Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mary
    blog.seniorennet.be/mary
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    v8x
    blog.seniorennet.be/v8x
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snitt
    blog.seniorennet.be/snitt
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerde springboksteaks met broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

     4 springboksteaks (omwikkeld met spek)- 1 wortel- l ui- 1 raapje- 60 g boter- 400 g broccoli- 100 g honing- 0,5 dl gin of jenever- 3 dl vleesfond- 2 dl room-  peper en zout

     

    Maak de wortel, de ui en het raapje schoon en snijd alles in blokjes. Verhit de boter in een pan met een antikleeflaag en bak er de gekruide springboksteaks in op een hoog vuur (5 minuten aan elke kant).

    Voeg nu de blokjes groente bij, laat ze even mee­ fruiten en zet het vuur lager. Laat de springboksteaks

    nog 10 minuten verder garen.

    Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en laat ze niet langer dan 8 minuten blancheren in kokend water. Giet ze af en stoof ze op een heel zacht vuurtje op met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

    Maak de honing vloeibaar in de magnetron. Schep de gebakken springboksteaks en de groenten uit de pan. De groenten houdt u warm, de steaks legt u in een vuurvaste schaal en strijkt u royaal in met de honing (voor een mooie glans). Zet de steaks 10 minuten in een oven van 180°C. Strijk ze na 5 minuten nogmaals in.

    Maak de saus: giet het braadvocht af uit de pan waarin de steaks en de groenten hebben gegaard, en deglaceer met de vleesfond. Voeg de opgewarmde gin of jenever toe en flambeer. Blus met de room en laat de saus inkoken. Voeg tot slot het honingvocht uit de vuurvaste schaal toe en zeef de saus.

    Leg een springboksteak in het midden van elk voorverwarmd bord en lepel er een beetje saus over. Schik rond het vlees roosjes broccoli en hoopjes van de groenten blokjes. Geef de rest van de saus en basmatirijst er apart bij.

     

    Tips

    Springbokvlees komt uit zuidelijk Afrika en is ma­ger en erg zacht van smaak. Het moet goed worden gekruid en kan bereid worden als tournedos.

    In kleine stukjes gesneden springboksteaks lenen zich erg goed voor wokgerechten!

    09-02-2007 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet américain
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks zijn wazige herkomst heeft de filet américain zich allang in de culinaire traditie van ons land genesteld. Toch heeft deze oerklassieker vele gezichten dankzij de 'final touch' die u makkelijk aanpast aan uw eigen smaak.

     

    Basisrecept:

     

    Voor 4 personen:

    500 gr mager rundergehakt- 2 koffielepels fijngehakte sjalot- zout, peper uit de molen en paprika- 2 eierdooiers- 20 kappertjes- 1/2 soeplepel gehakte peterselie- 1 koffielepel mosterd- 1 scheutje olijfolie- 1 koffielepel gehakte augurken- Worcestersaus (Engelse saus), tabasco, ketchup (naargelang de smaak)

     

    Basisbereiding:

    Het vlees zorgvuldig mengen met alle hierboven vermelde ingrediënten, kruiden naar smaak en 10 minuten in de koelkast plaatsen.

    Serveren met een mooie salade van verse rauwkost en een portie dikke, handgesneden frieten, al was het maar om de fervente fans te plezieren. Belgischer kan u het zich niet voorstellen!

     

    Variaties:

    -Draai gehaktballen van de filet américain en bak ze aan één kant in een klontje boter. Op een warm bord serveren met de gebakken kant naar boven en gegarneerd met gebakken groenten en in tijm gebakken aardappeltjes.

    -Hak verse kruiden fijn (kervel, bieslook, dragon, peterselie) en strooi ze over het vlees nadat u het uit zijn hoge en ronde vorm hebt gehaald.

    -Om de bereiding een beetje knapperiger te maken, kunt u enkele gegrilde en vermalen gedroogde vruchten toevoegen (hazelnoot, pistache, pijnboompit,).

    -Wilt u hetzelfde maar nét iets anders, dan neemt u een geroosterde boterham, belegt u hem royaal met filet américain ... en noemt u hem apetrots toast cannibal!

    -Om indruk te maken op de échte kenner schotelt u hem een groot bord voor met centraal het rauwe vlees, omringd door kleine hoopjes van alle ingrediënten en met een eierdooier in de schaal, pal in het midden van het vlees.

