Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine rozijnenbroodjes

    Kleine rozijnenbroodjes

    Ingrediënten

    (voor 12 broodjes)

    - 350 g meel

    - 1 zakje droge gist

    - 1 snuifje zout

    - 50 g suiker

    - 12 ½ cl lauwe melk

    - 1 ei

    Werkwijze

    - Men legt een goed handvol rozijnen in een kommetje water (of rhum!) om ze laten zwellen.

    - Maak van alle ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Op ’t laatste de rozijnen ondermengen.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Maak ondertussen de crème pâtissière klaar:

    o 50 cl melk

    o een vanillestokje

    o 45 g maïzena

    o 4 geel van ei

    o 110 g suiker

    - Kook de melk met het vanillestokje in 2 gesneden in de lengte erin. Laat de zaadjes erin vallen.

    - Giet al kloppend met een garde de kokende melk over het mengsel.

    - Giet alles terug in de pan en laat indikken zonder op te houden met kloppen.

    - Vorm van het deeg een rechthoek van 20 cm.

    - Smeer de crème patissière erop en bestrooi deze met de rozijnen.

    - Rol alles tot een worst in de lengterichting en snij deze in schijfjes van ca 2 cm

    - Laat opnieuw onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.

    - Maak de schijfjes met een vork een beetje platter als ze te dik zijn.

    - Smeer de schijfjes in met een geklopt ei vermengd met 2 el melk.

    - Bak ze in ca 30 minuten af.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    23-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine chocoladebroodjes

    KLEINE CHOCOLADEBROODJES

    Ingrediënten

    - 250 g meel

    - 1 kl zout

    - 1 zakje droge gist

    - 120 ml melk op kamertemperatuur

    - 40 g suiker

    - 100 g zachte boter

    - 1 ei om in te smeren

    - chocoladestaafjes

    Werkwijze

    - Maak van alle ingrediënten (behalve de staafjes) een glad en soepel deeg.

    - Rol een rechthoek van 20 cm x 50 cm uit.

    - Snij deze in 6 gelijke banden.

    - Leg één chocoladestaafje op de boord van de rechthoek, rol 2 x op, plaats het tweede staafje en eindig met rollen.

    - Plaats de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.

    - Smeer de broodjes in met ‘n geklutst ei met 1 el suiker.

    - Bak de broodjes af in ca 15 minuten terwijl u goed de verkleuring in het oog houdt!




    21-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    Chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    - 260 ml melk

    - 1cc zout

    - 10 g boter

    - 40 g suiker

    - 450 g meel

    - 1 cc droge gist

    - 150 g bladerdeegboter

    - 1 ei

    Werkwijze

    - Meng in een grote kom het meel, het zout, de boter, de melk, de suiker en de gist.

    - Zeer goed kneden tot u een soepel en glad deeg bekomt.

    - Onder doek en plastic folie 2 u laten rijzen.

    - Het deeg vervolgens 30 minuten op een frisse plaats zetten.

    - Het deeg platdrukken en de boter in het midden in stukjes leggen.

    - Het deeg op de boter vouwen en 15 minuten op een koele plaats zetten.

    - Kwart draai geven en uitrollen.

    - Terug in drie vouwen en opnieuw 15 minuten op een koele plaats zetten.

    - Dit drie maal herhalen.

    - Het deeg uitrollen en banden snijden in de lengte (iets korter als de lengte van een chocoladestaafje.

    - Snij elke band in vier om vierkanten te bekomen.

    - Elk vierkant goed uitrollen om rechthoeken te bekomen.

    - Twee staafjes chocolade opleggen en het broodje sluiten.

    - 1 u laten rusten onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Insmeren met eigeel en in ca 20 minuten afbakken.



    19-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super zacht zoet brood

    Super zacht zoet brood

    Dit nog warm opeten met zelfgemaakte jam: héérlijk!

    Ingrediënten

    - 200 g melk

    - 100 g water

    - 50 g zachte boter

    - 1 kl zout

    - 2 el suiker

    - 550 g meel

    - 1 ½ cc gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten en soepel en glad deeg.

    - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Even doorkneden en in een cakevorm leggen.

    - Laten rijzen tot uw oven op temperatuur staat.

    - Afbakken in ca 25 minuten op 180°C.




    17-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!