Op 4 september kwam er hier een bericht in de mailbox.
Ik heb de betrokken persoon direct een antwoord toegestuurd met de belofte het onderwerp later te behandelen op de blog.
Wat nu gebeurd.
Beste
je plaatste op onze blog onderstaande reactie.
Beste tuinier in hart en ziel,
Heel regelmatig, om niet te zeggen dagelijks, kom ik uw bijgewerkte blog bekijken en meegenieten van uw tuinplezier.
Ik heb een vraagje. Kan ik nu nog buiten sla zaaien of is dat te laat? En indien het nog kan , welke soort? De andijvie staat al mooi, de eerst geplante beginnen al goed te kroppen,
maar een portie sla is ook in het najaar niet te versmaden, zo vinden wij. Dank bij voorbaat,
Mijn antwoord hier op is:
-normaal gezien is het te laat
-gezien we een raar jaar meemaken wat temperatuur betreft, zou ik het proberen
maar op voorwaarde dat je die salade later kan afdekken al is het maar met plastiekfolie.
Wie wil bijleren moet experimenteren en niet bang zijn dat het een mislukking wordt.
-De enige soort kropsalade die ik jou kan aanbevelen is: 'Wonder van de vier jaargetijden'.
-pluksalade zoals lollo rosa of lollo bianco
en eikenblad is ook een mogelijkheid maar later ook afdekken.
-Van salade moet je weten dat het bleke deel minder vitaminen bevat dan het groene (eventueel rode) gedeelte.
-September is het de tijd om volop veldsalade te zaaien. -Je kan ook in oktober nog veldsla zaaien maar dan onder glas. -Wil je de voedingswaarde van salade (sla) even bekijken ga dan naar http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=855
Wat is tuinplezier zonder eetplezier?
De smaak van salade wordt in feite bepaald door de dressing.
Die kan je gerust zelf maken en natuurlijk liefst zo licht mogelijk.
Wij doen het zo: -Je bepaald zelf de hoeveelheid. -De helft is een light mayonaise en de andere helft magere yoghurt
Dan volgen de echte smaakmakers. (hoeveelheden volgens smaak)
-Je versnippert sjalot of rode ajuin of welke soort dan ook -versnipper een portie peterselie -je versnippert er ook wat basilicum bij -eventueel voeg je er een kleine hoeveelheid gember aan toe -Je kan bijkruiden met peper en zout maar probeer ook eens zonder.
We waren zaterdag op een familiefeest waar ieder zijn bijdrage leverde en onze dressing viel in de smaak. Het recept gaat de familie rond. Waarom zou het ook niet mogen rond gaan in de velt familie?
24-09-2012 om 06:33
geschreven door tuinblog d
|