    05-02-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde everzwijnfilet met krenten en pijnappelpitten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 everzwijnfilet (elk van ong. 160 g)- 2 eetlepel bloem- 1 eiwit- 100 g krenten (gele)- 100 g pijnappel pitten- 100 g boter- 2 grote aardappelen- 1/4 knolselderij- 4 dl wildfond- 2 dl room- peper en zout

     

     

    Laat de helft van de boter smelten op een zacht vuurtje (of in de magnetron) en giet ze door een koffiefilterzakje om ze te klaren.

    Hak de krenten en de pijnappelpitten zeer fijn tot dezelfde textuur als paneermeel (houd enkele vruchten opzij voor de garnering).

    Haal de everzwijnfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de gehakte krenten en pitten.

    Schil de aardappel en de knolselderij, rasp ze en meng goed. Vorm van het mengsel dunne koekjes. Bak deze koekjes op een zacht vuurtje in de helft van de geklaarde boter (gebruik bij voorkeur een pan met antikleeflaag). Draai ze na 10 minuten om en bak de andere kant.

    Bak in een andere pan de everzwijnfilets in de rest van de geklaarde boter (4 à 5 minuten aan elke kant voor rozig vlees).
    Laat de wildfond in een steelpannetje inkoken tot de helft van het volume, kruid met peper en zout, voeg de room toe, laat opnieuw inkoken en klop de saus op met de resterende boter.

    Leg op elk verwarmd bord een koekje van aardappel en selderij en daarop een everzwijnfilet. Lepel saus aan één kant van het koekje en garneer de andere kant met opzijgehouden krenten en pijnappel pitten en met wintergroenten volgens het marktaanbod.

     

    Tips:

    Zijn de everzwijnfilets aan de dikke kant, snijd ze dan overlangs doormidden. Dan krijgt elke gast twee stukken gepaneerde filet. Als groenten garnituur kunt u witloof, spruitjes en oesterzwammen nemen.

    04-02-2007 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne amandelbavarois met exotisch fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Voor het deeg:

    125.g eiwit- 150 g poedersuiker- 25 g gesmolten boter- 50 g bloem

    Voor de bavarois

    125 g gemalen amandelen- 125.g suiker- 1 vanillestokje- 2 dl melk- 2 eieren- 3 blaadjes gelatine- 2 dl room

    Voor het fruit

    2 bananen- wat citroensap- 1 mango- 1 kiwi- 1 appel- enkele plakken ananas- enkele aardbeien of frambozen- 12 goudbessen

     

    Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en strijk er 8 dunne rondjes van 8 cm diameter mee uit op een bakplaat. Laat 3 minuten bakken tot dunne knapperige koekjes in een oven van 200°C. Laat afkoelen.

    Meng het amandel poeder en de suiker, voeg de melk en het vanillestokje toe en giet het mengsel in een vuurvaste kom. Laat de kom 10 minuten staan in een oven van 80°C.

    Giet het melk amandelmengsel over in een pannetje en verwijder het vanillestokje. Scheid de dooiers van de eiwitten. Roer de eierdooiers los met een beetje van het mengsel en voeg ze bij het pannetje. Laat op een zacht vuurtje al roerend opwarmen (opgepast voor schiften!).

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp ze uit en voeg ze bij de bereiding. Laat al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Zodra de bereiding begint op te stijven spatelt u er luchtig de stijfgeklopte room en tot sneeuw geklopte eiwitten onder. Vul hiermee ronde vormpjes die iets kleiner zijn dan de koekjes. Laat minimum 6 uur opstijven in de koelkast. Snijd de geschilde bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schil de appel, de mango en de kiwi en snijd ze, samen met de ananas en de aardbeien of frambozen, in blokjes. Goed mengen.

    Haal de amandel bavarois uit de vormpjes. Leg op 4 koekjes plakjes banaan en daarop een bavarois. Dek af met de andere koekjes. Schik op elk bord een bavarois en schik er blokjes fruit omheen. Garneer de rand van het bord met goudbessen.

    Tips

    In plaats van bananen kunt u ook een beetje van het fruitmengsel nemen als bodem voor de bavarois.

    Dit verrukkelijke nagerecht wordt nog lekkerder met een bolletje ijs van passievruchten of een sorbet van exotisch fruit.

