Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelenkoeken

    ENGELENKOEKEN

    Ongeveer 1 uur 30

    Ingrediënten

    - 45 cl melk

    - 75 g gist

    - 75 g suiker

    - 1kg bloem

    - 150 g boter

    - 1 ei

    - 15 g zout

    Werkwijze

    - Een zacht luxedeeg kneden.

    - 20 à 30 minuten voor de 1ste voorrijs.

    - Doorslaan van het deeg.

    - 10 à 15 minuten voor de 2de voorrijs.

    - Deegstukken van 150 g afwegen en opbollen.

    - Na 5 minuten bollenrijs de deegstukken STOMP lang maken; in één beweging kopje en romp vormen. Het kopje van de romp scheiden en nog eens extra rond maken.

    - De romp en het hoofd tegen elkaar op de bakplaat plaatsen Onmiddellijk de deegstukken instrijken met geklopt ei.

    - Na 10 à 15 minuten narijs het geheel inknippen om de armen en de benen te vormen. Nog een tweede maal instrijken en rozijnen voor de ogen, neus en navel plaatsen.

    - Goed gerezen afbakken in een voorverwarmde oven van 240°C.

    - Onmiddellijk na het uitvoeren de engelenkoeken insmeren met gesmolten boter en laten uitzweten op een rooster.



    01-02-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciattabroodje

    CIATTABROODJE

    Ongeveer 5 uur 30

    Ingrediënten

    (voor 12 stuks)

    - 750 g tarwebloem - 2 tl suiker

    - 40 g verse gist - 16 cl olijfolie

    - 50 cl water op kamertemperatuur - 3 tl zout

    Werkwijze

    - Verwerk de ingrediënten zoals beschreven in het recept voor het ciabatta-brood (pag 283) en laat het deeg 3 u op een gelijkmatig warme plek rusten.

    - Sla het deeg daarna op het met bloem bestoven werkblad plat en maak er 3 gelijke stukken van. Kneed ze stevig door en laat ze nog even kort rusten.

    - Vorm uit de 3 stukken langwerpige broden en snijd deze met een mes in 4 gelijke delen. Bestuif de stukken deeg met wat bloem, leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze opnieuw 1 u rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 190°C en bak de ciabattabroodjes 20 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

    - Snijd de broodjes door en beleg alle onder- en bovenkanten volgens de hieronder aangegeven volgorde.

    Italiaanse panini

    Voor 4 ciabattabroodjes met tomaat en mozzarella

    100 g mozzarella, in dunne plakjes gesneden.

    2 grote tomaten, in schijfjes gesneden.

    12 blaadjes verse basilicum.

    Voor 4 ciabattabroodjes met Parmezaanse ham en Parmezaanse kaas

    100 g Parmezaanse ham in flinterdunne plakjes gesneden.

    100 g gedroogde tomaten in olie ingelegd.

    50 g Parmezaanse kaas in smalle reepjes geschaafd.

    Voor 4 ciabattabroodjes met Italiaanse gekookte ham en rucola

    100 g Italiaanse ham in flinterdunne plakjes gesneden.

    12 blaadjes rucola.

    50 g Parmezaanse kaas in smalle reepjes geschaafd.



    30-01-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabattabrood

    CIABATTABROOD

    Ongeveer 3 uur 15

    Ingrediënten

    - 400 g tarwebloem

    - 20 g gist

    - 30 cl lauw water

    - 4 el olijfolie

    - 2 tl zout

    - boter om in te vetten

    - bloem

    Werkwijze

    - Maak een papje van ¾ van het water en de gist.

    - Zeef 300 g bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet het gistmengsel daarin en meng dit door de bloem. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten.

    - Dek de kom met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten op een warme plaats rijzen.

    - Kneed het deeg opnieuw en voeg de rest van de bloem en van het water, de olijfolie en het zout toe.

    - Kneed het deeg opnieuw ongeveer 5 minuten intensief en laat het opnieuw

    1 à 2 u rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 220°C.

    - Verdeel het deeg in tweeën en geef het een langwerpige vorm. Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het in 25 minuten bruin en gaar.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    28-01-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Challah
    CHALLAH VLECHTBROOD Ongeveer 2 uur 45 Ingrediënten - 650-750 g huishoudbloem - 11 g droge gist - 240 ml warm water - 3 el kristalsuiker - 3 el margarine - ½ tl zout - 2 eieren - 2 tl maanzaad - 1 losgeklopte eierdooier Werkwijze - Los in een grote kom de gist op in het warme water met de suiker. - Meng 200 g bloem met het gistmengsel, de margarine en het zout. - Voeg de eieren toe. - Roer nog 200 g bloem bij het mengsel en kneed goed. - Kneed de rest van de bloem door het deeg totdat u een glad en stevig deeg bekomt (indien nodig meer of minder bloem gebruiken). - Leg de deegbal in een ingevette kom (1 x omdraaien zodat beide kanten ingevet zijn) - Afdekken met doek en plastic folie en 1 u laten rijzen op een warme plaats. - Sla uw vuist in het deeg en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. - Dek af met een vochtige doek en laat 10 minuten rusten. - Maak van elke deegbal een worst en leg die op een ingevet bakblik. - Maak een vlecht van die worst: neem de linkerworst vast en leg die onder de middelste. Leg dan de rechterworst onder de nieuwe middelste. Herhaal aan beide kanten. Stop de uiteinden weg onder het brood. - Afdekken met doek en plastic folie en laat nog 30 minuten rijzen, of tot het deeg verdubbeld is in volume. - Een kwartier voor het einde van de rijstijd de oven voorverwarmen op 190°C. - Bestrijk het challahbrood met losgeklopt ei en bestrooi met het maanzaad. - Bak het brood af in ca 40 minuten. - Laat het afkoelen op een rooster.

    26-01-2009, 08:53 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!