Brandnetelbroodjes
Ingrediënten voor 4 personen
4 sneetjes brood 300 g brandnetel 1 sjalot 1 ei 1 dl melk (halfvol) 200 g kaas (belegen) 2 cl olijfolie (extra vierge)
Schenk de melk in een platte schaal.
Klop het ei in de melk los en laat het brood in het mengsel weken (5 tot 10 minuten).
Spoel de brandneteltoppen.
Snipper de sjalot.
Verhit de olijfolie en fruit de sjalot.
Voeg de netels met het aanhangende water toe.
Laat ze op een zacht vuur gaar worden (2 minuten) en haal ze uit de pan.
Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en leg de sneetjes brood erin.
Bak ze aan één zijde.
Keer de sneetjes om en leg op elke boterham een portie netels en een plakje kaas.
Doe een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.
Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
Kaukasische kip
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten peper zout paprikapoeder 4 cl olijfolie (extra vierge) 1 ui 1 wortel 0.25 knolselder 0.5 komkommer 0.5 venkelknol 0.5 courgette 125 g rijst (bruine rijst) 1 blaadje laurier 0.5 eetlepel dille (fijngehakt) 10 eetlepels kippenbouillon 1 dl zure room
Zout, peper en paprikapoeder mengen met een kwart van de olijfolie en daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed inwrijven.
Laten trekken gedurende 10 minuten.
De schoongemaakte groenten in grove stukken snijden.
De rest van de olie in een diepe braadpan verhitten en daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin laten bakken.
De knolselderij en de wortel toevoegen en even laten meestoven.
De gewassen rijst erbij schudden samen met het laurierblad en op smaak brengen met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).
Overgieten met de kippenbouillon en onder deksel zacht laten stoven.
De oven voorverhitten op 240 graden.
Alles overscheppen in een diepe ovenschotel en mengen met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette.
In het midden van de oven nog 15 minuten laten doorstoven.
Uit de oven nemen en de zure room erdoor scheppen.
Onmiddellijk opdienen.
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 1 eierdooier 1 ei 125 g chocolade (puur) 2.5 dl slagroom 200 g chocolade (puur)
Meng de eierdooier met het ei en de suiker.
Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.
Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.
Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.
Smelt de rest van de chocolade.
Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.
De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.
Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
19-05-2006 om 09:27
geschreven door Elkezanje
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)