Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotdog broodjes

    HOT DOG BROODJES

    Ongeveer 3 uur

    Ingrediënten

    (voor 12 broodjes)

    • - 850 g patisseriebloem - 4 kl droge gist
    • - 1 ½ kl zout - 2 el suiker
    • - 1 gans ei - 1 eigeel
    • - 30 g malse boter - 250 ml melk
    • - 240 ml water
    • - 1 wit van ei gemengd met 1 el water en sésamzaadjes of papaverzaadjes voor op de broodjes te doen

    Werkwijze

    • - Meng in een grote kom het meel en de gist, het zout en de suiker.
    • - Maak een putje en giet daarin het ganse ei, het eigeel, de melk en de boter die u mals hebt gemaakt. Doe de boter er in stukjes bij.
    • - Begin te mengen en doe geleidelijk het water erbij tot er een bol ontstaat die loslaat van de wand.
    • - Kneed 10 minuten verder op een werkblad dat u licht met meel hebt bestrooid.
    • - Bedek met doek en plastic folie en laat 1 u rijzen.
    • - Duw het deeg plat en verdeel het deeg in 12 stukken van ca 120 g.
    • - Bedek met een doek en laat het deeg 5 minuten rusten.
    • - Vorm van de deegballen worstvormige broodjes van 10 à 12 cm (eigenlijk de lengte van de worst die u gaat gebruiken!).
    • - Plaats de broodjes op een bakplaat die u met bakpapier hebt belegd. Plaats ze ver genoeg van elkaar want ze worden veel groter bij het rijzen en het bakken.
    • - Bedek met doek en plastic folie en laat 15 minuten à 1 u rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 180°C.
    • - Smeer de broodjes in met een weinig eiwit gemengd met water en bestrooi met zaden naar smaak: sésam- of papaverzaadjes.
    • - Bak ze af in ca 15 minuten.
    Laat ze afkoelen op een rooster.





    27-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hearth Bread

    HEARTH BREAD

    Ongeveer 3 uur 45

    Ingrediënten

    • - 1 el droge gist
    • - 1 el suiker
    • - 1 el zout
    • - 480 g water
    • - 700 g bloem

    Werkwijze

    • - Meng het meel met de gist.
    • - Meng het zout en de suiker in het water in een grote kom.
    • - Voeg er de gezeefde bloem bij tot u een bol bekomt die loskomt van de wand.
    • - Leg de bol op een met meel bestoven werkblad en kneed 10 minuten tot u een glad elastisch deeg bekomt.
    • - Smeer de kom in met olijfolie en leg de bol erin.
    • - Afdekken met doek en plastic folie en laat 1 à 2 u rijzen tot u het dubbele volume bekomt.
    • - Ontlucht met uw vuist en verdeel het in de gewenste hoeveelheid broodjes die u wilt (ik maak 10 broodjes van 120 g).
    • - Laat 10 minuten rusten.
    • - Vorm er baguettes of ronde broodjes van.
    • - Laat nog 45 minuten rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 240°C.
    • - Maak enkele insnijdingen en bak ze in 15 minuten af. Spuit water in de oven tijdens het bakken.
    Laat afkoelen op een rooster.



    25-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse krentenmik

    HASSELTSE KRENTENMIK

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    • - 1 kg fijne tarwebloem
    • - 500 g boter
    • - 2 eierdooiers
    • - 50 g gist
    • - 250 g rozijnen
    • - snuifje zout
    • - ½ kop water, aangelengd met melk
    • - 2 à 3 els suiker

    Werkwijze

    • - Stort de bloem in een grote kom.
    • - Brokkel de gist erover en de suiker.
    • - Begin te mengen met het water, aangelengd met melk.
    • - Meng er de boter, de eierdooiers en het zout onder.
    • - 10 minuten kneden. Op het laatste de rozijnen eronder kneden.
    • - 30 minuten laten rijzen op een warme plaats onder doek en plastic folie.
    • - Opnieuw kneden en terug 30 minuten laten rusten onder doek en plastic folie.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Bak het brood in 50 minuten af tot het hol klinkt als u er op tikt.
    • - Laat het brood afkoelen op een rooster.


    23-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!