    02-02-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van wild konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 klein wild konijn (in stukken verdeeld)- 400 g droge witte bonen- 2 uien- 1 kruidnagel- 1 kruidentuiltje

    - 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 3 dl kippenbouillon- 500 g diepvrieserwtjes- het hart van een kropsla- 1 suikerklontje- 50 g boter- 1 eetlepel roze bessen- zeezout en witte peper van de molen- gehakte peterselie

     

    Zet de witte bonen de dag voordien te weken in water.

    Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem (of in een pan van gietijzer). Laat de stukken konijn er lichtjes in bruinen. Kruid met peper en zout, voeg de uien toe en laat ze mee fruiten. Voeg dan de uitgelekte bonen, de kruidnagel en het kruidentuiltje toe, overgiet met de kippenbouillon en laat 2 uur lang op een zacht vuurtje afgedekt gaarsudderen (het konijn moet helemaal onderstaan).

    Verhit 30 minuten vóór het einde van de kooktijd de boter in een andere pan met dikke bodem. Leg er de gewassen en uitgezwierde sla en het suikerklontje in en laat al roerend fruiten. Voeg nu de ontdooide en uitgelekte erwtjes toe, dek de pan hermetisch af en laat 20 minuten op een zeer zacht vuurtje sudderen (de sla en de erwtjes moeten geglaceerd zijn). Voeg op het eind een weinig zout toe.

    Wanneer het konijn en de bonen gaar zijn voeg u de groenten met hun kookvocht en de roze bessen toe. Kruid zo nodig bij met peper en zout.

    Serveer de ragout in diepe, voorverwarmde borden. Bestrooi met peterselie en geef er gestoomde aardappelen bij gegarneerd met verse basilicum.

     

    Tips:

    Volgens het seizoen kunt u andere groenten in de ragout verwerken: in grote stukken gesneden sperziebonen, verse erwtjes, paprika's, aubergines, spruitjes.

    Zoals alle ragouts zal ook deze stoofschotel aan smaak winnen als u hem de dag voordien maakt en de volgende dag opwarmt.

    31-01-2007 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoekengebak met appels en rabarber
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    12 kant-en-klare Brugse pannenkoeken- 200 g rabarbermoes- 2 "Cox orange" appels- 50 g griessuiker- 30 g boter- 15 cl appelsap- kaneel

     

    Warm de pannenkoeken op in de microgolfoven of, verpakt in aluminiumfolie, in de oven op middelmatige ovenstand. Verwarm de moes op een zacht vuurtje. Schil de appels en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd ze in dunne schijfjes en bak ze aan weerszijden goudbruin in de warme boter (5 min.).

    Bestrooi ze met suiker en wacht tot ze lichtjes karameliseren. Zet ze opzij en giet het appelsap

    In de pan. Roer dooreen en laat voor de helft indikken.

    Smeer rabarbermoes op een pannenkoek. Verdeel er schijfjes appel over in rozetvorm, bestrooi ze met kaneel en bedek ze met een pannenkoek.

    Herhaal dit tot u geen ingrediënten meer heeft en eindig met een pannenkoek die u bestrooit met kaneel.

    Overgiet de taart met "appelsiroop"en dien onmiddellijk op.

    30-01-2007 om 20:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consommé met vermicelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 l bouillon van gevogelte (van 2 blokjes)- 250 g gebakken kippenwit (zonder vel noch beentjes)- 3 eetlepels vermicelli- 25 cl verse room- 5 cl madera- 4 slablaadjes- verse korianderblaadjes- zout- peper

     

    Breng de bouillon aan de kook.

    Snijd de kippenborsten in fijne reepjes. Als de bouillon het kookpunt nadert, voeg er dan de reepjes kip, 10 cl room, de vermicelli, zout en peper aan toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje: de vermicelli moet mals zijn.

    Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snijd ze in fijne reepjes. Klop de madera en de rest van de room in een soepkom en voeg er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kokende soep aan toe.

    Versier met de reepjes sla en de korianderblaadjes.

    29-01-2007 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met cider en appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kip van 1,5 kg- 3 grote zure appelen (Granny Smith)- 1 onbespoten citroen- 75 cl droge cider- 3 laurierblaadjes- 15 cl verse room- 5 cl Calvados- 50 g boter- zout, peper

     

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en hak ze in grove stukken. Was de citroen en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de kip in 4 en verwijder het vel. Leg de stukken kip dicht tegen elkaar in een kleine stoofpan. Meng daaronder de gehakte appelen en de laurierblaadjes. Giet er cider op.

