Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek
    Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek

    Deze brioches kunt u ook vullen met chocoladedruppels, rozijnen...

    Ingrediënten

    (voor 4 brioches)

    - 1 yaourt

    - 1 ei

    - 1 el melk

    - 1 el water van “fleur d’oranger”

    - 3 els suiker

    - 260 g meel

    - 11 g droge gist

    - 30 g boter

    - 1 eiwit om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Meng, indien nodig, chocoladedruppels of rozijnen onder het deeg of onder een deel.

    - Vorm individuele brioches.

    - Laat onder doek en plastic folie 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.

    - Insmeren met het wit van ei.

    - Afbakken in ca 12 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    01-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vlecht met smaak als een brioche


    Ingrediënten

    (voor 2 vlechten)

    De avond ervoor of ’s morgens

    De poolish voorbereiden: 150 g meel T45 met 150 ml melk + 1 vingergreep droge gist.

    ’s Morgens of de avond zelf

    • Giet de poolish in een grote kom.
    • Voeg toe:

    o 3 eigeel

    o 70 g boter op kamertemperatuur

    o 1 kl vloeibare vanille

    o 1 kl citroensap

    o 30 g suiker

    o 2 zakjes vanillesuiker

    o 260 g meel T45

    o ½ kl droge gist

    • Maak van al de ingrediënten een soepel glad deeg.
    • Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
    • Even doorkneden en verdelen in 6 gelijke delen.
    • Kleine worstjes van rollen.
    • Maak van elke 3 stukken een losse vlecht.
    • Laat onder doek en plastic folie rijzen tot dubbele volume (kan 2 u duren!).
    • Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
    • In ca 20 minuten afbakken. Goed in ’t oog houden want ze kunnen vlug te bruin worden!
    • Laten afkoelen op een rooster.

    U kunt ze voor het inovenen bestrooien met suikerparels.



    29-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!