Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïsbroodjes

    MAÏSBROODJES

    Ongeveer 2 uur 15

    Ingrediënten

    - 250 g Boerenmaïs (code 934 van AVEVE)

    - 250 g witte tarwebloem (code 945 van AVEVE)

    - 31 cl water

    - 12 g verse gist

    - 3 g zout

    - 10 g boter

    Werkwijze

    - Al de ingrediënten gedurende 20 minuten kneden.

    - 30 à 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het deeg verdelen in deegstukken van 100 g.

    - 15 minuten laten rusten.

    - De deegstukken in twee hakken en met de snijzijde naar beneden op een ingevette plaat leggen.

    - 30 à 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Afbakken in een voorverwarmde oven op 210°C gedurende 30 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    03-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe broodjes

    LUXE BROODJES

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - 2 eieren behalve een restje ei

    - 100 g boter

    - 450 g bloem

    - 2 tl zout

    - 1 tl poedersuiker

    - 2 tl droge gist

    - 2 el melk

    - restje ei van de 2 eieren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten, behalve een restje ei, een glad en soepel deeg.

    - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Bestrijk een of twee bakplaten met olie.

    - Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad.

    - Sla het voorzichtig door en verdeel het in ca 12 tot 18 stukjes (ligt eraan hoe groot u de broodjes wilt hebben). Bedek ze met doek en plastic folie en laat ze 5 minuten rusten.

    - Haal de stukken onder het plastic vandaan en geef ze een taps toelopende vorm. Leg ze op een bakplaat nogal dicht tegen elkaar in een rijtje en bedek ze met een theedoek en plastic folie.

    - Laat ze ca 30 minuten rijzen op een warme plaats tot dubbele omvang, de broodjes zullen elkaar nu - of bijna - raken.

    - Verwarm ondertussen de oven op 220°C voor.

    - Bestrijk de broodjes nu met een mengsel van melk en het restje ei en bak ze in 15 à 18 minuten lichtbruin en gaar.

    - Laat ze op een rooster afkoelen en haal ze dan los van elkaar.



    01-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtig Frans cakebrood

    LUCHTIG FRANS CAKEBROOD

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - Voor een brood van 600 g.

    - 400 g witte bloem.

    - 20 g verse gist of 7 g gedroogde gist.

    - 5 g zout.

    - 30 g witte basterdsuiker.

    - 15 g roomboter.

    - 1 ei (niet al te groot).

    - 2 zakjes vanillesuiker.

    - 180 ml melk.

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel deeg.

    - Laat dit 40 minuten rijzen onder een doek en plastic folie.

    - Kneed dan nog even door en vorm een bol, laat dit nog een 10 tal minuten rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 200°C.

    - Verlaag bij het inovenen de temperatuur naar 180°C.

    - Bak gedurende 35 minuten het brood af.

    - Laat het afkoelen op een rooster.



    29-04-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Panino

    LE PANINO (KLEIN BROODJE)

    Ongeveer 2 uur 15

    Ingrediënten

    Voor 10 broodjes

    - 350 g meel T55 (goedkoopste meel)

    - 250 g meel T45 (fijner meel voor brioches)

    - 3 kl droge gist

    - 150 ml melk

    - 150 ml water + 35 à 40 ml water

    - 50 ml olijfolie

    - 1 ½ kl zout

    - 2 el suiker

    Werkwijze

    - Meng de gist onder de gezeefde bloem. Voeg suiker en zout erbij.

    - Maak een kuiltje en voeg er de vloeistoffen bij (behalve de 40 ml).

    - Meng alles zeer goed en als het deeg niet meer aan de kom plakt begint u op een werkblad te kneden. Kneed ca 10 minuten.

    - Voeg lepel na lepel de 40 ml erbij tot u een soepel, glad en elastisch deeg bekomt dat niet meer kleeft.

    - Leg het deeg in een kom die u insmeert met olie. Afdekken en 1 à 1u30 laten rusten.

    - Het deeg platdrukken om al de lucht eruit te krijgen. Het deeg drie maal vouwen om het terug samen te brengen.

    - Verdeel in 10 stuks en laat ze 5 minuten rusten.

    - Maak van elk stuk een mini baguette van 15 à 20 cm.

    - Plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier of op een siliconenvel.

    - Laat ze onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 210°C.

    - Bak ze af in ca 12 à 15 minuten (de broodjes moeten bleek blijven).

    - Laat ze op een rooster afkoelen.

    Voor de “panini” snijd u de broodjes in twee en belegt u ze naar keuze (pesto saus, tomaten in schijfjes, mengsel van geraspte kazen). Sluit ze en gril ze in een apparaat voor croque-monsieur te maken (of in een wafelijzer gaat ook!).



    27-04-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!