Ik kreeg volgende antwoorden in verband met het invriezen van zaden. 1.Dag Daniël,
Er worden jaarlijks heel wat zaden ingevroren om ze voor de toekomst te bewaren.
Bij het invriezen zijn er enkele basismaatregelen in acht te nemen.
Je moet ze vochtvrij inpakken, vb vacuüm trekken en ze daarna in een goede verpakking op minimum -20° invriezen als ze een heel eind moeten bewaren!
Er is op de Zuidpool een zadenbank die heel wat zaden invriest om te bewaren voor het nageslacht.
Groeten en succes met het invriezen.
2.
naar mijn mening en uit een documentaire is er een zaadbank geinstalleerd in het hoge noorden
daar bewaren ze al de soorten zaad van de aarde om bij grote tegenslag !!!!
opnieuw te kunnen gebruiken
daar bewaren ze het zaad op een diepe vriestemperatuur jaren aan een stuk
en ze weten dat het terug vruchtbaar is anders zouden ze het niet doen
dus is het mogelijk
ivan.
3.
Beste Ivan,
Groot gelijk:
http://www.ehow.com/how_5578968_freeze-vegetable-seeds-storage.html geeft zelfs aan hoe je dat moet doen. Vooral (zelfgewonnen of gekochte) zaden met een beperkte kiemkracht, zoals bijvoorbeeld pastinaak & schorseneer, zijn goeie kandidaten voor vriesbewaring. Mijn bonen & erwten gaan zelfs allemaal 3 dagen de vriezer in: tegen de beestjes.
Hartelijke groeten,
Lieven
Heb je zin om het eens te proberen...ga je gang. Ook ik wens je veel succes.
Op het net vond ik op de site http://pooljaar.nl/weten/2008/02/27/zaadbank-spitsbergen-geopend/ onderstaande tekst:
27 februari 2008 Remy van den Brand Nieuws, Spitsbergen
De Svalbard Global Seed Vault is deze week officieel geopend. Die wordt ook wel omschreven als de Doomsday vault of ark van Noach. Het project wordt gefinancierd door de Noorse overheid.
De zaadbank bevat - zoals de naam al zegt - zaden van gewassen uit de hele wereld en bevindt zich - zoals de naam al zegt - op Spitsbergen. Svalbard is de Noorse naam voor Spitsbergen. De opslag bevindt zich voor het grootste gedeelte ondergronds, in een berg in de plaats Longyearbyen. In totaal passen er 2,25 miljard zaden in, die bewaard worden bij een temperatuur van -18 graden Celsius.
Is het nu -18 of -20° ...Het moet lukken.
21-07-2011 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|