    Voeg er in stukjes de boter aan toe en strooi er zout en peper op.

    Dek af, breng zachtjes aan de kook en laat gedurende 1 uur op een zacht

    vuurtje sudderen.

    Leg de goed gebakken stukken kip op

    een dienblad, flambeer ze met de Calvados en versier het gerecht met de schijfjes citroen. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg de room bij het ingekookte vlees­extract/ breng aan de kook en mix alles. Breng op smaak en giet de warme saus over de kip.

    28-01-2007 om 17:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienromanoff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    750 g aardbeien in vieren gesneden- 2 el Cointreau- ¼  tl fijn geraspte sinaasappelschil- 1 el basterdsuiker- 125 dl room- 2 el poedersuiker

    Meng de aardbeien, likeur, schil en suiker in een grote kom, dek hem af en zet hem 1 uur in de koelkast. Laat de aardbeien uitlekken en bewaar het bocht. Pureer circa een kwart van de aardbeien met het opgevangen vocht.

    Verdeel de resterende aardbeien over 4 glazen. Klop de room en poedersuiker tot zachte pieken en schep de aardbeienpuree door de room. Schep het mengsel op de aardbeien, dek het af en zet het tot het serveren in de koelkast.

    27-01-2007 om 17:12 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht


    Voor 4 personen
    :

     

    250 g kwark met 20% vet- zoetstof naar eigen smaak- 1 zakje vanillesuiker- 2 zakjes muntthee- 6 blaadjes gelatine (gedoseerd op 2 g)- 15 cl lichte opklopbare room- arachideolie voor de vorm- 1 verse ananas

     

    Laat de theezakjes 5 min trekken in 5 cl kokend water. Haal de zakjes eruit en breng alles aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngewreven gelatine erbij en klop alles op tot de gelatine helemaal is opgelost. Klop de room stijf. Klop met een mixer gedurende 3 min en met een matige snelheid de kwark en het zoetmiddel op.

    Blijf roeren en voeg de gelatinethee en daarna de opgeklopte room toe.

    Giet de bereiding in een licht geoliede savarinvorm en laat ze 6 uur opstijven in de koelkast. Maak de ananas schoon, verwijder het harde middengedeelte en snijd het vruchtvlees in schijfjes en daarna in blokjes.

    Leg de bavarois voorzichtig op een dienblad en versier hem met de stukjes ananas.

    20-01-2007 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visterrine met kappertjes en dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht


    Voor 4 personen:

     

    1 liter kruiden bouillon van vis- 600 g visfilet zonder vel noch graten ( kabeljauw, wijting, koolvis, enz.)- 100 g roze of grijze garnalen- 300 g bloemige aardappelen- 300 g kwark met 0 % of 20 % vet- 40 g kappertjes- 2 eetlepels fijngehakte dragon- geraspte muskaatnoot- cayennepeper- boter voor de vorm- zout, peper

     

     

    Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en laat ze 15 min koken in de kruidenbouillon. Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de visfilets in dikke blokjes en maak er met een keukenrobot een fijne puree van. Meng de aardappelen vispuree, de kwark, de dragon, de kappertjes, de garnalen, zout, peper, muskaatnoot en cayennepeper naar eigen smaak. Doe het gerecht in een glazen vorm die vooraf met boter ingewreven is en zet het 1 uur au bain-marie, in een warme oven op thermostaatstand 6-7 (200°C).

    Wacht 5 min, haal de terrine uit de vorm, leg ze op een dienblad en dien ze in dikke schijfjes op.

    17-01-2007 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade meli melo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 blik palmharten (220 g netto gewicht, uitgelekt)- 1 blik artisjokbodems (220 g netto gewicht, uitgelekt)- 1 groene appel ( granny smith)- 4 schijfjes ananas (in blik) natuur- sprietjes bieslook

     

    Voor de saus:

    1 eetlepel maïsolie- 1 koffielepel Dijon mosterd- het sap van 1 citroen- 15 cl magere yoghurt- 1 mespunt zoetstof- 1 eetlepel fijngehakt bieslook- zout en peper

     

    Giet zowel de palmharten als de artisjokbodems af en spoel ze. Snijd ze in dunne schijfjes of plakjes. Schil de appel, ontdoe hem van het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Giet de schijfjes ananas af en snijd ze in dikke blikjes. Klop alle ingrediënten van de salade en de saus in een slakom, meng alles en zet 1 uur in de koelkast. Garneer de salade met sprietjes bieslook wanneer u ze opdient.

