Het werd tijd dat ik eens ging grasduinen in de recepten van wintergerechten.
Ik ben reeds lang een fervente bezoeker van smulweb. Dit is de reden waarom ik reeds twee URLs voorop zet.
Aan jou de keuze.
http://www.smulweb.nl/recepten/&query=winter+planco&sorteer=beoordeling&tpp=15&page=5
http://www.smulweb.nl/artikelen/179710/15-x-heerlijke-winterse-gerechten
Ik zal hier wel eens een gerecht halen om het op mijn manier te presenteren.
Eén puntje van mijn winterprogramma staat reeds vast.
Op zaterdag krijg je van mij een recept.
Ik zal mijn best doen om regelmatig ook eens in de potten te roeren.
In de winter heb ik daar veel meer tijd voor.
Een vaste dag kunnen wij echter niet afspreken omdat Colette zeer onregelmatig werkt.
Zij is veel beter in boodschappen doen dan ik.
Ik zal voorstellen dat zij die verricht als ik kook, kwestie van
..Je begrijpt me wel hé?
Voor vandaag vond recept op een andere site dan smulweb.
Rundvlees pompoen stoofpot
Kooktijd 2 uur en 45 minuten, aantal personen: 6
Ingrediënten
-1 - 1,5 kilo rundvlees
-1 liter runderbouillon
-500 ml water
-4 eetlepels polenta
-8 rode aardappelen, afhankelijk van de grootte in de helft of in kwarten gesneden
-1 ui in grote stukken
-750 gram verse pompoen in stukken
-2 maïskolven elk in 3 stukken gesneden
-1 winterpeen in dikke plakken
-1 kleine rode peper, haal de zaadjes er uit en snij in kleine stukjes.
-1 stengel selderij in stukjes
-1 prei, in de helft en dan in stukken
-1 theelepel oregano
-1/4 theelepel mild paprikapoeder
-zout
-vers gemalen peper
-een grote hand gesneden verse koriander
Bereiding:
-Snijd het rundvlees in zes grote stukken (1 per persoon) en leg dit in een grote vleespan.
-Giet het water en de bouillon er over heen en breng het aan de kook op groot vuur.
-Doe de deksel op de pan en zet het daarna op laag vuur om het in 1 tot 1,5 uur gaar te sudderen.
-Voeg de polenta, de aardappelen en de ui toe. -Doe de deksel weer op de pan en laat nog weer een kwartier sudderen.
-Snijd de pompoen in zes gelijke stukken en voeg het samen met de maïs, de wortel, de rode peper, de selderij en de prei toe.
-Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
-Voeg eventueel wat meer vocht toe als dat nodig mocht zijn.
-Voeg de oregano en paprikapoeder toe in de vijf laatste minuten.
-Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer in grote kommen waarbij je de ingrediënten eerlijk verdeelt.
Garneer met de gesneden koriander.
Bron: Allrecipes.com
http://www.lekker-eten-gezond-afvallen.com/rundvlees-pompoen-stoofpot.html
Voor de eerste keer maak ik reeds een uitzondering door het weekend recept te laten verschijnen op vrijdag. Vanaf volgende week is het op zaterdag gepland tot in het voorjaar.
26-10-2012 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|