Met oudejaarsavond halen wij altijd een Chinese rijsttafel. Daardoor kreeg ik het idee om eens een eenvoudig Chinees recept op te zoeken. Ik vond het op
http://www.smulweb.nl/recepten/120673/Chinese-schotel
Chinese schotel in de wok
Hoofdgerecht klaar in 20-30 minuten voor 2 personen
Ingrediënten
-350 gr biefstuk
-2 el sesamolie -1 ui
-1 rode peper -1 teen knoflook
-2 rode paprika′s -6 el. hoisinsaus :
-1 bl bamboescheuten
Voorbereiding
-Bamboescheuten laten uitlekken en klein snijden -rest ook klein snijden
Bereidingswijze
-Vlees klein snijden en bakken in sesamolie -rest van de ingrediënten er bij doen en als laatste de hoisinsaus en als allerlaatste de bamboescheuten er bij.
Dit gerecht vraagt natuurlijk om rijst. Kies de rijst die jij het fijnste vindt.
Hoisinsaus is een zoete saus uit de Chinese keuken, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water.
Hoi Sin betekent zoiets als "zeevruchten" in het Cantonees. Toch zit er geen vis in de saus.( http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoisinsaus)
Als je oordeelt dat bamboescheuten alleen niet voldoende is als groenten, voeg er dan een paar groenten bij. De keuze kan je zelf maken. In ons gerecht van oudejaar was er zelfs groenlof verwerkt. Eet smakelijk.
05-01-2013 om 08:01
geschreven door tuinblog d
|