Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS bloemenzaad voor een bijenvriendelijke tuin!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen actie provincie West-Vlaanderen :
    http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/natuur/Pages/default.aspx

    05-02-2011 om 11:11 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.millieuprijs

    Op donderdag 3 februari mocht ik een gedeelde eerste prijs van de milieuraad van onze gemeente in ontvangst nemen ‘een mand vol streekproducten’.



    Ik voelde mij als iemand die op boodschappen was geweest voor zijn vrouw en haar die dan presenteerde met een strikje om. Toch een apart gevoel hoor!



    Of ze in haar nopjes was?  Je ziet dat van hier!

    De motivatie:
    Hij onderhoudt dagelijks een seniorennet blog over ecologisch tuinieren.
    Hij geeft tips en adviseert bij het opstarten en onderhouden van een ecologische moestuin.
    Kortom een duidelijk voorbeeld van het delen van kennis en ervaring.
    Een echte meerwaarde.

    Deze prijs is prachtig meegenomen. Het zou natuurlijk een meerwaarde hebben gehad met enkel biologische producten.  Maar ja...een mens leeft niet van brood alleen hé! Ik dank dan ook langs deze weg diegene die mij heeft voorgedragen, de organisatoren van de prijs en allen die meewerkten om de uitreiking vlot en zeer aangenaam te doen verlopen.
    Het enige wat ik spijtig vond was dat ik geen kans kreeg om ter plaatse iedereen te bedanken en voor het voltallig gemeentebestuur en vele onbekenden onze blog en mijn manier van werken, even toe te lichten.
                                                                                     Ja maar niets is volmaakt!



    04-02-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWJAARSRECEPTIE Velt Jabbeke
    Vrijdag 4 februari vanaf 19 h
     


    NIEUWJAARSRECEPTIE in zaal Swaenenburg Cathilleweg 38 in Stalhille ( vanuit de richting van de vaart Oostende  - Brugge, aan de rechterkant bij het binnenrijden van het dorp )
    (04-02-2011 om 16:07 geschreven door Pol Movinttog) 
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Alles verliep vlot en naar wens,  door de grote inzet van de bestuursploeg en enkele trouwe en hardwerkende medewerkers.

    We kregen, met diamontage, een overzicht van het voorbije jaar en onze voorzitter lichtte het komend jaar toe. Iedere aanwezige kreeg het jaarprogramma op papier.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    (05-02-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d)

    04-02-2011 om 00:00 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.telweekend vogels
    Natuurpunt foto
    http://www.natuurpunt.be/nl/biodiversiteit/vogels/vogels-voeren-en-beloeren_637.aspx

    Vogels Voeren & Beloeren

    Onze tuinvogels hebben het in de winter vaak erg moeilijk om voldoende eten te vinden. Door hen te voederen help je hen door een moeilijke periode en zit je meteen op de eerste rij van een van de mooiste shows ter wereld! Profiteer van het Voeren en Beloeren om hen te tellen en ons je maandelijkse telgegevens door te geven en mee te tellen op het nationaal telweekend op 5 en 6 februari 2011. Zo kan Natuurpunt de talrijkheid en verspreiding van tuinvogelsoorten onderzoeken. Het telformulier voor het nationaal telweekend op 5 en 6 februari vind je HIER. Alvast bedankt!

    03-02-2011 om 20:48 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit van de maand: mandarijntjes enz.

    Naast de mandarijnen heb je ook de clementines en de minder bekende Satsuma (vrucht) als varieteiten van de mandarijn.  Ik vond bij http://www.infotalia.com/nld/culinair/voeding/groenten_en_fruit/groentefruit_detail.asp?id=3120

    o.a het volgende en werkte het wat bij. 
    De mandarijn.  
    De zoete hap is erg populair en zit boordevol vitamine C en calcium. De calcium sterkt je botten en wordt beter opgenomen dan de calcium in melk, de vitamine C is dan weer verrijkend voor je immuunsysteem. Regelmatig mandarijnen enz. eten zou zelfs gunstige gevolgen hebben bij maagpijn, slecht slapen, vermoeide huid, rimpels, stress, angst en verdriet.

