Er komen nog koude dagen. Daarom het onderstaande recept.
Stoofpotje met varkensworst gerecht klar in 20-30 min.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensworsten
- Vetstof
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 venkelknol (in stukjes)
- 450 gram vast kokende aardappelen, in stukjes of krieltjes.
- 2 takjes tijm
- Snufje Safraan
- 200ml witte wijn-
- 200ml kippenbouillon
- Zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze
-Verwarm de olie in een stoofpanen braad de saucijzen rondom bruin.
-Neem ze uit de pan en fruit op laag vuur in ca. 2 minuten glazig
-Voeg de knoflook en de groenteblokjes toe en fruit alles al roerend nog ca 4 minuten.
-Voeg de aardappelstukjes,tijmsaffraan en saucijzen toe schenk er de wijn en bouillon over.
-Laat aan de kook komen en kook het een paar minutendoor.
-Leg het deksel op de pan en laat nog ca. 20 minuten stoven.
-Bind de jus eventueel met aardappelzetmeel of een paarklontjes ijskoude boter. -Breng verder op smaak met zout en peper.
Dit was dan het laatste recept op zondag. Een recept bewerkt voor de blog naar het recept op:
http://www.smulweb.nl/recepten/1370810/Stoofpotje-met-varkensworst
recept geplaatst door harry_bijl Smakelijk eten.
04-03-2012 om 20:07
geschreven door tuinblog d
|