Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte witte broodjes

    ZACHTE WITTE BROODJES

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    - 10 g gist

    - 11 g suiker

    - 500 g bloem

    - 320 g melk

    - 30 g zonnebloemolie

    - 9 g zout

    Werkwijze

    - Maak van alle ingrediënten een deeg.

    - Laat 30 minuten rijzen.

    - Laat de oven voorverwarmen op 50°C. Zet de oven uit.

    - Het deeg in 9 stukken verdelen.

    - Opbollen zodat u mooie gladde bolletjes krijgt.

    - Een pan kokend water onderin de oven zetten.

    - De bakplaat met de bolletjes in het midden van de oven zetten.

    - Zo 1 u laten narijzen.

    - Pan uit de oven en de oven met de bollen erin op 250°C (230°C warmeluchtoven) in 17 minuten laten bakken. Dus gewoon de bolletjes erin laten en zo afbakken tot ze mooi bruin zijn.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    23-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte luxe sandwiches

    ZACHTE LUXE SANDWICHES

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    - 750 g Boerenwit

    - 40 g verse gist of 20 g droge gist

    - 400 ml melk

    - 50 g suiker

    - 1 ei

    - 10 g zout

    - 100 g vetstof

    Werkwijze

    - Kneed alle ingrediënten gedurende 20 minuten.

    - Laat het deeg 30 à 40 minuten rusten onder doek en plastic folie.

    - Verdeel het deeg in deegstukjes van 50 g.

    - Laat de deegstukjes 10 minuten rusten en maak ze dan bolvormig.

    - Laat weer 10 minuten rusten en maak de bolletjes dan langwerpig.

    - Leg ze op een ingevette bakplaat met de naad naar beneden (ik leg ze op een siliconenvel). Zorg ervoor dat de naad goed gesloten is.

    - Strijk de sandwiches in met wat losgeklopt ei.

    - Laat de sandwiches nog 30 à 40 minuten rijzen.

    - Verwarm de oven voor op 230°C.

    - Bak ze in ca 8 minuten af.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    21-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit Casinobrood

    WIT CASINOBROOD

    Ongeveer 1 uur 45

    Ingrediënten

    - 35 g verse bakkersgist

    - 2,5 dl lauwwarme melk

    - 500 g fijn wit tarwemeel

    - 1 tl suiker

    - 1 middelgroot ei

    - 1 tl zout

    - 50 g roomboter

    Werkwijze

    - Meng in een kommetje de gist door de helft van de lauwwarme melk en voeg de suiker erbij. Laat het mengsel 10 minuten staan tot het licht schuimt. (Als het niet schuimt is de gist te oud!).

    - Maak in een grote kom van het meel een bergje, maak in het midden een kuiltje en vul dat met het gistmengsel, het ei, het zout en de in stukjes gesneden roomboter.

    - Voeg geleidelijk de rest van de melk erbij en kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel deeg en laat het een kwartier op kamertemperatuur rijzen.

    - Bestrooi uw handen met deeg en kneed het nog even.

    - Vet vervolgens een casinovorm (ik gebruik een broodblik met deksel gekocht in de Gentse Bakkerswinkel) in met boter, ook het deksel en de randen. Bestrooi de boter met meel, leg het deeg in de vorm en strijk het met een bevochtigde hand glad.

    - Sluit het deksel van de casinovorm en laat het deeg 15 minuten rijzen.

    - Zet het brood in een op 220°C voorverwarmde oven en bak het in 40 minuten gaar.

    - Laat het daarna licht afkoelen en haal het uit de vorm.

    - Casinobrood kan het beste worden bewaard in een papieren zak.

    Casinobrood is een recept uit de 14de eeuw. Het brood werd op zondag gegeten door de welstellenden.



    19-05-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!