Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine huishoudbroodjes

    Kleine huishoudbrodjes

    Ingrediënten

    - 500 ml kokende melk

    - 2 tl zout

    - 4 losgeklopte eieren

    - 1750 g meel

    - 40 g suiker

    - 125 g boter

    - 20 g verse gist

    - 125 ml lauw water

    Werkwijze

    - De gist oplossen in het lauwe water.

    - Giet de kokende melk op de suiker, het zout en de boter in een kom.

    - Wanneer het mengsel lauw is voegt u er de opgeloste gist, de geklopte eieren en geleidelijk het meel aan toe.

    - Mengen en kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Bedekken met doek en plastic folie en laten verdubbelen in volume.

    - Het deeg plat drukken en kleine broodjes vormen.

    - Nog even laten rijzen.

    - De oven ondertussen voorverwarmen op 200°C.

    - Afbakken in ca 30 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    17-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine broodjes met honing en havervlokken

    Kleine broodjes met honing en havervlokken

    Ingrediënten

    (voor 8 kleine broodjes)

    - 300 g meel T55

    - 100 g havervlokken + 2 el om te bestrooien

    - 125 ml lauw water

    - 125 ml lauwe melk

    - 30 g zachte boter

    - 3 el honing

    - 1 ½ kl droge gist

    - 1 ½ kl zout

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg en kneed het 10 minuten.

    - Laat onder doek en plastic folie 1u30 rijzen.

    - Even doorkneden en verdeel het deeg in 8 stukken.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen die u bekleed hebt met bakpapier.

    - Opnieuw 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.

    - Twee el havervlokken in een kommetje doen. De broodjes insmeren met lauw water en ze in de vlokken rollen.

    - In ca 15 minuten afbakken. Als ze te vlug bruin worden legt u de laatste 5 minuten ’n alulinium folie erover.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    15-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Chocoladebroodjes

    Kleine chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    (voor 8 broodjes)

    - 450 g meel T55

    - 280 ml melk-eimengsel (breek ‘n ei in een maatbeker en giet er melk bij tot u 280 ml hebt)

    - 18 g verse gist

    - 50 g suiker

    - 1 kl zout

    - 100 g chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Verbrokkel de gist in 50 ml van uw melk-eimengsel.

    - Laat 15 minuten rusten.

    - Maak van al de ingrediënten (behalve de chocoladedruppels) een glad en soepel deeg dat u 10 minuten kneedt.

    - Laat onder doek en plastic folie ca 1u30 rijzen tot dubbele volume.

    - Op ’n bebloemde werkplaats in 8 verdelen en opbollen.

    - 5 minuten laten rusten.

    - Neem een bol, druk hem plat met uw handen en leg er een handvol chocoladedruppels op. Opvouwen en terug opbollen.

    - Doe hetzelfde met de andere bollen.

    - Plaats ze op een bakblik belegd met bakpapier.

    - Laat ze onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.

    - Insmeren met melk.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Als ze te vlug bruin worden moet u ze de laatste vijf minuten bedekken met aluminiumpapier.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    13-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!