    Seizoen
    Mandarijnen ogen zomers, maar je kan ze hier vooral in de winter verkrijgen. Van oktober tot februari worden ze namelijk ingevoerd van Spanje en Marokko.

    Op de markt
    Een mandarijn moet stevig zijn, mag geen plekken hebben en heeft liefst een egale oranje of gele kleur. Groene mandarijnen zijn nog niet rijp, maar ze kunnen narijpen op koude temperaturen. Het is zelfs zo dat mandarijnen enkel verkleuren door de invloed van erg koude temperaturen.

    Variëteiten
    De clementine is een iets grotere mandarijn die is ontstaan door een kruising van een mandarijn en een pomerans, een sinaasappel met bitter vruchtvlees.

    Nog een bekende soort is de satsuma. Dat is een Japanse, pitloze en zoete variëteit die vooral in Spanje wordt gekweekt.

    Hoe schoonmaken?
    Je maakt een mandarijn schoon door hem te pellen. Als je de schil gebruikt voor een of andere bereiding, dan was je hem beter eerst grondig.

    Hoe bereiden?
    Mandarijnen kan je zo eten, in een fruitsla mengen, maar ook in warme bereidingen en sauzen verwerken. Van de schil kan je sauzen maken.

    Hoe bewaren?
    In de koelkast bewaren mandarijnen nog ruim een week.

    Lekkere combinaties
    Kip of eend is heel lekker met een mandarijnensausje of met mandarijnen die op smaak zijn gebracht met kaneel.

    Mandarijntjes en varieteiten zijn heel courant gebruikt in wokrecepten.


    Hier toch ook wat nadere aandacht voor de variëteiten:

    Clementines:   

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Clementine 

    Clementine (Citrus ×clementina) met als officiële naam ClementineSRA63 is een ras van (Citrus reticulata syn. Citrus clementina) en is een citrusvrucht die haar naam zou ontlenen aan pater Pierre Clément.

    Deze Franse missionaris in Algerije zou in 1902 een nieuwe citrussoort hebben gecreëerd door een mandarijnboom te kruisen met een pomeransboom (een pomerans is een bittere sinaasappel). Dit klopt echter niet met de genetische samenstelling van de Clementine. Het is aannemelijker dat de Clementine net zoals andere mandarijnrassen afkomstig is uit China.

    De aanvoer uit vooral Spanje, Italië, Marokko en Algerije vindt plaats tussen november en eind februari.

     Satsuma (vrucht)

     http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http%3A%2F%2Fnl.wikipedia.org%2Fwiki%2FSatsuma_%28vrucht%29

                                               

    Satsuma (Citrus reticulata 'Satsuma' syn. Citrus unshiu 'Satsuma') is de aanduiding voor een groep van nauw verwante mandarijnenrassen, die ontstaan is in Japan, mogelijk al in 1429. De vruchten zijn in 1876 door een echtgenote van een ambassadelid van de Amerikaanse ambassade in Japan, satsuma genoemd naar de provincie Satsuma in Kyushu. Voor die tijd stond de vruchten alleen als mikan bekend.

    Het gaat om relatief platte mandarijnen met geen of weinig pitten. De schil is lichtoranje en is makkelijk te verwijderen, een zogeheten "easy peeler". Het vruchtvlees is in principe fris zoet van smaak, maar kan aan het begin van de aanvoerperiode nog wat zuur zijn.

    De vruchten worden onder andere geteeld in Italië en Spanje. De aanvoer vindt plaats tussen oktober en januari, waarmee het een van de vroegst aangevoerde mandarijnen in het seizoen is. Tegenwoordig vindt de teelt ook in Zuid-Afrika, Argentinië en Chili plaats, waardoor deze mandarijn steeds vaker gedurende het gehele jaar verkrijgbaar is.

