Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendmenu met knolselder

    In de vorstvrije garage heb ik nog een emmer staan gevuld met zand boven knolselder.

    Ik ben op zoek gegaan op het net naar een recept met selder.

    Op http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/knolselder/knolselder_08.htm vond ik een recept:

    Varkensmignonettes met knolselderpuree.

             

    Ingrediënten

    -4 varkensmignonettes

    -100 g boter

    -zout & peper

    -marjolein

    -500 g aardappelen

    -1 knolselder

    -50 g boter

    -125 cl melk

    -muskaatnoot.

     

    Bereiding:

    -Wrijf de varkensmignonettes in met zout, peper en marjolein.

    -Bak ze vervolgens in een hete pan langs beide zijden mooi bruin.


    -De mignonettes mogen een beetje roze blijven, zo blijft het vlees lekker

    sappig.            


    -Schil de aardappelen en de knolselder en kook beide gaar in licht gezouten water.

    -Prik regelmatig met een vork in de knolselder, zo kunt u voelen of hij al gaar is.

    -Laat vervolgens even uitlekken.

    -Pureer  de aardappelen  en de knolselder. 

    -Roer een klontje boter door de gepureerde aardappels en knolselder en voeg er de melk aan toe.

    -Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Smakelijk eten


     

    23-03-2013 om 12:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de ban van het koude weer

    Het weer houdt ons in de ban maar abnormaal is het niet voor de tijd van het jaar.
    We zijn het niet gewoon en het voelt aan als uitzonderlijk.

    Hopelijk is het volgend jaar vroeger echte lente.

    Op de site van knmi. Kan je het volgende lezen.

    Kou in maart

    -19 maart 2013 - Met maart op de kalender is de winterkou nog niet voorbij.

    Vooral in de eerste helft van maart kan het nog flink vriezen.

    Pas daarna gaat de temperatuur in de lift maar ook dan zijn vorst en sneeuw nog mogelijk.

    http://www.knmi.nl/cms/content/30060/kou_in_maart

    Dit is het standpunt van de weerkundigen.


    Ik sta daar nu reeds zo lang met spinazie in blokjes.


    Uiteindelijk heb ik een voor gemaakt in de serre en die goed begoten.


    En zo heb ik die spinazie uiteindelijk maar in de serre geplant. 
    Er is toch voldoende ruimte en die spinazie zal geoogst zijn vooraleer de tomaten zijn geplant.

     

     

    22-03-2013 om 16:06 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinclub

    Activiteit bij  Jabbeke

    Op zondag 24 maart 2013 van 10 tot 12 is er tuinclub bij Addi.
    In café 't Oud Gemeentehuis', Cathilleweg 86 te Stalhille.

     

    Voorop gestelde  agenda:

    - Vaste rubriek:

    Welke tuinwerkzaamheden deden we onlangs of staan op het programma?


    -In de moestuin:

    -Nu planten, zaaien.....

    -In de siertuin:
    Luc
    aan het woord! Nieuwe poging nu er geen sneeuw ligt!    

     

    Doe activiteit:


    snoeischaar slijpen.
    -Iedereen mag zijn snoeischaar meebrengen.
    -Luc brengt zijn materiaal mee en leert ons hoe het moet.

     

    -De fruittuin

    - De vijver

    - De serre: koud en warm glas

    - Bloembollen

    - Kruidentuin

    - Dieren in de tuin

     

    -Alle aanwezigen kunnen het woord nemen.
    Er kunnen vragen gesteld worden of ideeën naar voor gebracht worden.

     

    Rubriek Velter voor Velters:
    Zadenruil - Wie heeft iets over?  Wie wil ruilen?

     

    -Vragen Tuinclubleden:

    Heb je vragen voor de volgende tuinclub,  stuur ze gewoon naar: paulclicteur@hotmail.com

     

    -Voor jou gelezen.

    -Wie brengt zelf een artikel mee?

     

    Zondag 28 april 2013 is de volgende tuinclub 
    Wie heeft nu reeds voorstellen?

    Heeft er wel iemand lente besteld?
     Of wacht je ook geduldig af?

    21-03-2013 om 17:07 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini aubergines

    Mini aubergines.

    Sedert kort gaan Colette en onze jongste dochter naar Thaise kookdemonstraties.

    Toch kwam het voor mij noch vrij onverwacht.  ‘pa, zou je willen mini aubergines kweken?

    Misschien kan ik er mij voor dit seizoen nog van af maken door te zeggen dat het te laat is.


    Ze worden het best in Januari gezaaid bij een kamertemperatuur van + 20°C.

    Ze kunnen zeer goed gekweekt worden in potten.

    Ik zie ze hier reeds staan op de vensterbank in de keuken tussen de orchideeën.

