grondig kloppen en het ten slotte in de taartvorm gieten, over de stukjes ham en spek.
Bestrooien met fijngesnipperd bieslook.
De taart in een voorverwarmde oven van 250 graden plaatsen en 20 minuten bakken.
Lauw serveren in de taartvorm waarin de ham- en spektaart werd gebakken.
Tip:
Voor deze ham- en spektaart kan ook bladerdeeg worden gebruikt.
De gebraden kip 15 minuten laten staan alvorens ze te snijden.
Het vel verwijderen, het vlees van de botjes halen en in stukjes snijden.
De komkommer in plakjes snijden, de prei in dunne ringetjes verdelen, de bleekselderij in staafjes snijden en de sinaasappelen in partjes verdelen.
De waterkers schoonmaken.
Het vlees en de groenten mengen met de pinda's.
De yoghurt mengen met het citroensap en de olie.
De fijngesnipperde knoflook toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.
De saus over de salade gieten en voorzichtig mengen.
Goed gekoeld serveren op een bedje van kropsla.
Iles flottantes
Ingrediënten voor 4 personen
6 eierdooiers 240 g suiker 5 dl melk (vol) 1 theelepel vanille-extract 6 eiwitten 0.6 dl water
Bereid de crème anglaise:
Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
Zet in een warmwaterbad.
Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.
Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.
Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.
Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.
Bereid de eilandjes:
Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.
Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.
Schep het stijfgeklopte eiwit in eilandjes op het bodempje water.
Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.
Voor de karamel:
Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.
Breng aan de kook zonder te roeren, haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.
Ingrediënten voor 2 personen 2 eetlepels rozijnen 1/2 witte kool of voorgesneden zakje (200gr) 2 schijven ananas op eigen sap 1 kleine ui en/of bieslook 2 eetlepels magere slasaus 2 eetlepels magere yoghurt 1/2 theelepel mosterd kerriepoeder, peterselie, zout en peper evt. wat zoetstof ( naar smaak )
Week de rozijnen in lauw water. Maak de witte kool schoon en snijd fijn. Laat ananas uitlekken en snijd in stukjes. Snipper de ui of snijd de bieslook. Vermeng de kool, ananas, ui en uitgelekte rozijnen. Maak een sausje van slasaus, yoghurt, mosterd, kerriepoeder, zout en peper ( zoetstof). Verdeel sausje over de salade.
Vet een ovenschaal in leg de kabeljauw (peper en zout aan beide kanten) erin.
Bak in een tefalpan de soepgroenten beetgaar, voeg het blikje ratatouille erbij en laat dit warm worden.
Schep het groentemengsel over de vis, daarboven op de Italiaanse kruiden, daar weer bovenop de geraspte kaas en een half uurtje in de oven op 200 graden.
Bereidingswijze Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over. Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin. Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe. Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn. Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door. Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods). Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe. Garneer met peterselie.
Serveertips Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.