    Er bestaan verschillende rassen, waarvan de 'Satsuma Owari' en de 'Satsuma Wase' de bekendste zijn. De meeste mandarijnen in blik zijn satsuma’s. Meestal wordt deze vruchten in tegenstelling tot de clementine ten onrechte onder de algemene naam mandarijn aangeboden. 


    Recepten met mandarijn of variëteiten:

    http://www.ingredienten.nl/recepten/mandarijn
    Hoofdgerechten

    -eendenborst met mandarijnen
    -Gestoomde zalm met citruscouscous
    - Gamba's met mandarijnendressing
    -Kip met mandarijn en kaneel - Farfalle tropicana okoko    


    Ik koos echter op de site  
    http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/meer-pasta/pasta-tropicana 
    voor een recept met meerdere vruchten o.a; mandarijn.  


    Pasta tropicana voor 4 personen  

    In +/- 30min klaar    

     

    Ingrediënten

    -300 g varkensvlees, in blokjes

    -50 g boter

    -2 uien, gesnipperd

    -1 pakje Honig Mix voor Macaroni en Spaghetti

    -100 g wortel, in plakjes

    -3 tomaten, ontveld en in blokjes

    -350 g Honig Hoorntjes

    -50 g rozijnen

    -2 mandarijnen, in partjes

    -1 peer, in blokjes

    -1 perzik, in schijfjes

    -1 banaan, in plakjes

     


    Bereiding

    -Bak het vlees in een braadpan in de boter snel bruin.

    -Fruit de ui even mee. Voeg de mix, 150 ml water en de groenten toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
    -Bereid intussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    -Voeg de rozijnen, mandarijnen, peer, perzik en banaan aan de saus toe en verwarm het geheel nog ca. 5 minuten op zacht vuur.

    - Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.



    Serveer de pasta in een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus over de pasta en serveer de rest er apart bij.


    Dit is lekker met een groene salade van krulandijvie, veldsla en komkommer. 
        
              


    Variatietip:

    Pas het fruit aan het seizoen aan. Voeg in de zomer stukjes verse perzik en abrikoos toe, in de winter wat meer peer en appel. Aangeboden door Honig.

    02-02-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toegestuurde foto's

    Op mijn bijdrage waarin ik het had over bussels maken die moeten dienen om mijn windkering aan de noord- oostkant van onze tuin te verhogen kwam er een reactie. Daarop antwoordde ik uitvoerig.
    Dat er verschillende manieren bestonden om een windkering te maken kwam ook aan bod. De manier waarop je die maakt hangt af van verschillende factoren.  Ik gebruik b.v. bussels omdat die boven op een berm moeten waar er weinig bewegingsruimte is omwille van de bomen en struiken die er zijn geplant.


    In een bijna open ruimte, waar voldoende bewegingsvrijheid is kan ik het hier getoonde model aanbevelen.


    In dit geval hier is het niet enkel een windkering maar ook een vrijwaren van de privacy. Ik kan enkel  N.D. dankbaar zijn voor het doorsturen  van dit sprekend fotomateriaal.  Heb jij ook sprekende foto's van nog een andere manier van werken met recuperatie materiaal voor een windkering, dan mag je die gerust doorsturen naar dalae@pandora.be

    01-02-2011 om 06:41 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit van de maand: de banaan

    We namen reeds de appel onder de loep en we lopen het rijtje van het seizoensfruit verder af en komen dus terecht bij de banaan.     

    De bananenplant  is in feite een kruid dat wordt gerekend bij de groenten maar als fruit gegeten wordt.
    Op de site http://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(fruit) lees ik  letterlijk: Een bananenplant  of bananenboom is in werkelijkheid een kruid, `s werelds grootste kruid (kruidachtige). Volgens de tuinbouwkundige definitie wordt de banaan echter tot de groenten gerekend. Volgens de culinaire definitie is het echter een vrucht, omdat de banaan als nagerecht dan wel als tussendoortje wordt gegeten.