    Een andere mogelijkheid is een plant kopen in een pot en ze binnenshuis verder opkweken.



    Dat zal natuurlijk niet gaan want bij die orchideeën is er geen plaats meer.
    Kun je niet van de eerste keer plantjes kopen? Was de tegenvraag.

    Ik heb gezegd dat we reeds veel geluk zullen hebben als we zaad vinden.

    Gewone Aubergines kweken is al niet gemakkelijk. We zullen wel zien of er zaden te vinden zijn van die mini’s..

     

     

    Mini Aubergine (Solanum melongena

    Is een delicate, tropische eeuwigdurende plant.

    Ze wordt vaak gekweekt als eenjarige in gematigde klimaten.

    Ze groeit 40 tot 150 cm lang met grote, grof gelobde bladeren.

    Die kunnen 10 tot 20 cm lang zijn en 5 tot 10 cm breed.

    Halfwilde types kunnen veel groter worden, tot 225 cm

    Ze hebben dan grote bladeren dan tot 30 cm  lang en 15 cm breed. De stengel is vaak stelelig.

    De bloem is wit tot paars, met een vijflobbig blemkroon en gele meeldraden. De vrucht is vlezig, heeft een vlezige structuur.

       

    Dit zijn enkele soorten in grootte, kleur en vorm.

    Die is minder dan 3 cm in diameter op wilde planten, maar veel groter in gekweekte vormen.

    De vrucht is botanisch geclassificeerd als een bes.

    Ze bevat tal van kleine, zachte zaden die  eetbaar zijn.

    Ze hebben een bittere smaak, want ze bevatten ‘ nicotinnide alkaloïden'.

    Ze zijn nauw  verwant met tabak.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Eggplant#Cultivation

    19-03-2013 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongewoon laat

    Met deze hardnekkige winter in het land kan je onmogelijk overgaan tot zaaien.

    In een normaal jaar waar maart minstens 12 zonnige en relatief warme dagen telt, kan je dat wel.

     

    Toch geef ik jullie de data voor een normale lente. 
     

    18 tot 24 maart.

    Ter herinnering:

    tp. ter plaatse           vg volle grond

    zb. op zaaibed           kg koud glas

    pp. in (pers)potjes    wg warm glas

     

    18       -ui zaaien vg: dun zaaien

                -vaste planten scheuren en plan ten

     

    19       -suikererwt zaaien tp. vg: kies Sugar Bon als hoog ras

                -labboon zaaien tp. vg

     

    20       -radijs zaaien vg

                -rozelaars snoeien

     

    21       -aardperen planten vg

     

    23       -vroege herfstprei zaaien kg

                -weeuwenbloemkool planten vg

     

    24       -buitentomaat zaaien wg

                -glastomaat verspenen wg

                -krulsla en ijsbergsla zaaien pp. kg

                -vroege groene selderij verspenen kg


    Natuurlijk kan je voor dit seizoen niets anders dan wachten.

     

    18-03-2013 om 17:59 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendmenu: Sint Jacobs vruchten met witloof

    Ik wou het een beetje feestelijk laten smaken door twee fijne ingrediënten samen te voegen.  
    Dit recept haalde ik bij:

    http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/6233/sint-jakobsvruchten-met-witloof/


    Sint- Jacobs vruchten met witloof



    Voor 4 personen

    Met een bittere toets

     

    Ingrediënten

    -12 Sint- Jacobs vruchten

    -1kg witloof (grond)

    -1sjalot

    -1 onbehandelde sinaasappel

    -2cm gember (gesnipperd)

    -2el vloeibare honing

    -2 el sojasaus

    -handvol koriander

    -olijfolie

    -peper

    -zout


    Bereidingswijze

    -Snij het witloof in lange repen.

    -Snipper de sjalot.

    -Trek met een ‘zesteur’(uitleg onderaan) fijne schilletjes van de sinaasappel en pers het sap.

     

    -Verhit 2 el olijfolie in een wok.

    -Fruit de sjalot en de gember.

    -Voeg het witloof en de sinaasappelschil toe en roerbak even.

    -Blus met het sinaasappelsap, de honing en de sojasaus.

    -Roerbak tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt.

    -Breng op smaak met peper en zout

     

    -Dep de Sint- Jacobs vruchten droog en bak ze langs beide kanten in olijfolie.

    -Kruid met peper en zout.

     

    -Verdeel het witloof over 4 borden en leg er telkens 3 sint- Jacobs vruchten op.

    -Garneer met koriander.

    Sint-jakobsvruchten met witloof

    Feestelijk, snel klaar en warm.

     

    Een ‘zesteur’ is een klein gereedschap, waarmee fijne draadjes van de schil ("zest(e)") van met name citroen of andere citrusvruchten kan worden geschaafd.

