Denk jij bij zon weer op de eerste plaats aan groenten kweken. Ik in elk geval niet. Mijn eerste bekommernis is wat ik van lekkers en vooral verwarmend ik van daag op tafel zou willen, zeg maar welke winterkost we vandaag klaarmaken.
Mijn keuze is gevallen op een weight watchers menu . Rundvlees gestoofd in wijn. In het Frans luistert dat gerecht naar een ronkender naam...Boeuf bourguignon Het recept is voor zes personen.
ingrediënten:
600g wortelen
400g champignons
200g uien
3 teentjes knoflook
700g rundvlees klapstuk/riblap-
40g spek
2eetlepels plantaardige olie
2koffielepels maïszetmeel
250ml rode wijn
12,5cl water
tijm
4 laurierblaadje
peper en zout
werkwijze:
1- Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in grove stukken en de champignons in plakjes.
Snipper de uien fijn. Snijd het spek in reepjes en het rundvlees in grotere stukken
2-Verhit de olie in een snelkookpan. Laat de spekreepjes er even in aanbraden. Voeg het rundvlees en de gesnipperde ui toe en laat goudbruin bakken. Meng dan het maïszetmeel eronder en overgiet met de wijn en het water.
3-Voeg vervolgens de knoflook, de wortelen, de plakjes champignon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Sluit de snelkookpan af en laat 45 minuten koken op een zacht vuur.
En smakelijk eten hé.
08-03-2010 om 10:26
geschreven door tuinblog d
|