     

    Tip

    U kan van deze salade een volwaardig gerecht maken, door reepjes koude kip of blokjes koud varkensgebraad toe te voegen.

    16-01-2007 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met ratatouille en gerookte worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 à 6 personen:

     

    Voor 1 pizza

    1 pizzabodem (+/- 35 cm diameter)- 25 cl ratatouille- 100 g mozzarella- 16 plakjes gerookte worst ( +/- 3 mm dik)- 6 grote Parijse champignons- verse basilicumblaadjes volgens smaak- 2 eetlepels olijfolie- peper van de molen

     

    Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne schijfjes. Hak de bol mozzarella in grove stukken. Verdeel de ratatouille over de pizzabodem en schik daarop de plakjes worst, de champignonschijfjes en de mozzarella. Overgiet alles met olijfolie, bestrooi royaal met peper en bak de pizza volgens de aanwijzingen van de producent. Versier met basilicumblaadjes en dien heel warm op.

    15-01-2007 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met geitenkaas en gerookt spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Voor 1 grote pizza

    1 pizzabodem (+/- 35 cm diameter)- 350 g verse geitenkaas- 5 cl zure room- 40 g groene pepers- 1 eetlepel extra reine olijfolie- 15 cl tomatensaus- 75 g geraspte parmezaan- 6 sneden gerookt spek- tabasco volgens smaak- Engelse saus volgens smaak.

     

    Snijd het gerookt spek in grote stukken en braad ze in een pan met antikleeflaag: ze moeten heel knapperig zijn.

    Hak de pepers fijn en braad ze 5 min in de olie, op hoog vuur.

    Meng de verkruimelde geitenkaas met de room, de pepers en de braadolie, een paar druppels tabasco en Engelse saus.

     Verdeel de bereiding over de pizzabodem. Overgiet alles met tomatensaus, bestrooi met parmezaan en bak de pizza volgens de aanwijzingen van de producent. Verdeel 5 min voor het einde van de baktijd de stukjes spek over de pizza en laat hem nog bakken in de warme oven.

    Dien onmiddellijk op.

    N.B.: lekker met een glas rode wijn.

    14-01-2007 om 18:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken chocorange
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    Voor het pannenkoekendeeg:

    125 g extra vloeiend tarwemeel- 2 extra verse eieren- 2 dl melk- 1 eetlepel rum- 5 cl Cointreau- zout- 30 g boter- boter of olie voor bakken en braden.

    Voor de garnituur

    80 g griessuiker- het sap van 1 onbespoten sinaasappel- 50 g rozijnen- 100 g pure chocolade- 30 g boter- 5 cl Cointreau

     

    Voor de pannenkoeken: meng zorgvuldig de bloem en de geklopte eieren in een slakom en giet er, terwijl u blijft roeren, beetje bij beetje de melk, de Cointreau, 1 dl koud water en een snuifje zout in. Laat 1 u rusten op kamertemperatuur. Voeg na afloop van de rusttijd de gesmolten boter bij het deeg. Klop alles en laat opnieuw 5 minuten rusten.

    Bak 8 flensjes in een kleine, zorgvuldig ingevette koekenpan.

    Voor de garnituur: smelt de chocolade met de boter in een warmwaterbad. Giet het sinaasappelsap, de rozijnen en de suiker in een steelpan.

    Laat alles 10min indikken op laag vuur. Leg de pannenkoeken op warme borden. Smeer ze in met de chocoladesaus, vouw ze in vieren, nappeer ze met de sinaasappelsiroop en rozijnen en flambeer ze met de Cointreau.

    Degusteer onmiddellijk.

    13-01-2007 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    400 g penne (korte deegwaren)- 8 kroppen witloof- 1 teentje knoflook- 3 sjalotten- Engelse saus volgens smaak- 40 g boter- 15 cl verse room- geraspte nootmuskaat- 2 eetlepels gehakte peterselie- 1 blokje kippen- of groentebouillon- peper, zout.

     

    Pel en hak de sjalotten en het knoflook. Maak de kroppen witloof grondig schoon en snijd ze fijn. Fruit de fijngehakte sjalotten 5 min in de warme boter. Doe er het witloof bij en laat alles 25 min stoven op een laag vuur en met het deksel op de pan: het witloof moet in moes “ uiteenvallen”.