      
    Het bestaat uit een handvat en een metalen kop met (meestal vier tot zes) 'oogjes', waarmee men langs de schil schraapt. Om dit gemakkelijk te maken zijn de randen van de 'oogjes' vlijmscherp. Het schaafsel wordt vaak gebruikt als smaakmaker of (eventueel gedroogd) als decoratiegarnituur
    .     http://nl.wikipedia.org/wiki/Zesteur

    Je kan maar bijleren hé!
    En vergeet vooral niet het te laten smaken.

     

    16-03-2013 om 14:32 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ecologisch tuinieren voor beginners

     

    Ter herinnering:  Start van de lessenreeks 'Ecologisch Tuinieren' bij 

     Jabbeke

     

    Op donderdagavond 21 maart van 20u-22u.

    In het SPC “Hof ter Straeten” te Varsenare

     

    Uw lesgever is André Verheecke, erkend Velt-lesgever.

    Les 1 : de principes van ecologisch tuinieren.

     

    Het Ecologisch Tuinieren heeft zo zijn eigen principes... 

    die er voor zorgen dat de biologische landbouw, hoogwaardige voedingsmiddelen produceert, zonder residu's.

     

     Deze cursus kunnen we alleen maar  warm aanbevelen aan beginnelingen in de biologische teelt van groenten.
     

     

    Als je er nog niet bij bent, kan je nog inschrijven:


    Kostprijs met inbegrip Veltuitgave ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’- leden 25€ voor de reeks – 10€ per les afzonderlijk

                     - niet-leden 50€ voor de reeks – 15€ per les

    Lidmaatschap 25€ per jaar.

    Inschrijven bij deketelaere.marc@skynet.be – tel. 050-38 60 27

    Overschrijven op rek. BE14 8538 5689 3483  - lessenreeks.

    15-03-2013 om 08:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoeihout in krinloop brengen

    Over het snoeihout van fruitbomen

    Een bijdrage van Marc onze voorzitter die mij o.a. schrijft: 

    Vorige week waren de temperaturen toch iets gezelliger.

    Ik heb er gretig gebruik van gemaakt om de fruitbomen te snoeien, toch het steen -fruit.

    (Marc heeft een relatief ruime boomgaard.)

     

    In de plaats van naar het containerpark te rijden met jouw snoeihout kan je het principe van kringloop tuinieren toepassen.




    Versnipper het met de haksel machine en breng het aan in de paden. 



    Ik kies voor de paden omdat voor de vertering van hakselhout veel stikstof nodig is die ontnomen wordt aan de grond.

    In de paden is dit minder ingrijpend dan tussen de beplanting die ook stikstof nodig heeft. 



    Houterige ‘mulch’ is ook zeer gewaardeerd door het klein –fruit.

    Het oppervlakkig wortelgestel houd van een bodembedekking die uitdroging tegengaat

        

    Ook aan de voet van planten die een zure grond verkiezen is dit aan te raden.

    Voorbeelden hiervan zijn o.a. blauwe bes, rododendrons, azalea’s enz.  t.t.z. alle andere zuurminende planten. 

    Deze bijdrage mocht ik vrij bewerken.  De inhoud heeft stand gehouden.



    14-03-2013 om 09:51 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitzonderlijk weer

    Ken je nog de weerspreuk  die ik 23 februari plaatste? 

    Als het op Sint Pieter in de winter (22-02) vriest dan is het voor 40 dagen.

    Dat we dit niet letterlijk kunnen nemen hebben we ondervonden. 

    Ik interpreteer het in de ruimste zin.

    Zo kunnen we zeggen: ‘Als het met Sint Pieter vriest, dan zal het nog wel een periode (lang of kort) stevig vriezen’.

    Dit wat we nu aan het meemaken zijn.


    Ondertussen moet ik de paprika’s en de vroege komkommer opnieuw zaaien.

    Ik heb in mijn hoofd een ingebeeld  plakkaatje gehangen  met  ‘EVEN GEDULD’.

    Nu kan ik elke avond de teerdere plantjes afdekken met mijn piepschuimbakken.

    ’s Morgens controleer ik die dan. 
    Er is nog niets vervroren maar groeien is toch iets anders.
    En als het zonnig moet je luchten. 
    Dan bestaat het risico dat je als het dakvenster 's avonds vergeet te sluiten.




    Voor de erwten vrees ik niets. 
    Het is de allereerste keer in de geschiedenis van mijn tuin dat ik ze binnen kan afharden.

     

    De salade blijf ik afdekken om de zachtheid van de bladeren een beetje te garanderen.

     

    Moest de spinazie die ik aankocht in volle grond staan  dan moet ze niet afgedekt worden.

    Nu dek ik af om het wortelgestel niet te laten bevriezen.
    De erwten zitten nog eens in plastiek potjes maar de spinazie is in blokjes in een zeer licht plastieken bakje.