    Wil je meer lezen over herkomst enz. dan klik je gewoon op boven staande site en je krijgt een hoop lectuur te verwerken.  
          
                                                  
    Wat mij het meest interesseert is,  wat we er allemaal kunnen mee aanvangen. Maar eerst zocht ik nog de voedingswaarde op van deze zeer lekkere vrucht. Ik  vond op  http://home.scarlet.be/~vc197828/nutritive_nl.html  o.a.wat volgt                                            
                    

    De banaan is een voedingsproduct dat zeer voedzaam is, ze bevat 23% hydraat van koolstof. De cholesterolwaarde is 0,00%. Ze bevat slechts 0,2% vet, zij bevat ook proteïnen.
    De banaan is erg gegeerd door sportlui door haar rijkdom aan natuurlijke suikers. Deze suikers hebben de eigenschap dat ze snel omgezet kunnen worden in energie die de verloren energie uit fysieke activiteit makkelijk kan compenseren.
    De banaan bevat bovendien silicium, magnesium en ijzer. Het spreekt voor zich dat de voedingswaarden van de banaan ook een positieve impact kunnen hebben op onze gezondheid.

    Mijn echtgenote lust geen warme bananen en komen er bij ons nooit bereidingen op tafel waarin bananen zijn verwerkt. Ooit heb ik dit wel gegeten maar dat ligt reeds diep in mijn herinnering.  Ik kan het in één enkel woord samenvatten:  
    H E E R L IJ K Zo ben ik voor jullie een receptje gaan opzoeken. Op de site: 
    http://allrecipes.nl/recepten/zoekresultaten.aspx?label=bananen
    vond ik alleen maar een veelheid aan dessertreceptjes.

    Dus ging ik maar verder zoeken en vond al heel vlug op 
    http://www.culinair.net/index.php?action=item&m=y&table=recipes&form_name=titel&id=4217
    het onderstaande recept

    Gevulde kipfilet met banaan uit de Zuid Amerikaanse keuken.

    Aantal Personen 4  - Bereidingstijd 40 minuten

    Ingredienten

    -2 bananen, in blokjes
    -2 bananen in reepjes van 10 cm
    -4 kipfilets
    -3 rode parika's in reepjes
    -50 g Gorgonzolakaas
    -3 fijngehakte gedroogde vijgen
    -2 el verse rozemarijn, fijngehakt
    -1 el honing
    -2 el olijfolie
    -8 el broodkruimels
    -peper en zout

    Voorbereiding:
    -Snij een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat.

    -Meng vijgen, blokjes bananen, rozemarijn, kaas, broodkruimels, zout en peper door elkaar.

    -Doe een kwart van de vulling in ieder kipzakje. Sluit de opening met een cocktailprikker.

    Bereiding:
    -Verwarm de olijfolie in een koekenpan boven matig vuur.

    -Doe de stukken kip in de pan en bak deze ongeveer 4 minuten aan beide kanten.

    -Bestrijk iedere kipfilet met honing.

    -Leg de stukken kip op een schaal.

    -Doe de rode paprika's en de banaanreepjes in dezelfde pan en bak deze een paar minuten.

    Serveer de gevulde kipfilets met de gebakken paprika, reepjes banaan en rozemarijn.

    -Lekker met een glas ‘gewurztraminer’
    -Een ros of een stuivende witte ‘vin de pays’ uit de ‘Gascogne’ te schenken op 6-8 C° zou ook heerlijk zijn.  

             
    Banenreepjes en gevulde kip.   Laat maar komen hoor.
    Wie het eens uitprobeert mag mij altijd uitnodigen hoor en bedankt bij voorbaat. De illustraties kwamen opnieuw van Google afbeeldingen.

    31-01-2011 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!