Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood

    Wit brood

    Ingrediënten

    (voor 2 broden)

    - 500 g meel T55

    - 30 cl lauw water

    - 10 g fijn zout

    - 40 g gist

    - ½ kl poedersuiker

    - 1 kl olie

    Werkwijze

    - Giet in een grote kom het water.

    - Los de gist op in het water en voeg er de suiker bij.

    - Geleidelijk met een houten lepel het meel toevoegen.

    - De olie en het zout toevoegen en goed mengen.

    - Manueel verder kneden gedurende 10 minuten.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie op een warme plaats 1u30 laten rijzen.

    - Op een licht bestoven werkblad even doorkneden en in 2 verdelen.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.

    - Opnieuw 45 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 210°C.

    - Voor het inovenen de broden bestuiven met meel en met een scherp mes twee lange sneden in de broden snijden.

    - Giet een glas water onder in de oven om het brood een mooie kleur te geven.

    - In ca 35 minuten afbakken.

    - Laat afkoelen op een rooster.



    29-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panettone

    Panettone

    Ingrediënten

    - 10 g gist

    - 15 cl melk

    - 500 g meel

    - 80 g poedersuiker

    - 1 zakje vanillesuiker

    - ½ cc zout

    - Eigeel van 6 eieren

    - 125 g zachte boter

    - Droge rozijnen

    Werkwijze

    - Los de gist op in de lauwwarme melk.

    - Zeef het meel in een grote kom, voeg er de suiker bij, de vanillesuiker en het zout. Meng alles zeer goed.

    - Maak een kuiltje en doe daarin het eigeel en de boter.

    - Alles mengen en geleidelijk de melk ondermengen en kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Laat onder doek en plastic folie 2u rijzen.

    - Terug doorkneden en doe de rozijnen erbij.

    - Plaats het deeg in een beboterde vorm.

    - 1u laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - Voor het inovenen kunt u over het deeg suikerparels strooien of insmeren met gesmolten boter.

    - In ca 40 minuten afbakken.

    Bron "Pâtisseries maison"



    27-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtbroodjes

    Ontbijtbroodjes

    Ingrediënten

    - 500 g meel T 55 (goedkoopste meel)

    - 300 ml water

    - 1 ½ kl zout

    - 40 g verse gist

    Werkwijze

    - Meng het zout en het meel in een grote kom.

    - Maak een putje en giet daarin de gist, vervolgens langzaam het lauwe water.

    - Kneed kachtig gedurende 6 minuten, eerst mengen met een houten lepel en vervolgens manueel kneden tot u een glad en elastisch deeg bekomt.

    - Afdekkken met doek en plastic folie en 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.

    - Strooi meel op uw werkblad en maak het deeg plat tot een vierkant van 20 cm zijde.

    - Sla de vier punten om, en dan de vier nieuwe punten.

    - Draai het deeg om en vorm een mooie bol die u in het midden van een bakplaat legt die u lichtjes hebt ingewreven met olie.

    - Na de 30 minuten rijstijd vormt u een lange worst en verdeel deze in stukjes van 100 gr.

    - Vorm kleine bollen, leg ze op de bakplaat en maak een kruis op de bollen.

    - Laat opnieuw onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.

    - Bestrooi ze met meel alvorens ze in te ovenen.

    - Bak ze in ca 25 minuten af.

    - Laat ze uitzweten op een rooster.









    25-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!