    De kleine saladeplantjes en de ruccola  zijn de teerste van de bende. 

    Ik ben benieuwd voor deze morgen want ik vergat het venster dat ik nu pas heb gesloten.
    Er is niets aan de hand bij een t° van -3°.
    Ze blijven afgedekt tot de zon terug is.
    Als de zon er door komt is het rond 10u reeds ongeveer +5°.

    13-03-2013 om 07:21 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze tweede winter

    Na een weekje fijne lente zitten we opnieuw tot over onze oren in de wintermiserie.



    Gisterenavond heb ik alle tere plantjes onder hun piepschuimen stolp geplaatst.



    Er viel een klein beetje stofsneeuw die dan gaande weg is over gegaan in grotere vlokken.



    De vijver was nog normaal maar de krokussen stonden er reeds bij met gesloten kelken.



    Dit is de temperatuut van deze morgen op de thermometer in de serre. 

    Met dien verstande dat je er 2° moet van afdoen om dat hij 2° onder de juiste waarde tekent.



    De blauwe bakken in de serre beïnvloeden heel de sfeer met een zachte blauwe tint.

    Het ziet er kouder uit dan dat het werkelijk is.



    Buiten gekomen zie je sneeuw die zich tegen de serre ophoopt.



    dit is een algemeen zicht op het koud glas in de tuin.
     

    Onder de, op een kier openstaande bak, zal de veldsalade wel voor een deeltje onder de sneeuw zitten.

     

    Aan de rand van de vijver ligt de sneeuw opgehoopt zodat de crocussen er gedeeltelijk onder bedolven zijn.



    De bovenlaag op de vijver is een ware sneeuwbrij.

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de teelt van witloof

    Witloof in de biologische teelt:

    Voor de Europese regelgeving  bij deze teelt, verwijs ik jou naar de URL van de onderstaande site. 

    http://lv.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=1735

     

    Hoe verloopt de teelt van witloof?

    Eerst groeit de wortel op met groen loof.

    Tijdens die groei worden de planten op een ecologische manier onkruidvrij gehouden.

    Zolang het bladerdek niet is dicht gegroeid moet je schoffelen tussen de rijen.

    In de rijen moet je dan wieden.

    Eens een dicht bladerdek ben je zo goed als onkruidvrij.

    In het najaar worden de wortelen gerooid en laat men ze met blad en al een vijftal dagen liggen.

    Ik legde ze altijd zo dat het blad de wortel bedekte.

    Dan worden  de bladeren afgesneden 

     
    boven de wortel.

    Er bestaan vroege en late soorten.

     

    Ik kreeg een reeks van zes foto’s doorgestuurd door occasionele medewerker Daniël.

    Dit is een bewijs dat je helemaal geen tuin hoeft te hebben om  witloof in te tafelen.

    Je koopt de wortels in bij een bio boer om vervolgens in te tafelen in een kuip.



    De wortelen worden op een zekere diepte in de emmer of  ton in getafeld.

    Je zorgt er voor dat er boven de wortelen juist voldoende ruimte is voor een normale witloofstronk.
    Ze worden goed aangegoten.


    De ton wordt dan tot boven toe gevuld met droge grond.
    Dan heb je normaal gezien enkel te wachten tot ze boven beginnen te pinnen.



    Als ze over het totale oppervlak van de emmer of ton boven komen kan je de aarde boven de wortel afgieten.



    Je kan de kroppen met wortel en al als één blok ui de emmer schudden.
    Dit eenvoudig omdat ze met het wortelgestel in elkaar gegroeid zijn.


    Vervolgens maak je één na één de kroppen los. En hoef je ze enkel nog van de wortel af te snijden.


    Zo zie je dat je zelfs zonder tuin, in een kelder  of in een verwarmde garage witloof kunt telen.  
    Je kan ook de krop laten trekken (opnieuw laten groeien) zonder afdekgrond.
    Dan moet de emmer in het donker staan.
    Staat die emmer in de garage, plaats er dan een voldoende hoge kartonnen doos boven op.

     Ik wens je veel succes.
    Van zodra je de wortels in een verwarmde omgeving plaatst spreekt men van forceren.

    Je kan  forceren door meer dan warmte alleen.

    Je kan ook op zuiver water de krop er in trekken. Zie Europese regelgeving in de site hierboven.  




    11-03-2013 om 09:02 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendmenu: vegetarisch

    Wij hebben de gewoonte aangenomen op donderdag er ook een vegetarische dag van de maken.

