Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbrood

    MOLENBROOD

    Ongeveer 2 uur 45

    Ingrediënten

    - 500 g volkoren tarwemeel (of 250 g tarwemeel en 250 g witte bloem)

    - 15 g verse gist

    - 300 ml water

    - 10 g zout

    - 10 g margarine

    Werkwijze

    - Zorg ervoor dat alle grondstoffen op kamertemperatuur zijn.

    - Maak van het meel, gist en water een deegbal.

    - Als al het meel in het deeg is opgenomen voegt u er zout en vetstof aan toe.

    - Nu het deeg lang kneden (30 minuten!). Het deeg is goed als het glad, elastisch en niet kleverig is.

    - 25 minuten laten rijzen op een warme plaats onder een vochtig doek en plastic folie.

    - De deegbal platdrukken, oprollen en 10 minuten afgedekt laten staan.

    - De deegpunt langwerpig platrollen tot 2 x de lengte van het broodbakblik.

    - De eindpunten zodanig dichtvouwen dat de plak net zo lang wordt als het broodbakblik.

    - Oprollen en met de sluitzijde in hoek van het ingevette bakblik leggen.

    - Het geheel ruim afdekken met plastic folie zodat het niet uitdroogt.

    - Minstens 40 minuten laten rijzen tot het deeg 1cm boven de rand uitsteekt.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 240°C.

    - Afbakken in ca 40 minuten.



    06-06-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-volkorenbroodjes

    MINI-VOLKORENBROODJES

    Ongeveer 3u

    Ingrediënten

    Voor 4 broodjes

    - 7 g gedroogde gist

    - 1 el basterdsuiker

    - 125 ml warme melk

    - 600 g volkorenmeel

    - 1 tl zout

    - 60 ml olie

    - 1 ei, licht geklutst

    Werkwijze

    - Vet 4 bakvormen van 13 x 6 ½ x 5 cm in.

    - Doe de gist, suiker en melk in een kommetje en vermeng ze goed.

    - Zet het kommetje 10 minuten op een warme, tochtvrije plek tot er aan het oppervlak bellen ontstaan.

    - Doe het meel en het zout in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en voeg er het gistmengsel, de olie en 250 ml warm water toe.

    - Vorm een zacht deeg en neem het samen tot een bal.

    - Kneed deze op een bestoven werkvlak 10 minuten door. Voeg wat meel toe als het deeg te plakkerig wordt.

    - Doe het deeg in een grote met olie ingesmeerde kom, dek deze af met een vochtige doek en zet hem 1 u op een warme plek.

    - Sla de lucht uit het deeg, stort het op een bestoven werkvlak en kneed het 1 minuut.

    - Verdeel het in 4 porties, breng het in vorm en doe het in de vormen.

    - Dek ze af met doek en plastic folie en laat ze 45 minuten rijzen.

    - Verhit de oven voor op 210°C.

    - Kwast de bovenkant van de broodjes in met geklutst ei. Bak ze 10 minuten, verlaag de oventemperatuur tot 180°C en bak ze nog 30 à 35 minuten. Dek de bovenkant af met folie als die te bruin wordt.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    04-06-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenpistolets

    MEERGRANENPISTOLETS

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    - 350 g meergranen meel

    - Ofwel 200 g grof voltarwemeel (nr. 920 AVEVE) + 150 g Frans krokant

    (nr. 946 AVEVE)

    - 200 ml water

    - 1 el olijfolie

    - 1 el suiker

    - 1 tl zout

    - 10 g verse gist

    - 1 (licht geklutst) ei (de helft in het deeg en de andere helft om in te strijken)

    Werkwijze

    - Maak van alle ingrediënten een deeg.

    - Kneed gedurende 10 minuten.

    - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Maak bolletjes of langwerpige vormen van elk ca 75 g.

    - Vet een bakplaat in.

    - Leg hierop de deegvormpjes.

    - Laat nog ca 1 u rijzen, afgedekt met doek en plastic folie.

    - Verwarm de oven voor op 190°C (170°C heteluchtoven)

    - Bestrijk met ei en bestrooi desgewenst met zonnebloem- of pompoenpitten.

    - Bak ze in ca 25 minuten in een oven op 190°C (hete luchtoven 170°C).

    - Laat de pistolets afkoelen op een rooster.



    02-06-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!