Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn
    Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn

    Ingrediënten

    (voor 10 broodjes)

    - 35 cl water

    - 2 els olie

    - 500 g meel

    - 1 kl zout

    - 1 kl suiker

    - 1 kl droge gist

    - 1 kl verse rozemarijn, fijn gehakt.

    - Melk om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten (behalve de rozemarijn) een soepel en glad deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Een weinig platdrukken en de rozemarijn onder vermengen.

    - Verdeel het deeg in 10 delen.

    - Bolletjes van maken en op beboterde bakplaat leggen. Een beetje platdrukken.

    - Opnieuw onder doek en plastic folie op een warme plaats 30 minuten laten rijzen of tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met melk en bestrooien met bloem.

    - Afbakken in ca 20 minuten tot ze mooi bruin zijn en hol klinken als u er onderaan op tikt.

    - Even laten afkoelen op een rooster en warm opdienen.



    27-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes met chocolade
    Kleine melkbroodjes met chocolade

    Ingrediënten

    (voor 10 à12 kleine broodjes)

    - 310 ml melk

    - 1 geklutst ei

    - 2 kls zout

    - 1 zakje vanille

    - 30 g suiker

    - 600 g meel

    - 11 g droge gist

    - 60 g zachte boter

    - In stukjes gehakte chocolade of chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Even doorkneden en verdelen in 12 delen.

    - Platdrukken en vullen met kleine stukjes chocolade of met chocoladedruppels.

    - Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 30 minuten laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 170°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met eigeel.

    - In ca 25 minuten afbakken.

    - Laten uitzweten op een rooster.



    25-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes
    Kleine melkbroodjes

    Ingrediënten

    (voor 12 broodjes)

    -       320 ml melk

    -       30 g boter

    -       30 g suiker

    -       1 groot ei

    -       3 g zout

    -       540 g meel

    -       11 g droge gist

     

    Werkwijze

    -       Maak van alle ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    -       Opbollen en 30 minuten onder doek en plastic folie laten rijzen.

    -       Even doorkneden en verdelen in 12 kleine bollen.

    -       10 minuten laten rusten

    -       Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    -       Opnieuw onder doek en plastic folie laten rijzen tot dubbele volume

    -       De oven voorverwarmen op 180°C.

    -       In ca 15 minuten afbakken.

    -       Laten afkoelen op een rooster.

     



    23-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n lekker Boerenbrood
    Boerenbrood

    Ingrediënten

    - 360 ml water

    - 2 kls zout

    - 3 kls suiker

    - 30 g boter

    - 1 ½ el melkpoeder

    - 480 g meel T55

    - 60 g roggemeel

    - 60 g volkoren meel

    - 2 kls droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    21-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!