    Een van de lekkerste  vegetarische schotel die reeds at, vind ik het onderstaande gerecht de kroon spannen.
    Ik ben Het recpt gaan halen op het internet.
    Maar wij maken het klaar uit het boek '200 vega recepten,  van Veltman Uitgevers.
    Dit gerecht luistert naar de naam: 

     

    Vegetarische ‘cannelloni’ met spinazie en ‘ricotta’

     

    ‘Cannelloni’ ingrediënten

    -tomatensaus

    -1 pot van ½ kilogram ‘ricotta’ kaas

    -een knoflookteentje

    -buffelmozzarella

    -¼ kilogram verse spinaziebladeren

    -Parmezaanse kaas (100 gram in een blok)

    -flink wat vers gemalen peper

    -vers geraspt muskaatnoot

    -verse twijgjes marjolein, alleen het zachte stuk gebruiken

    -een 12tal ‘cannelloni’ pijpjes

    -150 gram buffelmozzarella

    -‘Cannelloni’ vulling maken en garen in de oven




    Dit is harde cannelloni die wacht op zijn vulling

    Bereiding:

    Begin met de tomatensaus te maken.

    -Meng 1 potje ‘ricotta’ met verse spinaziebladeren die je eerst goed wast.

    -Snij ze daarna in dunne repen.

    -Plet een teentje look onder een mes.

    -Wrijf even in het rond en voeg het bij de ‘ricotta’ en de spinazie.

    -Vermits ‘ricotta’ niet overdreven veel smaak heeft, kruid je het geheel goed met flink wat peper.

    -Roer met een spatel flink door elkaar.

    -In plaats van zout, ga je er geraspte Parmezaanse kaas aan toevoegen en roer alles om.

    -Voeg vers geraspte muskaatnoot toe en verse marjolein.

    -Snijd de marjolein met een mes in stukjes tot je het mes hoort "knarsen".

    -Je bent dan gekomen aan de houterige steeltjes die niet mee onder de vulling mogen.

    -Voeg de zachte stukjes marjolein (1 flinke eetlepel) bij de vulling,

    -Roer goed om en proef.

    -Voeg indien gewenst meer zout of andere kruiden toe zodat de smaak sterk gekruid overkomt.

    -Doe de vulling in een spuitzak.

    -Vul de harde ‘cannelloni’ pasta met de ‘ricotta’-spinazie vulling.

    -Bedek de bodem van een ovenschaal met 1 pollepel tomatensaus.

    -Leg de gevulde ‘cannellonistaafjes’ in 1 laag op de bodem van een vuurvaste ovenschotel.

    -Giet de tomatensaus er royaal over

    -Alle ‘canneloni’ loet goed onder staan, want de pasta moet garen in de saus.

    -Snijd de buffelmozzarella in schijven en leg bovenop de tomatensaus.

    -Zet de pasta een half uur in de oven van 180 graden .


     

    -De vegetarische volwaardige ‘canneloni’ met spinazie en ‘ricotta’, Parmezaanse kaas en buffelmozzarella is Klaar om te serveren.

    http://www.jeroenmeusdagelijksekost.com/2011/12/vegetarische-canneloni-met-spinazie-en.html

    Ik wens je smakelijk eten.

    09-03-2013 om 12:33 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een bijna onbekende groente: stegelsla

    Ik zag ergens een bijdrage over een niet courante soort salade: 'De stengelsla’.
    Ik herinner mij dat ik eens hier in mijn op een plantenruil, enkele plantjes gekregen te hebben.
    Ik heb die toen proberen op te kweken maar het is niet gelukt. 



    -Stengelsla,
    (Lactuca integrifolia)
    ook gekend onder de benamingen "aspergesla" of "sladerij".
    Ze is een eenjarige uit China afkomstige groente, is bij ons niet zo heel goed gekend en dus ook weinig geteeld.
    -In China en Japan wordt deze groente veelvuldig gebruikt.



    Het is een plant die wel eens het proberen waard is.
    Het is een lekkere voorjaarsgroente waarvan ook de stengel eetbaar is.

    Deze groente groeit zowat 60 cm hoog (en zelfs soms tot 120 cm).
    Ze vormt een rozet met eetbare langwerpige bladeren die op sla lijken.
    -Ik zoek zaad en je wilt het eens uit te proberen.
    Ik hou er rekening mee dat hij soms wel eens onder een andere naam wordt aangeboden.
    Je zoekt best onder: stengelsla, aspergesla, sladerij, lange malse, enz.
    http://www.wilfriedrobert.be/GROENTEN/stengelsla.html

    Wil je er meer over weten ga dan naar bovenstaande site
    Daar kan je lezen over de teeltwijze, de ziekten en plagen en over consumptie en gezondheid. 



    Ik ben opzoek om te weten waar hier in Belgie het zaad te verkrijgen is.
    Moest iemand zo'n adres kennen, laat het dan weten op dalae@pandora.be
    Het zal in dank aangenomen worden.