    Voeg het knoflook, de room, de nootmuskaat en eventueel de Engelse saus toe. Laat nog 5 tot 8 min stoven op middelhoog vuur, tot het kookvocht verdampt is. Kook de deegwaren in gezouten kokend water met het bouillonblokje. Laat de deegwaren uitlekken en giet ze in een slakom met de gestoofde witloof. Meng alles grondig en bestrooi met peterselie. Dien heel warm op.

     

    Tip:

    Om dit vegetarische pastagerecht meer smaak te geven, kan u knapperige reepjes gerookt spek toevoegen.

    12-01-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boordevol Vitamine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De clementine-mandarijn heeft in de negentiende eeuw zijn weg naar Europa gevonden.

    Hij levert 30 milligram vitamine C per 100 gram en is daarmee een waar vitaminebommetje.

    Bovendien zit deze mandarijn boordevol mineralen zoals calcium en magnesium.

    Nóg een goede eigenschap van de clementine: het is een mandarijntje waar bijna geen pitten in zitten.

    11-01-2007 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool met twee hammetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 uien- 75 g reuzel- 1 kg zuurkool natuur- 1 gekookt hammetje (+/- 400 g)- 1 gerookt hammetje (+/- 400 g)- 4 gerookte gekookte worsten- 8 jeneverbessen- 1 laurierblad- 2 teentjes knoflook- 2 kruidnagels- 25 cl witte Rieslingwijn- 25 cl runderbouillon- 5 cl kirsch- 6 grote aardappelen) peper van de molen

     

    Pel de uien en hak ze fijn. Pel de teentjes knoflook. Doe de gehakte uien in een stoofpan met dikke bodem en bak ze goudgeel in de warme reuzel. Verdeel de helft van de zuurkool over de pan en leg er de twee hammetjes en de worsten in. Schik de jeneverbessen, de korianderkorrels, de kruidnagels en de teentjes knoflook rond de stukken vlees.

    Bestrooi met peper en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met witte wijn, bouillon en kirsch.

    Dek af en laat 2 uur stoven op laag vuur.

    Laat bij het opdienen de zuurkool goed uitlekken en leg ze op een dienblad. Snijd de hammetjes in 4 stukken. Leg ze samen met de worsten rond de zuurkool en dien op met gestoomde aardappelen.

     

    Tip

    Voor een elegantere presentatie kan u de kruiden in een linnen zakje doen dat u vervolgens dichtbindt. U hoeft ze er dan alleen nog uit te halen bij het opdienen.

    06-01-2007 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenfilet met kastanjepuree en cantharellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 hazenfilets (samen ongeveer 800 g) . 8 eetlepels olijfolie- 600 g kastanje- 2,5 dl melk- 40 g boter- 2 eetlepels cognac- een twintigtal cantharellen- 1 eetlepel balsamicoazijn- 1 dl room- zout en witte peper van de molen

     

    Strijk de hazenfilets in met olijfolie en laat ze een nachtje trekken in de koelkast.

    Maak met een scherp mesje een horizontale insnijding in de pel van de kastanjes en laat ze 5 minuten weken in kokend heet water. Laat uitlekken en afkoelen, de bruine buitenpel en de witte binnenpel laten zich nu gemakkelijk verwijderen.

    Breng de melk aan de kook, voeg de gepelde kastanjes toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Laat uitlekken en houd 8 kastanjes apart voor de garnering. Mix de andere met de boter en wat kookvocht tot een gladde puree. Roer er de cognac onder en houd warm.

    Borstel de cantharellen schoon en laat ze enkele minuten in een pan met antikleeflaag fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Kruiden en warm houden.

    Strijk de hazenfilets nogmaals in met wat olijfolie. Verhit de resterende olijfolie in een pan met antikleeflaag en bak de hazenfilets op een matig vuur (3 à 4 min aan elke kant). Kruiden, uit de pan halen en warm houden.

    Giet het braadvocht af en deglaceer de pan met de balsamicoazijn. Voeg de room toe en laat al roerend even inkoken op een hoog vuur.

    Versnijd de filets in nootjes van 2 cm en verdeel ze over voorverwarmde borden. Overgiet met de saus. Garneer elk bord verder met 2 eetlepels kastanjepuree, wat cantharellen en 2 hele kastanjes. Kruid alles met peper van de molen en dien op met gestoomde aardappelen of aardappelnootjes.

