Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met zonnebloempitten

    BROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

    Ingrediënten

    - 30 cl water

    - 2 els zonnebloemolie

    - 225 g wit meel

    - 225 g volkorenmeel

    - 1 el magere poedermelk

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kls suiker

    - 1 kl droge gist

    - 5 els zonnebloempitten

    Werkwijze

    - Maak van al deze ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden en opbollen.

    - Leg op een beboterde bakplaat en laat onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 1 u afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    13-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    CHOCOLADEBROODJES

    Het recept komt uit "Pain Maison, spécial machine à pain", aangepast door mij.

    Ingrediënten

    (voor een 15 tal)

    - 260 ml melk

    - 450 g meel T45

    - 1 kl droge gist

    - 1 kl zout

    - 10 g boter

    - 40 g suiker

    - 1 kl citroensap

    - 150 g boter voor de bladerdeeg

    - 1 ei voor in te smeren

    - chocoladestaafjes

    Werkwijze

    - Maak van alle ingrediënten (behalve de bladerdeegboter, het ei en de chocoladestaafjes) een glad en soepel deeg.

    - Plaats het deeg in een kom in de koelkast gedurende 30 minuten.

    - Rol het deeg uit tot een rechthoek.

    - Leg de boter op twee derde van het deeg en plooi in drie.

    - Terug 10 minuten in de koelkast.

    - Draai het deeg een kwart en rol het uit tot een driehoek. Terug in drie plooien zo bekomt u een vierkant).

    - Terug 10 minuten in de koelkast.

    - Opnieuw uitrollen enz. Dit alles -met rusttijden in de koelkast- driemaal uitvoeren.

    - Uitrollen en in banden snijden.

    - Verdelen in stukken die u zonder aan te drukken rond 2 chocoladestaafjes rolt.

    - Laat 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.

    - Smeer de broodjes in met geklutst ei.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Laat afkoelen op een rooster.



    11-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekker malse brioche

    EEN LEKKER MALSE BRIOCHE

    Ingrediënten

    - 450 g meel

    - 15 g verse gist

    - 150 ml melk

    - 25 g poedersuiker

    - 1 zakje vanille suiker

    - 1 ½ kl zout

    - 1 ei + 1 om in te smeren

    - 75 g gesmolten boter

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg. De boter gans op het einde onderkneden.

    - Opbollen en in een ingevette briochevorm plaatsen.

    - Onder doek en plastic folie op een warme plaats ca 2u laten rijzen tot dubbele volume.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 190°C.

    - Meng het geel van een ei met een el melk (of water) en smeer de brioche in.

    - In ca 30 minuten de brioche afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    09-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine baguetes

    KLEINE BAGUETTES

    Ingrediënten

    (voor 4 halve baguettes)

    - 360 ml water

    - 420 g meel T55 of T65

    - 90 g volkoren T130

    - 90 g spelt

    - 3 ½ kl droge gist

    - 2 kl zout

    - 1 ½ el olijfolie of boter

    - 1 kl citroensap

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Verdeel het deeg in 4.

    - Elk deel met deegrol in een rechthoek rollen, naar u plooien, de boord met uw vingers toedrukken.

    - Dit tweemaal herhalen.

    - Rollen tot een worst en de naad naar onder leggen.

    - Op een bakplaat bekleed met bakpapier ca 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - 4 à 5 x de broden schuin insnijden.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Op rooster laten afkoelen.

    OPGELET!!

    Om stoom te creëren:

    Na het voorverwarmen van de oven giet u een weinig kokend water in een slee onder in de oven. De waterdamp blijft dan in de oven. Dan vlug uw broden inovenen en zo bekomt u een mooie gouden korst.

    Het bakken van baguettes is nogal delicaat en moet u goed in ’t oog houden. Indien u ziet dat ze onderaan niet goed genoeg bakken, moet u de slee met het water uit de oven halen na ‘n 15 minuten.

    Indien u het water vervangt door melk en u voegt er 20 gr suiker bij en 20 gr boter bekomt u “Weense baguettes”.



    07-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!