    08-03-2013 om 16:41 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de woelvork

    Sedert gisteren is een groot deel van de tuin bewerkt.



    Er is veel werk verzet in 1 dag. Nog vak 4 omwoelen waar de sjalotjes komen.



    Vak 2 en het stuk voor de combinatieteelt zijn omgewoeld.


    Ook vak 4 is omgewoeld.
    Nu is alle grond, waarop geheel of gedeeltelijk, relatief vroege teelten komen, omgewoeld.


    De resten van de winterbescherming zijn allemaal op een hoop gebracht.

    Een deel ervan zal, waar het kan en nodig is, worden gebruikt als vroege grondbedekking.

    Wat het omgewoelde deel betreft, laat ik het tot na de komende koudeprik zo liggen.

    De reden is dat de grotere kluiten dan gemakkelijker kapot vriezen bij de voorspelde nachtvorst.
    Uit de serre verhuis ik de heel jonge plantjes en de grotere die geen koude aankunnen. 
    De veranda zal ik opnieuw wat verwarmen zodat ze niet te veel temperatuurverschil kennen.

    07-03-2013 om 15:04 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet te vroeg buiten zaaien

    In het verleden maakte ik een paar keer de fout om te vroeg te starten met het buiten zaaien.

    Nu wacht ik tot het spontane kiemen van het onkruid.

    De voorgezaaide groenten worden wel buiten geplant.

    Maar dan enkel deze die koude aankunnen.

     

    Het grootste deel van de tuin wordt nu vrij gemaakt van de winterbedekking




    De veldsalade krijgt een andere dak boven het geheel.



    De miniserre wordt dus verplaatst en wacht op jonge salade.


    De vrijgemaakte grond wordt bewerkt met de woelvork.

    Alles wordt in gereedheid gebracht voor de zaai van spinazie op de tussenrijen van de combinatieteelt.

    Ik krijg één keer in de week wat hulp van mijn broer en zelf werk ik op mijn sterk vertraagd eigen tempo.
    Ik volg op het weerbericht nauwkeurig de tendes voor de komende week.

    06-03-2013 om 14:56 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start van het buitenseizoen 2013

    Het werkseizoen buiten is ook voor mij begonnen.

     


    De resten van de winterbedekking worden weggenomen.  Alles is op 1/3de gekomen.


    Vak 4, waar de sjalotten komen is klaar om bewerkt te worden met de woelvork.



    Vak twee, voor salade en het zaaibed voor winterprei is vrijgemaakt.

    Ik heb met de spade rondom rond met een halfdiepe steek het werkoppervlak in de diepte afgelijnd.



    Vervolgens word de grond omgewoeld met de woelvork. 

    Voor dit relatief kleine oppervlak heb ik +/- 5 minuten van doen.



    De grond kleeft een beetje aan de tanden en wijst op een goede vochtigheid.



    Het is een zeer goede gewoonte om je materiaal na gebruik grondig te reinigen.

    In een wip is het gebeurt.  Laat je het er aandrogen dan reinig je het later met moeite.
    Of werk je met vuil materiaal dan is het niet vlot werken hoor.

    Deze gewoonte heeft mijn vader zaliger mij bijgebracht.

    05-03-2013 om 12:07 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie + tuinkalender

    Er kwam een reactie op het recept met wortelen op grootmoeders wijze

    Ik las je recept van de wortels.

    -Het lijkt me een waterige bedoening (sorry voor de uitdrukking).


    -
    Om geen vitaminen te verliezen , probeer eens het volgende :

    laat de wortelen stomen in een stoomtoestel( 20 min) of een snelkookpan( 5 min) , met zeer weinig water.

    -Te gelijkertijd stoof je een ajuin, dan de klaargemaakte wortelen toevoegen en klaar is kees.

    -Laat het aardappelzetmeel weg, de wortelen smaken nog zo goed, puur natuur !!

    -Zelfs suiker zal overbodig zijn !!


    Bij het opdienen bestrooien met wat peterselie of tijm.

    Je kan ook naar believen mosterd gebruiken.

    smakelijk


    To zover de reactie.
    Dat lijkt met heel wat eenvoudiger maar je moet het zo eens proberen.
    Je kan me ook laten weten wat jij er van denkt op dalae@pandora.be  .

    En hier heb je dan ook nog het kalender  voor deze week.