     

    Tips

    U kunt ook vertrekken van twee hazenruggen: uit elke rug kunt u 2 filets snijden.

    Ziet u de kans om wat bloed van de haas te bewaren, roer er dan 1 koffielepel azijn onder en voeg het mengsel op het einde bij de saus.

    05-01-2007 om 20:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestmenu 7
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Tongrolletjes met jonge uitjes


    4 tongfilets zonder vel en graten) 1 bosje gepelde jonge uitjes . 200 g schoongemaakte oesterzwammen- 2 teentjes geperste knoflook- 2 dl verse room- 40 g boter- zout, peper

     

    Hak het wit van de uitjes fijn. Bewaar het groen voor later.

    Rol de tongfilets op en maak ze vast met houten stokjes.

    Kruid ze met zout en peper en bak ze in de braadpan bruin in 20 g goed hete boter. Houd ze warm.

    Braad in diezelfde pan ook 3 minuten de oesterzwammen, de fijngehakte uitjes en de geperste look aan in de rest van de goed hete boter. Voeg er de tongrolletjes en de helft van het groen van de jonge uien aan toe. Laat 5 tot 6 minuten verder braden. Schep daarna alles over in een voorverwarmde dienschotel.

    Blus de pan met de verse room en laat op hoog vuur indikken. Giet de saus uit over de rolletjes en de groenten. Garneer met de rest van het groen van de uitjes en dien onmiddellijk op.

    Tip:

    Om een lichtere bereiding te krijgen kunt u de verse room vervangen door visfumet.

     

     

    Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus

     

    12 kalfdmedaillons (+/- 70 g per stuk)- 50 g boter- 300 g fijngesneden Parijse champignons-

     

    Voor de saus

    5 dl droge witte wijn- 1 koffielepel gedroogde kalfsbouillon- 2 dl dikke room- 2 eetlepels mosterd van Dijon- 2 koffielepels mosterdzaadjes- 2 eetlepels fijngehakte dragon- zout, peper

     

    Giet de witte wijn, de kalfsbouillon en 2 dl water in een kleine braadpan. Klop dooreen, breng alles aan de kook en laat met een derde indikken.

    Voeg er de room aan toe en laat 5 minuten verder koken op zacht vuur.

    Bak de kalfsmedaillons goudbruin in de braadpan, 6 minuten in totaal, in warme boter. Bestrooi met zout en peper. Bewaar de medaillons in een dubbele laag aluminiumpapier.

    Fruit in diezelfde pan de champignonschijfjes tot het kooknat volledig is uitgedampt.

    Voeg aan de ingedikte jus de mosterd, de mosterdzaadjes, de dragon en de champignon schijfjes toe.

    Schik de kalfsmedaillons op een voorverwarmde dienschotel. Overgiet ze met de warme saus, presenteer de rest van de saus apart en serveer onmiddellijk.

    Dien deze schotel op met aardappelpuree en geglaceerde jonge worteltjes.

     

     

    Aardbeien met sabayon van rode wijn

     

    250 goed rijpe, gehalveerde aardbeien- peper: grof gemalen peper van de molen- 4 eidooiers- 4 eetlepels rode wijn (type Madiran)- 3 eetlepels fijne poedersuiker- 2 zakjes vanilleduiker- 4 verse muntblaadjes voor de versiering

     

    Giet de eidooiers en de fijne poedersuiker in een kleine braadpan die u net onder de kooktemperatuur verwarmt au bain-marie.

    Klop de bereiding 10 minuten met een elektrische mixer (gemiddelde snelheid): het volume moet verdubbelen. Voeg er de wijn aan toe en blijf 5 minuten verder kloppen (lage snelheid).

    Schik de stukjes aardbei op aparte, ovenvaste schoteltjes.

    Bestrooi ze met een snuifje grof gemalen peper van de molen en overgiet ze met de sabayon. Bestrooi met de vanillesuiker en zet de borden tot 2 minuten onder de warme grill.

    Versier met muntblaadjes en dien onmiddellijk op.

    Tip

    Om ervoor te zorgen dat de dooiers niet verder bakken, kunt u de braadpan in koud water zetten.

    30-12-2006 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    naomi
    blog.seniorennet.be/naomi
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lovenich
    blog.seniorennet.be/lovenic

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annie58
    blog.seniorennet.be/annie58
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dvkkruidentuin
    blog.seniorennet.be/dvkkrui
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!