    4 tot 10 maart

    Ter herinnering:

    tp. ter plaatse           vg volle grond

    zb. op zaaibed           kg koud glas

    pp. in (pers)potjes    wg warm glas


    -4-radijs zaaien kg of eerste zaai vg

    -5-raapstelen zaaien tp. vg of kg

    -6-frambozen aanbinden

    -peterselie 1ste zaai vg: voorkiemen is aangeraden

    -7-knoflook planten vg

    -late plantaardappelen voorkiemen: kies rassen die weinig vatbaar zijn voor aardappelziekte (b.v. Eba)

    -8-paprika zaaien wg

    -blauwe bes uitplanten

    -stekken van bessen uitplanten

    -9-tuinkers zaaien tp. vg

    -rabarber scheuren en planten

    -artisjok zaaien pp. wg

    -10-dop- en sluimererwt zaaien tp. vg

    -droge erwt zaaien tp. vg

    Het zonnig weer is aangebroken. Vlieg er maar in.
    Echte zaaikriebels heb ik nog niet tenzij binnen zaaien. 

    04-03-2013 om 17:05 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendmenu met wortelen

    De biologische teelt van wortelen is best een moeilijke teelt.

    Dat de inspanning de moeite loont kan je enkel bewijzen met ervan te eten.

    Ik vond een eenvoudig oud recept dat aantoont hoe lekker een wortelbereiding kan zijn.

    Het wordt gepresenteerd op mijn gebruikelijke manier.

     



    Worteltjes op grootmoeders wijze

    Duur van de bereiding 20-30 minuten

    Voor 4 personen


    Ingrediënten
    .

    -8 grote wortels (+/- 750 gr)

    -1 ajuin

    -boter

    -verse tijm

    -peper en zout

    -suiker

    -aardappelzetmeel

    -mosterd

    Bereidingswijze

    -Schraap de wortels en snij ze doormidden in dunne plakken en snij ze daarna in kleine reepjes.

    -Pel de ajuin en snipper hem fijn.
    -Laat een klontje boter smelten en laat de ajuin stoven zonder te bruinen.

    -Voeg dan de worteltjes toe en laat een paar minuutjes mee stoven.
    -Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna over- sopt worden.

    -Voeg een eetlepel suiker toe.

    -Indien je de worteltjes iets pittiger wil, kan je ook een klein lepeltje mosterd toevoegen.
    -Laat de worteltjes nu verder pruttelen op een zacht vuurtje en roer af en toe.
    -Haal de worteltjes van het vuur wanneer ze beetgaar zijn.
    -Om de wortelsaus te binden gebruik je een kleine eetlepel aardappelzetmeel.

    -Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water en meng met de worteltjes.
    -Zo smaken worteltjes het best, beetje zoet, beetje zout, beetje pittig.


     

    -Serveer met aardappelpuree en stoofvlees. Zo bekom je een lekker klassieker.

    Dit recept haalde ik van de site: 
    http://www.koken.be/recept/worteltjes_op_grootmoeders_wijze/

    Smakelijk eten.

    03-03-2013 om 09:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de twee lente's

    De meteorologische lente is gestart. Ik heb bij  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lente wat  uitleg gevonden over die gestarte lente.

     

    De weerlieden hebben een afspraak gemaakt.

    De meteorologische lente heeft niets met de zon te maken.

    Je kunt het eigenlijk ook niet eens echt lente noemen.

    De meteorologische lente is de naam voor de maanden maart, april en mei.

    Je snapt het misschien al, er is ook een meteorologische zomer.

    Deze duurt ook 3 maanden: juni, juli en augustus.
    Zo zijn er ook nog de meteorologische herfst en winter.

    Meteorologen hebben afgesproken om de seizoenen in te delen in periodes van 3 maanden.

    Dan is het veel gemakkelijker om klimaten te kunnen berekenen.

    Je hoeft er dan geen rekening mee te houden dat het begin van de lente altijd anders is.

    De eerste dagen van hun lente was het, wat temperatuur betreft, nogal ondermaats.
    Maar de weersvoorspellingen spreken van 14° voor dinsdag (nieuwe maan).


    Die andere lente, onze vertrouwde lente, uitgelegd op
    http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/2157310/aardrijkskunde/item/2360381/meteorologische-of-astronomische-lente/

    De astronomische lente is een ander verhaal dan dit van weermannen.
    Lente of voorjaar is een van de vier seizoenen.

    De lente volgt op de winter en wordt gevolgd door de zomer.

    De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni.

    Op het  zuidelijk halfrond begint de lente meestal op 22 september.

    Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener.

    Veel planten gaan bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.

    Dit is niet de lente van de weerlieden maar de lente met data van uit mijn jeugd. 
    Voor mij gaan de seizoenen mee met de maan.
    De voorspellingen die mijn overleden buurman deed waren soms raker dan die van de weerlieden. 
    Ik had alles moeten opschrijven maar mijn geheugen deed ook zijn werk.

    Door de koude februarimaand is de natuur wat later dan we de laatste jaren gewoon zijn.


    Op wandel nam ik op een verlaten domein deze foto van nu pas ontluikende krokus bloemen.

    Ik ben reeds volop aan het zaaien  en kweken maar dan binnenshuis.


    De plantjes worden afgehard in de serre en wat later krijgen ze buiten een aanpassingskuur .
    De erwten zal ik niet afdekken tegen eventuele nachtvorst. 


    Maar voor de salade die binnen blijft tot de oogst,  zijn de piepschuimbakken voorlopig nog beschikbaar. 


    Het groenlof wordt nu krop na krop gebruikt in de keuken.  Er komt stilaan meer verlies op.
    Als je ze binnen haalt in de serre,  is er veel minder verlies op dan buiten.
    Ze blijven binnen langer groen en gaan inwendig niet zo vlug beginnen gedeeltelijk te rotten.
    De kroppen die er het bruinst uit zien zijn binnenin helemaal wit. 


    Ze zijn de dag vóór de vorstperiode in de serre gebracht en hebben  heel vlug nieuwe worteltjes ontwikkeld.
    Op de foto zie je goed het verschil tussen de oudere donkere worteltjes en de nieuwe veel blekere. 
    Groenlof is een zeer gemakkelijk te verplaatsen groente.
    Er moet zelfs geen kluit aarde aan de wortelen hangen. 

    02-03-2013 om 10:27 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hardnekkige ongewenste kruiden (onkruid)

    Er is nog geen groei te bespeuren in de tuin en tot juni heb je er weinig of geen last van.
    De grotevakantiemaanden zijn de gevaarlijkste om plots een overwoekerde tuin te krijgen.

    Ik heb het hier over ongewenst kruid of beter bekend als onkruid.

     

    Als je spreekt over onkruid en wilde planten in de tuin komt eerst de vraag naar voor:.

    Wat is nu onkruid?

    Dat zijn alle wilde planten, waar je last van hebt.

    Je kan er vele laten staan op de plekjes, waar ze niet lastig zijn voor andere planten.

    Van deze planten moet je ook kunnen genieten. Er zijn veel soorten, die heel geliefd zijn bij insecten.

    Brandnetel bv. is een waardplant van verschillende rupsen van prachtige vlinders. 
    Een aantal heeft z'n plekje in de tuin en staat vermeld als zomerbloeier.

    Ga naar:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wilde_planten_in_Nederland

    Deze site bevat een lijst van wilde planten.

    Ze staan alfabetisch op de Latijnse naam.

     

    Ik kies er eentje uit dat hier welig tiert.:

      -'hagewinde'
      Calystegia sepium   -familie Cuscutacea

    Deze plant is een al even moeilijk aan te pakken klant als het zevenblad.

     

    Dan heb je nog iets gelijkaardig m.n.(met name) ‘akkerwinde’ -Convolvulus arvensis L.             -Familie: Convolvulaceae.

    Dit is toch een ander verhaal met enkele gelijkenissen.

    Daar heb ik hier echter geen last van maar het wortelgestel is gelijkaardig.    


    Soms haal ik ze boven de grond maar in de grond is het een nog groter kluwen van witte draden. (eigen foto)

    Ze hebben ook een gelijkaardig bloemetje.


      
    Van akkerwinde hebben we hier geen last maar des te meer van haagwinde.

     
    De haagwinde onderscheidt zich van de akkerwinde doordat de steelbladeren groot zijn en de kelk bedekken.
    Bij de haagwinde zitten geen twee korte, smalle (draadvormige)schutblaadjes
    halverwege de bloemsteel.
    Maar bij de akkerwinde heb je dat wel. 
    De bloemetjes geuren iets naar vanille.
    Verder is de bloemkroon van de akkerwinde vijf of meer keer langer dan de kelk.

    Komt voor op natte tot vochtige, voedselrijke grond in rietlanden en ruigten, aan de rand van moerasbossen, in akkers, plantsoenen en tuinen. De haagwinde is een hardnekkig onkruid. Vooral in stedelijke gebieden is de plant zonder Herbiciden moeilijk te bestrijden doordat de plant steeds terugkomt uit de wortelstokken. In Nederland wordt de haagwinde ook wel pispotje genoemd naar de vorm van de bloem. Aan de andere kant zijn er duidelijk ook altijd liefhebbers van deze sierlijke plant geweest, die er de lieflijke naam lievevrouweglazeke aan gegeven hebben.   http://nl.wikipedia.org/wiki/Haagwinde

    Ik heb er langs de tuindraad met de buurman en in de bessenstruiken.  


     Daar beginnen ze pas te woekeren na de pluk van de bessen. 

    Ik ga ze te keer in het voorjaar door ze enkele keren te knippen. 

    Eens de pluk voorbij laat ik ze gewoon hun gang gaan tot aan de snoei.

    Dan worden de struiken helemaal ervan gezuiverd. De groei is dan zo goed als stil gevallen.

    (De meeste  gebruikte foto's komen van Google afbeeldingen) 


     

    01-03-2013 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!